1085
Divinity: Original Sin
  • UUUU
    Mitől is kellene + bonusz a karakternek például a pizzától.
    Ja plusz nullás lószar, miközben az első kraftolt fejsze üt 66-132 -t és mindössze 6os erő kell hozzá,de azért biztos ennél nagyobb potyog az 1-2-3-4-5 etc szintű ellenfelekből a játék felénél sem.
    Teljesen rendben van a kraftolás és jó hogy tovább szinesitti a játékot.
  • UUUU
    Leggyengébb az ijász sima ijjal? :)
    Hát nem, ráadásul a leggyorsabb karakter. Skillel rejtözködésből szinte kétszer nagyobbat sebez, barrage skillel vonalban mindent sebez vagy ott a Richocet,ami több ellenfelet sebez.
    Markmanship tovább növeli a távolságát,gyorsaságát stb.
  • Sir Quno Jedi
    Csak minek. Minek gyártanál szemetet low levelen (ruha, pizza, faxom)? Úgy esnek a varázspáncélok stb. hogy szinte már dobálom el a jobbnál-jobb cuccokat, mert ugye nem lehet mindet ráaggatni a karikra. És 10 perc múlva találsz jobbat. Emellett összekraftolni valami plusznullás lószart???
    Legtöbb MMO-nak ugyanez a hibája. Mire le tudsz valami kraftolni, addigra nincs is rá szükség (jobbad van lootból, üzletből, ah-ból). Max. a végjátéknál van értelme, de fejlődés közben...
  • Shiwo
    hűha.. ha ilyen lehetőségek vannak benne, akkor lehet beajánlom asszonynak, ő imádja, ha lehet craftolni egy játékban :D
  • UUUU
    Az érdekes, hiszen exJake-nél is vannak +10k/db feletti felszerelések.
  • UUUU
    Pedig istencsászárság a kraftrendszere.

Akkor próbaképpen; Vasércet olvassz meg a kemencében, ugyebár abból lesz a vasrúd,ha azt visszateszed a kemencébe lesz acélrúd, na azt tedd az üllőre és utána a fenőkőre. (Kalapácsot kézből ne felejtsd el)

De például csinálhatsz pizzát is.

Gabona+Mortár=Liszt
    Üres Vödör+Víz= Teli vízesvödör
    Teli vízesvödör+Liszt=Kenyér tészta (Ha akarod mehet kemencébe), de...

Kalapács+paradicsom= paradicsom szósz

Kenyér tészta+paradicsom szósz= pizzatészta
    Pizzatészta+Kemence vagy mobilkonyha= pizza

De akár varrhatsz cipőt,ruhát etc.
    Hiszen cérna+tű= tű cérnával; ha ezt kombinálod pixie dustal, lesz varázscérnád

Bőrdarabokkal máris ruhát varrhatsz ezzel.
    Rengeteg a lehetőség lehet próbálkozni.
  • Laza
    Mondjuk full tele az inventorim alapanyagokkal meg mindenféle tekercsekkel, egyebekkel ... lehet ezeket kéne eladnom, úgysem használom őket. Egyébként mindent át szoktam kutatni és bezsákolni ... max a kajákat nem.
  • Laza
    Hát mi nem ugyabazzal a játékkal játszunk, vagy jóval előrébb tartasz mint én :)

Mindent összeszedek, ügyeskedem az árusokkal, mégis eddig egyben kb 17k volt a legtöbb, abból is nemrég 10k-t költöttem el skillekre 1000+/db áron.

A ládákból ált hulladékok esnek, bármit amit eladok alig pár száz goldért veszik be ... ha egyáltalán adnak érte ennyit. Ritkán vannak értékesebb holmik. Pedig én még összeszedtem az összes End of Time tányért is, egy csomó mindent abból vettem meg :)

De gondolom ez később majd alakul.
  • j0nNyKa
    spórolni? most kb 50k golddal rohangálok, nincs mire költeni
  • Laza
    Majd még a crafting rendszerbe akarok belekukkantani, mert 1001 recept könyvet elolvastam, de nem jutottam még odáig, hogy csináljak is valamit. Egyszer nyomogattam az élező kőre meg az üllőre, de nem csinált semmit, ott is hagytam.
    Löttyöket azért jó lenne keverni, mert eleve drágák és hasznosak tudnak lenni.
  • Laza
    Arra viszed amerre akarod, ahogy a main karikat.
  • Laza
    Gondolom van neki valami passzív skillje azok között, ahol a PetPal is van (harmadik fül).
  • Riddick21
    Köszönöm!
    És a felvehető plusz csapattagok (tényleg, mennyi a max létszám?) mennyire alakíthatóak szabadon? Van egy adott irány, amibe már elindultak és felesleges más irányba folytatni (tehát egy közepes varázslóból ne akarjunk harcost faragni), vagy mi alakítjuk ki őket is teljesen, csak a jellemük adott?
    Bocs, hogy ilyeneket kérdezek, de jó lenne nem 10-szer újrajátszani az elejétől elsőre :)
  • Sir Quno Jedi
    Eeegen pár ütés egy ajtóra/ládára és a kétkezes pallos máris esik szét. Saját bőrömön tanultam ezt meg és senki sem tudott javítani, meg felszerelésem sem volt hozzá.
  • Laza
    Egyébként bizonyos statokból/skillekből tartalékolom a felszerelést, mint pl a Bartering - az árusoknál a kedvezőbb árak miatt, sokat lehet spórolni már 1-2 ponttal is, vagy a Telekinesis - nehezebb dolgok elmozdításához, Perception - a rejtett ásóhelyek és egyebek felfedezéséhez, stb.

Hasznosak tudnak lenni .. pl árus előtt mindig átöltözöm :)
  • Shiwo
    ajtók / ládák szétverése ügyében nem árt arra figyelni, hogy sérül a fegyver tőle, én spec ezért vagy ököllel csapatom szét a dolgokat, vagy varázslattal.. a teleport kifejezetten jól működött a ládák ellen, de sajnos az ajtókra nem jó, azokra marad a tűzgolyó vagy a villám (:
  • Sir Quno Jedi
    Nekem ezt 1x csinálta, de mivel pont dupla támadást kapott (mert persze hogy minden ellenfél duplán támad minima), így azon nyomban meg is halt a második ütéstől. De volt egy fél másodperces sikerélménye legalább... :D
  • Laza
    Én sosem használom. Minden zárt ládához meg lehet találni a közelben a kulcsot, ellopni meg nem nagy szám, alap sneak-al is ha nem feléd néz az NPC-, akkor elbújva bármit el lehet lopni. Eddig egyszer sem volt szükségem a zárnyitásra.
  • Shiwo
    nekem az egyik karakter egy ranged / thief kombináció íjjal, a spéci vesszőket tartalékolom, sima íjjal viszont a leggyengébb a csapatban.. véletlen elkeveredtem lvl 3-mon a lvl7-es lángoló csontik környékére.. a lovag csaj úgy-ahogy sebezte őket, ő íjjal kábé semmire nem ment, viszont a két varázsló pusztított (pedig nem is használtam idézést, csak eső, fagyasztás, teleport, villám)

végig azért nem taroltam velük a helyet, a Boss-t látva inkább elindultam más irányba...
  • j0nNyKa
    van, nem olyan sűrűk a zárak, mint pl. én szeretném, de persze vannak
    zárt ajtókon általában másképp nem jutsz át, zárt ládákat többé-kevésbé szét is lehet verni, de ettől függetlenül mindenképp fontos ja
    nem kasztfüggő, bárki által tanulható
  • Laza
    Egyébként a ládákból hihetetlen hulladékok szoktak kikerülni, külön idegesítő, mikor egy mini/boss fight után van benne valami szar.

Csalás, nem csalás, azért néha előfordul, hogy a láda nyitása előtt mentek, és addig töltögetem vissza, amíg nem tesz bele legalább egy zöld/kék cuccot ... leginkább a bossok után.
  • j0nNyKa
    erről jut eszembe, arra mi a magyarázat, hogy a warrior picsa nem hajlandó megdögleni soha? volt olyan fight ahol vagy 10x megölték, mindig kiírta hogy resists death, és maradt állva vigyorogva
  • Riddick21
    Este kezdek, kérdeznék: lockpick képesség van a játékban? Ha igen, akkor kasztfüggő? Mennyire fontos?
    Nem tudom, milyen legyen a női karakterem. A férfi harcos lesz, régi beidegződés már, hogy elsőre mindig az a fő karakter, aztán majd kitapasztalom a játékot. Nem vagyok oda a varázslós kasztokért, de itt valószínűleg lesz több is a csapatban, mert azért olvasom, hogy jó dolgokat össze lehet hozni velük :)
  • Laza
    Na majd szerzek alacsony dexes bowot, aztán kipróbálom ér e valamit.
  • Laza
    Nem néztem még a vidit, de tegnap ki kellett próbálnom, és valóban, először az ikonra kell nyomni, utána a földre. Ezt a részét nem magyarázta el a játék, nem volt triviális más játékok mechanikájához képest :)

Viszont az megint egy jó taktikai lehetőség, hogy el tudom élesztéssel teleportálni is. Vagy távol a gyilkos ellenféltől, vagy pl ha melee-ről van szó, és megadom neki azt a skillt, hogy feltámasztásnál full HP-vel ébredjen, akár betolhatom a tömegbe is :)
  • j0nNyKa
    én thiefet indítottam, de azóta bowozok vele, simánjó, van értelme
    backstab nem igazán jött át, tekintve hogy egy (akár miss, akár sikeres) ütés után rádfordul az enemy, úgyhogy váltottam bowra, azfasza
  • Laza
    Megkeresem majd. Mintha találkoztam volna vele, csak annyi NPC van a városban, hogy a fontosabb embereken kívül már nem tudom ki mit csinál :)
    Azért min 10 órát csak a városban bóklásztam és beszélgettem, az sok idő :)
  • Laza
    Egy kérdés ... íjat használ valaki nem íjjász karival?
    Pl ha a harcosok kezébe adok, hogy mindenkinek legyen valami ranged támadása, akkor az érhet valamit? Vagy maradjak a mágia tanulásnál?
    Mondjuk a fegyver cserének van egy 4 pontos költsége harc közben, de az még nem olyan sok.
  • j0nNyKa
    van air-water árus a városban tutira, szerintem valahol a mayor alatti sátras árusok közül valamelyik, vagy a five companion-nemtommi szervezetnél az alsó szinten talán?!
  • Laza
    Nekem is az lesz, hogy a pure fighterem fel fogom vértezni valami mágiával, akár csak 1-1 ponttal, mert van 1-2 spell amit tök jó lenne ha mindenki tudna ... mint pl a Teleport, vagy egy idézés. Ezekhez elvileg elég 1 pont az adott iskolára, nem hiszem, hogy az nagy veszteség lenne, amikor már magasabb szintre nyomni sokkal többe kerülnek a skillek.
  • Laza
    A varázslatok hatásaival tisztában vagyok :) egyébként az elején nem szabad sajnálni a pénzt a skillbook-okra, mert brutális dolgokat lehet bevásárolni pl fire mágusnak ... ott van a FireBall, a FireFly, aztán a tűzelementál idézés, stb.

A FireFly a kedvencem, adott megtett távolságig én jelölöm ki az útját, és azon végigéget mindent, a talajt és az ellent is. Ha elég közel vagyok az ellenhez, akkor egy 5 fős csapaton is végig lehet vezetni. Egyébként ha csak simán előre küldöm akkor is messzire elér.
    Most a fire/earth mágusom tud már idézni pókot meg tűz elementált is, és az air/water mágusnak meg már megvan a könyv a jég elementálhoz, csak lvl7-en lehet elolvasni.

Ahogy nézem egyébként az egész csapatomból a fighter a legéletképtelenebb ... bár jól bírja, sebzése hulla, főleg ha el sem találja ... MaA-s skilljei meg nem túl jók, van két knockdown, ami 80%-ban nem jön be, meg a bleed, ami meg azért nem egy acélos sebzésű. A kétkezes harcosom simán erőből viszont brutálisokat csap ... főleg ha még rányomom a stance-t.

Kéne találni egy air/water skill árust, mert ami alapból van a felvett csapattársnak az inkább support, mint kemény támadóerő. Legjobb támadása a villám.

Egyébként ahogy nézem az eddig ismert mágiákat (air/water/fire/earth) a legjobban sebző és folyamatos, több körös hatást eredményező mágiák egyértelműen a tűzvarázslatok. Az air inkább stunol, a water inkább fagyaszt ... de a tűz, az ég :) csak ugye nem lehet mindenhol élni vele, mint a már említett jobb oldali tüzes részen, ahol esővel hűtöm a népet :)

Egyébként az kifejezetten tetszik, hogy küldetésrendszerből is oldschool a játék ... nem markerez mindent, neked kell felkutatnod, megtalálnod, kitalálnod. Baromira zavar a mai játékokban, hogy még azt is a képernyőn maszatoló marker jelzi, hogy merre kell menni, még azt sem magad kell megkeresd .. és vannak játékok ahol ki sem lehet gyomlálni. Legalább az útkeresés élményét hagynák meg, miért nem elég a mai játékosoknak csak a térképen jelölni valamit?

INNENTŐL SPOILER LEHET!!

Hogy merre kell menni nagyjából vágom ... a temető alatti barlanggal kezdtem, ott két fight van, egy sima meg egy miniboss ... aztán irány ki balra, az előhalottakhoz, ott a tűzzel lehet irtani. Kicsit kipucolni a környéket majd irány lefelé a világítótoronyhoz. Aztán a város feletti rész, aztán inkább át a barlangon északnak ....... mert a város keleti része felé már inkább lvl7-es monszták tanyáznak.

Most ott tartok, hogy átmentem a barlangon és szerintem az északi parton fogom folytatni, úgyis arra visz egy küldi. A keleti részt egy kicsit hanyagolom, a város körül úgyis mindent kipucoltam, kivéve a tüzes részt ... illetve most jut eszembe, hogy lent a kikötőből nyugat felé vezető részen van egy boss harc, amit az elején otthagytam (a bétában nyomtam le), na azért még visszamegyek.

Amúgy a bétában is kb itt hagytam abba, azaz törölték a mentésem, úgyhogy innentől új élmények elé nézünk ... bár eddig is tapasztaltam olyat, hogy megváltozott valami az eredetihez képest.
  • Sir Quno Jedi
    Én egy lovagot és egy varit indítottam. Viszont átkusztomizáltam és vri már első szinten is szinte mindegyik mágiaágban gyakorlott volt, most 3. szintre tényleg az, még witchcraftban is. Így lehet garázdálkodni a spellekkel. Kezdetben vittem tűz, villám és föld alapú spellt, pl. a pókot, mert az kell :D! Igazi terminátorcsapat. Mikor csatlakozik a másik két, hasonlóan leosztott csapattag, onnantól dara van de durván. Két-három szinttel magasabb csatákat némi taktikával simán nyerek.
  • UUUU
    Hardon se nehéz. A fejlődés se lassú csak tudni kell, merre kell menni.
    Nyugati részen például csak 3-as ellenség van, de ki se kell menni a városból az első szörnyekért, hiszen a temetőben is van katakomba.

A tűzvarázslatok pedig nem mindenhol jók, pl. ahogy a város feletti észak-keleti részen sem, és még gyógyitod is vele a csontikat. A teleportot én is kedvelem, mert nem csak a harcost lehet az ellefelek, közelébe juttatni, de az ellenséget is távol lehet tartani, vagy megritkitani, főleg ha a másik enemy mellé teleportálod őket,mert akkor azokat is sebzi.
  • j0nNyKa
    hardon megyek, a warrior picsa van hogy 3 enemyt megöl egy ütésből :)
    kb ott tartok ahol te, illetve nekem most 7esek a karaktereim, most 8on jönnek meg az új spellek, arra számítok hogy onnantól mégkönnyebb lesz :(
  • Laza
    Azaz 5-ösek, nem vettem észre, már léptek :) lassan megvan a 6 is.
  • Laza
    Nem tudom nektek hogy megy, de én normálon nyomom, és azért akad 1-2 csücskös fight ... elég lassan fejlődnek a karik, még csak lvl4-esek, pedig lassan 20 órája tolom :) mondjuk végigkérdeztem meg kutattam a várost. Most is a város körül mászkálok, de fent az erdős részen, mikor egyszerre 10-en jönnek, meg még pár helyen meg kellett küzdeni a győzelemért ... de pl a csonti trónolóhoz is bekeveredtem, a közjáték jó volt, de ahogy a lvl7-es monszták ott szétkaptak, az nem :)
  • Laza
    Vannak baromi jó skillek, amikkel lehet taktikázni ... mint pl a FireFly (fire), vagy a Teleportation (air).

De a Fire Elemental idézés is vicces, mikor a harc végén fogja magát és felrobban, felgyújtva a csapatot :)

Madora csúnyán be is szól a mágusomnak, hogy a szaros varázslataival ne rá lőjön, célozzon máshova :D (vmi érték is csökkent -5el)
    Ez a Madora jó nagy kőbunkó néha :D
  • Jimmyke
    Aki esetleg dobozos verziót vett/Kickstarterezett, annak megjött már a játék?
  • UUUU
    http://data.hu/get/7851962/Ressurect_dos.avi

Szemléltetésként, videó a feltámasztásról, ikonra kattintva.
  • j0nNyKa
    heh és tényleg :)
    de a middle mouse bindjét nem mutatja a szemétje