4614
DayZ - Zombie apocalypse online FFA permadeath survival (Arma II mod)

DayZ WIKI

\" target=\"_blank\">DayZ kezelési videó guideok

DayZ térkép 1  |   DayZ térkép 2

Helikopter roncsok térképe

DayZ Teamspeak szerver: 80.249.163.55:1111

• lammaer
    Ha a fejlövésbe nem halt bele, miért lett volna célszerűbb egy testre lövés?
  • wardogzombie
    lehet egy testlövés célravezetőbb lett volna nemde?bár utólag könnyü okosnak lenni
  • Laza
    Én meg Elektro mellett spawnoltam, jobb oldalt a benzinkút felé, mint új lélek. Bent vagyok ott egy raktárban, lövéseket hallok ... na mondom meghúzom magam. Nézelődtem, sehol semmi, így kimentem. Még mindig hallottam lövéseket szembe a domb felől, mondom megnézem ... fegyverem semmi. Ahogy mentem fel, nézem, innen tök jó rálátás van az Elektroban lévő kéményes gyárra, ahol a fegyverek is vannak, mondom tuti valaki innen campeli. Addig kúsztam, másztam a sötétben, míg kva véletlenül kiszúrtam a gyereket. Álca ruhában volt, és folyamatosan a távcsövét nézte, így gondoltam oda osonok, kilopok egy fegyvert a zsákjából, ha mákom van lesz benne valami, és azzal leszedem.
    Hát basszus, odakúsztam mögé, kinyitom a táskáját, volt benne egy nyílpuska meg nyíl hozzá... simán kiloptam, megtöltöttem, majd célzás a fejére és lövés .......... sajna nem halt bele, ez a szar meg egylövetű, úgyhogy mire újratöltött addig megfordult és leszedett. Utólag el kellett volna kúsznom kicsit távolabb és úgy lőni, de mindegy, így is a szívem majd kiugrott az izgalomtól már mikor egy testhossznyira voltam tőle ... a zsákját sem volt egyszerű becélozni, néha oldalazott 1-2-t :D

De egyébként kva jó móka volt :)
  • Laza
    Makker :)
  • wardogzombie
    Grat nagy mákod volt
  • Daell Drow
    Hata graf bug mar jolenne javitani, sokszor ez miatt lepek ki es hagyom kicsit. (most is azert leptem es irogatok itt)
    Kutyak hogyan lesznek? Velunk vagy azok is zombik?
    Delutan klanhaboru szemtanuja voltam, jo ralatasom volt eleg izgi volt nezni messzirol. XD
    A vegen a gyoztes csapatot le akartam szedni mig fosztogattak, de nem sikerul. Meg tamadtak, huztam minta vadludak. XD Be bujtam egy hazba, es nem ott volt egy random masik jatekos aki ledurrantott?
    Most is megyek megint csernogorszkban es hallom valaki lovoldoz meg zommbi horda rohanas. En lapultam a fube mint a nyul, XD aztan megindultam arra fele. Hat a hazban egy hulla, es mi volt nala? Csak a lenyegek: AS50, tavolsag mero, ejjel lato, terepruha, 4x tar a csipahoz. Ejjel lato ebben a vaksotetben eszmeletlen jo. Fel masztam egy jo magas toronyra, es most at megyek egy 60/60 szerora emberekre vadaszni.
  • Nekrofil
    azért a BIS jól csinálja. Eladtak ArmA 2 CO-ből tegyük fel ahogy mondod 300.000 példányt, de gyanítom még többet is az elmúlt pár hétben, a napokban elérte a játék az 1.000.000 játékost, aztán szép lassan kidobják majd a standalone DayZ-t, azt megint csak megveszik majd pár százezren, amiből ismét jól profitál majd a BIS :)

kíváncsi leszek, hogy vajon hogy fog mostantól a 2 "project" haladni, rendszeresen frissítik a MOD-ot, vagy néha kidobnak hozzá némi frissítést, vagy szép lassan leállítják.
    Mondjuk nemsokára jön az 1.7.3, végre javítják majd a grafikai bugokat, meg jönnek a kutyák is
  • oneal1
    jó ez hír!!:)

várom nagyon!!
  • Laza
    GZ neki :)

Mondjuk ha csak arra gondolunk, hogy a mod potom 300.000+ db eladott példánnyal dobta meg a játék össz eladását, akkor máris jó befektetésnek tűnik :) (kb 2 milliárd forintos bevétel, ha mindenki kb a normál áron vette meg)
  • tutituti
    Nekrofil linkelte ma nekem
    Standalone lett a dayz.megegyeztek!
    http://dayzgame.com/
  • Laza
    Hátrálni sem nagyon kell, megfordulsz és már adja is az ikont ... ennél veszélyesebb és viccesebb dolgokat művelnek egyesek.

Pl itt van ez a videó, 07:05-nél mászik fel valahova, már akkor szidja, 07:50-nél kezd el lemászni, na ott aztán teljesen elborul :D
    Pedig csak meg kéne forduljon :D

video
  • Zero 7th
    Permadeathes játékban a franc hátráljon a halálos mélység felé... :D
  • wardogzombie
    lehet
  • Laza
    Néztem 1-2 YT videót meg streamet és fura volt, hogy jó párban folyamatosan szenvednek a létrán való lemászással ... mindenki szemből próbálja betámadni a létrát, és folyamatosan anyázik, hogy nem ajánlja fel a lemászást ... ennyi embernek nem tűnik fel, hogy háttal kell odaállni, mintha tényleg a lemászáshoz készülnél? :) vicces :)

Vagy lehet csak nekem jutott eszembe rögtön az első lemászási próbálkozásomnál pár perc szenvedés után, hogy így működik :)
  • Laza
    A koncepció és az ötlet jó, de mint mindenbe amit ráeresztenek a mélyen tisztelt publikumra, el kell kezdeni felépíteni a szabályokat a játszható jövőért, különben hamar elhalványul a csillaga.

Lesznek akik a szabályok miatt majd sírnak, rosszabb esetben otthagyják a játékot, mégis ha minden jól megy, akkor évekkel később is játszható lesz.
  • JimKirk
    Mindenkinek mas a gusztusa!
  • wardogzombie
    Miért szempont hogy 2 nap vagy 2 óra? Játék közben nem szoktam sietni sehová
  • Zero 7th
    Én örülnék neki legjobban. Az intézményesített klános szerverhoppingot nem a seggemből rántottam elő, egy itteni kollega mondta TS-en, hogy így csinálják, és messze nem ők az egyetlenek. Nem emlékszem a nevére sajnos, elnézést is érte.

De abban biztos lehetsz, hogy a jelszavas szerverek mindegyike csak abból a célból van, hogy ott az üzemeltetői nyugisan feltápolhassanak, hogy aztán átzúzzanak public szerverre, nyomikra vadászni. Elautóznak a bázisról csernóba, szerverhopp, vadásznak, visszahopp, visszaautóznak a bázisra. Ha valaki meghal, akkor a saját szerveren elmennek érte kocsival, elviszik a jól felszerelt bázisra, és máris van fegyvere, felszerelése, mehet vadászni tovább.
    Ha meg nincs épp "raid", akkor lehet gyűjtögetni nyugisan.

Szal vissza a feladóhoz, amikor ezt mondod, akkor sajnos csak magadból indulsz ki.
  • Bucser
    Sajnos most magadból indulsz ki.
  • Zero 7th
    Igen? És mi lesz a kritérium? Mert van, hogy nem szándékos a dolog, bemegyek egy szerverre, ott vagyok öt percet, aztán kivág, mert magas a pingem, így megyek rögtön máshová. Ha ezért majd a későbbiekben jól megöl a játék, akkor ennek a modnak reszeltek.

Kezdenek kibukni a koncepció hibái, az a véleményem. Ez már csak vergődés, hogy az első ránézésre jó ötletnek tűnő, de gyakorlatban használhatatlan rendszert erőből rákényszerítse az emberekre.

Mert tapasztalataim szerint a szerverhopping nem a ritka kivétel, hanem az általános.
  • Bucser
    A serverhoppingbol kifolyólag néha más mögé köré spawnolsz vissza sűrűbben látogatott loothubokban.

Egyébként a serverhoppingot egy későbbi verzióban büntetni fogják halállal vagy bannal. Ez nem feature hanem exploit.
  • Daell Drow
    Nem cheat

Hanem vannak jol ismert pontok (templom, tuzoltoepulet, bazis pontok) ahhol jo az ittem drop vagy jo fegyverek vannak. Es itt sokan ezt hasznaljak spawnak, igy gyakran van hogy valaki a haba kerul a masiknak.
    Nekem is volt hogy balota melleti repulo bazis tornyon spawnoltam, es korbe nezve elkezdtem lemaszni. Es amint a letra animacio elkezdodott es megfordultam, egy masik jatekos celzott ram.(pedig elotte korbe neztem es semmi) gyorsan megszakitottam az animaciot es celoztunk egymasra. De nem lottunk elkezdtunk hatlarni korbeneztunk es ment mindenki a maga dolgara.
  • Laza
    "meg valaki mögé spawnolás"

Ez cheat, vagy van ilyen feature?
  • Zero 7th
    Ja, igen, makarov, meg valaki mögé spawnolás...

Volt egy olyan, hogy bespawnoltam, láttam pár hullát, elkezdtem vadul figyelni az ablakból. Nemsokára meg is jelent egy túlélő, odakúszott a zombik hullájához. Megcéloztam a nyakát, rálőttem kettőt makarovval. Elszaladt, én is, aztán kiléptem.

Másik szerveren vettem észre, hogy van AK-m is, csak rég játszottam, elfelejtettem, mi van nálam. Hát, ha AK-val lövöm nyakon, biztos nem szalad el... :D
  • Zero 7th
    Az összes lepasswördözött szerver PvE... :P Úgyhogy ez már megvalósult, csak mi épp a fasz rossz oldalán állunk.

Mondjuk ez, hogy már baltával is csapkodjátok egymás fejét, kicsit már szánalmas... :D Nem találtok legalább egy nyomi makarovot?
  • Laza
    A szerverenkénti karakter meg nagyon korlátossá tenné a játékot.
    Inkább kéne külön PvP meg PvE szerver :)
  • oneal1
    mekkorát röhögtem ma:D

jön utánam egy gyerek, látom hogy veszi elő a fejszét...:D odajon megtámad de nem tudta használni valamiért:D komótosan előkaptam én is aztán adtam a fejének:D
  • Zero 7th
    Mondjuk az tény, hogy elbaszottmód veszélyes. Én is megtámadtam már több embert, néhányat meg is öltem, meg haltam is már meg úgy, hogy bespawnoltam valaki mögé. Főleg ha csak sima napközben ellőtt restart miatt üres a szerver, akkor nagyon veszélyes becsatlakozni.

Én egyébként már hetek óta nem is játszottam, főleg emiatt. Nagyon metagame. Nem az számít igazából, hogy az adott szerveren mit csinál az ember, hanem hogy hogyan taktikázik a szerverváltásokkal.

És csapatban is ez megy, nyugis szerveren tucat jármű, nem lőnek egymásra, jól feltápolnak, aztán átmennek vadászni public szerverre. Ha meghalnak, akkor ott a jól felszerelt, fegyverekkel megpakolt saját szerveren lévő bázis, ahonnan azonnal fel lehet cuccolni megint.

Lehet, hogy tényleg az kéne, hogy szerverenként külön karakter. Ez a Sliders-szimuláció hosszú távon nagyon rossz ötletnek bizonyult meglátásom szerint.
  • JimKirk
    En is eloszor Csernoba szoktam bemenni, de ezt probalom olyan szervereken tenni, ahol keves felhasznalo van. En kimondottan elvezem a varosban valo bujkalast, keresgelest.:) Van izgalom ezerrel!
  • Laza
    Arma2:CO most akciós a Gamersgate-n (19.96 eur):
    link
  • Laza
    Ejj, pedig azon túl volt két gépfegyver is a toronyban. Az egyik M4-nek nézett ki. Az ablakon keresztül pont nem értem el ... csak egy térképet :)
  • Zero 7th
    Azért nem mindegy, hogy elmegy két napod az alap felszerelés begyűjtésével (térkép, iránytű, kés, balta, gyufa, morfium, álcaruha), vagy megoldod két óra alatt csernóban némi szerverhoppinggal...
  • Zero 7th
    Szögesdrót az, és elvileg át lehet lépni. Van egy gomb, amivel átollóz a karakter a derékig érő akadályokon, pl kis kerti kerítésen. Az átvisz a szögesdróton is. De óvatosan vele, engem egyszer megölt a mozdulat a francba, max életről lerakott egy pillanat alatt -6000be.
  • Laza
    Nem a kezdőponton szedtek le, hanem már bent a városban. Hozzáteszem, lehet biztonságosabb egy kisebb település, ami a játékosokat illeti, viszont zombiból ott is rengeteg van, ráadásul a még a tárgyak is ritkábbak és borzalmasak. Fegyvert konkrétan nem is találtam, max pajszert vagy fejszét. Egy nagyobb városban gyorsabban össze tudom magam szedni alap cucokkal. Próbáltam a kisebb helyeken is, de órák mennek el a semmivel.
    Szóval hogy kinek mi a hülyeség, az elég szubjektív :)

Eddig 3x ölt meg másik játékos, ebből 2x szinte tök üres voltam. Sőt, egyszer láttam, hogy kerget egy gyereket egy rakás zombi (csak fejszéje volt), odamentem, hogy segítsek (bár semmim nem volt, de csalinak jó voltam), futottam mellette vagy 2 percig, majd egyszer csak elkezdett engem ütni ... 6 zombi mellett nem volt jobb dolga, mint egy tök üres játékost csapkodni ... végül nem tudott leszedni, mert körbe-körbe szaladgáltam, a zombik meg elkergették. Szóval most már lapulok ha nem tudom felvenni a versenyt :)
  • wardogzombie
    Mi az amit csak a városban találhatsz?Nagyvárosra gondolok mint Elektro vagy Cherno. ebbe a két városba van a legtöbb bandita.Nem értem mi élvezet van abba ha szitává lövik a kezdőponton a többi játékost de biztos igazuk van.Mindenesetre én messzire elkerülöm ezt a 2 helyet.
  • lammaer
    Pontosan miért? Azért mert ott vannak a jó spawnhelyek?

Másfele igaz hogy biztonságos, de alig lehet találni vmit, kevés spawn van egy helyen, azok is értéktelenek.
  • wardogzombie
    Már a város közelébe menned is hülyeség volt.
  • Laza
    Ráadásul míg összeszeded a cuccot, az is több óra .. főleg ha nem az egyik nagyobb városban tesz ki.
    Most addig ölettem magam, amíg a nagyváros mellett nem rakott ki.
  • lammaer
    Szokj hozzá ez erről szól... sima FPS, ahol vannak zombik is :)

HA visszaolvasol, minden újonc úgy esett mint te: felbuzdul, zombik, keresgél... aztán kinyírják 2x-3x, mérges lesz, és onnantól kezdve ő is lő mindenre ami mozog.

Sajnos ez a Mod legnagyobb hibája...
  • Laza
    Na, közben valami kecseg leszedett már megint.