1085
Divinity: Original Sin
  • SaGa Jr
    Kétféle fogó van. Ugyanúgy néznek ki. Az egyik a disarm trap kit névre hallgat a másik neve tongs. Véletlenül találtam nemrég, egy asztalról szedtem fel ha emlékezetem nem csal akkor pont az immaculate faluban. Így most azt használom mert a javító kalapácsnál sokkal könnyebb.
  • Sir Quno Jedi
    én is elbontottam, de ha tovább mész, előbb-utóbb ott is lesznek deathknight-ok.
  • SaGa Jr
    Ha csak láthatatlanul mész akkor kiszúrnak könnyedén, mert hallanak és a lopakodás meg csak bizonyos távolságig működik (piszok jók az alap beállításaik az érzékelésre). Kombináld a kettőt a sikerhez (nekem is csak így ment) az a tuti.

Egyébként ha a bányáról van szó ahol lopakodni akarnál akkor a módszer a következő. A bejárat mellett látod a beomlott részt, na azt el lehet ám bontani csak támadni kell. Ott felül körbemész és teszed amit tenned kell (csontik felszabadítása például), aztán egy karaktert fogsz, leválasztod a csapattól, láthatatlanság és lopakodás kombóval mész vele a szélek mentén. Így elérsz egy hídhoz, amin átslattyogsz, majd elfordulsz jobbra és ott lesz egy kapu ahová elhozhatod majd a srácaidat. Ha a híd után a másik irányba mész, akkor egy halom akna van ott, de azon átjutva a járőröző dögök mögé tudsz kerülni és elérheted az egész galerivel gond nélkül a célodat, a nagy vaskaput.
  • Sir Quno Jedi
    Fogó az a trap disarmhoz kell, elég a kapalács a blacksmith-hez.
  • SaGa Jr
    Én írtam a dolgot. :)

Nálam speciel 200-as volt minden ellenállása, még a tűz is. Ezt 90-ig tudtam összesen lerontani pár resistance rombolással, meg a fizikai védelmét ezüst nyílvesszőkkel levenni, így sikerült kinyírni. De varázslatból semmi nem fogott rajta. Ámbátor a woodoo bábú azért érdekes módon működött ellene...

Laza:
    Én nem egyezkedtem a démonnal, gyanús nekem valami vele kapcsolatban, lehet hogy a végjátékba vagy valahol máshol majd a vele való egyezkedés beleszól a dolgokba ha vele csencsel az ember (ezt biztosra nem tudom, csak volt egy ilyen érzésem vele kapcsolatban). Anélkül is megoldható volt a játék gond nélkül. Meg aztán most például 2 emberes a csapatom összesen, mert felvettem a játék legelején mindkét karakteremnek a lone wolf képességet. Így szintenként több ability pontból elég gyorsan fejleszthetőek és a nagyobb HP mennyiség miatt elég nehezen kopnak el. Ezzel a képességgel két karakterrel is megcsinálható a normál nehézségi szint (jó, még csak most megyek át Hibernheim-be, de eddig nem volt problémám, elég képzettek a karaktereim).
    Emellett mivel pénz annyi van mint a szemét és cuccokba is bele lehet fulladni (tehát van cserealap), minden szintlépés után el kell menni a hall of secrets-be és megvenni a könyveket a nőtől. Alkalmanként 10K aranynak megfelelő értéket kell nála hagyni, de ez is +1 tulajdonság és +1 ability point anélkül hogy bármit áldoznod kéne érte.

A talent pontok meg fontosak lesznek, mert nagyon sok előnyt tudnak adni. Persze nem árt ha az ember a megfelelő skill-eket növeli, de azért egy 50%-os resistance mindenre egy talent pont-ért nem gyenge, ahogy adott hatásokkal szembeni immunitás, védelem a természeti hatásoktól és más hasonlók is igen nagy segítséget tudnak jelenteni. Én nem áldoznám be ezeket csak úgy pár extra pontért amit könyvből is megkaphatna a kiszemelt karakter.

Hátizsákot nekem még nem sikerült megtöltenem, mert ahogy elértem az utolsó sort, ami kezdetben ugye 4 sor, azonnal lett egy újabb csak lentebb kellett görgetni, most vagyok ott, hogy mindkét hátizsákom a harci karakteremnél van aki erőre gyúrt és mindkettőben 10 sornál járok már de eddig mindig nyílt újabb sor, tehát nem telt be a zsák. Készíteni meg pofon egyszerű, csak kötél és bőr kell hozzá.

Tekercsekből csak a legerősebbeket tartottam meg és csak addig, míg könyvvé nem alakítottam őket. A többit elcseréltem könyvekért. Illetve van most 14 db (mindet találtam) resurrection scroll-om, meg 4 eső és 4 tűzlabda scroll-om, de azokat használom, mivel szeretem én kezdeni a harcot ezért messziről beledurrantok a tűzzel az ellenfélbe vagy épp előre oltani kezdem a terepet ha várhatóak tüzek.

Piákból, legalábbis a resistance piákból mindből fejlettebb itókákat kreálok (elsősorban resit all italokat) amiket aztán augmentor-ral feltápolok maximális erejűre. Cserealapnak sem utolsók de igazán hasznosak és nem kell annyi különböző és nehéz cuccot cipelni.

A teleportos dolog meg szándékos. Pályák között (illetve ha másik területet kell betölteni ahhoz hogy a teleporthoz ugorj) utazgatni nem lehet vele és amúgy is minden pálya tele van kapukkal amik minden főbb rész közelében megtalálhatóak. Mondjuk nálam nem vette vissza a kék piramist ha ledobtam és elmentem másik területre, maradt ott ahol volt, csak másik területről nem tudtam használni. De amint visszamentem bárhová azon a területen ahol le lett dobva, tudtam használni és azonnal odateleportáltam mellé. Ezt használtam mikor Hibernheim-ben egy láda kinyitásához egy könyv kellett és nem akartam pár lépést extrában megtenni. Csak eldobtam a kék vackot, elugrottam a könyvért aztán vissza H-ba és használtam a kis vörös piramist azt ott is voltam a kék mellett.

Javításhoz miért mászkálsz el ha egy kalapács vagy épp fogó segítségével ingyen is megoldhatod magadnak csak kell legalább 1-es blacksmith skill hozzá? :)
  • Sir Quno Jedi
    Havas rész teli van teleport kapukkal vaze.
  • Sir Quno Jedi
    Faxom kivan a deathknight-okkal. Direkt beszerváltam magamnak egy rangert a HoH-ban, felhúztam alaposan, odasunnyogok, ezek mindég kiszúrnak. Okés hogy látom, hogy merre és meddig néznek (5 feletti sneak-nél csak nem gond), de mászkálnak, meg egymással szembe mennek áááá). Láthatatlanul is kiszúrnak, hiába a vari. Szal. ez ilyen kicsit ügyességi rész is egyben. Vagy mész a másik irányba, lebontva az omlást, akkor még az immaculate-eket is leverheted (vagy átvered) és bányászhatsz tenebriumot kedvedre, nem is talizol lovagokkal. DE ha ott tovább mész, ott is lesznek és szopatnak. Király. Pedig csak a kurva teleport kapuig kéne eljutnom.
  • Laza
    Mondjuk épp most találtam egy másik teleport kaput, így megoldva ... de akkor is.
  • Laza
    Ehh, remélem kezelik vagy megcsinálják ezt a teleport piramis hülyeséget, hogy nem lehet bárhonnan használni ... mert pl most lent vagyok a havas vidéken, fel kéne menjek javítani, de hiába dobom le a követ, visszarakja az invembe ha felmegyek :(

Ez a DD-ben tök jól működött.
  • j0nNyKa
    Ahahah, white whichet valaki próbálta teleporttal kiszedni az első találkozásnál? fun :)
  • Laza
    Illetve ha valaki tenne/tett a Bigger and better talentra, akkor jobban jár, ha elcseréli a talent pontot 10 abilities-re, majd 2x5 ablitiest primary stat pontra, mert így egy helyett két pontot szerezhet :)

Meg van ez kutyulva rendesen :)
  • Laza
    pl ha valaki tenne/tett az All skilled up talentre, jobban jár, ha azt a pontot elcseréli, mert 2 ability helyett 10-et kaphat :)
  • Laza
    Az első résznek, a Divine Divinity-nek Diablos volt a harcrendszere, ennek viszont körökre osztott.
    Itt is van rakás loot, de azért nem úgy, mint a Diablo-ban ... az inkább a hent játékmenetre és a loot-ra épít, azért ez műs stílus :)
  • attiGT
    Ne egyetek meg, megkérdem: milyen játék ez? Ilyen diablos hack and slash féleség random loottal, legendásokkal stb? Nézek most videokat de nem igazán jön le. Köszi!
  • Laza
    Így is csak a main harcosomnál 304 féle/stack cucc van ... ebből 4db táska, ami mind tele :)
    Pl tekercsekből rengeteget összeszedtem már, de még egyet sem nyomtam el :)
  • Laza
    Egyébként most fent megnyitottam egy olyan helyet, ahol egy démonnal lehet tradelni fejlődési pontokat, meg 1000 pénzért visszaadja minden pontod és újra lehet osztani, azaz bármelyik kariból tényleg bármit tudsz csinálni :)

Most pl filózom, hogy egy talent pontért 10 abilities pontot ad, amivel azért jobban lehet erősíteni a karit, mint magával a talenttel. Eddig sem osztottam le minden talent pontot, mindegyiknél van 1-2, mert sosem tudom mire kéne még tenni :)
  • SuLtAN17
    Köszönöm szépen a gyors válaszokat!
  • j0nNyKa
    Laza, te írtad talán, hogy a Guardian volt az addigi legnehezebb csatád?
    Egyrészt hát pfu, tényleg jól bírta a disznó, másrészt igazából nem csinált semmit sem, harmadrészt tűzzel azért meg lehetett ölni belátható időn belül - tény, hogy semmi mással :)

Más: ugye varázslókra és íjászokra mindenki kirakta a glass cannon talentet?! Kötelezőnek érzem :)
  • SaGa Jr
    Felesleges elrakosgatni, többe fogsz belefutni és azokat a megközelítés során kisütni, mint amennyire szükséged lesz ahhoz, hogy mindent kinyiss odaát (az első területen 4 ilyen kő lesz, a másodikon 3 blood stone mindenképpen felszedhető és legalább ugyanennyi kisütésre kerül csak azáltal hogy megfelelő helyen vagy, aztán akkor még hátra van két terület). A sztori során elegendő követ fogsz aktiválni anélkül is, hogy akárcsak egyetlen blood stone-t is felhasználnál. Emellett az értéktelen kövek is csak plusz tömeg amit cipelni kell.

De ahogy érzed, ha te szükségesnek tartod hurcibálni őket senki nem fogja neked azt megtiltani. Csupán felesleges a dolog. :)
  • Laza
    Odaát is lesz kettő majd egy polcon, én abból gyógyítottam meg a hátast. De hát a sorrend végül is mindegy, lehet úgy is.
  • SaGa Jr
    Speciel az első blood stone-t pont nem kéne elhasználni. Azt jobb átvinni magaddal a következő helyszínre és ott meggyógyítani vele a hátast.

Mire végzel az első területtel úgyis lesz 4 elhasznált kő (egy a fogadóban, egy a gyógyítónál, egy az úton ami a következő területre visz az ott heverő hullánál, egy meg lenn a nagy élőholt főnöknél mikor kinyitod a ládáját). Emellett van még az összeszedhető blood stone a kalózoktól.
  • Laza
    Én azért teszem el az inner köveket, mert innen tudom mennyit találtam már meg :)
  • Laza
    Ja, most olvasom, hogy Evelynnel is végeztél már. Akkor meg két inner kéne legyen a már említett helyekről, azaz harmadszor kéne felmenned ha elhasználod a követ.

Mikor elsőre felmész, akkor ismered meg a helyet, másodjára mehetsz be a Hall of Heroesbe, azaz már a kocsmai dolog után be kéne tudnod menni. Úgy tudsz bemenni abba a szobába, hogy beszélsz a város kapitányával a gyilkosságról, és ő ad engedélyt a belépéshez, ezt kell majd közölni az ajtónállóval.
  • SaGa Jr
    Inert stone-ok száma lényegtelen, nem kell gyűjtögetni azokat.
    Mire eljutsz oda, hogy kinyírd Evelint, már legalább 2 aktivált köved lesz. Egy a fogadóból, egy másik meg a gyógyítóhelyről Evelin mellől. Ennyi elég a hall of heroes megnyílásához.

Persze ha esetleg nem voltál még ott mert csak átugrottad a helyet, nem jártad be mikor a kis imp mondta akkor értelemszerűen még nem nyílt meg. De ezt könynen ellenőrizheted. Csak átugrasz end of time-ba és elmész a nőhöz a nagy terem végében. Jobbra esik a hall of heroes ami meg lesz nyitva amennyiben a második követ aktiváltad. A második aktiválása után mikor átmész EoT-ba akkor fogad téged az imp és szól hogy menj vele. Na ekkor nyitja meg neked a HoH-t. Csak bemész oda körülnézel és ugyanott ahol bementél kijössz. Nem szabad kiteleportálni vissza a normál játékba mert az hibát okozhat és ekkor nem fognak megnyílni a további kapuk mert ne mondtad el az impnek hogy mit találtál odabent.
  • Laza
    Inner stone az lesz, ha elhasználódott egy bllod/star stone. Az elsőt ugye a betegek gyógyításánál fogod felszedni (ha felszeded), akkor mész fel először ... a második ha jól rémlik majd a kocsmai szobában lesz, Jake gyilkosságának helyszínén.

Ha van nálad olyan kő, ami még blood stone, akkor nyomj rá jobb klikket és use. Az elején még el lehet/kell használni, én is kiraktam a város közepén.
  • SuLtAN17
    Sokszor, de valami olyat olvastam, hogy nincsen két inert stone-om ez a baj és megöltem már Evelnyt is, de sehol semmi csak bloodstone meg 1 innert-
  • Laza
    Hányszor voltál fent? A második kőhasználatra meg fog nyílni fent a Hall of Heroes, és ott lehet majd felbérelni mindenféle karit.

De ha meg akarod tartani a személyiséggel rendelkező karikat, akkor szerintem a könyvtárból a mágust simán át lehet nevelni az elejétől ... vagy indítasz magad egy íjjászt, mert harcost úgyis fel tudsz szedni.
  • SuLtAN17
    Szevasztok! Lehet teljesen noob kérdés lesz, de hol tudok valami jó scoundrelt felvenni? Meg 1 innerstone 1 bloodstone-om van és valami portalnak kellene megnyílnia az end of time-ban ahol embereket lehet felvenni, de nem teszi :D Mit csinálok rosszul?
  • Laza
    Még csak a térkép alsó felét jártam be, bal oldalt csak a trial dungeonig, másik oldalt a szakadék mentén végig, tovább még nem mentem, de azért már jó régen itt kóricálok :) de akkor lesz még mit csinálni errefelé :)
  • SaGa Jr
    A második terület is tele van velük. A településen túl ugyebár ott vannak a lángoló romok, a goblin falu és környéke, a szeles rész a pókkirálynővel és ivadékaival, a troll király területe, az út a bányákhoz, az immaculate falu és annak környéke ahol van pár felfedezni való (érdekes építmény itt is akad akivel lehet diskurálni), aztán van eldugott kis fejtörős dungeon, meg ugye ott van a banya és a szála ami hibernheim-be visz meg a fő szálhoz kötődő bánya szerteágazó és sokszínű helyszínekkel, a többféle templom amiben nyomulni kell. Ehhez képest igen szegényes volt az első terület változatosságot illetően. Mindössze az a bevezető rész és ezért hosszabb, több tötymörgést igényel mert nagyon gyenge még ott a csapat. Ha nem az lenne akkor keresztül lehetne rohanni az egészen.
    Feladatból akad itt ugyanannyi, illetve kicsit több is, sok érdekességgel, trükkös helyzetekkel hogy például egy feladat háromféleképpen is megoldható illetve végződhet a döntésektől függően, több állatos küldetéssel, jópofa diskurzusokkal és megoldásra váró apró feladatokkal.
  • Laza
    Mindegy, visszatöltöttem úgy megyek tovább. Amúgy is mikor átmentem elkóricáltam lent a városig, aztán az árusnál láttam egy rakat legendary-t, amit éppen az akkori szintemhez generáltatott, na meg úgyse lett volna pénzem rájuk, úgyhogy visszatöltöttem a mentést, de még azt, amit az átjövetel után csináltam, csak visszamentem.
    Szerencsére azóta nem volt időm sokat játszani, úgy hogy visszatöltöttem a híd másik feléről az állást és gyors lenyomtam a fontosabbakat amit addig csináltam. Úgyis van még tennivaló itt a 2. területen.

Mondjuk nekem valahogy ez a 2. terület nem túl izgalmas ... valahogy az első terület mintha sűrűbb és változatosabb lett volna, és ott ellőttek egy rakás jópofaságot, jó kis fantasy ellenfeleket, minibossokat, amibe itt már alig fut az ember, csak kergeti a csuklyásokat.
    De aztán lehet jó lesz ez még itt is később, csak lassan indul be :)
  • SaGa Jr
    Amíg a bombázás tart addig nem nyílik új. Zig (aki nem goblin, köze nincs hozzájuk) el is mondja miért és hogy mi a teendő. Amint leállítod a bombázást megy minden tovább a maga normál menetében. Ha sikerült kinyitni/használni pár kavicsot azok addig is tárolódnak azt amint újra szabad az átjárás szépen egyesével meg lesz nyitva minden. Egyszerre egy, amihez ha átmész és meglesed majd visszajössz megy zigi a következőhöz vagy épp a szoborhoz hogy sztorizzon és új elem felé nyissa meg a kaput.

Egy pár perces kis feladattal leállítható a bombázás, szóval nem egy nagy dolog, nem okozhat gondot.

Amíg nem végeztél el mindent a második területen nem is szabad átmenni a harmadikra. Egyrészt mert felesleges, másrészt mert egy része elzárva lesz előled illetve sebezhetetlen ellenfelekbe futsz bele ha túl korán átmész.

Jut eszembe, nehogy elhasználja bárki is a játékban található 4 db unlock spell scroll-t (az első a macskavarázsló szobájában van az egyik asztalon). Ugyan van 3 láda meg egy ajtó amin spéci lakat van ami kinyitható így, de ezek mindegyikéhez van ám kulcs is (például az első ilyen láda az első terület fő dögjénél van, a kulcs meg az utolsó területen van hozzá, a többi helyen sokkal közelebb lesz a kulcs) tehát nem kell rájuk elpazarolni a varázslatot. Ezek a scroll-ok kellenek, hogy mikor az ember megnyitja az armory-t (szép nagy spéci kovácsműhely) annak van egy oldalszobája a lépcsőről amiben van 3 varázslattal lezárt láda. Mindegyiket csak ilyen scroll-al lehet nyitni. Mindegyik ládában van 1 unique/legendary tárgy, 2 varázskönyv és 2-4 egyéb cucc. A cuccok 19-20-as szintek mindig, nem függenek a játékos szintjétől mint a random generált loot. A dolog azért fontos, mert ezt a scroll-t csak fix helyen találni lehet, vagy véletlenül generálni mikor random scroll-t ír az ember. Máshogy nem lehet hozzájutni, könyvvé sem alakítható mert nem sorolták be egyik iskolaformához sem.
  • Laza
    Ja, úgy tűnik. Visszatöltöttem mentést onnan, hogy még a híd előtt állok, úgysem csináltam ezen az oldalon sok mindent azóta, odaát kóricáltam egy ideig ... újra elloptam a Tenebriumot meg leadtam, működött, illetve megint felgyógyítottam Alfit, most már villogott zölden a teleport ikon, és odaát várt is a goblin ... szóval egy ideig akkor nem megyek át a 3. területre.
  • Laza
    Amúgy ha bombázzák EoT-ot, akkor már nem nyílik meg a többi portál?

Mert még mikor átmentem a trial után a titkos falu felé, akkor átmentem a hídon is a 3. területre, ahol ott volt a goblin, és ha jól vettem ki a lentiekből, akkor az indítja el a lövöldözést odaát.
  • Laza
    Pont két kavicsom van, ez előtt talán egy volt csak, amit fel lehetett venni a táskába, de még az elején. Lehet pont ezért adott most kettőt. Direkt nem használtam el, gondoltam kelleni fog ha már így el lehet tenni, ezek szerint jól.
  • Sir Quno Jedi
    Há nekem már jó pár szoba ki van nyílva odaát. Pl. a fire plane-es is.
  • SaGa Jr
    Laza:
    Öld meg nyugodtan mert kapsz cserébe egy jó kis tippet amivel haverrá teheted a goblinokat.

12-es perception kell oda ha jól emlékszem, a 10-es az nagyon karcsú. Varázslattal is lehet ám erősíteni, az egyik tűz varázslat 2 pontot is emel rajta, plusz van kaja is ami dob rajta ideiglenesen.

A tónál leölt immaculate manusoknál meg van egy tekercs amit ha felolvasol a tavacskánál, akkor nyílik meg az átjáró. Nem kell tehát a beavatáshoz visszamenni érte, ott van helyben a leöltek egyikénél.

A kavicsokat tessék nyugodtan felhasználni minél előbb. NPC-ken való segítéshez csak kettő kell, mindkettő a második területen (egyik a málhás másik egy manus a pókok területén). Ha ezek megvannak akkor lehet szép gyorsban elsütni mindet ami a karaktereknél van. Így nyílnak meg ugyanis az újabbnál újabb helyek (egy zárva marad mégpedig a forbidden zone, mert az nincs még kész, valószínűleg egy DLC majd belerakja).

j0nNyKa:
    Az a láda nem nyitható míg mind a négy kódját meg nem leled (minden pályán van egy kódrészlet).
    Ellenben ha már megnyitotta előtted a szálláshelyedet zigi (ez a harmadik kavics után történik meg, elsőre zigihez jutsz, a másodikkal a toborzóhelyre jutsz be a harmadikkal meg a szállásodra ami nem a hall of heroes, az egy toborzóhely ahol ha akarsz vehetsz fel új embereket), akkor onnantól kezdve bárhol jársz is a játékban, ha egy tárgyra nyomsz egy jobb klikk-et akkor megjelenik egy olyan opció hogy hazaküldjed a karakter saját ládájába. Az onnantól ott lesz míg ki nem veszed onnan.

Tenebrium-ot meg felesleges tárolni. olyan 4-5-öt elég megtartani a bar-ból, a többi eldobálható. Úgyis találni fogsz még egy csomót belőle. Felhasználásuk legjobb módja ha valamely fegyveredet erősíted vele vagy kombinálod egy fadarabbal (ekkor lesz egy olyan pálcád ami egyszer használható csak, de a környékeden bizonyos hatótávon belül kinyír egy bizonyos típusú ellenfél akármennyit, ez az ellenfél egy bazinagy faember).
  • j0nNyKa
    az end of time-ban ugyis van egy lada zigiek mellett, oda behanyom oket, koszi ez jo otlet
  • Laza
    Tedd le valahol egy hordóba, ládába ... elvileg nem szabadna eltűnjön. Nem kell mindig mindent cipelni.

Én már filóztam, hogy önkényes foglalóként beköltözöm valami elhagyatott házba egy portál környékén, akad 1-2 ... remélem, ha már a teleport kövek nem úgy működnek, mint a DD-ében, legalább a földre és egyéb helyekre lerakott tárgyak nem tűnnek el.
    A DD-ben nekem szépen ki voltak dobálva egy bolt mellett a földre a felesleges és nehéz cuccok, senki nem vitte el :)

Egyébként a tárgyak jobb klikkes menüjében láttam, hogy el lehet küldeni őket a Homestead-ba ... ez része is volt a Kicstarter projektnek ... ha tippelnem kéne, akkor ez az a két ágyas szoba fent ... itt még nem jártál, mert ez a HoH után nyílik meg fent.

Nem tudom itt hova teszi a cuccokat, de amennyire emlékszem elég mesze kell rohangálni a portáltól, így ide tuti nem fogok lepakolni ... bár ki tudja, azért az elég jó, hogy bárhol vagyok a zsákomból rögtön tudok ide küldeni cuccot :)
  • j0nNyKa
    nalam annyi van abbol a szarbol, hogy a 4 karakternel kulon kell tarolnom, mer nem birjak (olyan ~40 darab)
    ezert is lenne mar jo haladni a story-val, hogy tudjam mire hasznalni