4614
DayZ - Zombie apocalypse online FFA permadeath survival (Arma II mod)

DayZ WIKI

\" target=\"_blank\">DayZ kezelési videó guideok

DayZ térkép 1  |   DayZ térkép 2

Helikopter roncsok térképe

DayZ Teamspeak szerver: 80.249.163.55:1111

• nagyonfaya
    helo mindenki! tegnap kezdtem a játékot, így még nagyon az elején tartok. évekkel ezelőtt már toltam arma2 alappal, de azóta már fakult az agyam, így nem emlékszem a régi beállításokra, billentyű kombinációkra. segítségeteket előre is köszönöm.
    lenne egy olyan problémám, hogy homályos a kép. a grafikai beállításoknál minden a maximumon van, akadásmentesen. viszont a "köd" miatt nem látni semmit. a ruházat igencsak rajzolt minőségű, tehát nem éles. ha jól emlékszem erre régebben volt egy javítás, de már elfelejtettem. és végül egy nevetséges, de annál idegesítőbb problémám akadt, mi az elemlámpa be/ki kapcsolásának gombja??:) mégegyszer köszönöm a segítséget.
  • Nekrofil
    1.7.2.5
    Changelog:
    * [FIXED] Ammunition amounts not loaded in properly (Now records used ammunition correctly)
    * [FIXED] Graphical glitches with barbed wire (Rebinarized file should no longer produce graphical artifacts)
    * [NEW] Additional optimizations to login process (further use of publicVariableClient to reduce network transmission)
    * [FIXED] Respawn button not enabled when legs fractured (Now enables for fractured legs https://dev-heaven.net/issues/39161 )
    * [FIXED] Excessive logging of player data in server logs (Disabled https://dev-heaven.net/issues/38784 )
    * [FIXED] Graphical glitches with dead bodies (Rebinarized file should no longer produce graphical artifacts)
  • wardogzombie
    nem jármüves szervereken is vannak roncsok
  • JimKirk
    En felnyomom maximumra a fenyerot es olyan mintha nappal lenne!:P
  • Laza
    Hát ja, de csak akkor használom, ha max 1-2 fős szerveren vagyok, vagy kinn a vadonban :)
    Mondjuk flare-t szoktam még szétdobálni éjszaka, az csalinak is jó, meg szépen megvilágítja pl egy farm környékét a tök sötétben.
  • JimKirk
    En csak arra gondoltam, hogy masok is meglathatjak a fenyet.

Vazz vak vagyok! Koszi!:)
  • Laza
    Elemlámpát ki/be lehet kapcsolni. Nagyon jó fénye van.

Heli roncsok random helyeken vannak. Hogy merrefelé lehetnek az fenn van a fejlécben (Heli roncsok térképe).
  • JimKirk
    AK-74-et csereltem le erre, mert ahhoz mar csak 1 tar loszerem volt, amugy en is inkabb azt hasznalnalnam. Elemlampa nem veszelyes?:)

Heli roncsok merre vannak?
  • Laza
    Szép darab :)
    Heli roncsban?
  • Laza
    Hát, fejlövéshez mindegy a sebzés, viszont ha hangos akkor sok mindenkit oda tud invitálni :)

Szerintem ami hangos azzal min messziről lehessen nagyon jól célozni. Sajna ez az AK-ról nem éppen elmondható. Az M14 is kva hangos, viszont messziről nem hallják meg (a hangtávolsága kb az AKM-el egyezik meg).
    Az AK-val elég macerás messzire célozni, mivel kitakarja a kép alsó felét.

Az AKM-et ezért is cseréltem le anno AK74-re, mert míg az AKM kb 150m-rre hallatszik, addig az AK74 csak 80m-rre.

Lakott területen meg csak pisztollyal megyek, annak kb 50m a hallástávolsága (most G17-el az elemlámpa miatt) :)

De azért is ilyen jó a játék, mert mindenki maga döntheti el, mi tetszik neki a legjobban. Fegyverből nincs hiány :)
  • JimKirk
    En is csak kihalt szervereken mereszkedek be Elektroba!:) Nagyjabol mindenem megvan egy turahoz, szereztem egy AKM-et ami igaz hogy hangos, de legalabb jol sebez.
  • petrusz86
    amúgy még 1 kérdés! gondolom, ha egy szerveren nincsenek engedélyezve a járművek, akkor a crash site-ok sem jelennek meg.

hogy lehet egy szerverről eldönteni, hogy az megjeleníti vagy sem?
  • petrusz86
    http://www.dayzwiki.com/wiki/M107

én most találtam az északi reptéren egy roncsban, csak az a baj, hogy 20 lőszerem van hozzá 2 tárban :)
  • Laza
    L85 jó lenne :)
    Na, majd potyog valami :)
  • wardogzombie
    én is ott találtam az enyémet meg egy l85öst is
  • Laza
    Hát az is jóó lenne :) csak találok majd :)
    Heli roncsoknál ki fogom kapcsolni a füvet, vagy mindig messziről fogom megnézni van e ott valami (távcsőnél nincs fű), mert különben semmit sem találok meg. Annál a heli roncsnál is csak ezt az egy fegyvert találtam.
  • Laza
    Eletroban 2 napig gyűjtögettem kihalt szervereken a közért, nagy sok szobás épület meg a gyárkéményes torony helyeken, mire meglett a nagyjából szükséges túlélő felszerelésem a nagy kiránduláshoz :)

Most így tök egyedül a szabadban tök jó kóricálni :) persze társaság azért elférne :)

Vadászgatok, húst sütök, zsákom tele, blood mindig maxon (husikából), szép az élet :) ha találok egy falut bekukkantok, egyébként heli roncsokat kutatok :)
  • wardogzombie
    vagy egy DMR
  • JimKirk
    Kene az a puska!:) En Elektroban gyujtogettem az eromubol elhoztam egy AK-t ket tarral, a kozertben meg a szemben levo 2-3 szintes epelutbol pedig kulacsot, kest, iranytut, tavcsovet, gyufat meg egy nagyobb hatizsakot szereztem.

Tenyleg jo lenne egy sajat szerver!:)
  • Laza
    Ja, csak essen. Egyébként az M14 AIK a reddot-al és a maga 8000-es sebzésével az egyik legerősebb és egyben legpontosabb close - mid fegyver ... és távolabbra is pontos :)
    Elég egy lövés, bárhol is találjam el a célt :)
  • Panzeradler #830
    DMR nagyon jó kis fegyver csak ajánlani tudom.
  • Laza
    Ez a fegyver azért jó, mert alapjában véve erős, pontos, így messziről is ahova a reddot mutat, oda is fog becsapódni a lövedék :) ráadásul a szálkereszt nem akadályoz a célzásban :) sokkal pontosabban lövök vele, mint az AK-val, az kitakarja a képernyő alsó felét.
    2 tárral találtam. Egyébként ilyen tárat szoktam látni katonai loothelyeken, de sosem vettem fel. Megtartom, majd ha esik valamelyik sniper puska, akkor azokhoz is jó lesz (mondjuk egy DRM) :)

De persze azért megtartottam az AK-mat is, van hozzá 5 táram :)
  • Zero 7th
    Nekem is akadt már olyan a kezembe, de én otthagytam a roncsnál. Soha nem láttam még hozzá lőszert, meg annak a fegyvernek semmi értelme. :P A reddot jellemzően közelharcra, épületre való, erre rárakják egy félautomata puskára. M14-re távcső kell, mondjuk akkor már majdnem M21-gyé is válik...
  • Laza
    Ennek az M14 AIM-nek 500m az effektív hatótávolsága. Basszus, el sem látok odáig :) Mondjuk a pont célzás sokat segít, de még azzal sem tudok 2-300m-nél távolabbi célpontot normálisan megcélozni :)
    De legalább nagy távolságban is szinte pont oda lő, ahová a pontot teszem :)
  • petrusz86
    haverral most derítettük fel azt a kis bázist, kibaszott sok ák volt de azon kivül semmi...
  • Laza
    Na, addig kalandoztam, hogy teljesen eltévedtem :) Mentem volna valamerre, de végül a közel nem arra kötöttem ki (a mapon nem látszódtam). Jelenleg Stary Sobor-nál vagyok, közel a nagy reptérhez. Us szerveren nyomultam -8 óra eltéréssel, hogy nappal legyen.

Utam alatt találtam egy heli rocsot, amint pár száz méteres közelbe értem rögtön kijött belőle vagy 6 zombi. Vártam míg eltávolodnak, majd oda kúsztam, de nem találtam semmit. Elmentem visza távol, és akkor láttam a távcsővel, hogy bizony van ott cucc a fű alatt, csak kvára nem látszik mikor ott vagyok :)
    Mennék vissza, erre nézem, hogy megint kijön belőle 6 zombi ... összesen már 12 keringett. Párat lekaptam még távol, akik közel voltak, aztán nagy nehezen odakommandóztam, és találtam egy M14 AIM-et 3 tárral :)
    Elég vad fegyver, jó nagyot durrant :)

Holnap innen folyt ... ha valaki bejönne Stary Sobor mini bázisára, esetleg utána a nagy repülő bázisra, az jelezze :)
  • Laza
    Annyit pofázunk, hogy a 9. helyen van most a topic a Népszerű témák listájában :)
  • Daell Drow
    En is csak kecseg kemperekre vadasznam le a tetorol, mint amit lentebb is linkeltem tegnap.

Amugy a berlesel kapcsolatban:
    En benne vagyok, bar ketkedve. Hozza teszem volt mar cod 2 ota dolgom egy par ilyenben. Meg aztan lehet szeptemberben huzok nemetbe melozni, igy csak tel elott jovok haza. De akkor utan a 3-4 honapig 0-24 mehet a game.
    Meg aztan ki tudja milyen iranyba megy az egesz DayZ. De konyorgoma graf bugot javithatnak mar, 2 hete idegesit a legutobbi patch ota.
  • Laza
    Sokan pedig azt csinálják ... a nagyvárosokban az egyetlen normális fegyver lelőhelyeket kempelik egész nap.
    TwitchTV-n volt a múltkor egy faszi, a konkrétan azt streamelte élőben, hogy a hegyen fekszik, és a gyanútlan emberkéket vadássza. Volt, hogy 20 percen keresztül nem csinált semmit. Kva izgalmas :)
  • wardogzombie
    Hát annak legalább van értelme most mit lőnél egy fegyvertelenen?Érted....
  • Laza
    Én is a kecseg kemperekre vadásznék, nem a szegény üres zsákos Frodókra :)
  • wardogzombie
    Ha esetleg tényleg sikerülne szervert inditani x fővel ott meg lehetne szedni magunkat és ha valakinek pvp-zni támad kedve még mindig átmehet bármelyik szerverre hogy sniperekre vadásszon.
  • Laza
    Egyébként mennék máshova is, csak jó lenne valahol nyugodtan is kalandozni, felszerelést gyűjteni, és nem azon izzadni, hogy a 4 napig gyűjtött cuccom egy barom kemper lekapja sec-pec :)
  • Laza
    Akkor whitelist, mindenki másnak kick :)
    Ilyenek is vannak :)
  • wardogzombie
    jövök én is a szerverbérlésben is benne vagyok ésszerü határokon belül persze.
  • MaskimXul
    Hackelni sem ér, mégis sokan csinálják.
  • Zero 7th
    Azdekellemetlen. :P
  • oneal1
    ááááááááá

szakítottunk 2-en egy piros ladával, söfőr, lose connection, belementünk egy házba, meghaltunk...full felszereléssel:D:D ÁÁÁ:D
  • Zero 7th
    Igen, először egyébként nem ártana összetalálkozni mondjuk TS-en, meg játszani kicsit együtt, mielőtt saját szerverről kezdünk el nagy terveket szőni.

Ha nem ér jelszavazni, akkor hogy van mégis egy rakás jelszavas szerver?
  • MaskimXul
    Egy 10 playeres zárt szerveren nagyon hamar el fogjátok unni magatokat, ha nem egymásra vadásztok.
    A DayZ szerver szabályzat szerint nem is lehet lejelszavazni egy szervert, de ez már más kérdés.