4614
DayZ - Zombie apocalypse online FFA permadeath survival (Arma II mod)

DayZ WIKI

\" target=\"_blank\">DayZ kezelési videó guideok

DayZ térkép 1  |   DayZ térkép 2

Helikopter roncsok térképe

DayZ Teamspeak szerver: 80.249.163.55:1111

• Bucser
    Mikor kijelolod a servert a szukseges modok kozott jelzi nem csak azt hogy @dayz hanem azt is hogy @hive. Azok a privat szerverek, amik kulon futtatjak a hive-ot.
  • Zero 7th
    Jujdeokos ez az esgé, hogy hozzászóláslinkké alakította a #-t! :P
  • Zero 7th
    Honnan a francból tudom meg, ha egy szerver privát?

Egyetlen gyanús dolog volt csak, hogy UK #00, de minden másban tökugyanúgy nézett ki a neve, mint a hivatalos szervereké...
  • Bucser
    Nem. A mentesedet viszed at masik szerverre ha az nem privat, hanem hozza van kotve a kozponti hivehoz.
  • oneal1
    egy kérdés, ha nyomtam egy szervren, kiléptem, az ugye mentette az ottani állásomat.

más szerveren, ettől teljesen függetlenül játszhatok?

a másik szerveren lévő mentés gondolom megmarad
  • Zero 7th
    Csernó északi része szokott lenni az első célom, azt általában még túlélem. Azért lőttek pofán már ott is, meg haltam bele lerakott szögesdrótba is. Ott összeszedem a túlélőfelszerelést. Civil spawnokon lehet Lee Enfield, Winchester, vagy duplacsövű sörétes, pisztolyokból meg Makarov, M1911, és revolver. Ezek közül az M1911-re és a Winchesterre hajtok. Jellemzően éjszakai szervereken csinálom ezt a gyűjtögetést, ahol kevesen vannak. El szoktam dobni néhány flare-t, hogy elcsalja a zombikat, meg lássak.

Ha ez megvan, meg szoktam nézni a lakóteleptől délkeletre lévő katonai sátrakat. Ott van négy katonai spawn, azokban lehet fegyver. Találtam ott már AK-t, M16-ot, meg lámpás shotgunt is. Van három orvosi sátor is ott, ha nem törtem be a kórházba (pl balta hiányában), akkor ott szoktam felszívni magam gyógyszerrel.

Jellemzően nem indulok el északra, amíg nincs ruhám, iránytűm, órám, gyufám, késem, térképem, baltám, egy ALICE pakkom, két kulacs vizem, három adag morfiumom, három-négy kötszerem, három fájdalomcsillapítóm, a Coltom, és legalább valami nyomi puskám, bár az nem is igazán fontos. A pisztoly-balta kombó zombik ellen bőven elég egyébként.

Aztán megindulok északnak, Csernóból olyan egy óra alatt el szoktam jutni Stary Soborba. Ott fosztogatom a sátrakat, és általában ott döglök meg. :P

Olyan még nem volt, hogy sokáig éltem volna, miután úgy éreztem, jól fel vagyok szerelve. :) Egy rakás nagyon kényelmetlen halálom volt, jellemzően olyanok, amivel nem lehet mit kezdeni. Bug, spontán felrobbanó traktor, mögém spawnoló ellenségek, sebezhetetlen ellenségek, bespawnolás után azonnali fejlövés, ilyesmi... Igazi csatában nem is voltam még, mármint olyanban, amit én kezdeményeztem volna. Épületben egymásba futva azért lőttem már először, de azt nem nevezem igazi harcnak.

Ez a privát szerveresdi azért eléggé idegesít, főleg, hogy direkt néztem, hogy benne van-e a nevében, de nem láttam semmi ráutaló jelet. Jó lenne azért, ha ilyen másfél órás szessönjeim nem tűnnének el nyomtalanul... Most is volt már ruhán kívül mindenem. Találtam egy halottat, egy rakás cucc volt nála, ami meg nem, az meg szétszórva körülötte azon a környéken, amit nem tudott már átnézni. Aztán a jelek szerint ez is privát szerver volt...
  • Sischo
    Még annyi, hogy ha ti feléledtek akkor mit szoktatok csinálni először ? Én próbálok valami városba eljutni és összeszedni cuccokat , mert máshol kb lehetetlen, de fegyvert általában ott sem szoktam találni. Szóval inkább az lenne a kérdés hogy kezdés után hol kerestek fegyver? És ha már megvan a felszerelés akkor elindultok az erdőbe vagy mi ?:D
  • Sischo
    Szerintem nem hivataloson voltál, mert én mikor am agyar szerveren játszok akkor van az , hogy ott külön menti le a karakter. Amúgy nayjából sikerült élvezhetőre összehoznom a játékot , de a szerverre felcsatlakozás még mindig nagyon macerás, általában német szerverekre szoktam felmenni mert ott van a legalacsonyabb ping nekem ( de így is kb 70 a legalacsonyabb ) és csomoszór mikor írja hogy loading akkor befagy és nem történik semmi és ki kell lépnem, kb 10ből egyszer ha feljutok egy szerverre. Amúgy most volt egy jó gamem (legalábbis azén szintemen :D ) Már szereztem egész sok cuccot, volt egy le einfieldem aztán kijöttem Csernobol mert nagyon sok lövést hallottam és mostanában mindig másik játékos lőtt le. Aztán egy falu mellett futottam el mikor láttam kb 150 méterre egy gyereket futni , mondom kipróbálom a fegyvert 1. lővésre leszedtem pedig futott, futott utána még1 azt is leszedtem egy lövésre, aztán jött még 1 az elkezdett rám lőni, nem talált el , de a le einfield miatt rámjött kb 10 zombi és az egyik megütött, összecsuklottam aztán megettek :D
  • Zero 7th
    Természetesen megint megdöglöttem, Stary Soborban a bázison rám spawnoltak és hátbadaráltak AKval.

Most meg nem tudom, mi van. Kétszer megjátszotta azt a játék, hogy bementem egy szerverre, gyűjtögettem, aztán nem maradt meg semmi, a partra rakott vissza következő csatlakozáskor.

Eh. Nemhivatalos szerverre sikerült betévednem, vagy mifasz?
  • MaskimXul
    Vagyok TSen, de csak írni tudtam neked, alapszobában le vagyunk némítva.
  • Zero 7th
    Csernó lakótelep. Van ott vagy 50 civil spawnhely egy kupacban. Bónuszként ott a kórház, tele medical loottal. Viszont általában vannak a környéken emberek, még 5-6 fős szerveren is találkoztam pont ott ellenséggel. Többször.
  • JimKirk
    Hol talalsz ennyi rucit? Magaslesek?
  • Zero 7th
    Ghillie suitot nem, valamiért leesett rólam az, ami rajtam volt... :( Valami bug volt, mert meséltem, hogy meghaltam ezzel a szettel, aztán visszataláltam a hullámhoz. Elvettem a ruháját, felvettem. Legközelebbi csatlakozáskor rajtam is az volt, meg maradt a hátizsákomban is egy, pedig elvileg elhasználtam. Most belépve civil voltam megint, úgyhogy felvettem azt, ami a zsákban volt.
    De két sima katonai ruhám még van pluszban. Meg egy kés, amit az előbb elfelejtettem mondani.
  • Zero 7th
    A fejlécben lévő szerveren nincs DayZ szoba.
  • Zero 7th
    Na, közben a szerverek behoztak, a túl új béta problémám megoldódott, tudok megint játszani.

Fel tudok ajánlani bárkinek, akivel először találkozok TSen egy órát, egy iránytűt, egy doboz gyufát, egy térképet, egy ghillie suitot és két camo suitot.
  • Zero 7th
    Na, persze elbasztam az útvonalat.
    Helyesen:
    \Steam\steamapps\common\arma 2 operation arrowhead\@DayZ\Addons\
  • oneal1
    értem köszönöm!
  • Zero 7th
    Miért, hány mappába akarod telepíteni? Meg úgy egyáltalán, mit is? Az ArmA2 alap és az OA nem kell, hogy egy mappában legyen, az OA megnézi a registry-t, hogy hol az alapjáték, és onnantól tudja.

A six genyóság _elvileg_ tudja, hogy hová kell raknia a modot, de erről tapasztalatom nincs.

A Steam meg mindig minden játékot a \Steam\steamapps\common\ könyvtárba telepít. A DayZnek a \Steam\steamapps\common\Arma2:OA*\addons\@DayZ könyvtárban kell lennie.
    *Ez nem pontos, asszem ki van írva végig a cím. Mindegy, megtalálod.
  • oneal1
    rendben köszi!

annyi még mintha olvastam volna egy külföldi oldalon, hogy egy mappába kell telepíteni?

steam en amugy sem vágom hogy lehet beállítani hogy hová telepítse
  • Zero 7th
    Six ápdétert mástól kérdezd. Fingom nincs, mit csinál és mit nem. Pontosan ezért hagytam ki, és telepítettem kézileg a játékot.

Ja, van trükk is, el kell egyszer indítanod a játékot, mielőtt a DayZ-t indítanád. Valamit a Steam köcsögöl, kell neki egy indítás moddolás előtt.
  • oneal1
    steam en vettem meg az arma-t.

csak siman telepíteni és six launcherel indítani?

vagy van valami trükk a telepítéssel?
  • Zero 7th
    Itt össze van szedve néhány fontos és egy rakás kevésbé fontos beállítási lehetőség.

A leglényegesebb, hogy a két állítható felbontás (a játék, és a menü) megegyezzen, és lehetőleg a monitorod natív felbontása legyen. Hogy egyáltalán miért lehet külön állítani, fel sem fogom.

A másik a vsync, azt ki kell kapcsolni a francba.

A harmadik a látótávolság. Az nagyon meg tudja zabálni a gépet. 1600 az alapbeállítás, méterben értendő. Növelni nagyon értelme nincs, mert az, hogy többi játékost mikor látod meg, szerverbeállítás kérdése. Csökkenteni lehet úgy 900-ig, annál nagyon nem éri meg lejjebb venni.
    Igazából inkább a látótáv meg a felbontás legyen nagy, mert azok a fontos szempontok, nem a textúra vagy az effektek. 800 méterről pixelvadászva nem igazán fontos, hogy az ellenség seggén látszik-e a pattanás, vagy sem, főleg, hogy az egész ember vagy 10 pixel magas...

Én kilőttem még a post-processinget, mert hányok a blurtől, illetve minden szinten kilőttem az AA-t, mert arra nulla igényem van. (A játék több szintű AA-t alkalmaz, egyrészt rárakja a növényzetre egyszer, majd később a teljes képernyőre is. Menüből a növényzet AA-ját nem lehet külön állítani, az csak konfigfájl-buherálással megy)

Másik fele, hogy a játék engine-je egy borzalmas őskövület technikailag, a lényeges dolgok semmit nem változtak a 2001-es Operation Flashpoint óta. A mozgás és nézelődés darabos, épületekben meg szinte irányíthatatlanul szar (amíg meg nem szokod). Lehet ám, hogy nem is szaggat neked a játék, főleg hogy olyan géppel nem is kéne, csak még nem szoktad meg, hogy ez a játék irányítás szempontjából ekkora fostömlő.
  • Zero 7th
    Igen, kell az ArmA2 meg az OA is.

A CO az a kettő együtt, csomagban.

Ha külön veszed Steamen, akkor az OA indításakor is feldob egy kis ablakot, hogy mit akarsz indítani, és ott a Combined Operationst kell kiválasztani.
  • oneal1
    ha szeretnék Dayz el játszani akkor kell az arma2 meg az arma2 OA ugye?

Steam en van olyan hogy arma combined operations.
    ez tertalmazza mindkettőt ami kell dayz hez vagy ez más?
  • Sischo
    Sziasztok én is megvettem a játékot , azonban pár kisebb probléma felmerült bennem és gondoltam hátha ti tudtok segíteni vagy esetleg a véleményeteket/tapasztalatotokat elmondjátok. Az egyik és legnagyobb gondom az lenne , hogy szaggat a játék és nem tudom hogy miért. Ilyen géppel simán kéne mennie nem: i3-2350 CPU, Nvidia GT 555M videokártya, 4giga RAM ? Pár hónapos a laptop szóval ezt nem nagyon tudom hova tenni, pedig a beállításokat is csak normalra raktam hogy jó legyen... Másik kérdésem az lenne, hogy én SIx Launcherrel keresem a szervereket, és úgy telepítettem a játékot ahogy Dayz wikin volt, szóval nem töltöttem le semmilyen Beta peccset meg ilyesmit hanem six launcherrel updateltem meg töltöttem le mindent. Egyrészt nem tudom hogy jól csináltam-e , mert iszonyú lassan tölti be a játékot és van olyan párszor hogy leáll a loading feliratnál mikor teljesen betöltött és nem csinál semmit, másrészt meg még annyi, hogy six launcherrel bármelyik szerverre fel tudok menni ? Csak mert fogalmam sincs hogy most milyen verziójú patch van fent az ARMA-hoz és ugye nem minden szerveren van ugyanaz a Patch . Amúgy steamen vettem a játékot és előre is köszönet a segítségért!
  • JimKirk
    Koszi a meghivast!:)
  • JimKirk
    Befekszem a sziklak koze es torik minden vegtagom, game over! Nagyszeru bug!
  • funkenman
    Sziasztok nekem van egy 24/7-ben üzemelő Team Speak 3 szerverem. Szeretném ha Ti is használnátok,vannak Dayz szobák is. Ha gondoljátok gyertek fel és használjátok!

IP: 91.82.52.158
  • JimKirk
    En ugy tudom, hogy nem lehet mas szerverre atvinni a jarmuveket, csak elmenteni ugy ahogy tutituti irta.
  • tutituti
    save jármű gomb van.
    Így elmenti ott ahol éppen áll.
  • Bucser
    A jarmu megmarad veled ha megszervizelted? Vagy szerverhez kotodik es statikus spawna valik?
  • Nekrofil
    1.7.2.3:
    Developer's Note:
    * Make sure you run ArmA2 Beta build 94759 or above

Changelog:
    * [FIXED] Ghillie and skin removal on login ( https://dev-heaven.net/issues/36666 )
    * [FIXED] Arma X stuck on loading screen ( https://dev-heaven.net/issues/36647 )
    * [FIXED] AKS_74_kobra classname incorrectly named ( https://dev-heaven.net/issues/36680 )
    * [NEW] Server side performance tweaks and improvments
    * [FIXED] Infected detect players from too far away (reduced by about 20%)
    * [FIXED] Disconnect updates not being correctly applied (caused inventory issues)
    * [FIXED] Bear traps not appearing for spawn (low spawn)

1.7.2.1 - Changelog:
    * [FIXED] Infected attack those they cannot see ( https://dev-heaven.net/issues/36375 )
    * [FIXED] Wearing clothes makes you invisible ( https://dev-heaven.net/issues/36371 )
    * [FIXED] New authentication method causing lockups on full servers (Reverted use of publicVariableServer)
    * [FIXED] Pressing ALT key caused spamming of server sync ( No longer spams for sync'ing a character )
  • Nekrofil
    én hostolok sajátot ha játszunk
  • JimKirk

Melyik szerveren toljatok?
  • Panzeradler #496
    Kis buszunk ami már 2napja velünk tart zombi hordákon, hegyeken oszlopokon kerítéseken át rendületlenül

• MaskimXul
    Csak a zombik számára lesz hangtompított, a játékosok továbbra is normálisan fogják hallani, de csak akkor ha közel vannak.
    SD lőszer lassabb, nagyobb az esése, ezért csökken a max lőtáv ha azt használod.

A csóka azért nem döglött meg, mert a blood negatív értéket is felvehet. Ez azt jelenti, hogy nem azonnal hal meg amint 0-ra esik, hanem pár másodperccel utána. Tehát tolj bele egy tárat aztán futás fedezékbe.
    Meg célozz fejre :)
  • Zero 7th
    Azon gondolkoztam el most, hogy milyen fasza lenne, ha mindenki spawnoláskor kapna egy tár véletlenszerű, magas szintű lőszert.

Egyrészt lehetne a kezdőket rabolni is, nem csak rögtön lelőni szórakozásból, másrészt ha már lelőtték az illetőt szórakozásból, lehet, hogy az az egy tár kicsalná a banditát a rejtekhelyéről, hogy megnézze a hullát.

A játék agresszivitásán nem változtatna sokat, akik eddig szórakozásból gyilkolt, az most a tárért tenné, de legalább egy kis célt és talán egy kis esélyt adna a szerencsétleneknek... :)
    Mondom ezt persze úgy, hogy szinte majdnem minden lövöldözés, amiben voltam, a halálommal vagy a kilépésemmel zárult... :P
  • Zero 7th
    *tanK-ölők
  • Zero 7th
    Ez király.

Mondjuk ha az MP5SD 1389-et sebez (gondolom testre), akkor továbbra sem értem, hogy nem döglött meg a csóka, akinek 25 golyót beleküldtem a hátába...

A 455 méterre elhallatszó tanölők nem gyengék. :D

Az M16A4 ACOG tűnik nagyon komoly kis puskának, elég nagyot sebez, belemegy az SD lőszer, van rajta távcső(vecske), STANAG lőszer van szarásig mindenhol... Kár, hogy még soha nem találkoztam vele. :P

Jól látom, hogy az SD lőszer nem sebez kisebbet, mint a sima? És tényleg az van, hogy nem a puska számít, hanem a lőszer, és rendes puskába SD lőszert téve hangtompítottá válik a dolog?
  • Nekrofil
    pár infó a fegyverekről