4614
DayZ - Zombie apocalypse online FFA permadeath survival (Arma II mod)
DayZ WIKI
\" target=\"_blank\">DayZ kezelési videó guideok
DayZ térkép 1 | DayZ térkép 2
Helikopter roncsok térképe
DayZ Teamspeak szerver: 80.249.163.55:1111
DayZ WIKI
\" target=\"_blank\">DayZ kezelési videó guideok
DayZ térkép 1 | DayZ térkép 2
Helikopter roncsok térképe
DayZ Teamspeak szerver: 80.249.163.55:1111
-
Ry0K3N #4253 Mielőtt még tovább elharapódzna itt a helyzet megkérdem hogy tudod e mit takar az a kifejezés amit bazi nagy betűkkel odaírtak a steam oldalára a játéknak hogy "EARLY ACCSESS GAME"? -
#4252 Fú srácok... Nem akartok visszakanyarodni a témához? Ilyenkor nincs itt egy admin sem,hogy legalább törölgetné a nem ideillő hozzászólásokat... -
csanyigabor #4251 Ember, magadat minősíted :) -
Susarc #4250 nem érted mi köze a témához???!!! ebben az esetben hihető,hogy megvan a játék.....kis hazudozó okostojás -
csanyigabor #4249 Nem értem mi köze ennek a témához, de igen, meg. -
Susarc #4248 megvetted már? -
csanyigabor #4247 Javaslom, hogy tanulj meg írott szöveget értelmezni és utána olvasd el újra amit írtam. -
Susarc #4246 javaslom vedd meg játssz vele egy hetet és gyere vissza! köszi szevasz -
csanyigabor #4245 Én is csak a véleményemet fejtettem ki a szellemi szárnyalásodról. -
Susarc #4244 igen megveszik,de én lassan 10 napja nem léptem be...minek tenném? hogy kinyissak bajonettel egy konzervet?,mert kb ez a maximum amit most csinálni lehet...... -
Susarc #4243 édes fiam! megvetted a játékot?! ÉN MEGVETTEM tehát engedtessék már meg,hogy elmondjam a véleményemet! bezsákoltak töbmillió dollárt és b+ ennyire futja? Oké hülye voltam,mert hittem nekik fasza lesz a standalone!,de 2 ft-ot nem ér és kibaszottul beleszarnak a fejlesztésébe az a bajom! meg abba,hogy a fanboiok nem látnak tovább az orruknál és beleugatnak a felnőttek dolgába -
csanyigabor #4242 Ezeknek nem is állítottam az ellenkezőjét :) -
JanáJ #4241 Nem értek hozzá, hogy mennyi idő egy program elkészítése, de az tény, hogy a BIS a csillagokat is leígérte az égről ARMA-val kapcsolatban korábban. És szerintem a Day Z fejlesztése is nagyon béna MARKETING szempontból. Szerintem ezt ilyen talált pénznek gondolták, majd rájöttek hogy arany bánya és túlgondolták.
Ennek ellenére az alfát viszik mint a cukrot. -
csanyigabor #4240 Inkább te fogd vissza a trollkodást.
Az objektív kritikával semmi bajom nincs, de a baromság irritál.
Észrevetted hogy ünnepek vannak? Bent maradt dolgozni 1 - 2 ember, mert elfogyhattak a szabadnapjaik vagy mert unatkoztak és te levontad messzemenő következtetéseidet a fejlesztés tempójáról, brávó! -
Susarc #4239 ne vidd túlzásba a fanboikodást hanem gondolkozz már reálisan!
ennek a játéknak most az nagyon kellett,hogy megoldják,hogy bajonettel is kinyithass egy konzervet...... -
csanyigabor #4238 De te szerencsére itt vagy, hogy szórakoztass minket. -
Susarc #4237 bazz......kezd elég szánalmas lenni a "munkatempó" -
#4236 Újabb hatalmas adag update érkezik hamarosan.:) Íme a változások.
New:
Design: Balancing of player spawns (ongoing)
Server: Dead player cleanup (time based)
Design: M9130 Bayonet can now open cans
Fixed:
Server: Dedicated Server crash related to player skeleton
Server: Player location rubberbanding
Server: Large delay in item manipulation and "inventory tetris" -
pipusz #4235 Köszönöm a segítségeteket... -
#4234 A dayzmod-hoz pedig elég a dayzcommandert letöltened és ott betallózni a Arma2 és Arrowhead mappáját -
pipusz #4233 Köszönőm a gyors valszt.. -
csabi1987 #4232 Hali!
Elég ha steamen megveszed a Dayzt.
http://store.steampowered.com/app/221100/ -
pipusz #4231 Sziasztok. Lenne egy kérdésem.Rendelkezem az Arma mindkét részével ami szükséges a játékhoz. Viszont az nem Steam változat hanem rendes dobozos. Szugseges-e megvásárolnom a Steame-n a Combined Operations csomagot, vagy elegendő a DayZ-t.
Előre is köszönöm a segítségeteket. -
mathias trans #4230 Heló!
Olyan csapatot keresek aki a DayZ epoch móddal játszik. Magamról annyit hogy 16 éves vagyok körülbelül másfél éve játszok a Dayz különböző módjaival. Jó helikopter pilóta vagyok és a repülőt is tudok vezetni és elég sokat csipáztam a játékba. Megtaláltok skypeon:monsterkid981 és teamspeaket is használok szóval ha adtok egy IP szívesen felmegyek. -
ben400 #4229 Ja és még pár infó: Kinyitottam a portot amit a szerver használ azzal nincsen gond kinyitottam a Xampp nak a MYSQL porját is. -
ben400 #4228 Hali. Remélem itt valamelyikőtök tud segíteni.
Készítettem egy DayZ Epoch Cherno szervert és mikor DayZ Commanderből akarok belépni publikus IP vel akkor azt írja hogy Connection Faild. De ha a 127.0.0.1 el lépek be akkor pedig beenged. Tud valaki valami segítséget erre.
Még mielőtt megkérdezitek eredeti az Arma II őm!
-
#4227 Mai Update - Change Log - 0.30.113925
New:
Design: Balancing of player spawns (ongoing)
Server: Enhanced Server-side security & customization options
Design: .357 Magnum Speedloader should now spawn
Server: First Person only servers are now supported (Seperate Hive coming later on)
Fixed:
Design: Player corpses should no longer despawn upon disconnect
Server: Respawning should now function properly - in some cases you may have to wait a few seconds. (during high death/respawn times)
Design: 357 Magnum spawning fixed -
#4226 Amennyit én hallottam, városonként perpill nincs is több 4-5 zombinál, ami elég elszomorító.
Én viszont továbbra is fenntartom, hogy a probléma nem az SA "szegényességével" van, elvégre alpha stádiumban van, és remélhetőleg rendszeresen frissítik és foltozzák majd, az én problémám sokkal inkább az, hogy 8-10+ hónap devidő után mindössze annyira futotta, hogy a zombiapokalipszis közepén nagyon pöpecre fel tudod öltöztetni a karakteredet.
Ami nekem pozitívum, az a craftolás (ruhából kötszer, pl), a fegyverek modolhatósága, a durability rendszer (lássuk be, egy valós szituációban is romlik a fegyver minősége a használattal), és hogy végre nem csak a hátitáska számít inventorynak, hanem a nadrágzseb, holsterek, ilyesmik is.
Ami negatív, az a zombik mennyisége (őszintén, nem is értem hogy miért csak ennyit raktak be, talán stressztesztelni akarják mennyi zombit bír el egy szerver, vagy még nem véglegesek az animációk, de ez így picsafüst kb), az hogy a karakter folyton rinyál gyakorlatilag a spawntól kezdve, illetve az, hogy momentán rá vagy kényszerülve az eszközhasználatra (pl. konzerv kinyitása), de a szükséges eszközökből csak nagyon kevés akad, nehéz találni.
Persze, ezek nyilván változnak a későbbiekben, de az én személyes véleményem szerint az ebben a stádiumban lévő alpha nem ér meg majdnem 25 eurót, max 10-15-öt. Azt az üzletpolitikát pedig végképp nem tudom hova pakolni, hogy állítólag a fullos verziónak duplázódni fog már az ára, és 50 euróba fog kerülni. -
#4225 És még egy kis negatívum. Szerintem túlságosan is hamar lesz szomjas a karakter. -
#4224 Ja és még valami. Külön jó, hogy van LED lámpa amit a fejedre tehetsz és tudsz vele világítani és fegyvert használni egyszerre. -
#4223 Úgy mondtál róla véleményt, hogy még ki se próbáltad? Gameplay videók és más emberek szavait használtad fel az értékeléshez. Alpha bugos és optimalizálatlan (Hála annak a szar armás enginenek. Az Arma 3 sem jobb e téren.) de ha továbbra is ilyen részletgazdag lesz a játék akkor a végeredmény mindenkit kárpótolni fog.
Ahogy elnéztem a játékban talált cuccokat akkor lehet, hogy elég részletes lesz a jármű beszerzés is. Rengeteg szerszámot lehet találni a játékban. Csavarhúzó, kalapács, franciakulcs, villáskulcs.
Ezeknek szerintem nem puszta melee weponként lesz szerepük. Legalábbis remélem. Ahogy a hordozható gáztűzhelynek sem.
Lesz itt tartalom türelem.
Amit az optimalizáltság és a zombik hülyeségein kívül tapasztaltam az a szövegek. Sok helyen nem jelenik meg a szöveg csak egy üres kis menü. Ezt az inventoryban tapasztaltam. Lehet, hogy a játék többnyelvűsége miatt van ez. Legalább is én erre gondolok. Elvégre található a játékban pár magyar dialógus is és elképzelhető, hogy a jövőben az egész játék magyar nyelvet fog kapni.
Nekem hiányoznak a hudok. Bár az inventoryban színskálákkal jelzi a játék, hogy épp mennyire vagy éhes vagy szomjas de, hogy mennyi véred van arra mindig csak tippelni tudok. Elég sok orvosi kütyü is megtalálható a játékban és találtam olyat is amiről fogalmam sem volt mi a szerepe.
Keveslem a zombikat. Vyborban is max 4-5 ha volt. A hullájuk azonnal eltűnik amint kiütöd őket.
Fegyverek. Hát eddig 3 fajta lőfegyvert láttam a játékban.
1. Mosin 1930 (Nem biztos, hogy pont ez a típus)
2. Egy kis pisztoly. Márkájára nem emlékszem már
3. M4
A fegyverek remekül módolhatok. Ez nagyon tetszik viszont lőszer az nagyon kevés van. Szóval tényleg meg kell gondolni, hogy mire lősz rá.
Lehet papírt és tollat is találni a játékban. Ezzel akár üzenetet is hagyhatsz a többi túlélőnek. Ötletes de nem láttam még, hogy használta volna bárki is.
Több dolog most nem jut eszembe a játékról. Azok akik megvették ne felejtsék el, hogy ezzel a játék fejlesztését támogatták ás ez egy Alpha így egyértelmű, hogy szar lesz. Nem tudok nektek olyan játékot mondani aminek király lett volna az alpha változata. Bár ezt az árat sokkalom érte (de ennél csak drágább lesz) és vicc, hogy még az ünnep alatt sem volt leárazva.
Kedves fórumozó társaim. Kérlek titeket, hogy nem mondjátok a többieknek, hogy szar és ne vedd meg csak mert neked nem tetszett. Lehet neki meg tetszene.
Ha az optimalizáltság nem változik én egyben biztos leszek. Mégpedig abban, hogy a játék végső verziója rettentően ki lesz dolgozva a legapróbb részletig is.
Ezúton is szeretnék mindenkinek előre is boldog újévet kívánni.
Tisztelettel Kiru Hoshino -
csanyigabor #4222 Természetesen én sem támadásnak szántam a dolgot :) -
#4221 Azt kihagytam,hogy nem a torkodnak akarok ugrani,csak nem egyezett az én véleményem a tiéddel.
persze én is még alfa lejárta előtt megveszem.
De igen,én nem konyítok a programozáshoz egy cseppet sem.amiket írtam csak saját tapasztalat és/vagy próbálkozás.
De legalább kettőnk hsz-eiből mindenki képet kapott milyen most :)
-
csanyigabor #4220 "A második mondatod pontosan illik a standalone-ra remélem tudod.
Összvissz 20 perc kell ahhoz hogy fullos karakterrel lődözhess mindenkire."
Pontosan illik a techdemora (hogy téged idézzelek), persze lehet a végleges formája is ilyen lesz, amit kétlek, és akkor tényleg felesleges volt az erőlködésük.
"De nekiugrok röviden.
Tehát egy évvel ezelőtt bejelentették hogy jön a standalone.
Aztán két hónapra rá jött pár ingame kép.
Aztán 4 hónap és elindult a devlog yt-on ami úgy lett volna hogy rendszeres időközönként pénteken frissül.
ez is havonta sikerült,HA sikerült.
Ezekben láttunk sok jót,ami benne sincs a mostani verzióban.Ha visszanézzük a devblog-okat akkor ott beszélnek arról mi lesz majd az alpha tesztben.Fele sincs meg."
Dean Hall jelentgetett be mindenféle baromságokat mert semmiféle tapasztalata nincs azon a területen ahova tették. Ez persze a BI felelőssége. Az egy másik megközelítés, hogy azt jelentenek be amit akarnak, max a hitelüket játsszák el (az eladásokat látván ez sem történt meg). Ebben a témában egyébként nem akarom a BI-t védeni, az Arma3 kapcsán már kiábrándultam belőlük, ez a játék is csak Dean miatt lesz jó ha jó lesz szerintem.
"Aztán elmentek egy hónap pihire a mount everestre.ott nem volt meló.utána kimaradt a devblog is,mivel kell a pihi nekik.Standalone kijött."
Dean ment el mászni aki egy alkalmazott és jár neki szabadság. A többi alkalmazott ezalatt dolgozott tovább. Persze nem dolgoztam még a BI-nél, lehet ott mindenki a tökét vakargathatja és még fizetnek is nekik érte :)
"új motor,új map(jelzem ezt a mapot már a dayz+ ban is kipróbáltuk cirka fél éve)
Hát ha én így dolgoznék engem úgy rúgnának ki hogy a lábam se éri a földet."
Te szoftverfejlesztő vagy? Én az vagyok, megtudom ítélni a látottakba befektetett munka mennyiségét, te is? (Kis segítség AAA címeket több száz ember évekig készít).
"Természetesen nem a SA ellen vagyok,mert örülök hogy kinn van.És tudom hogy ez early access alpha.
De hülyeség olyat mondani hogy azért nincs benne fegyver meg jármű mert nem a mod fegyverei lesznek benne."
Fegyverek:
1, átdolgozták a fegyverrendszert, most már komplex objektumok a fegyverek (arma 2-ben ugyebár nem voltak moddolhatóak, nem tudtad darabjaira szedni őket, nem volt minőségbeli állapotuk stb), tehát úgy egészében kukázhatták volna eleve az összeset, még a modelljeik is fejlesztve lettek, tehát azok is kukázva
2, civil fegyverek lesznek leginkább a játékban (legalábbis erről van most szó), már csak emiatt is kukázhatták az arma2-ős arzenált
Járművek:
Tényleg bárkinek hiányozik az arma2-ős járműfizika ? Nekem nem.
"Szimplán ennyi elég két fegyver,egy kis ráncfelvarrás és pár feature egy techdemo szerűséghez.jó ha nyárra élvezhető lesz.szerintem."
Igen, a játékfejlesztés egy ilyen lassú és nyögvenyelős történet :)
Egyébként elég egyértelműen a tudtunkra volt hozva, hogy mit kapunk a pénzünkért.
Egyébként nem meggyőzni akarlak, én mint programozó máshogy látom ezt az egészet, te meg aki a végterméket szeretné látni, te megint máshogy tekintesz rá. -
#4219 -
#4218 Jól összefoglaltad. Sajnos tényleg ez a helyzet... De én abban reményekedem,hogy most hogy kiadták,és nem keveset kaszáltak vele,talán az ünnepek után amikor már kipihenték magukat ismét... Belevágnak és mutatnak is valamit -
#4217 A második mondatod pontosan illik a standalone-ra remélem tudod.
Összvissz 20 perc kell ahhoz hogy fullos karakterrel lődözhess mindenkire.
Innentől kezdve felesleges megmagyarázni miért is írtam a lustaságot mint jelzőt.
De nekiugrok röviden.
Tehát egy évvel ezelőtt bejelentették hogy jön a standalone.
Aztán két hónapra rá jött pár ingame kép.
Aztán 4 hónap és elindult a devlog yt-on ami úgy lett volna hogy rendszeres időközönként pénteken frissül.
ez is havonta sikerült,HA sikerült.
Ezekben láttunk sok jót,ami benne sincs a mostani verzióban.Ha visszanézzük a devblog-okat akkor ott beszélnek arról mi lesz majd az alpha tesztben.Fele sincs meg.
Kikerült a netre az a verzió is ami az e3-on volt.aki leszedte csak ámult mennyire rettenet lett.
Aztán elmentek egy hónap pihire a mount everestre.ott nem volt meló.utána kimaradt a devblog is,mivel kell a pihi nekik.Standalone kijött.
új motor,új map(jelzem ezt a mapot már a dayz+ ban is kipróbáltuk cirka fél éve)
Hát ha én így dolgoznék engem úgy rúgnának ki hogy a lábam se éri a földet.
Természetesen nem a SA ellen vagyok,mert örülök hogy kinn van.És tudom hogy ez early access alpha.
De hülyeség olyat mondani hogy azért nincs benne fegyver meg jármű mert nem a mod fegyverei lesznek benne.
Szimplán ennyi elég két fegyver,egy kis ráncfelvarrás és pár feature egy techdemo szerűséghez.jó ha nyárra élvezhető lesz.szerintem.Addig meg marad a mod.Azt még hozzátenném amit többször is kiemelt Dean Hall,hogy a standalone is moddolható lesz.tehát megint a community fogja kicsiszolni a hibákat(dayzero,origins,epoch). -
csanyigabor #4216 Kukáztak mindent mivel játékmenetileg nem működött a dolog (legalábbis számomra).
Aki 1 - 2 óra alatt fel akar öltözni high end katonai cuccokba és utána team/death match-elni azoknak továbbra is ott van a mod.
Mondjuk ha ezt kiadták volna standalone néven kicsit polírozva rajta azért én nem fizettem volna.
A lusták dolgot, hogy érted? Alkalmazottak dolgoznak ott napi x órában havi fizetésért. Gondolod bemennek lóbálni a lábukat és a hónap végén megkapják a bérüket? -
#4215 nemnem,azért mert lusta f*szok!
Susarc-nak igaza van.Több évnyi fejlesztgetés után kukáztak mindent kb és most kezdik standalone néven a legelején.
És ne mondja senki hogy azért mert ez csudiszupi új motor,mert arma3-ra kb két nap melóval átdobálták az arma2-es modokat.lásd breaking point zombie mod.
ez szimpla lustaság. -
csanyigabor #4214 Azért, mert nem az arma 2-ős járművek és fegyverek lesznek benne.