24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Although
    Az az elf rom gyönyörű megkockáztatom, hangulatosabb mint az oblivionba voltak pedig azok is szépek, de ezeken látszik az "idő" úgymond :)
  • Although
    Tökéletesek azok. örülök hogy valami maradt az eredeti feelingből mindig is egyedi volt a TEs-ben az arcok világa legalábbis a morrowindbe és a skyrimbe is jó. az oblivion kicsit zsákutca volt. De ez a TESo megint ott van nem csili vili maga hanem kicsit mintha valódi lenne vagy eredeti :)
  • Nephin
    A környezet baromi jó, kicsit dolgozhatnának az arcokon... :)
  • PiszkosFred
    Par uj screenshot

Este majd felrakom az eshura is, addig akit erdekel, fent megnezheto
  • Nephin
    Ugye? :D Na pont az ilyenek miatt érdekel az a külsőre és elsőre fullkoreai mangagrindnek nézhető játék.
  • PiszkosFred
    Tegnap megneztem a Wildstar "housing" rendszerenek a bemutatojat. Azota is keresem az allam :) Szegyen vagy nem szegyen a lopas, de k*rva surgosen nyulja le a rendszert az osszes piacon levo mmo, kozte az ESO is :)
  • j0nNyKa
    tegnapi Q&A összefoglalója

• Torzonborz
    GoT-ból is készülget az mmo de sajnos egy ideje nincs róla semmi hír. :(
  • j0nNyKa
    igen-igen mindkettőnek megvan a maga szépsége, bár mondjuk nálam egyértelműen: egy jó könyv > bármi más :)

fura, mert amennyi lore-t megírtak a TES világhoz, már kijött volna belőle... ~30-40-50-100 jó könyv
  • PiszkosFred
    Tudom :)

Bar az ESO sztorija es alapszituacioja is hasonlo a GOT-hoz, egy celja van mindenkinek, a tron es a "korona". Az mas kerdes, hogy a GOT mindezt sakkozva mutatja be, mesterien megirva a konyvekben, mig az ESO-ban "az eroszakkal elveszem" lesz a megoldas kulcsa...
  • alienenemy
    Forradalmi ötletem még lenne (meg szerintem a játékfejlesztők nagy részének is), de pénzem, hogy megcsináljam, az nincs :) Meg a leginkább a forradalmi ötletekkel az a baj, hogy a buta nagyközönséget nem érdekli. Ezért inkább fejlesztik a fejlevágás és a vérfröccsenés animációit, mint a játékmechanikát.
  • j0nNyKa
    hodor az game of thrones
  • PiszkosFred
    /hodor :)
  • Ragnar360
    OFF - watch it in HD fullscreen.
    és még akkor is eleg szar a minösége, fos utube downgradel, azért megteszi.
  • Ragnar360
    dehogy múlt el az idő...és ne is múljon (el).
  • cain
    /shrug
  • Torzonborz
    na tessék erről beszéltem :
    http://www.gamestar.hu/bethesda-nagy-bejelentesekre-szamithatunk.html

• Nephin
    Szerintem egy mmo-ba kell raid vagy valami, ami ezt a funkciót tölti be (a GW2-es worldbossok nem ugyanez), de nem szabad "kötelezővé" tenni, hiszen nem mindenki szeret raidelni. Ugyanígy miért ne lenne azért, mert vannak, akiknek nem jön be? Ennyi erővel PvP se legyen, azt sem szereti mindenki :)

Ős-GW2fan klántársaim közül többen mondogatták mostanában, hogy "de jó lenne egyet raidelni" és elég szomorúak, mert a kedvenc mmo-juk erre nem ad lehetőséget.

Kiváncsian várom, a TESO adventure zónái mit takarnak majd. :)
  • Running
    Egész jó a mozgása.
  • Running
  • EnxTheOne
    Én meg olyat akarok mint a sword art online, csak mágiával :D
  • j0nNyKa
    ...BUTÁK, mondjad ki, mer így van :)
    és igen, mi vén g*cik szívunk emiatt, mert nekünk nem készítenek külön intelligens játékot, nyomjuk mi is a butát, az a trendy
  • j0nNyKa
    az első olyan hszed, amit ha tudnék 10x pluszolni, megtenném

egyvalamivel egészíteném ki: semmiképp nem egy elder scrolls terméktől várnám ezt, hanem valami más product-tól (tőlem lehetne valamelyik régi mmo folytatása is, pl. DAoC 2)

elder scrolls nekem hozza azt, hogy jani meg béla meg kriszta meg sanyika haverjaimmal skyrim-ezzek, ennyi (neadjisten morrowindozzak, bár erre nem látok esélyt)

bár ez a "forradalmit nem lehet már kitalálni MMO-ban imho" szerintem marhaság, nyilván ebben a pillanatban nekem sincs forradalmi ötletem, dehát attól forradalmi egy ötlet, hogy nálunk okosabb embereknek pattan ki a fejéből :)
  • PiszkosFred
    A wowklon kifejezessel kapcsolatban: a kollega szeretett volna egy ujabb wow masolatot (de foleg jobb grafikaval), egy klont, egy wow 2.0-t, nevezd aminek akarod - onnantol lett hasznalva a kifejezes. Persze idokozben kiderult, hogy sokkal tobbre vagyik, de a szo illetve a parbeszed onnan indult.
  • Torzonborz
    A TES fanok szerintem tisztában vannak vele hogy ez nem folytatás , hanem "előzmény" . Vagy még az sem igazából. A világ egy jóval korábbi idejében játszódik.
    A nem annyira TES fanok írogatnak ilyet akik meglátják és azt hiszik hogy ezzel kaszálták is a TES szériát és azért csinálnak mmo-t mert ez a divat meg mennyire de nagyon kapzsik.
  • cain
    torzi, a tes faneket elsősorban egy single player játék érdekelni, és eme véleményüket lépten-nyomon hangoztatják. lásd még "ezt is elb@sszák egy mmo-val" c. téma.
  • cain
    "el lett mondva, hogy lesznek nagyszabású pve tartalmak"
    az ördög itt is a részletekben rejtőzik. a két három itt is a mikor, és a milyen minőségben, és mennyiségben. a túl keveset, túl gyengén, túl későn triumvirátuson bebukott játékokkal én személy szerint dunát tudnék rekeszteni.
    pve-orientált játékosokat hosszú távon, és tömegesen a játékban tartani meg eddig raiden kívül nem sikerült. de a próbálkozásokkal szintén dunát tudnék rekeszteni. majd elválik, hogy akkor ez egy n+1-ik iterációja lesz-e az eddigieknek, vagy sem. érvek éppenséggel szólnak mindkettő mellett, de minden puszta fikció, amíg meg nem jelenik a játék.
    a wowklónt meg használtad. ctrl+f a barátod.
  • Omlás
    No offense ;] de szerintem azon playerekből egyre kevesebb van akik szeretik és értékelik az rpg-t és a pvp-t is. Szomorú de hát ez van öregszik a játékos társadalom a fiatalok meg ...
  • eurom
    kevesen vagyunk és egyre csak fogyunk, mi Istvánok
  • darth devil
    Pve raid egy szükséges rossz. Én pl roppantul örülök annak, h itt kapásból nem lesz szétválasztva a pve és pvp gear. Első alkalommal jó végig menni egy instán, de h utána farmold csak h cuccod legyen, az minden csak nem fun factor. Jó pvp-vel szépen kiváltható a pve endgame.
    Szvsz sokkal jobb egy réteg mmo, mint egy olyan aki mindenkinek meg akar felelni, mert az már nem fog menni.
  • Torzonborz
    Najóvan az összes pistike nevében is köszönöm

• HyperMonkey
    Persze, tudom hogy sosem lesz ilyen, csak leírtam hogy nekem mi lenne a jó.
    De ezt kb mindenki leszarja, így jártam de jó lenne ha lenne ilyen MMO :)
  • Omlás
    Valamivel meg kell fogni a "pistikéket is" :]
  • Omlás
    Álmodozni szép dolog, de az álmok ritkán teljesülnek ugye tudod ? ;]
  • Torzonborz
    A "masszív rpg fan tábor" mellé betenném a mass pvp fan tábort is mert azért nekik is tartogat mókát a játék. ;)
  • HyperMonkey
    Félreértés NE essék, nem ilyet várok a TESO-tól, csak nekem egy ilyen MMO lenne az álom.
  • HyperMonkey
    Elmondom én milyen MMO-t csinálnék ha tehetném. Persze nem lesz ilyen, de csak úgy „mi lenne ha…” alapon leíom:
    Lopnék dolgokat innen-onnan ofc, forradalmit nem lehet már kitalálni MMO-ban imho. Szóval:

- A világ olyan sci-fi / fantasy / cybergót lenne, ötleteket a hangulatára a W40K-ból venném.

- Fejlődés, szintezés, küldetés rendszer GW2-ből. Nekem tetszett.

- GW2-ből szintén átvenném ezt a map-on teljesítendő dolgokat mint a vista, PoI stb
    - Tank, healer, support, DPS szerepek. Itt supportként pl a Rift-et említeném (chloromancer pl)

- Rift-ből átvenném a dinamikus eventeket (de GW2-t is írhattam volna)
    - Rift-ből szintén átvenném a szerepkör variálhatóságot és talent + szerepkör részt. Remek.

- BG-t a wowból venném, bejelentkezős lenne és minden pályán más cél lenne, nem úgy mint a GW2-ben ahol minden SPVP map-on ugyanaz a cél. De ugyanitt a GW2-ből átvenném azt hogy BG-n kapsz gear-t és fegyvert, hogy a skill számítson jobban, nem az hogy mennyire vagy 24/7 player.

- LFG rendszer raidre és 5 fős dungeonra (aki nem akarja nem használja)

- Item customization de atom jól megoldva. Skinek (fegyverre is), szinezés, variálhatóság. És szép skinek, nem nyalóka kard meg virágos vessző íj mint a GW2-ben.

- Tera-ból átvenném az GvG-t és lenne lehetőség instance-olt mass PvP-re a’la WvW.

- PvE, PvP szerverek külön.

- PvP szerveren gankelés büntetése. Pl bizonyos szinttel kisebb játékos levadászásáért komolyabb büntetés.

- GW2 harcrendszer (bár nekem a Tera jobban tetsik, de a többségnek talán nem), de felütve több olyan spell-el / ability-vel ami ügyességre épít. Pl jóko eltol dodge kombóztatna fixen egy counter spell-t, de csak ha jókor tolod el, más fix block vagy hátraugrás mint a Tera-ban.

- Fix loot tábla, ne legyen olyan hogy leölsz egy boss-t és az ég világon semmit nem dob.

- 10 / 20 fős raid (legalább 2 féle) ahol különböző tipusú cuccokat dob, eltérő skin-eket hogy ne csak az egyiket olja mindenki.

- SWTOR-ból ávenném a companion rendszert. Nagyon el van találva.

- Enchant / gemelés random faktor nélkül. Ha megvan az alapanyag, 100%-ban sikerül ahogy a wow-ban.

- Item store GW2 módon, de nem plüss hátizsák, hanem sok, értelmes (de nem előnyt jelentő) dologgal. Pl sokféle skin, olyan enchant amivel pl lángol egy kard stb.

- B2P modell

Na kb ennyi hirtelen. Ezek külön-külön már megvannak MMO-kban, de nekem ez lenne a top.
  • Omlás
    Ennyi.
    Attól, hogy valami mmo nem azt jelenti, hogy abba mindenképp kell raid mert csak...masszív rpg fan tábornak készül ez a játék ahogy én kivettem a dolgokat szóval a "dps huszároknak" nagy valószínűséggel rinyálni fognak ez van..
  • eurom
  • Torzonborz
    Oké , melyik fejlesztő mondja azt hogy a raid wow sajátosság ? Szerintem egyik sem ilyen ostoba mivel mindegyik tisztában van vele - legalább is feltételezem ha már mmo-t fejleszt - hogy a raid nem a wowból származik. Mint ahogy sok minden más sem.

Nagy raid ellenesség nincs csak itt a fejlesztők - papíron - a TES fanoknak készítik ezt az mmo-t. Őket meg nem feltétlen a raid érdekli elsősorban.