4615
DayZ - Zombie apocalypse online FFA permadeath survival (Arma II mod)
DayZ WIKI
\" target=\"_blank\">DayZ kezelési videó guideok
DayZ térkép 1 | DayZ térkép 2
Helikopter roncsok térképe
DayZ Teamspeak szerver: 80.249.163.55:1111
DayZ WIKI
\" target=\"_blank\">DayZ kezelési videó guideok
DayZ térkép 1 | DayZ térkép 2
Helikopter roncsok térképe
DayZ Teamspeak szerver: 80.249.163.55:1111
-
Na ez igen! Hangulat az ottvan :) -
http://www.pcgamer.com/2012/10/18/will-this-winter-wonderland-be-dayzs-next-map/ -
Kiraly post! 
Varjuk a sorozatos elmenybeszamolokat, de az eddigiek alapjan nem gyozott meg. -
Szerencsére eddig buggal nem találkoztam ... mármint olyasmivel, ami 'élményromboló' lenne ... de pl bizonyos küszöbökön nem hogy átkúszni, lopakodni sem tud, fel kell állni :)
Meg néha beakadnak a zombik, de az inkább egy kellemes feature :)
Itt konkrétan sehol nem vagy előnyben a zombikkal szemben, mert hiába állnak meg, ha a kocsi tetejére mész, de ugye onnan valamikor le is kéne menni :) nem egyszer láttam olyan emberkéket, akik a kocsi tetején feküdtek és onnan kalapálták a zombi tömegeket :)
Biztos vannak bugok (állítólag láthatatlan zombik szinkronizációs problémák miatt), de szerencsére gyorsan javítják a dolgokat, szinte minden nap van új csomag egy csomó javítással. -
Még játszok vele, utána esetleg :) -
nem győztél meg még mindig nem jön be.tudom tudom nem is ez volt a célod.amugy köszi az infót,de milyen bugokkal találkoztál,mert állitólag tud a warz is érdekes dolgokat produkálni -
JanáJ #2288 Én egy játék élményt megköszönnék tőled Day Z vs. War Z viszonylatban. -
Na, kipróbáltam a WarZ-t ...
Azt kell mondanom, hogy a jelenlegi állapotában egyáltalán nem tűnik könnyebbnek, mint a DayZ ... de persze ez még változhat.
Rögtön kezdeném azzal, ami sokaknak gond volt, azaz a cuccok kék színű körülrajzolása ... eleve csak akkor rajzol körbe valamit, ha közel, nagyon közel mész hozzá ... hát basszus, ha nem lennének körülrajzolva, akkor kb semmit sem találnék meg, de még a közértben a polcokon sem ... minden tárgy kicsi, azaz pont akkora a karakterhez képest, mint a valóságban, ráadásul a texturázások és színezések is nehezítik az észrevételt (sokszor az alakjáról sem ismeri fel az ember, hogy mi az). Egy fegyver egy üzletben úgy eltűnik a polcon vagy a földön, hogy sosem találod meg. Egy gyógyszeres doboz olyan kicsi, hogy az üzletben is alig látom. A polcok olyan magasak, hogy belső nézetből fel sem látsz a tetejére. A cuccok nem kupacokban vannak, hanem egyesével mindenfelé, nincs fix helyük. És mind külön-külön kell felszedni. Ráadásul az alap táska is nagyon kicsi, 8 hely van benne, kb semmire sem elég.
Sokszor csak benéztem a nagy közértben a polcok közé, mondom nincs semmi tovább ... majd utána néztem, hogy konkrétan be kell menjek a polcokhoz, hogy kékkel körülrajzolja, mert csak akkor látom a cuccokat.
Zombikkal leállni harcolni teljesen felesleges, 2-3 ütés vagy nekik. Max lőfegyverrel van értelme, vagy vmi brutál meleevel, amivel nem kell min 15-öt beleverni.
A kezdőcucc egy elemlámpa és némi útravaló. Az elemlámpával lehet ütni, de kb semmit sem ér. A kaja pia kva gyorsan fogy, és nem tölt fel teljesen ha megeszel valamit, csak nagyon kicsit. De legalább stackelhetőek (de csak az egyformák).
Lőszert kb találni nem lehet, fegyver is ritka, max 10 lőszer van benne.
Ha meghal a karaktered, mindent eldob, és (jelenleg) egy óra múlva játszhatsz vele (de csinálhatsz max 5-öt). Igazából ez lényegtelen, mert mindig tök üres lesz már az a kari és újfent random dob le valahol. Max a karakter név foglalás miatt lehet értelme, meg később elvileg lesz vmi fejlődés is.
Itt nem sátorban és egyebekben lehet cuccot eltenni, hanem egyszerűen van egy global inventory, ahová kipakolhatod a cuccaid, illetve átadhatod másik karinak. Ez ezért kicsit játszhatóbbá teszi a modellt, mert úgyis kb 20 percenként meghalsz :)
A playerek eszeveszetten ölik egymást ... nincs kegyelem, mert a kva ritka fegyvereket és muníciókat meg akarják szerezni ... itt aztán nincs barátkozás, pedig van chtat is.... szó nélkül szétbasszák a fejem mindenhol. Ha csoportosan vannak akkor meg 1000%-k ... esélyed sincs. Nincs ALT+F4, az nem ment meg ...
Kb amit eddig találtam mind kitettem a global invbe (egy Saiga meg egy táska), volt még egy pisztolyom, de esélyem sem volt elsütni :)
Itt olyan erőseb a sebzések, hogy ha egyszer valaki betalál, már nem menekülsz.
A marketben valódi pénzést kapott valutáért vehet customizácios cuccokat (de ezek ugyanúgy megtalálhatóak ingame, csak ritka), illetve a zombik által szintén ritkán dobált ingame dollárért lőszert, kaját, piát ... szvsz lőszert más úton nem is tudsz szerezni, olyan ritka, mint a fehér holló.
Na, hirtelen ennyi :)
Eddig olyan 'újítások' vannak benne, amelyek egy cseppet játszhatóbbá teszik. Persze ha valaki felpakol szerver hoppinggal egy rakás cuccot, akkor ritkán indul üresen ... de olyan gyorsan hullanak a népek, hogy nincs az a muníció, ami sokáig kitart :)
Szerk:
Ja, kimaradt ... itt a zombik nem lassulnak le a belső tereken, egyetlen egy helyen vagy biztonságban, az autók tetején. Ha felmászol, akkor 'nem látnak', azaz megállnak. Sprintelni csak limitált ideig lehet, és kva lassan töltődik vissza. És vannak gyors zombik, akik elől csak sprintelve lehet megszökni. Be lehet ugrálni ablakokon, így az is lassítja őket (meg a kerítések, stb). -
Szerintem egész nyugodtan bannold az ilyeneket. Kétlem, hogy a fejlesztők bármit is tennének, ha majd mennek sírni a kamu dumával a fórumra. Túl elfoglaltak a teljes játékkal ahhoz, hogy szervereket baszogassanak. -
Az alapján hogy mi van nála az adott pillanatban nem igazán rakhatom ki a szűrét, mert a "hivatalos" szabályzat szerint hackelt fegyver/bármi birtoklásáért nem jár ban, csak ha bizonyítottan te spawnoltad be, vagy egyértelmű, hogy másképp nem kerülhetett hozzád, csak ha addoltad.
A múltkor volt egy csávó a SiSq szerveren G36K-val, őt azonnal kivágtuk, mert egyrészt trade-re kínálta, másrészt pedig mivel private hive vagyunk, egyértelmű volt, hogy nem szedhette fel másik szerveren, és az ő inventoryja volt az első és egyetlen találat a g36-ra.
Mivel rengeteg tizenéves admin van, akit ha seggbe lőnek behisztizik, és küldözgeti a GUID ban kérelmet a központi banlistre, ezért úgy döntöttek, hogy mostantól csak úgy vesznek be GUID ban kérelmet, ha megfelelően alá van támasztva (logok, screenshot, etc). Emiatt lett nagyon bajos és hosszadalmas munka valakit "végső" nyugovóra küldeni a játékban.
Amit te mondtál, abban is van igazság viszont - biztos emlékeztek, amikor alul a chat kiírta hogy nézzétek meg a battleye oldalát a nagyszámú CD-kulcs lopások miatt. Ez egy olyan script volt, amivel a hacker ellopta a te GUID-et (CD-kulcsodat, amelyik tetszik), és egy már bannolt kulccsal helyettesítette (és legközelebb belépsz, megkapod a banned CD-key üzenetet, fogalmad nincs mi történt, badumm). Ezeket a kulcsokat lehet most tömegével vásárolni, ahogy korábban leírtam - ezért is nem javaslom hogy bárki vegyen belőle, csak idő kérdése, hogy mikor tiltják le ezeket a kulcsokat. -
JanáJ #2284 Ezt magyarul is pls. :-) Miért van megkötve a kezed? Mert ha a hekkert kitiltod, akkor azt is akinek a kódját ellopta?
Miért nem lehet pl fegyverre szűrni? Pl dugóspuska nincs a Day Z-ben, ha nálad az van=> banolás. -
Igen.
Helyet ne kérdezz, és venni se akarj inkább. -
A kod alatt a cd key-t ertjuk? -
Amúgy igen, köszönhetően a sok fals reportnak, mostmár nagyon meg van kötve a kezünk GUID banok esetében, a múltkori hacker csóka reportjához fél óra kellett, mire kivadásztam a logokból mindent... -
JanáJ #2280 Akkor a Jay és Néma Bobos módszert kell alkalmazni. -
Nem az a probléma, hanem hogy kb. 10 dollárért tudsz venni 30 legit kódot... -
Azt csinálják. Csak hát ezt reportolni is kell, illetve nem árt alátámasztani is. -
JanáJ #2277 Amit nem értek, hogy tudtommal az arma kód alapján azonosít, nem lenne olyan nehéz ez alapján banolni az embereket. -
JanáJ #2276 A kedvencem akik ágyúval kiállnak a partra és a respawnolókat lödözik... -
3 napja publikozok öszintén egyetlen egy szerver se volt ahol ne hacker miatt haltam volna meg.kiábrándító -
Tegnapi akciónk jól sikerült wardog társaságában,épp hogy összepakoltuk a teherautót történt egy kis "baleset" Sajnos már a private hive-os szervereken sem vagyunk biztonságban.... A DE 100#2 szervert meg mindenki kerülje el aki csak tudja... -
Leszel ma örmi? :) -
Te inkabb aludjal, fostubus!:) -
told be tojásig kolléga
-
Тамара Габуния -
A semminél több ... de csak egy nagyon kicsivel. -
http://dayzdev.tumblr.com/post/33639244299/interior-work-in-progress-screenshots-taken-from -
Sickest Squad under attack -
http://www.youtube.com/watch?v=pzLaHDMcYqU&feature=youtu.be
Ezzel tartoztam még... Bocsi a minőségért de nem valami nagy szám a gépem :) Ráadásul NV-m sem volt... -
JanáJ #2265 Neve nincs a jánynak? Facebook... -
Most kuldtem el! -
Maróth #2263 Jim! Elküldted már azt a képet? Mindannyian türelmetlenül várjuk a választ rá. :D -
minden megvan -
Maróth #2261 A fehéret save-eltem elvileg fent a bázison, de éjfélkor eltűnt. :) -
En meg lent vagyok Elektroban, majd este remelem lesz valaki aki lejon ertem!:) Tegnap kurva almos voltam mar... -
JanáJ #2259 A zöld uaz megvan, szvsz nem save-eltétek. -
JanáJ #2258 :-S -
igazából egy gyalogtúra volt elektroból a bázisig aztán mindenki aludni ment -
JanáJ #2256 Este nem történt semmi? Helik rosszak, Ryan cucca a sátorban. :-( -
Maróth #2255 Én nem, mert hamarabb lépnem kellet, de kisrizsa és Ryan még fent volt akkor. A régi bázis felé tartottak akkor a medvecsapdákat akarták lerakni. Hogy utána mi volt, arról nem tudok.