24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• PiszkosFred
    Hozzateszem, az osszes nezheto, es nem kameras videot lementem lokalba en is, lassan 22gb korul jarok a sok .flv es .mp4 miatt. :)
  • PiszkosFred
    Az eshura nem rakunk ki leakelt anyagokat amig ervenyben van az NDA, ez alapszabaly. :) (anno 7-8 eve a szkennelt GI cikkek utan volt egy kis levelezes a Bethesdaval, nem akarom ujra)

A Faszbukra megy minden leakelt cucc, ha engeded, akkor - mivel ugyis torlik - ezt az mp4-et is majd ujra belinkelem, ha igy ertetted. Ez a 20 perc megeri, szinte vegigmutat mindent, amit mar regen kellett volna mutatni egy normalis leak anyagban :). Gameplay van mint egen a csillag, de vegre lathato teljes egeszeben az UI minden resze, menuje.
  • j0nNyKa
    áthostoltam, .mp4, 720p, ~190 mega
    ezeket amúgy nyugodtan felhasználhatod akár facebookra, akár az elderscrolls.hu-ra, nem tudom, hogy "szabad-e", ha igen, nyugodtan lopd

amúgy a butuskának látszik a user id-je a videón, lehet neki integetni
  • PiszkosFred
    Egy 20 perces #TheElderScrollsOnline #beta videó a skillekről, szakmákról és egyéb tulajdonságról - természetesen leakelt anyag, így valószínűleg törlik hamarosan ezt is.

• drop
    már törölték is kicsit durván rámennek a videókra
  • Hisper
    Sajnos én még mindig egy hagyományos mmo-ban gondolkozom, nem egy majdnem single -player játékban. Mivel nem ismerem ezt a világot, ezért úgy döntöttem kipróbálom a skyrim-et.
  • j0nNyKa
    szvsz nem jo a kerdes / felvetes
    en abban bizom, hogy a skyrim, oblivion, morrowind sorsara jut a jatek, remelhetoleg a keszitok es ezert kuzdenek, es neked is ezert kene leginkabb "aggodnod"
  • Hisper
    Sok érdekes dolgot megtudtam a cikkből, köszi. Sajnos ahhoz hogy kimaxoljak egy Tolvajt arra, ha jól értem kb. fél évet kéne várnom :( Nephin, Jhonnyka és P.-Fred, remélem Ti akik mélyrehatóbban ismeritek a játékot, remélem adtok némi reményt, hogy ez a játék nem jut (pl.) az swtor sorsára és kellő tartalommal rendelkezik, jó kis pvp-vel.
  • j0nNyKa
    koszi, g*cijo cikk :)

"K: Honnan szerzek majd lovak? Csak megveszem és kész?" - kicsit napirajzos lett a megfogalmazas :))

az a lovas - nos kep honnan van? iszonyat jol nez ki
  • Nephin
    Remek infók, köszi.
  • PiszkosFred
    Bár mozognak az NPC-k, de csak bizonyos határokon/területen belül. Jelenlegi hírek és beszámolók szerint sajnos marad a szokásos MMO-s megkötés, miszerint nem változtatják a helyeiket (nem alszanak este, vagy mennek inni haverokkal, esetleg élik a mindennapi életüket). Az már más kérdés, hogy ha meglátnak az úton, akkor elédfutnak, stb.

Más, akit érdekel:
    Mindent, amit tudni akarsz a játékról (Maria Aliprando interjú) Bár a cím túlzó :), hiszen korán sem esik szó "mindenről", de az utóbbi időkben unalomig ismert témáktól eltérően, ezúttal egy nagyon korrekt és részletekbe belemenő interjú összefoglalójáról van szó, amelyben szóba kerültek olyan dolgok is, amelyekről eddig ritkán volt szó.
  • MaRee
    Maga a világ mennyire lesz élő? Olyan hangulatos lesz mint a single playerben, hogy az NPC-k mennek a saját dolguk után, reggel kelnek este fekszenek, veszekednek, pletykálkodnak, stb? Vagy csak állnak majd felkiáltójellel a fejük felett?
  • PiszkosFred
    Ennyi összesen.

• PiszkosFred
    A múlt hétvégi 2 órás videóhoz mellékelt ingame screenshotok, ha esetleg valaki lemaradt volna róluk:

• j0nNyKa
    el kellett utaznom, sorry :(
    jovohetre megprobalom, de mar nem akarok igerni semmit, majd ha tenyleg van, szolok, amugy vegyuk ugy, hogy nincs :)

viszont lehet bujni a "hatso" oldalakat, feltetelezem hogy a ruszkik most hetvegen is dobnak ki anyagot
  • Nephin
    A szerző eszmefuttatásainak hangoztatása, kommentben is kérdezik tőle :)

Lesz valami stream ma? :)
  • Hisper
    Szerintem, ez is a hype része, hogy beszéljenek róla. Ezeket a fizetési modelleket meg szerintem mindenki ismeri aki valaha kipróbálta egy - két mmorpg-t. Pusztán csak beleszőtték a teso-t.
  • j0nNyKa
    szövegként be tudod, de itt van
    mondjuk nem látom, mi értelme van ennek a cikknek?
  • Hisper
    Sajnos még nem tudok linket beszúrni, de kis érdekességi a massivley dot kom -ról: Tamriel Infinium: Four alternative payment models for The Elder Scrolls Online -akit érdekel látogasson el oda.
  • Nephin
    Köszi, várjuk a második részt. :)

PvP-ben nem tanácsos a belső nézet... :D
  • drop
    jó lett, Amit hiányoltam, hogy a játékosokon kívül nagy mozgást nem láttam. Amíg a Skyrimban a városokon belül fel s alá járkáltak a lakók a nap 24 órájában, itt mindenki csak egy pontban állt, és csinált valami fontosat ez miat agodom
  • PiszkosFred
    Európában a The Elder Scrolls Online - élménybeszámoló a GamesCom 2013-ról (1. rész)

Egyébként fogalmam sincs, hogy milyen addonra lehet szükség majd, egyedül talán a party frame az, ami sosem árt, ha részletes és esetleg mozdítható, de másnak nem látom értelmét. DMG méter nem rossz, de az inkább egy rotációra épülő harcban fontos, itt a sok ugrabugra meg blokk között nem tudom mennyire lenne mérvadó.

Karakterlapra kíváncsi lennék, hogy milyen adatokat láthatunk alapból rajta.
  • j0nNyKa
    ja értem, én egészen biztos vagyok benne, hogy ~0 idő alatt megtalálják a szükséges adatokat a modderek, ez nem lesz akadály

kérdés, hogy fogja-e akarni a köznép
    én nagypapásan, szerepjátszósan tervezem a játékot tolni, de még nekem is mocorog a fejemben, hogy érdekelne néhány alapból nem látható számadat
  • Fpocok
    UI addonok jól fognak jönni. :D
  • PiszkosFred
    Igen ezzel tisztában vagyok, csak a kérdés, hogy a kliens által rendelkezésre álló adatokból milyen addonokat lehet összehozni. Nem értek hozzá, de mivel volt szó a korábbi cikkekben arról, hogy "ha megtalálják a módját a modderek", akkor a kinyert adatokat felhasználva határ a csillagos ég interface addonok terén.
  • j0nNyKa
    nem jelenít meg semmilyen számot (sebzést pl.), mert nem akarják, hogy a számokat lesd a játék helyett, viszont LUA-ból előszedhetőek, úgyhogy szvsz várhatóak ilyen damage meter addonok
  • j0nNyKa
    annyi az infó, hogy accot kapok kölcsön hétvégére tutira, csak kérdéses, hogy itthon leszek-e
    sajnos egyre nagyobb az esélye, hogy nem.
  • PiszkosFred
    Nem tudom, ismerem mindkettőt, de ahhoz látni kellene legalább egyszer élőben az ESO zónáját is, hogy legyen összehasonlítási alap. Ha tényleg 1:1-ben lesz benne a TES IV-ben megismert Cyrodiil, akkor várhatóan nagyobb lesz az ESO, de tényleg lövésem sincs, a interjúkból ismerjük eddig, ott meg mindenki azt mond, amit akar :D
  • PiszkosFred
    Csak UI módosítás lesz, lásd wow addonok, az interface kiegészítőktől a damagemeteren át egészen a deadly boss modig, vagy healbotig bármi megoldható az ESO-ban is, ugyanaz a nyelv - a kérdés csak az, hogy a játék milyen adatokat (combatlog) szolgáltat, jelenít meg, és abból mit lehet összehozni.

Se skin, se fegyver, semmi, mint a Skyrimban. Ez egy mmo, itt egy-egy mod több százezer embert érinthet, nem csak egy játékost, mint a Skyrimban.

Craft méeg ezután lesz, egyelőre csak a fishing van a játékban (jön az GC2013-as élménybeszámoló cikk ma vagy holnap, épp most tördelem és szerkesztem a teljes anyagot, abban is említi a kolléga, hogy csak a fishing volt elérhető a demóban.)
  • drop
    mikor várható infó a hétvégi dologról?
  • drop
    úgy értem hogy moder csinál egy küldit és kapunk egy receptet így értem vagy enyire nem nyúlhatnak bele
  • drop
    A játékosok közötti kapcsolatfelvétel/interakció egy kör alakú gyorsmenüvel történik, amely a képernyő közepén jelenik meg. Ezzel meg/behívhatjuk őket a csoportunkba (partyba), majd ezután már láthatjuk őket a térképen, az iránytűnkön, könnyen megkereshetjük őket.

ezen látszik a konzol rész videóba láttam olyan mint a gta5 fegyverválasztó, remélem nem konzolt tolják előrébb.
    kérdés menyire engedik el a mod készítők lehetőséget? ruha skinn, vajon lesz később fegyvermód? de jó lenne
  • Jacek
    Craftról mit tudni?
  • Running
    Köszi az infókat!
    Én így nem tudom belőni a méretét a pvp térkének, a GW2-höz képest, ha játszottál vele, akkor mennyivel lehet nagyobb, mint ott egy www zóna, mondjuk az eternal battleground.
  • Jacek
    Jó az oldal!! én is mindig nézem:)
  • PiszkosFred
    Újabb Maria Aliprando interjú, még mindig a GC2013-ról

Megtisztelő :) Próbáljuk frissíteni sűrűbben majd, illetve érdemes nézni az eshu FB oldalát is, mert a kis limlom, de mégis említésre méltó híreket, akármiket oda rakjuk ki először.
  • drop
    nekem a te oldalad a kezdő lapom xd nehogy már lemaradjak
  • PiszkosFred
    Két férfi, egy eset (Wheeler és Konkle interjú)
    Összefoglaló a 12 perces miniinterjúkról a GamesCom 2013-ról. Előbb Brian Wheeler (PVP felelős fejlesztő) és Nick Konkle (PVE felelős fejlesztő) válaszol. Előbbiben vannak érdekességek - bár nagyjából ezeket vagy sejtettük, vagy már volt róla szó -, utóbbiban szinte semmi újdonság.
  • Nephin
    Engem is.

Fred, kitartás, ez csak rosszabb lesz, van, aki nem azt kapja, amit elképzelt (már megint) és önti a doomot meg a kavarást. :)
  • Nos
    Elég kemény a mértékegységrendszered. Kár hogy nálunk ez természetes :(
    Gondolom kondibérlet árával soha nem próbálta összehasonlítani, pedig akkor még olcsóbbnak tűnik :)