24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• ANDAXINx
    Nekem a cikkből, mármint a válaszokból nem derül ki, hogy a pvp (nem írom open world pvp-t, mivel ugye másmilyen sajnos nem lesz) miben fog különbözni a GW2-ben látott masszív zergtől? Mert annak aztán az égvilágon semmi értelme nem volt. Főleg közelharci karakterekkel.

Másik: a válaszban, hogy a lopakodós karakterek egyik fő feladata lesz az ostromgépek irányítóinak likvidálása. Eddig rengetegszer hangzott el, hogy lehet ugyan lopakodni, de marad stamina semmire. Az AoE/zerg fesztiválban különösen érdekes lesz lopakodni.
  • j0nNyKa
    nekem 8, most akkor megint modi topicba költözés lesz, bár inkább ott menjen az off mint itt :)

lassan felépülhetne az az eu szerver park, beindulhatnának az események mondjuk
  • PiszkosFred
    [URL=http://www.elderscrolls.hu/the-elder-scrolls-online/166-ask-us-anything-variety-pack-7]The Elder Scrolls Online - Újabb "Kérdezz-felelek" vegyes felvágott[/URL]

Akit érdekel: a kérdések nagy része a PVP-t érinti Erődök foglalását, Császárrá koronázást, Szövetségek igazságos eloszlását, stb., de szó esett a Dwemerekről, a Shadowscales csoportról és a Magelight képességről is.
  • Running
    A személyeskedéseket töröltem, elnézést.
  • j0nNyKa
    ha beleszólhatok: szerintem ez tök korrekt ötlet
  • Running
    Rossz voltam, gonosz, kikaptam, így megy ez.
  • Fpocok
    Szerintem érdemeltél volna ezért egy kis büntit, de hát ez van...
  • Running
    Rendben, igyekszem eleget tenni ennek.
  • Maximus4
    Kivettem a topikból a banscriptet!Ha valakivel gond van,akkor azt a megfelelő helyen kell jelezni és nem rögtön bevágni a scriptbe!Köszönöm!
  • s0n1c
    Akkor ez valószínűleg olyan lesz, mint az Age of Conan healing rendszere, ami nekem spec bazira bejött. Örülés.
  • PiszkosFred
    Ha a Templar jelenlegi Restoring Light skilljeit nezem, akkor nem nagyon van "target", csak "nearby" vagy "area" alapu spellek vannak. Ez alapjan fogalmam sincs hogy fog mukodni pontosan, de pl. a Quakecon videoban is eleg volt csak a serult tarsa (iranyaba?) celozni, es a tobbit megoldotta a rendszer (lasd meg mondjuk Neverwinter healingje, bar ott neha hulyet kapok, mert nem erti meg a sok "idiota", hogy healer neki kell jonnie tiszta targetet nyujtva a healerhez, es nem a healer fogja ot uldozni :D).

Par honapja azt nyilatkoztak, hogy automatikusan fog targetelni a heal, de azota eltelt sok ido, hetrol hetre valtozik a kliens, nem tudom mi a helyzet mostansag.

Rushed Ceremony – unlocks rank 1
    instant – 28m radius – 68 magicka
    heal nearby wounded ally for 27

Healing Ritual – unlocks rank 4
    2s cast – 12m radius – 44 magicka
    heals nearby allies for 19
    heal self for an additional 30%

Restoring Aura – unlocks rank 24
    instant – 12m radius – 52 magicka
    increases stamina and health regeneration by 15% when activated
    increases the health and stamina regeneration of nearby allies by an additional 60% for 6s

Cleansing Ritual – unlocks rank 34
    instant – 12m radius – 56 magicka
    instantly removes a negative effect from self
    over 12s, heals allies in area for 2 every 2s
    allies may activate Purify, removing all negative effects

Rune Focus – unlocks rank 50
    instant – self – 40 magicka
    create area of self protection for 12s
    gain immunity to interrupt effects
    take 30% less damage
    deal 25% less damage
  • s0n1c
    "Ahogy olvashattuk pár hónapja (bár lehet azóta már véltozott), a heal autotarget lesz, vagyis bármikor könnyen megoldható, nem kell kattingatva célozni, és közben imádkozni, hogy ne haljon meg a hülye dps, amig egy nagyobb 2-3 seces heal megy a tankra :)
    "

Tehát akkor lock-on heal lesz, nem skill-shot?
  • PiszkosFred
    Soulburst - ESO elso DLC, vagy valami uj projekt?
  • PiszkosFred
    Sajnos nem ismerem a TSW-t, szemeztem vele egy ideig és tervben is volt a kipróbálása (szeretem a "zombi/atom/vírus/stb miatti" világvége hangulatú könyveket, filmeket, játékokat), de aztán valahogy elfelejtődött... De ha a TSW ezt a rendszert használja, az azért jó, mert akkor van példa és lehet annak a sikereiből és/vagy hibáiból tanulni.
  • Fpocok
    "Ez most valahol a WoW féle kötött talentek és a GW2 féle bárki bármivel rendszer között lesz, félúton. Bárki lehet tank vagy healer, csak a felszerelést kell váltania, és mindjárt lesz heal meg védettség"

Mond azt, hogy olyan, mint a TSW :D
  • PiszkosFred
    Ez most valahol a WoW féle kötött talentek és a GW2 féle bárki bármivel rendszer között lesz, félúton. Bárki lehet tank vagy healer, csak a felszerelést kell váltania, és mindjárt lesz heal meg védettség. Emiatt nem kell a játékstílust vagy osztályt feláldoznia, vagyis egy íjászból, rugóból vagy sorcererből is lehet tank/healer fél órára.

Ahogy olvashattuk pár hónapja (bár lehet azóta már véltozott), a heal autotarget lesz, vagyis bármikor könnyen megoldható, nem kell kattingatva célozni, és közben imádkozni, hogy ne haljon meg a hülye dps, amig egy nagyobb 2-3 seces heal megy a tankra :)

Hozzáteszem, más mmokban én szerettem/tek tankolni, erre kihegyezett talentekkel, gear+statokkal, sokkal izgalmasabb, mint nyomni a dps rotációt. Ha meg elég volt a tankolásból, akkor váltottam healer altra, és a következő tiert azzal játszottam végig, az sem leányálom, főleg puggal.

Jobb szeretem, ha számíthatok valakire és fedezi a hátam egy healer, vagy én rám számítanak egy partyban és én tartom őket életben, mint amikor mindenki a saját maga "ura" és magamra kell csak figyelni. Singleplayerben vagy szólózva oké, ott figyelek magamra, de jobb szeretem, ha vannak kiosztott szerepkörök egy group/raid contentben. :) Az már csak hab a tortán, ha mindez eléggé rugalmas.
  • Running
    Én is azt hittem tök jó lesz ha nincs, de a GW2-ben totál nem jött be. Káosz volt, rohangálás, semmi jót nem hozott magával.
    Azt sem értettem miért volt olyan része a dungeon útjainak, ahol biztosan tömegesen hullottak a parti tagok. Értem én, hogy nehéz, de milyen játék az, ahol kivédhetetlenül pusztulni kell, miért szórakoztató ez?
  • Fpocok
    Én mindig is szerettem a szenthármasságot, kb emiatt volt, hogy a guild wars2 nem érdekelt... továbbra is nagyon várós a játék :D
  • PiszkosFred
    "You'll be fighting eight guys at a time in a dungeon, [the tank] can probably take three, so everyone else is going to have to deal with what you're not tanking."

Na, lesz itt káosz eleinte :)
  • Running
    Ez jó hír, mert a GW2-nél láttuk mennyire volt igaz, amit a fejlesztők ezzel kapcsolatban mondtak.
  • PiszkosFred
    Ugy fest, birni fogja az engine a nagy letszamot - bar azert kivancsi lennek arra is, amikor szaz ember szaz fele armorban rohangal, azt milyen gyorsan tolti/kezeli. De egyelore jol hangzik, amit irnak a betasok:

That was something I noticed - pretty much no stuttering in the very building after the starting area, even though there were at least 50-100 people in there. They seem to have a very nicely optimized engine.

This is something that can't be stated enough. For a stress test I expected to be moving through molasses simply due to the sheer volume of bodies around me but it was smooth as silk. That is with everything set to Ultra and cranked as high as it would let me go.

Having been in a ton of alpha/beta tests over the years followed by years of fully released products to plod through I have to say that I was pleasantly surprised that someone figured out how to optimize an MMO engine.
  • Fpocok
    Kb mindegyik mmo így indul... "hogy ha ennek csak a nagyrésze megvalósul"...
  • Nikosi
    Azt hiszem ez az az mmo amire már évekkel ezelőtt vártam. Nem értem az előre fanyalgókat. Én is berzenketem még régen mikor nem lehetett tudni, hogy milyen modellel jön ki a játék, az előfizetéses modeltől. De ha csak 80%-ban megvalósítják azt amit eddig kommunikáltak, akkor teljesen érthető, hogy mér p2p és nem b2p.

Ez az első olyan mmo ami végre szakítani mer sok olyan megkövült dologgal ami a wow sikere óta velünk él. Végre egy csapat aki mer újítani, és ez ha el nem rontják, olyan "forradalom" lehet ami korábban a wow volt.

Viszont van egy óriási probléma a játékkal, vagyis inkább kettő. Először is, hogy nem valószínű, hogy béta kulcshoz jutnék, nagyon kicsi az esély rá. A második sokkal nagyobb, hogy még több mint fél évet, akár 3/4-et, vagy egy egész évet, is várni kell, hogy kiadják.
  • Fpocok
    Ja... a Noob balfaxa bekapcsolta :D Elvileg ki lehet kapcsolni bármikor.
  • TDC Geronimo
    Youtuben van valami képstabilizáló cucc. Az csinálja ezt, ha bekapcsolják... Nézhetetlen :s
  • PiszkosFred
    Tenyleg olyan, mintha egy kisebb viharban egy hajon nezned :) A masik meg van vagy 5-6 fps. Sajnos mar a leakek sem a regiek...
  • Nephin
    Ettől megszédülök :D
  • PiszkosFred

Ez meg egy argonian archer (hypermonkeynak - ha meg koveti a topikot), 1080-ban, szinten a szokasos kezdoterulet, de a minosege normalis - leszamitva, hogy kameraval vagy telefonnal rogzitette valaki, ne kerdezze senki, miert igy... :)
  • PiszkosFred

Eleg vacak a felvetel minosege (foleg az fps a beka segge alatt), de aki akarja, vegigporgetheti, az utolso 15-20 perc vegre Bleakrockot mutatja, nem az unalomig ismert Coldharbourt.
  • Nephin
    Előfordul ;)
  • PiszkosFred
    Hja. Igy elso hallasra olyasmi lesz - szerintem - az elhangzottak alapjan, mint a Diablo III. paragon szint, vagy a Borderlands fele "Badass" rang.

(az meg en nyomorom, hogy legalabb otszor neztem at, de meg most is talalok elirast a szovegben :))
  • Nephin
    "Veteran point rendszer

A cél ezzel a rendszerrel az, hogy ha szintet nem is lép a karakter (nem lesz 51-es, stb), de valahogy mégis csak érezze a játékos azt, hogy a felszerelésen és az új skilleken kívül is fejlődik a maga a karakter."

Ez baromi fontos, nagyon örülök, hogy ők is így látják. :)
  • Nephin
    Tök cuki, első MMO-ja, a chat meglétén lelkendezik, a saját nevét adta a karakternek... :)
  • PiszkosFred
    *Mármint látszik a mailcím, csak nehezen kivehető, azonosítani lehetetlen.
  • PiszkosFred
    3 és fél órás volt végül.
    Az első 20 percben be sem lehetett lépni, elszállt folyamatosan 101-es meg 200as hibával (timeoutok, megfailed to obtain list of realms from the directory service, stb)
    Aztán kb. másfél óra után elkezdték lelőni a szervert húsz percenként (15 perces figyelmeztetéssel előtte), majd visszaengedték a népet, és újra.
    Az utolsó bő háromnegyed óra megint sima volt. A végén még ráhúztak egy fél órát, majd viszlát, vége.

Tegnapi leak, a szoksáso Coldharbour terület, bár talán most picit jobb a videó minősége, mint megszoktuk

Hozzáteszem, hogy ha telefonnal fotózunk (bár az olyan is), és nem fraps vagy más képlopóval, akkor nem látszik az emailcím :)
  • j0nNyKa
    köszi
  • Running
    Köszi szépen, nézem, osztom. :)
  • PiszkosFred
    Egy kis olvasnivaló az ebéd mellé, akit érdekel:Paul Sage a Veteran Point rendszerről, szakmák fontosságárólól, az ingame shopról, stb.

"Volt szó a Veteran Point rendszerről (mint új, maximális szint után elérhető, egyelőre fejlesztés alatt álló rendszerről), tisztába lett téve a mikrotranzakció/ingame store kérdése (amit szinte az összes portál, blog, újság félreértett – röviden: NEM LESZ ITEM SHOP/MIKROTRANZAKCIÓ), említésre került a szakma és annak fejlesztésének fontossága (crafting). Továbbá előkerült a vámpírok és vérfarkasok, illetve kalandorokat, felfedezőket soraikban tudó Undaunted Céh kérdése is. És végül, de nem utolsó sorban a solo és group dungeonok jellemzői mellett kiderült az is, hogy mi alapján lett meghatározva a Szövetségenkénti 120-150 órás játékidő."
  • Hisper
    OFF: WOD megjelenése ismeretlen, BD: 2015 ősze, W40k: 2015 stb.. szóval 2015-16 a bőség éve lesz, túlzottan is..
  • Susarc
    WOD ig még a Black Desert Online is jó lehet akár! de TES az musthave:P