24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• drop
    kösz már hiány volt
  • PiszkosFred
    Simán fog menni 4-5 éves, aránylag középszar gépeken is, bár itt is igaz a mondás, minél jobb a gép, annál jobb az élmény.

Más:

[URL=http://www.elderscrolls.hu/the-elder-scrolls-online/177-ask-us-anything-variety-pack-10]Újabb hétfő, újabb "Kérdezz-felelek".[/URL]. "Mivel nem olyan régen jelent meg a karaktergenerálást bemutató videó, ezért adta magát a szituáció, hogy a fejlesztők által megválaszolt kérdések erre a területre fókuszáljanak. Emellett még szó lesz a fajokra jellemző fegyver és páncél stílusokról, és bemutatkozik a Forward Camp nevezetű hadigépezet, amely a feltámadást hivatott segíteni majd Cyrodiilban."
  • Dobronski
    ráfért.

gépigényről mit tudtok? cpu igényes?
  • PiszkosFred
    Ogrim ráncfelvarrás

Ilyen volt:

Ilyen lett:
  • PiszkosFred
    A korábbi verzióhoz képest jobb, de jó lenne látni mozgás közben is.
  • Szaruman
    Kövezzetek meg, de nekem nem tetszik a modell (hehe, még 1 ok, h vámpír legyek majd :D)
  • PiszkosFred
    Vérfarkasok sneak peek

• PiszkosFred
    Jelen allas szerint sosem.
  • Tababo
    aréna pvp-t mikor fogják bevezetni? tudom hogy kijövetelkor nem lesz benne csak a zerg roham, de későbbiekben nem tervezik hogy raknak a játékba pvp mini game opciót. 5v5,10v10, ctf,dm nyalánkságokat.

lehet már volt említve csak elsiklottam felette.
  • Susarc
    pontosan! ha elmész kecsölni valahova nehogymár egyből te legyél a főnök! előbb bizonyítsd be ,hogy benned is megvan a képesség!
    ui: MINDIG azok sírnak akik kis bénácskák....a sírás helyett tudomásul kell venni,hogy aki nemtud PVP-ni az ne PVP-zen! az szedjen gombát meg craftoljon!
  • PiszkosFred
    Az elsők között kérdezték meg tőlük a retalent/reskill/respecc/reakármi dolgot, és nyugtattak meg mindenkit a válasszal, hogy lesz. Persze, pénzbe fog kerülni, ingame goldba. A respecc legalább olyan általános és kötelező eleme az MMO-knak, mint az group finder, vagy uj item<>használt item összehasonlítás. Lesz respecc, az a lényeg. (skilleknél ha a morph-t akarjuk nulláznmi, és a másikat választani, akkor ha jól emlékszem, nulláról kell megint az adott skillt felhúzni 100-ig, és nem csak a 100 utáni morph döntésig "esik" vissza respecckor az érték.)
  • ANDAXINx
    Szerintem nem olyan nagy probléma ez a gearelődés. Ha helyesek az információim, akkor kijelentették, hogy (a tervek szerint) pve-ből, craftolással és pvp-ből is meg lehet szerezni a cuccot. Ahogy Fred is írta lentebb, mindenki megtalálja a maga számára megfelelő utat. Egyenlő feltételekről meg nem lehet, és nem is kell beszélni. Aki többet játszik, jobb cucca van, előnyből indul. (Olyan mintha a munkahelyedre bejönne egy új felvételes tag, és null-nullnál annyi lóvét követelne, mint te, aki mondjuk már 10 éve ott dolgozol.)

Omlás is említette, hogy MMORPG lesz pvp zónával, ez szerintem is helytálló. Nem a pvpre lesz kihegyezve a játék (mert akkor lenne BG/WZ/skirmish/aréna/akármi), de azért középen összecsaphat a 3 szövetség. Csak ez ne olyan legyen, mint a GW2ben, hogy mennek körbe a zerg vonatok és kész. Félek ez lesz itt is, de ne legyen igazam. Mert akkor ranged aoe és kiskezitcsókolom (az utolsó infók szerint one shot jellegű a "harc" pvp területen). Amíg meg nem unod 1 hét múlva. Ha viszont nem lesz igazam (remélem), akkor 1v1 esetleg 1vtöbb szituációkra is ki lehet hegyezni a karaktert. Biztos, hogy nem mindenki klánnal fog nyomulni, és lesznek kóborló báránykák.

Azonban abból a szempontból sem lehet egyenlőségről beszélni (eltekintve attól, hogy minden fajnak más képességei vannak), hogy a tervek szerint a rendszer buffolja a kevesebb létszámú szövetséget. Ha kapnál ugyanolyan geart mint az, aki 8szor annyit játszik, de mondjuk ő kap még egy buffot, mert kevesen vannak a szövetségében, akkor meg azért menne a sírás.

Engem jobban érdekelne az, hogy a heath/magicka/stamina hármasra elosztott pontokat újra lehet-e majd, és milyen módon, milen gyakran osztani. Mert, ha megunom mondjuk az egyik játékstílust (pl. tank), akkor lehet hogy kipróbálnám a másikat (pl. healer) alt indítása nélkül. Szerintem sokan vannak így, hogy nem feltétlenül alt mániások.
  • Susarc
  • Jacek
    Remélem nem kell csalatkoznom, még mindig rémálmaim vannak egy bizonyos Dumbtól:d aki dagadt néger nőként rohangált Darjaniban:D
  • Jacek
    Inat:)))
  • Johika
    Nezegettem karakter generalast, azert lehet majd itt is alkotni :D
  • Johika
    Ja ertem, hirtelen nem tudtam hova rakni a dolgot. :DDDD
  • Johika
    Mivan???
  • Jacek
    Johika itt nem tudsz troll szépséget krealni:)))))
  • PiszkosFred
    Fogalmam sincs. Használat közben nőnek 1-100 skálán, de hogy milyen mértékben, passz.
  • Omlás
    Aztán ha meg steri a környezet klón karakterekkel és megölik akkor vagy lagg volt vagy csítel az ellenfél.. >_<
  • Johika
    Arrol nincs hir milyen gyors a fejlodes a kepzetsegekben?
  • PiszkosFred
    Ennyi :) Értem én, hogy mindenki fair 1v1 küzdelmet akar, széria felszereléssel, klón osztályokkal, steril környezetben, de ilyen a bolgár rajzfilmekben sincs. Valami különbség mindig lesz két, egymással szemben álló ellenfél között, ha más nem, hát létszámban legalább :)
  • Johika
    ertem, koszi.
  • Omlás
    Ezért nem kel legyedül bemenni pvp zónába hanem összerántani cimborákat és közösen csapatni ;]
  • PiszkosFred
    A három fő bázison kapsz majd alap 50-es szintre előkészített felszerelést, amelyet megvehetsz és használhatsz. Ezek amolyan "starter kitek", amelyeket csak Cyrodiilban használhatóak - lévén lvl50 req.

Aztán majd eldöntöd, hogy mit hordasz, ezt vagy saját cuccot. A PVP az inkább "endgame" content, vagyis el lehet bohóckodni lvl10-től is Cyrodiilban (min. 10-esként tudsz csak belépni), de azt ne felejtsd el, hogy 10-es szinten csak a 10-es szintig megszerzett skilljeid és abilityk lesznek elérhetőek számodra, nem lesz unlockolva a többi. Vagyis, egy 50-es ötször annyi skillel több képességből válogathat, mint egy friss 10-es.

De, ha ügyes vagy, simán boldogulhatsz így is, hiszen elsősorban a reakcióra és ügyességre van szükséged, csak utána skillekre és gearre. Persze tízből kilencszer az 50-es fog nyerni, ha összekerül 1v1-ben egy 10-es szintűvel.
  • Omlás
    Egész nap erről beszéltem kb illetve erre utaltam :P

#3611:

És ha neki "pvp8"-as armorja van nekem meg csak "pvp3"-as akkor mi van így jártam és kész attól még nem fogok anyázni (na jó lehet egy kicsit xD), hogy a szemét jobb gearben van. Előbb utóbb mindenki utoléri a maxos öltözékes embereket és akkor már csak a skill számít csak addig kitartás meg türelem kell ami manapság nem igen van meg a játékosok többségében sajnos és ezt most nem sértésnek szánom szóval akinek nem inge ne vegye magára de általánosságban ez a helyzet. Sajnos :/
  • Johika
    azert egy 20as es egy 40es felszereles kozott szomoru lenne ha nincs kulonbseg, szerintem.
    De azert kivancsi leszek hogy a kepzetseg beli kulonbseg menyire szamit majd.
  • Although
    Jól megcsinált pvpben a gear, feat és a te build építő képességed adja a dolog savát-borsát. Egy jó pvpben mondjuk én aki nem vagyok egy ringlispílként pörgő játékos ötleteléssel is tudok nyerni. Amit Szarumán ír az röviden annyi, amit most látsz, 10 perce ütöd ő elrág egy almát aztán üt kettőt és véged van. Csak azért mert neki pvp8-as armorja van neked meg pvp3 mondjuk. De tényleg felesleges téma. Ezt nem lehet megoldani valaki mindig sírni fog vagy azt áldozat vagy a über pvp-s.
  • Although
    A szinted lesz felhozva a felszerelés értelme szerűen nem. AOcba is van ilyen. Ha jó a rendszer és nincs iszonyat nagy különbség a gearok között akkor így is lesz sikerélményed. Majd kiderül. Ha valaki epic cuccba fog szaladgálni, azt azért ki lehet szúrni általában. Azt kerüld majd el :)
  • Johika
    Hulyen kerdeztem, a felszerelesre gondoltam. :)
  • Johika
    Azt hogy oldjak meg ha egy hadjaraton belul kulonbozo utemben fejlodnek a karakterek?
    Lesz aki 40es es lesz aki meg csak 20as?
  • PiszkosFred
    Megmondom őszintén, én elvesztettem a fonalat :)

Az ESO PvP rendszere - a hírek szerint (!) - próbál igazságos lenni. Kezdve azzal, hogy a létszámban kevesebb oldal buffokat és extrákat kap, kiegyensúlyozandó a különbséget/hátrányt a létszám tekintetében. Minden egyéni játékos 50-re lesz skálázva, megnövekedett stattal. De azért ne legyen már teljesen egyforma egy 200 óra playeddel guberált cuccokban és 10 óra playeddel frissen dingelt és pvp zónába belépő valaki. Mert ez nem reális.

Ami az 1v1 PvP illeti. Direkt nem lesz PVP gear, se PVP stat jelen állás szerint. Pont azért, mert a játék lényege az, amit már tizenéve akar sok Morrowind/Oblivion/Skyrim játékos, hogy kipróbálhassuk magunkat egy cimbora ellen. DE miért kellene ezt teljesen steril környezetben és statokkal, cucokkal?

Pont ez a lényege az egésznek, hogy megszerzem pve küldetésekből az új bicskámat, új pajzsomat, stb., és látni akarom, hogy AZZAL mire megyek a monszterek ÉS esetleg a cimborák ellen. Mert, ha nem számítana a gear, semmi előnyt vagy hátrányt nem jelentene, akkor lényegében a pvp le lenne tudva 10 perccel a premier után. Mindenki agyonver mindenkit, és tudod, mivel a gear nem számít, fél év múlva is ugyanez lesz az eredmény. Akkor meg minek?

És ami tényleg mulatságos, hogy mindezek ellenére az ESO-ban bárki agyonverhető a legjobb cuccokban is, ha ügyes a játékos, és nem bevallottan fakezű és lassú. Ehhez nem kell mást, csinálni, mint a harcban 5+1 aktív skillt jól kiválasztani (bár ez mázli faktor), majd mindezt jól használni, jól ütemezve, dodgeolva, interruptolva, blokkolva, ellentámadva, stb. Ez nem gear kérdése.

Persze, frusztráló amikor valaki napi 20 órában játszik, a legtáposabb itemeket is ki tudja seggelni a játékban (vagy ha van itemstore, megveszi a legjobbakat pénzért 10 perc alatt), de ilyenkor jusson eszébe mindenkinek, hogy a világ így működik. Nem vagyunk egyformák, mindenkinek más a sorsa/élete, mások a prioritások. Lehet, hogy ő jobb cuccokat szerzett ingame mert erre szánta a napi 20 óráját, de lehet, hogy te IRL jobban gitározol, mert ahelyett hogy játszol, gyakorolsz.

Ne az ESO-t hibáztassa senki, csak mert a IRL más lehetőségei vannak, mint egy másik játékosnak. Az ESO biztosít egy környezetet, amelyben a premier napján, a szerver indulásakor mindenki EGYENLŐ. De utána már a játékoson múlik minden, itemstore nélkül csak az lesz a tiéd, és akkor, amikor te és amikor megszerzel.

És ahogy az életben, az ESO-ban is ki fog derülni, hogy ki mennyire használja az eszét, és ki mennyire "skilles", bár én is rühellem ezt a kifejezést.

Azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy szomorú dolog látni azt, hogy már megint 1v1-ben gondolkodik mindenki, és aggódik emiatt, amikor nagyon ritka lesz az a pvp szituáció, hogy 1v1-ben találkozik valaki. Se Arena, se duel, se fix létszámú BG nem lesz. Csak egy zóna, rajta több ezer játékossal, akik vagy zerg taktikával fognak vonulni - lásd GW2 - és ez esetben felejthető a PVP itt is (csak be kell állni a tömegbe és csók), vagy lesz taktika, de akkor sem 1 fős csapatok fognak akciózni.
  • Omlás
    A "gyerekes" kifejezést nem a postok milyenségére értettem, hanem hogy azon pörögtök, hogy mekkora rossz rendszer az, hogy aki többet játszi az jobb cuccokban van pvp-n ez a felfogás gyerekes szerintem. Ez nem PVP MMO lesz hanem egy RPGMMO PVP zónával.
  • gseldon
    Végre valaki, aki érti miről beszélek. Köszönöm.

@Omlás: Nem hinném, hogy gyerekes lennék, igyekszem megfelelő módon megfogalmazni a mondandómat, betartani a fórumszabályokat, és úgy gondolom, hogy érvekkel is alá tudom támasztani a post-jaimat, nem csak úgy anyázok és kinyiltkoztatok a vakvilágba. Ennek ellenére nem, szerintem nem kellene csak úgy elfogadnom, hogy annak aki régebb óta, vagy órában mérve többet játszik, mint én, annak automatikusan előnyben kell lennie velem szemben PVP-ben. Nem írtam erre megoldást, hogy szerintem ez hogy kéne működjön, mert nem tudok ilyen megoldást egyelőre, de szerintem az egyenlő esélyek (szigorúan PVP-ről beszélek most, a PVE teljesen más) sokkal fontosabb súllyal kell, hogy latba esennek, mint hogy Józsika jól érezze magát, mert már régóta sokat játszik, és ezért megjutalmazták. A reward csak a balance után jöhet prioritásban.
  • j0nNyKa
    köszönöm szépen, meg is lett
  • Szaruman
    Van ilyen ctrl-f, vagy google
  • j0nNyKa
    keresem hogy mikor volt szó utoljára teso-ról a topicban
    halp, nem találom
  • Dobronski
    GW2 pvp-jét az huzza le aki noob. :D Teljesen balancolt, csak meg kéne tanulni járszani. :) Helyezkedni, dodgeolni, traitelni, utilityket jol osszevalogatni, megismerni minden kasztot, es a mozdulataibol fogod latni mit tegyel.
  • Szaruman
    #3592, 2. mondat...
    Hogy normális játékban mi a pvp motiváló ereje? Az, hogy legyőzzed az ellenfelet (meg maga a játékélmény). Amikor a cucckülönbség miatt elmehetek 10 perc afkra, mégis nyerek, annak mi az értelme? Semmi. Kihívás? Semmi.
    De persze ez teljesen érthető. A núbok, akik segghülyék a játékhoz, de sok idejük van, elvárják, h nyerjenek, mert 'ők már régóta játszanak'. Nem azért, mert jól játszanak, hanem mert 'régóta'. Kiváló példa erre a warhammer online, ahol a highend cucc és a 2 tierrel alatta lévő között akkora különbség volt, hogy 4-6x nagyobb csapatot lehetett elverni gond nélkül a highend cuccan.