24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Susarc
    2019....ty:))
  • Although
    A bemutató videora mondták hogy arra törekszenek a játék is úgy nézzen ki.
  • j0nNyKa
    Fred: valid a soundtrack amit a csehek kipostoltak, úgyhogy betolom ide
    szóval 5 muzsika a TESO-ból, nekem abszolút bejövősek
    file-ok alapján van még ezek mellett pár
  • Susarc
    Hol láttad a CYBERPUNK videót??? én csak azt a bemutatót láttam....

sry 4 OFF
  • Nephin
    Dehogynem, elképzeltem a lehetőségeket, örömködtem, aztán gyorsan leállítottam magam, mielőtt kiakad a hypemeter. :D
  • Bandras DaSilva #3674
    Hasonló rendszer már működik pár játékban, csak az a gond vele, hogy könnyen exploitolható. Ha itt jól megoldják, akkor az nagyszerű kis dolog lesz.
  • PiszkosFred
    Ez egyébként senkiben sem mozgatott meg semmit sem? Mármint, hogy a cikk szerint (PC Gamer UK december) a Bounty/Crime rendszerrel nem csak az NPC-k (őrök, lakók, stb), fognak ránk támadni, hanem akár maga egy másik játékos is igazságot szolgáltathat? Innen csak egy lépés az önkéntes csendőrség és rendőrség, főleg, ha esetleg még lesz érte valami repu vagy extra reward :)

(a teljes cikk majd este, még meg kell formázni)
  • PiszkosFred
    Várjuk meg a Sony és Microsoft vs Zenimax/Bethesda tárgyalások végét, mert az is sok embernél lesz majd szempont - főleg a szegényebb régiókban, és itt a balkánon -, hogy mennyi az annyi. Ha nem sikerül kibulizni a dolgot, és marad a dupla fizetés eleinte (havidíj + konzolok netes XY díja), akkor az is szempont lesz a döntéseknél. Főleg azoknál, akiknél van a konzol mellett PC/laptop is a háztartásban.

• Although
    Pár éve durván rámondtam volna csak a pc. Most nem mernék fogadásokat kötni. Pláne mióta láttam a Cyberpunkos videot a CD projektől amire azt mondják ingame. Lehet az új konzolok változást hoznak mmo téren is.
    Azért az biztos akikkel kapcsolatba vagyok pár száz ember európa szerte az mind pc-t használ mmo-ra :) Ez olyan megszokás :)
  • Nephin
    1298 válaszoló volt, de persze még ettől sem lesz reprezentatív. :)
  • TomStorm
    Ez 300 körüli személy,simán elképzelhető,hogy ez nem reprezentatív (ráadásul egy TES oldalon ahol Pc+mod-ok,látogatottság stb:)

Én többre tippelnék,itt inkább először is a startig eladott konzoloktól biztosan függeni fog,ugye még ezt se tudjuk.

Arról kellene szavazás először ki vesz a jövőben pécét és ki konzolt.Itt már érdekesebb mutatók lennének és ehez tudnánk inkább viszonyítani.
    Next-gen tulajok had ne tippeljek hány% veszi majd meg TESO-t de sz.tem sok.
    Szépen le lehetne ezt idővel vezetni.Jelenleg persze azt állítja a nép,hogy PC mivel csak az van mindenkinek arra várja Eso-t de ez az új konzolok kijövetével nagyon változni fog.Nem azt mondom,hogy kezdésnél de idővel megvan rá az esély,hogy átfognak akár pártolni konzolra.

Az biztos,hogy 3 platform odatesz a népesség eloszlásban majd:-)
  • PiszkosFred
    Kérdeztem is Paul Sage vezető fejlesztőt a teszt után, hogy mi a helyzet ezzel a "nem létező" bűnügyi rendszerrel? Megnyugtatott, hogy a premier utáni frissítések egyikével érkezik, karöltve a Tolvaj Céhe és a Sötét Testvériség történetével.

„Például: ha TE bemehetsz valahova, és ott ellophatsz tárgyakat, akkor, oda ÉN is beléphetek és reagálhatok arra, amit TE tettél. Lehet, hogy hívom az őröket. De lehet, hogy megöllek ott helyben, mert ez az én városom, és védem azt, ami az enyém.” – magyarázta Sage. – „A lényeg, hogy először muszáj egy stabil és jól működő rendszert létrehoznunk, mielőtt engedélyezünk egy ilyen büntetéseket, és a fentiekhez hasonló „játékos kontra játékos” interakciókat.

Érdekesen hangzik :)
  • Nephin
    "Viszont az nem,hogy melyiken fogják többen játszani"

A Tamriel Foundry-n volt egy szavazósdi, ott 84% a PC, 2-5% Mac, 6-7% PS4 és 5-7% XBox, frakciótól függően. Nem azt mondom, hogy ez reprezentatív eredmény, de szerintem az arányokat általában mutathatja.

link
  • PiszkosFred
    "Mondjuk ezt se jelenthetem ki mert lehet Teso nem adott ilyesmire de ki tudja."

Részlet egy korábbi Nick Konkle interjúból, ahol elmondja, hogy nagyon odafigyelnek majd a játék ezen részére, mind support, mind egyéb dolgok "felügyelete" tekintetében. Ha már egyszer fizet az ember, akkor a gyors és hatékony support mellett elvárható az is, hogy a pénzért cserébe a "cheaterek" és egyéb nem odavaló dolgok ellen is legyen lépés - ezt ők is tudják, és sokszor lenyilatkozták, hogy mindent meg fognak tenni. Aztán majd kiderül...

Gyorsan csak ez a korábbi VG interjú ugrott be, de tudom, hogy van egy Matt Firor interjú is, ahol bővebben beszélt erről.

NK: And the other part of it is that we’re super-committed to two things that the subscription model allows us to achieve. First of all, we want to offer ridiculous top-notch quality service. We have a huge additional office that’s completely dedicated to customer service and it’s ready to run a very committed live support team.

VG: How’s that going to work? Similar to Warcraft’s Game Master system?

NK: As far as I understand it, we’ve made some advances in terms of integrating it into the game, making it easier to get help without needing to call or wait around. There’s a number of things that will be coming online to make us a premium service when it comes to customer support.

Ennek ellenére a világ nem így működik :) Előbb mindig a "baj", a "kórság" érkezik, és majd csak utána lesz rá gyógyír, megoldás, stb. itt sem lesz másként, de legalább készülnek rá. Aztán majd meglátjuk mi lesz. Talán a havidíjas rendszer picit lecsökkenti a cheat, scam, goldspam stb-t huncutságokat, de nincs kétségem afelől, hogy az első hetekben, hónapokban lesznek próbálkozók, főleg az arany-dollár pénzváltó kufárok spamjeire gondolok.

Azt már tudjuk, votl róla szó, hogy a játék figyeli, hogy ki milyen sűrűn öl meg egy helyszínen mobokat/npcket/stb, és ez alapján egyre kevesebb "loot" fog esni ott, vagyis a régi klasszikus kínai hunter botoknak fejlettebb scriptek kellenek majd :D
  • TomStorm
    Én még meglátom mi lesz(nem is felém irányult a kérdés de spekulálok mint sokan mások,hogy min fogom játszani).
    2014 elejére lesz Ps4 és egy modern PC-m is.Onnan már csak a játékot kell megvenni valamelyikre ugye ez adott.
    Viszont az nem,hogy melyiken fogják többen játszani,melyiken fog startolni úgy a játék,hogy az jó legyen és persze melyik hardveren fog jobban teljesíteni.
    Ami jelenleg next-gen mellett szól az a cheater-ek mellőzése ha a jelenlegi PS online rendszert veszem alapul.Ez ha nem is a legfontosabb de igencsak befolyásoló lehet.Mondjuk ezt se jelenthetem ki mert lehet Teso nem adott ilyesmire de ki tudja.
    Legokosabb döntés kivárni megjelenést na de kezdésnél nem ott lenni egy ilyen régóta várt játéknál,hát necces:)
  • Nephin
    Úgy rémlett, hogy sárkányos voltál, rájuk gondoltam.
  • TDC Geronimo
    Átállunk? :)

Csak én meg egy haver. Másról nem tudok, de én ezt már régóta úgy terveztem, hogy már csak ott fogom tolni.
  • Nephin
    Az EU béta nagyon jól esne mondjuk decvemberben. :)

Sajnálom az Opheliát, vannak ostoba emberkék. Pedig a fórumon az egyik admin többször írta, hogy ne linkeljék, reklámozzák az oldalt sehol, de úgy látszik, hiába. A facebookos cucc nekem opheliásnak tűnt a posztok alapján, de akkor mégsem az volt.

Köszi a munkát neked is és nekik is, jó volt belenézni a játékba egy kicsit. :)

A Betacake-et kb. másfél hónapja néztem, már akkor sem ment.
  • j0nNyKa
    ja sirattam is betacake-et, még anno swtoros pre-pre-pre-beta időszakban nagyon jól pörögtek, RIP nekik
    félreértés ne essék, közülünk aztán senkinek nem volt ötlete ez a facebookos meg lófaszos promótálás, ezt a "fanok" csinálták, majd utólag bejelentették, hogy "na én mekkora fasza arc vagyok, csináltam nektek fészbukot"
    csak azért nem álltam neki picsogni ezen, mert amúgyis leálltam a fejlesztéssel, nem volt mit "megvédenem"
    ettől függetlenül bánt persze, hogy le lett lőve a projekt (bár a szerver fut meg minden), de most már úgy vagyok vele, hogy várom inkább a hivatalos rész alakulását (eu béta és hasonlók)
  • PiszkosFred
    buszken*
  • PiszkosFred
    Hat hja, latom magam elott Spockt vagy T'Polt, ahogy motyogjak a fejuket fogva "...es meg ezeknek adtunk mi anno tanacsot, hogy elhagyhassak a naprendszeruket".

Nagyon sok leakelt anyagra en is a hivatalos fb oldal kommentjei kozott bukkantam ra. Aranylag gyors a moderacio ott, de neha el lehetett csipni egy-egy videot, amelyet buszkent linkelt az illeto (aztan jott a ban meg a del).
  • Nephin
    "az ESO hiv. faszbuk oldalra is linkelte par jokepessegu, hogy "dicsak, lehet jaccani ocsoert...""

Ez akkora facepalm, hogy az Enterprise egész legénysége kevés lenne hozzá.
  • PiszkosFred
    Mondjuk azon en is csodalkoztam, hogy a weboldal mellett letre lett hozva facebook meg egyeb elerhetoseg is, amelynek linkjei aztan szinte majdnem minden TES oldalon visszakoszont, orosz, cseh es privat oldalakon akar a fohirkent is. Arrol nem is beszelve, hogy az ESO hiv. faszbuk oldalra is linkelte par jokepessegu, hogy "dicsak, lehet jaccani ocsoert..."

Nem tudom kinek az otlete volt a fejlesztok kozul, de megmaradhatott volna az egesz tenyleg privat, zart kozossegekben terjedo dologkent.

Mondjuk nem csak titeket, hanem mas szivarogtato oldalt is lelottek, par hete a betacaket mellett a goha teljes szekcioja is torlesre kerult.
  • Nephin
    Átálltok konzolos verzióra?
  • TDC Geronimo
    Nem nagyon kapkodják el ezt az EU betat. No mindegy szerintem ezt már csak PS4en fogom leghamarabb kipróbálni majd jövő év elején...
  • j0nNyKa
    valami szerencsétlen hülye f*sz facebook oldalt, meg ilyesmiket gyártott az ophelianak, persze hogy ez lett a vége
    sad :(
  • PiszkosFred
    Latom a Zenimax jogi osztalya utolert benneteket is...
  • Susarc
    mondjuk attól nem féltem,hogy nemtudunk majd mit csinálni release után 1 hónappal:P
  • PiszkosFred
    Pont fordítva értettem :) Annyi minden jóság került bele az aktuális tesztbe, hogy közben lemaradt a többi terület, amelyeket most frissíteni kell. Nincs ezzel gond, utolérik egymást és akkor megint jön a következő roham.
  • Susarc
    sure sure! csak olyan borúlátónak tűnt az irományod:P
  • PiszkosFred
    Félkész? Nem hinném. Viszont azt sem teheted meg, hogy minden héten kitolod +1 hónappal a fejlesztést, mert egy újabb és újabb ötlet merül fel, amelyet meg akarsz csinálni. Ha valaha is készítettél bármilyen önálló projektet, legyen az bármi, akkor tudod nagyon jól, hogy nincs olyan, hogy "kész van". Akármikor is veszed elő, mindig találsz valamit a következő héten, amely jobb megoldásnak tűnik, amit cserélni vagy kiegészíteni kellene, stb.

Az ESO is ilyen. Mivel a fejlesztők mindent beleraknak, amelyet a játékosok kérnek, ezért folyamatosan változott a játék az elmúlt időszakban. És ha rajtunk és a fejlesztőkön múlna, a következő 10 évben is egymást követnék az ötletek, és sosem jelenne meg a játék. Muszáj meghúzni egy határt, addig megcsinálni tökéletesre, a többit majd utána folytatni.

Ott van a számomra Istenként tisztelt Chris Roberts és a Star Citizen, amelyhez annyi pénz és ötlet összejött már, hogy öt játékra is elég, de mégsem állnak le, és újabb és újabb ötleteket találnak ki, újabb és újabb milliós mérföldkövekkel. Ez dicséretes, de egyúttal veszélyes is. Kell egy pont, amikor megállnak és addig megcsinálnak mindent, mert különben sosem lesz vége.
  • j0nNyKa
    mondjuk, hogy itt nem fognak, de egyrészt szerintem igen (magyarok vagyunk, keressük a spórolás lehetőségét, sajnos érthetően), másrészt meg azért worldwide biztosan nagy sikere lenne, főleg hogy egy híres single player rpg folytatása, meg hogy havidíjas lesz
    én azt mondanám, hogy ha valaminél igazán nagyon "szükség" lesz a kalóz szerverekre, az a TESO, és itt most nyilván nem magamról beszélek, meg nem rólad, meg nem fredről meg a többiekről, de lesz.
  • Susarc
    basszus ,de amit most vázoltál az meg azt is jelentheti,hogy "félkész" a játék ,de kiadják majd úgy...:(
  • PiszkosFred
    De. Csak picit szétszakadt a projekt - nem tragédia, csak az elmúlt fél év alatt nagyon sok minden le lett cserélve, meg lett változtatva. Pár hete, valamikor a GamesCom környékén álltak fel a fejlesztők, és mondták azt, hogy akkor ennyi, és nem tovább, ez lesz a premierkor, innentől minden más már DLC-ben fog érkezni post launch.

Viszont, a területeket most upgradelni kell, a Daggerfall Covenant területei, amelyeket márciusban teszteltek, balkáni állapotokat mutat a mostani, Aldmer és esetleges Ebonheart területekhez képest. Mind a scriptek, mind a világ, minden egyéb tekintetben. Gondolom időigényes minden terület a legújabb fejlesztések szintjére felhozni. Majd ha ez meglesz, akkor jöhet a következő nagyobb hullám. Illetve, a konzolos fejlesztésnek is utol kell érnie a PC/Mac szintet.

Az eddigi tesztek inkább a gameplay elemeket érintette, az összhatást, a világot, az interakciókat, lényegeben egy kiterjesztett brainstorming volt, csak most nem a fejlesztők agyaltak, hanem az userek nyomták a tengernyi reakciót. Ezeket gyúrták/gyúrják össze, majd ezután lesz a bugtalanítás :)

És igen, 5-6 hónap (mert ugyebár mit értünk 2014 tavaszán, márciust? májust?) a premierig, nem sok, de azért nem is kevés. Lassan jönnie kell az open bétának is, ha idén nem is, de legkésőbb januárban. Addig meg csak jó lenne egy eu béta is, ennyit megérdemelnek az eu játékosok is...
  • Susarc
    release után sztem itt senki nem fog feketézni.......
  • j0nNyKa
    le mert nincs mivel dolgozni, egyszerűen nem kapunk bétát
    meg most a fő fejlesztőnek irl dolgai vannak, aztán nem is nagyon jár utána, én kb. ugyanígy, úgyhogy.. hát ja
    szvsz arra majd inkább release után kell számítani, de persze csodák még történhetnek
  • Susarc
    a hekkelt cumóval is nagyon leálltak:(

btw Skyrimeztem és nekem jobban tetszik az ESO grafikája:P
  • Susarc
    de ennyire nem akarnak tesztelni tömegeket? 4-5 hónap is elméletileg boltokban a játék....
  • PiszkosFred
    Jelenleg Aldmeri tesztek mennek, de zártak, sajtósok és közeli meghívottakkal. EU hamarosan várható, de ez is olyan, hogy csak akkor hiszem el, ha részt vettem benne :D Bár szerintem az EU tesztet megelőzi majd a konzolos béta premier, vagy legalábbis nagyon közel lesz egymáshoz a kettő, mert az is nagyon időszerű.

A játék kész van, ha felhozzák (upgradelik) a fél évvel ezelőtt tesztelt területeket a frissen fejlesztett EP vagy AD szintre, akkor talán megint lesz pár nagyobb hullám. De ez csak tipp. A PVP-vel nem tudom, mi a helyzet, az nagyon gyorsan lement, és azóta semmi - vagy nagyon titkos :)
  • Susarc
    BÉTTTAAA PLEASE!! nem arról volt szó,hogy EU béta is lesz Novemberben?