4614
DayZ - Zombie apocalypse online FFA permadeath survival (Arma II mod)
DayZ WIKI
\" target=\"_blank\">DayZ kezelési videó guideok
DayZ térkép 1 | DayZ térkép 2
Helikopter roncsok térképe
DayZ Teamspeak szerver: 80.249.163.55:1111
DayZ WIKI
\" target=\"_blank\">DayZ kezelési videó guideok
DayZ térkép 1 | DayZ térkép 2
Helikopter roncsok térképe
DayZ Teamspeak szerver: 80.249.163.55:1111
-
Susarc #2453 hát nemtudom nekem kb. 20 óra played van a játékban és kurvára nem vesztik el a targetet pedig nem egy sik mezőn futok gyök 2 vel és anyázok,hogy szakadjon már le:P cikkcakkban fák objektumok körül, bokorról bokorra,sarkoknál élesen be,házba be-ki,de csak jönnek és jönnek....tudom,hogy nem tudnak lehagyni,de iszonyat percekig követnek! sajnos beleuntam igy....épp az előbb környéken legözelebbi Zombi hozzám vagy 100 méterre....féltérden lassu léptek a füvön végig árnyékban takarásban erre vagy 300 méterről szalad felém 2 Zombi....az uccsó pillanatig nemmozdulta be ne húzzak még többet,de mikor muszáj volt meglódulni az erdőbe olyan 12 Zombi fordult rám csak,mert futni kezdtem....közel 10 percig nem szakadt le a többségük pedig heygre fel és az imént emlitett bokros/fás okosságok-néha hasravetődés kúszás stb....az egésznek annyi értelme volt,hogy kitudtam venni egy doboz gyufát az egyik házból....tehát csak 20 perc menekülés egy itemért....
mondom számomra nincs megfelelő sikerélmény dózis:( -
#2452 lehet valami tengerszerűség, de akkor pottyants rá egy anyahajót :) -
Maróth #2451 Te mondtad, hogy legyen giganagy! :D -
JanáJ #2450 Taviana 25x25-ös és 3/4-e víz, így másfél 2X annyi ideig tölti mint Chernot. Szerintem egy 2000 nm-es map sok lesz. :-) -
Maróth #2449 A 45kmX45km térkép elég nagy lenne? :D -
JanáJ #2448 ne hergelj! Este szerzek egy helit és lebringaláncolom valamihez, hogy azt ne törje össze. -
JanáJ #2447 gamernight -
JanáJ #2446 Benned van a hiba.
A zombik sosem érnek utol, ha folyamatosan futsz. Ha elvesztik a vizuális kontaktot, akkor békén hagynak. Erdőben, épületben lehagyhatóak. Ha körbe körbe futkosol akkor is biztonságban vagy. Pont hogy hiper ki lettek herélve a korábbiakhoz képest.
A folyamatos zombi spawn engem is idegesít, de ez van.
Az hogy rátok jönnek, az fegyver függő, minél nagyobb az ágyú, annál hangosabb, annál messzebbről jönnek.
Olvass dayz wikit, millió módszer van, hogy túlélj. Füstgránáttal elvonni a figyelmük, stb. Gyere gamernightra, kérd meg a magyarokat, hogy ne nyúzzanak meg élve és kész.
Én láma játékos vagyok, de fél óra alatt tegnapelött összeszedtem mindent ami kell. Ebből 20 perc a futás volt. :-) -
Susarc #2445 és te hol játszol ahol ilyen EZ Mode zombik mászkálnak,hogy pikkpakk letudod rázni őket és nem nagyon ütlegelnek meg?:P -
#2444 Nem tudom hol játszol de hogy én nem haltam meg zombitól már a tököm tudja mióta az is biztos.Pedig napi szinten körbejárjuk majdnem az egész mapot. -
Maróth #2443 Igen, tudom. És nem is számítok arra, hogy kevesebb lesz, hisz szeretnék néhány egyedi tervezésű épületet is berakni.
Még valami! A zombi spawn pontok nem lesznek mindenhol a megszokottak. Lesz benne egy-két meglepetés is. :D Ugyanígy a loot is fog mutatni különbséget az előző térképekkel szemben. Bár azt még nem tudom, hogy mennyiben tudok majd belenyúlni a dolgokba, mikor majd átrakom a térképet dayz formátumba. De mindent a maga idejében. :D -
Maróth #2442 Oké! Eddig a közepes-nagy-gigászi térkép van előnyben. Minden egyes négyzetméter kihasználtsággal. Legyenek rajta hegyek/dombok, egy-két nagyváros, több falu, sok tanya, egy-két vár és egy nagy katonai bázis. A tengert lehetőleg mellőzném akkor.
Vagy a térképre beraknék egy kisebb belső tengert és azon egy-két kisebb szigetet, amin lenne valami érdekes. És akkor lehet csónakot is berakni. Ehhez mit szóltok? -
Maróth #2441 Az lehet, hogy bug, mert 500-600 m-ről max. a lee enfield mitt jöhetnek rád. Egyébként meg, ha lelövöd az adott településen az összes zombit, akkor nagyjából 1-2 percig nem spawnolnak le. Javítsatok ki srácok, ha nem tudom jól! :)
De nem muszáj lelőni az egészet. Át is futhatsz a településen, majd le is tudod a zmaneket rázni. :) -
Susarc #2440 ja csak annyi: nem értem miért nem lehet pl. úgy megirni a progit,hogy pl egy kis faluban van 30-40 Zombi szétszórva akiket kilehet nyirni egytől egyig és mondjuk 15-20 percre kitakaritottad az adott környéket!/igy lenne izgalom és sikerélmény is!/ ezek okés agrózzanak a zajra,de basszus 500-600!!! méterről rohannak feléd egy kiskaliberü pisztolylövésre vagy ha csak szimplán futsz egy házsarkot! ez nagyon "nakabbeafaxom"! -
Susarc #2439 hát azthiszem kuka a játék nálam jelen formájában!
Amig ilyen szuperfülü/szemü Zombik vannak akik 4-5 percig kilómétereken át futnak utánnad majd ha lelövöd a semmiből még rádrohan 6-8-10 addig totál értelmetlen a játék....8-10 percig kuszok egy épülethez majd rámjön Zombi a semmiből és amikor a haverral muszájból lőnünk kellett egy házban tübb mint 40 db Zombi jött folyamatosan ránk....nem fogytak /csak a lőszerünk/ tehát ha nincs fegyvered azért halsz ha meg van akkor meg azért,mert használod és lehetetlen mennyiségü Zombi kerül elő!
Értem én,hogy apokalipszis meg minden,de szinte semmi sikerélményem,mert az órák alatt kinszenvedéssel megszerzett cuccot pillanatok alatt elveszted és kezdheted újra és újra....
kell a feszültség és az is kell,hogy jó harcok legyenek,de ami most van a játékban az túlzás! Szinte lehetetlen minimális ideig élvezni pl. egy AK-t,mert ha elsütöd rádpoppol 20-30 zombi és véged!
Az meg hab a tortán,hogy akinek kicsit jobb gearje van geciségből öli a kezdőket akik lehet még az első faluig sem jutnak el és mire megismernék a játékot már le is szedik mivel a sikerélmény erősen konvergál a zérus érték irányába! Nem szupercsászár hero akarok lenni tankkal meg 8 nehézgéppuskával,de érezzem már,hogy kicsit keményebb a kari ahogy több és több cumóm lesz....
én egy hétig birtam majd még vissza nézek,de véleményem szerint rosszul vannak belőve a dolgok..... -
#2438 egyesek remekül tudnak helikoptereket pofára ejteni rajta... :P -
JanáJ #2437 :-)
Én igazából abból indultam ki mi a bajom csernóval.
A map nagy része kihasználatlan, mert víz, bután mutat a pálya vége északon meg nyugaton. -
#2436 Elég lenne ha egy nagy sík területen lenne 6 reptér egymás mellett, sok-sok zombival :) -
JanáJ #2435 Igazából a Taviana map tök jó lenne, ha pl a hegyeket erdősítenék, pár mini szigetet beledobnának. -
#2434 Nem, az általam írt bugnál mikor beléptél volt egy csonttörés hang, majd megjelentél a tengerparton, mint 'új' karakterrel, csak a régi kari volt és tök üresen ... míg állítólag ilyenkor a hullád ott van a cuccokkal, ahol eredetileg belogoltál volna. Igazából sosem derült ki ennek a valóságtartalma, mert mindig a nagy reptéren voltam, mikor ezt történt, úgyhogy sosem futottam fel rögtön (főleg ha valami hülye helyre tett). -
JanáJ #2433 Én egy giga mapnak örülnék. Az egyszerűség kedvéért meglévő objektumokból dolgoznék, minél több olyan épülettel amibe be lehet menni. Vagy egy nagy sziget mellett nagyon sok apró szigettel, vagy sok közepes sziget és sok pici. A picik jók lennének "bújni", bázist "építeni". A nagyok meg játszani. Ezzel a csónakok is szerepet játszanának és nem 2 perc lenne átrepülni. Ellenben nem szabad csak hidakkal összekötni őket a sniperek miatt.
CSak nem bele akarsz csapni? Azt ugye olvastad, hogy Taviana 10000+ munkaóra volt. -
JanáJ #2432 hidd el nem buli úgy játszani, hogy nem tudod megmarad-e -
#2431 és hogy ezzel mennyi szenvedést okoztok nektem... :D -
JanáJ #2430 Most a gamernight néha olyat csinál kilog/belog után mintha meghaltál volna. A hullád nem marad meg.
Csapattárs leklónozta úgy magát, hogy a klón élt és lőtt mindenre...
Az általad írt bugnál tudtommal megmaradt mindened, csak egy mozdulatlan klónod is volt, aki leőhető/kilootolható volt. -
#2429 hegyes-dombos terület (a Kárpát-medence mintájára), egy nagyobb település, néhány falu, több tanya, néhány vár, közepes mennyiségű zombi
es hatalmas meret :) -
#2428 közepes térkép, három nagyvárossal, elszórtan kisebb telepekkel, egy pár magasabb hegy, amúgy meg "szabvány" domborzattal.
És a jó PVP érdekében mondjuk lehetne egy nagyobb katonai telep valahol. A szigeteket pedig felejtsd el, elegem van belőlük. :D
-
Maróth #2427 Figyelem minden DayZ játékosnak! Közvélemény kutatást végeznék. :)
Ha készülne egy új térkép, akkor milyet szeretnétek látni, melyiken játszanátok? A választható típusok:
-hegyvidéki táj, néhány kisebb településsel, elszórtan tanyák, egy-két vár, kevés zombi
-sík terület, több nagyobb település, sok tanya, sok zombi
-dombos vidék, egy-két nagyobb település, több falu, néhány tanya, egy-két vár, közepes mennyiségű zombi
-sziget/szigetek, néhány kisebb település, egy-két tanya, kevés zombi
-tengerparti terület, kikötővárosok, több falu, néhány tanya, egy-két vár, közepes mennyiségű zombi
-hegyes-dombos terület (a Kárpát-medence mintájára), egy nagyobb település, néhány falu, több tanya, néhány vár, közepes mennyiségű zombi
Ja és az is érdekelne, hogy kisebb, nagyobb, vagy óriási területű térképet szeretnétek? -
Maróth #2426 Értem. Hát velem még ilyen nem történt meg, de volt már szerencsém látni máson ilyet. :) -
#2425 Nem teljesen új. A klónja :)
Pl ha jól emlékszem az álcaruha rajtamarad, de az inventoryja full üres (még zsákja sincs). És a mókás, hogy mindene megtalálható egy hullán ott, ahol kellett volna lenned belépéskor :)
A lassulás szerintem vmi bug lehet. Nálam a játék fullosan megy gond nélkül, konkrétan sehol nem lassul be. Aztán az ominózus esetekben teljesen. De legalább a kari megmarad :D -
Maróth #2424 Nálam különböző szervereken különböző módokon viselkedik. Pl. a SiSq szerveren tök jól elvagyok, erdőkben, és a két nagyvárosban belassul. De volt szerver, amin nem tudtam meglenni, mert folyamatosan laggoltam. Ja és a procim és a videokártyám a minimum rendszerkövetelmény alatt van egy hajszállal.
Én eddig sose tapasztaltam, hogy egy teljesen új karaktert dobot volna ki nekem egy-egy újra belépésnél. -
JanáJ #2423 Mostanában nekem is csinál ilyeneket, hogy néha leesik 40ről 2 fpsre, majd 3 mp múlva megy minden. Ráadásul összefüggések nélkül. Pl erdő közepén, nem pl Elektroba. -
#2422 Mikor még nyomtam nekem is csinált olyat, hogy bementem vhova és 2fps-el ment ... utána bárhová mentem, mindig ez volt ... csak a gép restart oldotta meg ... pedig a gépem eléggé a középkategóriás erőműnek számít (Core i5-3570K, GTX 560Ti).
Szerencsére nem sűrűn fordult elő, max 2x. -
JanáJ #2421 Nekem ugyanezen a szerveren tegnap kétszer resetelte a karakterem kilépés - belépés után :-( -
#2420 Akkor a hiba nálad van valószinüleg vagy pedig a szerver amin játszol az produkál hülyeségeket nekem fele akkora gépem ven mint neked és ilyesmit sose tapasztaltam.Csak halál után van respawn.Combat timer is érdekes szerintem bőven rá kell várni a 30 másodpercre.
-
#2419 "logolok be a kari: ÜRESEN A PARTON!! 'NYÁÁÁÁÁÁÁÁÁD!!!!!!"
Mármint full üresen, vagy a kezdőcuccok megvoltak?
Ugye Én azt a bugot utáltam, ami teljesen üresen vág vissza a partra. Remélhetőleg nem ugyanaz, és már nem létezik :)
Nekem most van egy felpakolt karim, Chernoban a tűzoltóságnál parkol (még ezzel a karival toltam a srácokkal) ... van nála silent MP5 meg AK Cobra, de mikor utoljára visszavágott a nagy reptérről a partra, akkor felb..ott :) Azóta egyszer bementem, aztán elnéztem Chernoba, mert ott rakott ki, aztán pihi.
Ha arra jársz szólj, bejövök leamortizálni :) -
JanáJ #2418 a karakter valasztoban csak arcot vallasztasz, ruhat jatekon belul tudsz
a gamernight szerveren minket is kidobott parszor login utan, de ezt az utobbi par napban, az uj patch ota csinalja
masok sokkal gyengebb konfiggal jatszanak, leet hogy a neted szar
felinfokat meg ne terjesszetek, alfa valtozat, oruljunk hogy ez van -
#2417 :( -
Since #2416 Sziasztok. Gondolom virágbolti Arma2-vel nem megy a dolog, vagy igen -
Susarc #2415 nem voltam kombatban.... -
#2414 Nem lehet, hogy aktív volt a combat timered?