1085
Divinity: Original Sin
-
#545 meg rosszabb mint a pockot nyomkodni :D
aprosag, de tenyleg sok vele a szopas, mindig amulok, amikor egy alapvetoen kurvajo produktba ilyen egyszeruen javithato, es banalis hibat, hianyossagot pakolnak a keszitok.. :) -
#544 rendkívül hatékony -
#543 Meg lehet nyitni a skill táblát és onnan elnyomni :) -
#542 Ugye ha belegondolunk, hogy kellenek a support varik, a gyógyító varik, a kalandozáshoz szükséges varik, a különböző elementál varik, a cc-k stb. akkor kijön, hogy a három sor is kevés. Ezt nem tudom hogyan gondolták mégis. -
#541 nekem is betelt a 3 sornyi quickbar :(
Laza, a hotkey-eknél nézd meg, valamelyik kombinációval asszem előcsalhatóak
mittomén shift + 0 -> shift + 9; ctrl + 0 -> ctrl + 9 , pontosan nem tudom, én rákattintgatok a pöcökre, de mintha láttam volna a key listában
bár tényleg a hotkey bar legyen a legnagyobb baja a játéknak (: -
#540 Vagy állítható szabadon az ui szélekre, alulra, többszörösen, széthúzva, akár háromféle is stb., mint az swtorban. -
#539 Lehet a kis bolha méretű pöckön kívül mással is váltani köztük? Mert kerestem a beállítások között, meg próbálgattam kombinációkat, de nem találtam. -
#538 igen, engem is zavar, lehetett volna flexibilisebb ez a 3 skillbar kozti valtas -
#537 És nem zavar? :)
Néha nekem még az ellenfél köreinek gyorsíthatósága is elkélne, mert mikor sokan jönnek rám, mindig kivárni amíg megcsinálják amit akarnak, letelik a naptár :) -
#536 Nekem betelt már a három skillsor is variknál vaze! :D -
#535 Hopp, nekem lett volna két tűz elementálom.
Nem lehet valahogy megnövelni a lenti skill bar hosszát? Mert egy rakás cucc másik sorban van, és sokszor el is felejtem mik vannak ott, mert nincsenek szem előtt. -
#534 Guardian az pite. -
#533 nekem inkább a Baldur's Gate-tel eltöltött éjszakába nyúló játszadozásokat eleveníti fel (:
a Guardian ellen én idéztem egy tűzelementált meg egy páncélos csontvázat.. utóbbit ütlegelte, addig az elementál meg jól megsütögette.. a tűzmágiában jártam máguscsajom közbe szórta rá az áldást, az íjászom meg tüzes nyílvesszőkkel kínálgatta..
a másik kettő meg hátul szotyizott...
-
#532 Egyébként olyan, mint a DAO fullra néha, csak itt nem kell pauzálgatni a csatát, mer eleve az. -
#531 Edes Istenem ez a jatek...
Mar 3 napja jatszom egyfolytaban es meg mindig az elso varoskaban vagyok,jelenleg 7-es szinten.
Szemetladak,utalom a kiadot,programozoi gardat,mindenkit.Az alvas most nem opcio egy darabig.
(komolyra forditva:valami elkepeszto jo ez a game,utoljara ennyire a DAO elso resze szippantott be)
-
#530 Ez tuti? Mert pl erőcsökkentő varászlatot nyomnak rám, akkor pl a harcosom leveszi a mellvértjét. A boostnál ez nem működik ha lejár? -
SaGa Jr #529 Ja hgoy ez a probléma. Szoknyából elsősorban ilyenek vannak. Néhánynak, a leggyengébbeknek, nincs előfeltétele, de ha van feltétel az szinte mindig INT, nem erő és nem DEX. Szóval ha jobbat szeretnél akkor ha mást nem hát hörpintsen fel a felvétel idejére egy INT booster piát a harcosod. Ha már rajta van a cuccos akkor amíg el nem veszed tőle addig rajta is marad akkor is ha a stat leesett a szükséges érték alá. -
#528 Na, akkor helyesbítek ... szóval csak olyanok esnek, amiknek int a felvételhez szükséges feltétele. Bármilyen statot ad, a legkevesebb is 7 int volt eddig, mint feltétel. Ezt meg ugye a harcosoknál nem nyomom. Az egyiknek van talán +1, azaz 6, mert egy legendary amulettből kap azt is. -
SaGa Jr #527 Nekem nincs gondom ezen a téren, inkább túl sok is van belőlük, de itt is ugyanaz a jellemző mint az öveknél. Kimondottan azokat használom amik resistance-ot adnak (elsősorban tenebrium és poison, mert a többit megoldom essence és rubin által). Amúgy meg örülj neki, hogy kapsz Int-eset, kell az a harcosnak is ha netán nem csak a harcos spell-eket akarod nyomni vele.
Ha kevesled a dex és str értékeket akkor meg rakj soul-t (azt a vörös és fekete elnyújtott fejszerű vacakot) a fegyveredbe és máris lesz ezen tulajdonságokra bónuszod. Minél magasabb a szinted annál magasabb lesz a bónusz. -
#526 Nem az övre gondoltam, el is felejtettem, hogy a bugyi oda megy :) -
#525 Nem feltétlen a bugyira gondoltam, mert az tudom, hogy pont az őv helyére megy :)
De van az az alsó ruházat, abból csak int-es esik. -
SaGa Jr #524 Az a szagos az másra való, feladathoz kapcsolódik (kutyeszzal lehet így azonosítani Jake feltételezett támadóját), ahogy a sál, a zsebkendő meg más szagos ruhadarabok.
Övekből meg lesz majd mindenféle. Vagy most a lelógó szoknyaszerű vacakról van szó? Az is akad majd szép számmal. Én mondjuk ezeket a kiegészítőket inkább arra használom, hogy a resistance értékeket tornásszam fel velük (megy beléjük az essence azt jön az extra resistance). Az csak egy kis plusz ha valami tulajdonságra vagy skill-re adnak extrát. De például az első területen a az élőholt lovagnál keleten, a két neves ládából meg a trón melletti kicsiből mindig sikerült olyan övet kihorgásznom ami legendary volt és giant nevű (ez ad a harci skillekre +1 pontot, meg van egy másik típus ami a fizikai tulajdonságokat nyomja meg 1 ponttal). Ja meg mikor beszélek valakivel és van neki kereskedő ikonja akkor mindig megnézem mi van nála, akkor is ha haldoklik, akkor is ha bunyó lesz belőle. Így is jó cuccokhoz lehet jutni.
De ha ez ennyire fontos akkor mikor mész egy boltoshoz, ments egyet és ha nem tetszik a készlete töltsd vissza. Ez majd az end of time-ban lvő boltosnál eredményezhet jó dolgokat ha legalább 3-4-es a szerencse faktora az éppen vele diskuráló karakternek.
Meg ahogy Sir Quno Jedi is említi, készíteni is ehet ám magadnak kötél és megbűvölt mindenféle alkatrész segítségével övet ami extrákat ad. -
#523 Hogyne, a bugyi helyére mennek az övek/kötelek pl. Abból van stength-es uniqe egy rakás, ad pajzsot, egykezest, craftot, balcksmith-et stb. Sajnos kétkezest azt nem nagyon (tán egyet találtam?) -
#522 Talált már valaki harcosnak való alsó ruházatot?
Mindig csak int igényűt találok, a harcosokon az alap van.
Bár Esmeralda ládájából kiszedtem anno egy unique 'illatos' bugyit, lehet felkapom magamra :D -
#521 Ezek szerint a 2 és 5 barter között ekkora a különbség? Akkor így tudtok sokat spórolni és több pénzt keresni :)
Na majd megkeresem a lehetőségét, hogyan tudnám feljebb nyomni. -
SaGa Jr #520 Biztos olyan elbűvölő az a gatyó, hogy mindenki akar magának belőle egy darabot azt direkt rá utazik. :) -
#519 Rólam a charm alsógatyát MINDÉG leverik pikk-pakk. -
SaGa Jr #518 5-ös barter-rel 5000 arany darabja. Tárgyakból és trait-ből ez összehozható gond nélkül.
A teleport kapcsán a fejlesztők oldalán írták a dolgot, miszerint direkt nem lehet majd pályák között közlekedni vele. A két kavicsnak meg lesz majd szerepe a játékban, lesznek helyek amikre ezeket okosan használva lehet majd csak eljutni.
A tárgyak kopása... nekem más a tapasztalatom. Nem ritka hogy csata közben is javítanom kell úgy, hogy amúgy megvan a my precious képesség is ami miatt kevésbé kopnak a cuccaim. De csak fegyvereket. Más tárgyam még nem sérült csak egyszer és akkor is csak 1 pontot. -
SaGa Jr #517 Így igaz, a repair hammer és a tongs sem fogyóeszköz. :) -
#516 Fogadjunk, hogy a tükörhöz hasonlóan a javító kalapács sem törik el ha használom? :D
Szintén nem használtam még eddig, de azért bezsákoltam egy csomót más játékokból jött szokás alapján :) -
#515 Szerintem a démon az hasonló okból lehet ott, mint a másik helyen a tükör, hogy tudj módosítani a karin ha más irányba mennél ... de aztán ki tudja. A csaj is csak annyit mond róla, hogy ad valamit, de cserébe kér is.
Elkezdtem én is feljárogatni a könyvekért, de nálam 9k/db ... lehet az alacsony, csak 2-es bartering miatt. Arra nem tettem, csak cuccokból.
Persze a csere csak egy lehetőség, mert a könyvek jók, de ugye csak 1-1 van belőlük :) mondjuk én sem piszkáltam ... azaz mentettem egyet és kipróbáltam, de mivel nem akartam rontani a karimon, inkább nem pakoltam újra a pontjait, jó ahogy van.
A kis extra táskáknál nem is néztem a csuszkát, majd meglesem.
A teleportos dolog nem tudom mennyire szándékos ... miért lenne az, ha amúgy is telepakol mindent kapukkal? A Divine Divinity-ben működött. Szerintem itt nem akartak extrát trükközni a piramys helyének mentésével a különböző, külön töltést igénylő helyszínek között és egyebekkel, vagy nem tudom ... semmi logika nincs abban, hogy melyik helyszínek között működik, egyedül annyi, hogy ahol külön tölti be, nem a fő helyszín részeként, ott egyszerűen visszateszi a zsákba. Na mindegy, itt egyébként is halomra vannak a teleport kapuk (mondjuk ez fura, de a mai játékosokat is ki kell szolgálni), ráadásul bárhonnan lehet ezekhez portolni, nem is értem minek van bent a két kő, szerintem nagy nosztalgiából.
Eddig most javítottam a kb 70 óra alatt először ... nem is nagyon kopik semmi sem, csak a melee fegyver, de még az sem túl gyorsan, csak ez már régóta nálam van.
Nekem egyébként ez fura ... a bétában drága volt az identify, a rendesen koptak a cuccok, azért is elkértek azért rendesen, most meg nagy nehezen leamortizálódik egy fegyver (régóta ez van nála) 10/70 körülre, és 27 pénzért javítják meg. Minden egyéb meg csak 1-2 pontot kopott. -
SaGa Jr #514 Az meg kimaradt hogy az egyik csatangoló patkány is elmondja a jelszót. :) -
SaGa Jr #513 Nem mindegy melyik részét akarod ütni a beomlott szakasznak. Lenyomod a Ctrl-t és mozgatod a kurzort akkor látni fogod mit üthetsz. A jelszót egyébként megtudhatod a dutyiba zárt imp-től is. Sőt, még le is van írva egy könyvben is ami meg a csapdákkal teleszórt úton megközelíthető utolsó bujdosó csoportnál van.
A piramisra meg nincs szükség. Elég ha az alsó teleport kapuig eljutsz, akkor a lovagok nagyját megkerülted már, onnan meg sétagalopp. Csak elsasszézol a megtisztított útvonalon körbe a csapatoddal és ennyi. -
#512 Én pont este lefekvés előtt voltam a Guardian-nál ... kb 3 körönként sebzett, akkor is ilyen 60 körül, szóval lótúró ... viszonyt sebezni csak a tűzvarázslatokkal tudtam, egy flare 100 körül sebzett rajta ... csak egy emberem jártas a tűzvarázslatban lövés szinten ... de a melee harcosok csak karcolgatták, a tüzes fegyverek miatt sebeztek rajta 10 körül ... lehet legalább a Flare-t meg kéne tanítsam a tűzben is jártas warrimnak :) dobáltam még a teleporttal meg a nagy égből hulló kővel (earth), és így szedegettem le a 'kis' életét :) -
#511 jah, írtad, hogy beomlott részt verje szét, és akkor nem kell kerülni, mint írtam... de nekem valamiért nem engedte, körbe kellett kommandóznom.... -
#510 viszont még a híd előtt el kell menni balra...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mert az ajtó, amit írtál, az zárva van és csak jelszó nyitha...
jelszót meg a zombik ismerik, de azok meg nem mondják meg, csak ha balra majd lefele menve lesz egy rész, valami bloodstone vagy totem vagy mi a csuda van ott a kultistáknál, és azt szét nem vered..
bár lehet, hogy más módon is megszerezhető a jelszó, nekem csak így jött össze, addig felesleges átkommandózni a hídon..
az egészbe az viszont a legnagyobb szívatás, hogy a barlangban nem működik a piramis, így minden társad át kell juttatni gyalogosan..
-
SaGa Jr #509 Ez akkor most a program bosszúja. :)
De nagyon rövid részről van szó, ennyi talán kibírható. Én a ranger karakteremet használtam erre, neki volt 1 pont a scoundrel skill-en és megkapta onnan a "láthatatlanságot". Vizes nyílvesszőkkel eloltottam vele távolról a a fáklyákat és egyéb világító vackokat (jó kis régi Thief-es időket idézve fel ezzel) és óvatosan osontam vele. Egyszer kellett csak viszatöltenem az állást mert nem sikerült elmenekülni vele a harcból mikor meglepték a lovagok mert elbambultam. Amúgy a lovagok elől elfutás sem rossz ötlet harcban, mert lassúak és elég rövid a "követési távolságuk" ameddig még utánad mennek. Ezt a hiányosságukat majd amúgy ezen a pályán használni és kihasználni is kell. -
#508 Ja én is egyedül megyek. De ez akkor is rohadt idegesítő rész. AZ én partim elsősorban szemtől-szemben csatára van kihegyezve, nem erre... :D -
SaGa Jr #507 Tudom. Azért írtam, hogy egy karakter leválaszt és csak vele menj. A felső részen ha végigmész akkor az út majd visszakanyarodik, de ott ki lehet őket kerülni, könnyebben mint ha alul mennél a ketrec (akarom mondani dutyi) felől. Ja és olts el minden fényforrást, amiatt lehet lebukni lopakodás közben, mert azok közelében még láthatatlanság és lopakodás kombóval is kiszúrnak, ám ha leoltod akkor nem.
Ezen az útvonalon a lefelé kanyarodás után mászkált egy deathknight nálam fel és alá, aztán a peremen el tudtam úgy jutni a hídhoz hogy csak elfogadható távolságra közelítettek meg lovagok. A hídnál várni kell majd kicsit mert az egyik lovag az pont járkálni szokott rajta és csak akkor kell rámenni ha már elhagyta.
Illetve az sem mindegy hogy a scoundrel vagy a varázslatbeli láthatatlanság van használatban. A ima láthatatlanságban valamiért könnyebben kiszúrnak mint a scoundrel skill book megfelelőjében. -
#506 ahá