24522
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
Johika #9447 Lehet nem hozott ujdonsagot ESO mint MMO, de legalabb visszatert az alapokhoz rpg teren abban hogy a teljesitett kuldetest jutalmazza, nem a mobok tomeges leoleset. Ez a mostani 20-on eveseknek akar meg ujdonsag is lehet. -
Whysper #9446 Ne is mond emlekszem egysze egy ud pap egy tauren shamsn meg a gnome warrior haverjuj ugy farmilta xroadot,hogy amikor a warrior gazba volt a pap mind control a shaman fel healelte aztan mehet tovabb. ;) -
Kryon #9445 Nem rólad van szó, hanem tipikus wowpistikéről, akinek már az agyába égett, hogy a questelés csak nyűg ezért rohanjon át mindenen, minél gyorsabban maxolja a karakterét "mert ott kezdődik, a játék".
Akinél ehhez még csodavárás is társul, na rajtuk fogunk jókat nevetni a következő hónapokban :D -
Ubi™ #9444 Egy kis érdekesség: az US digital eladásoknál majdnem 5x annyi Imperial fogyott, mint Standard. -
ShaiHulud #9443 helyes :) igy megkorosodva, mar jobban fekszik az hogy questeles kozbe ne basztassanak :D Wowban is a legjobb pvp elmeny az astraanaar, tm-ss, xroads raidek voltak, gyak TESO-ban alapbol valami ilyesmi lesz :) -
cain #9442 úgy gondolod, jobb lenne, ha a játékos skilljei döntenének egy támadás sikerességéről, és nem a játékos karakterének a skilljei? van ilyen is persze, pl. defiance, ott ahová célzol, oda megy a golyó. csak az nem rpg, hanem fps. amit eso használ, az a kettő között van félúton. -
#9441 ugyanígy vagyok, bár azért 1-2 ötletem van a 3 terület kivégzése utánra: craftolás, meg az endgame hogyishívják terület :) -
ShaiHulud #9440 szerintem sokunknak mar az is megeri hogy vegig visszuk a questeket a mapokon, mar megerte az arat, mert nem egy 10 oras contentrol van szo. nem feltetlen kell eveket tolteni egy mmoval. amugy azt en se latom egyelore hogy questek kivegzese utan mit lehet majd csinalni, de nem is igazan erdekel egyelore, mert meg előttem van mind a 3 faction questrengetege :) -
ShaiHulud #9439 nem gw2-ztem :) nem tetszett a vilaga :) -
Ubi™ #9438 Cyrodiil [b]A[/] world PvP zóna, ott questek is lesznek. A többi terület csak PvE. -
Whysper #9437 Amikor Bétában ilyen randomokkal találkozunk és nem csak Én hanem többen akkor azért az elárul valamit ,hogy a játékos anyag eléggé megfelelő tud lenni ehhez a játékhoz ,hogy jó szórakozást biztosítson! -
Kryon #9436 Szokásukhoz híven majd maxlvl-en jönnek rá, hogy benézték...
Mókás lesz a topikot olvasgatni 2-3 hónap múlva, alig várom :D -
Whysper #9435 Nem másik játékhoz hasonlítgatok csak ez valami olyasmi mint a GW2-be ha nyomsz egy tűzes varázslatot a földre a másik meg wildwineol benne akkor ilyen tüzes sebzés röpködött ide oda kifele a fegyvereiből warriornak? -
#9434 Pontosan ez a synergy. Hasonlót láttál már a GW2-ben is, amikor az egyik játékos használ egy képességet, azt a másik játékos lereagálja, és így létrehoznak egy harmadik, pusztítóbb/gyógyítóbb hatást. Knockdownra ilyen az általad már említett impale - ami standard. Vagy, Destro staffal "lerakod" a firewallt (más a neve az ESO-ban, tudom), majd nightblade beleugrik egy whirlwinddel, és csak úgy repkednek a fireballok :)
Az Undaunted Guild (dungeonba járós) skill fája pedig csak ilyen képességeket ad. -
ShaiHulud #9433 kérdés: akkor world pvp nem is lesz ugye? szóval cyrodiilen kívűl minden map olyan mintha PVE szerver lenne? -
MaRee #9432 Én poénból beírtam egyszer hogy LFM Hogger és jöttek a tellek -
ShaiHulud #9431 + ez a synergy rendszer is ad egy további mélységet, amiről még midnig nem tudok pontos infokat :) de valami olyasminak tűnik, hogy egyes skillek/spellek használata után egy másik player tudja azt tovább használni és valami extra/más effektet generalni/átalakitani vele. -
#9430 WHERE THE FUCK IS MANKRIKS WIFE? -
#9429 Remélhetőleg már a béták után továbbállnak, és nem lesz "barrens chat" a kezdőzóna :) -
Kryon #9428 Játszottam már én is eddig néhány mmo-val (talán nem annyival, és nem olyan régóta mint te) és mégtöbbnek követtem/követem a sorsát így összefoglalom (jelenleg) hogy látom ESO-t a többi mmo-val összehasonlítva. (fanboyoktól előre is elnézést kérek)
A játékban az mmo elemeket jól láthatóan más játékokból emelték át, így ilyen formában az "mmo iparnak" technikai szempontból nem hoz semmi újat.
Célszerűbb úgy tekinteni rá, hogy sokkal inkább az mmo műfajt hivatott elvinni a TES rajongóknak. Vagyis inkább egy TES-multiként kell nézni, nem mint innovatív mmo-t. Ebből a szemszögből hibáinak egy része megbocsátható.
Az mmo műfajhoz annyit ad hozzá, hogy az swtor-on kívül lesz mégegy játék, ahol az rp sokkal hangsúlyosabb a szokásosnál. Aki szeret elmerülni a storyban, körbenézni minden fűcsomót stb, nem csak rohanni az endgamehez nekik tetszeni fog, és talán hosszabb ideig is maradnak. Akik világra szóló mmo újításokat várnak hamar továbbállnak majd. -
Munkie #9427 Ez így igaz... bétában én bowos rangedet húztam, és amikor dungeonben rámentek a healre az erősebb mobok, toltam is a knockbacket... és mások (lehet csak szerencsém volt) szintén odafigyeltek az adott szituációra és annak megfelelően próbáltak reagálni. -
Whysper #9426 Amúgy Mint leírtam nekem a emberek hp pontjának tudata hiányzik healrként. Viszont megszokható ,ha így marad! Viszont az,hogy nincs agro jelző stb nagyon tetszik vagy dps mérő. Mert így az emberek arra koncentrálnak ,hogy megcsinálják az adott szitut és nem az ,hogy milyen király vagy Én voltam a legnagyobb dps közbe wipe! Külön tetszik pl ugye kétkezes fegyverrel megyek de healer vagyok és isntában is többször ki kellett fordulnom fightból ,hogy knockbacket toljak a varázslót támadó enemy-re. Szóval ezeknek a dolgoknak a szükségletét hiányoltam sok mmo-ban és itt meg nem ,hogy lehet tolni hanem kötelező! Lehet találomra voltam random emberekkel,de szó szerint Ők itt csinálták ugyan így. Jó volt látni! 8) -
Ubi™ #9425 Friss, hasznos FAQ Tamriel Foundry-tól. -
Whysper #9424 Figyu mi vagyunk hasonló 10-13 fő barátok,ha gondolod jöhetsz velünk. Mi még nem döntöttünk melyik oldalon kezdünk ,de mivel ,ah előre veszed és a oldal megfelelő lényegében akkor jöhetsz bármivel! Majd privátba írj rám aztán mikor esedékes akkor ellátunk minden információval! 8) -
Munkie #9423 Ha tudsz proxyzni, akkor GMG-t ajánlom (én). 64 dolcsiból jöttem ki (mert csak 20%-os kupont találtam), másnak összejött 60 dollárból is :) -
#9422 gmg, ha minden áron külföldről akarod -
runcájsz #9421 Információt kérnék. Megvenném a digitális imperial-t, de nem arany áron. A Nuuvem brazil oldalon akartam de mire regisztráltam Paypal-ra már letűzfalazták. Tudtok ajánlani olyan ismert külföldi oldalt, ahol még jó áron megvehető? Előre is köszönöm! -
Gerileveri #9420 Talán picit több innovációt vártam, természetesen belátom, ez egy üzleti vállalkozás, túl sokat nem akartak kockáztatni: ami működik máshol, itt is fog.
Tisztelettel ajánlom mindenkinek, hogy próbáljon bele a Fallen Earth címü alkotásba, talán jobban érthető lesz mire gondolok.
Az a játék véleményem szerint kiemelkedik egyediségével az mmo-k közül, talán a pre-NGE SWG volt hozzá fogható.
Nem egy AAA alkotás, indie csapat készítette kis költségvetéssel, de talán jó példa arra, hogy kreativitással igenis lehet klassz dolgokat csinálni.
A játékban használható tárgyak 94% lekraftolható.
A harcrendszer gyakorlatilag fps rendszerű, a szokásos mmo (passziv és aktiv) skillekkel kombinálva.
Elnézést a némi off-ért, de ilyesmiket vártam, egyszerübb megnézni mire gondolok, mint elmagyarázni.
Számomra az egyik legnagyobb mmo élmény volt, van még 48 nap a megjelenésig, gondoltam el kell ütni valamivel az időt. -
Munkie #9419 Eredetileg én is ilyen "hunter, stealthes, ranged assassin" szerű macskát terveztem volna... és teljesen egyetértek, hogy a bowozás nem lett az igazi. Én sem élveztem. Na de legalább egy szép rásszistá High Elfet kezdhetek és sorcizhatok :3 :D -
#9418 Nekem a legnagyobb problémám a játékkal hogy nehéz dönteni mien karaktert fejlesszen az ember:D -
#9417 egy dolog amit már lehet leírtam, de azért örülnék neki:
csökkentsék a hitbox-t vagy vegyék ki ezt az autotarget 2méterre mellé célzok is eltalál dolgot..
tudom nagyon hc-itaná a játékot, de én örülnék neki..bow használat ezért kiesett nálam gerihez hasonlóan.. -
ShaiHulud #9416 szerintem alapjaiban nem fog megvaltozni mar addig, max ilyen bugfixeket tudok elkepzelni. Alap UI valtozasokat se hiszem csinalnak, mert majd az addonok megoldjak azokat (lattuk is lentebb egy pvp videoban az elso fecsket).
En ugye foleg WOW-t jatszottam, de megprobaltam mas mmokat is, persze azok nem kotottek le hosszabb ideig, illetve az mmo haverok mind maradtak a wownal, szoval kb annyi volt hogy egyedul jatszogattam aztan ha kifujt a "singleplayer" kontent, akkor annyi is volt. (pl secret worldben vegig vittem az osszes map questjeit aztan abba is hagytam)
TESO-ban az tetszik, hogy ezt a fajta singleplayer erdeklodest szamomra az eddig probalt MMO-k közül talán a legjobban hozza, illetve exploration része is erősnek tünt a béta alapján, illetve a látvány engem totál elvarázsolt.
Sajnos eddigi erőlködéseim ellenére, úgy néz ki ezt is egyedül kell majd, mert többiek maradnak wownál :( én azon kevesek egyike vagyok aki wowban is szerették a questelést :) n+1. karit is questeléssel húztam fel.
Hogy miben érzem másnak a TESO-t, mint az eddigi mmokat, amiket próbáltam? az immersion, ahogy az angol írná. Engem totál megragadott a hangulat, az élmény; az érdeklődés, hogy muszáj a quest végére érnem mer érdekel mi lesz. (aztán jön a következő quest) Tetszik, hogy a questek több rétegüek, egymésba fonódnak, és eltérőek a többi mmo-tól.
Harc rendszer is teljesen más mint az eddigiek (nem játsztottam Terrát, talán ehhez hasonlítgatták a legtöbbet) a class/skill rendszer is nagyon tetszik. én úgy fogom fel, hogy a fő döntés inkább az, hogy milyen fegyvert szeretnék használni és akkor az mellé, mint egy támogató skilline-nak kinézni egy classt, hogy mi illik. És a legjobb, hogy szinte mindegyik illik mindegyikhez és mégis más. Nem az van hogy kiválasztod a classt és aztán ugyanazok a képességeid meg classmechanikád van, mint a többi egyező classú játékosnak, jóval nagyobb lesz a diverzitás. Nem vitatm, biztos lesznek itt is cookie cutter "buildek", de azokat nem kötelező követni, lesz szerintem sok életképes build is és nem csak 1 db.
Mondjuk emiatt balancera sem nagyon számítok, de hálisten itt nem próbálják eröltetni a duelt és a kevés vs kevés felállást, hanem a tömeg pvp-t, végülis MMO. Tömegben meg azért KEVÉSBÉ számít a balance.
Aztán az is lehet, hogy nekem pont azért tetszik ennyire, mert totálisan nem voltak nagy elvárásaim a TESO felé, miután olvastam anno, hogy milyen lesz a harcrendszer, meg hogy jön konzolra is. Aztán tessék teljesen meggyőzött a combat rendszer, hogy sokkal élvezetesebb, mint egy wow KLÓN (:D), ahol TAB, 1-1-1-3 a játék.
Igazából az első szinteken könnyűnek véltem a játékot, de aztán egyre jobb/nehezebb lett, jól van ez így. Bele kell tanítani a népet a rendszerbe.
Na de a lényeg, hogy számomra több eltérő elemet tartalmaz az általam játszott mmoktól, mint amennyi hasonló/átvett elemet, illetve a hangulat is tetszik, a minimál UI-nak meg külön örülök. (remélem nem lesz sok olyan addon, ami idővel alapszükségleté válik, mert akkora hatrányt jelentene a nem használata. Pl remélem ilyen deadly boss mod félék nem lesznek) -
#9415 "Mint mondtam van még jópár nap a megjelenésig, sok minden változhat, nem akarok végleges következtetéseket levonni egy "stresszteszt" alapján."
A sok tapasztalatod alapján tudhatnád, hogy nem fog :) Maximum az első fél évben a premier után, de addig ez már ilyen marad, minimális textura/script javítás és bugtalanítás, és kész.
Ahogy torzonborz is mondta, a kifejezésed volt az, ami nekem speciel szemet szúrt. Nem a véleményed, azt mindaddig elfogadom, amíg nem hülyeségre épül. Kipróbáltad, nem tetszett, több másik mmot is jobbnak találsz ennél, ennyi.
De, hogy a harcrendszert a divatoknak megfelelően készült, az megint olyan dolog, hogy erre meg lehet azt mondani, hogy az újkori TES játékok egyik hagyományosan legnépszerűbb jellemzője, kvázi egyedi pontja az FP nézetes harc, amelyet átültettek az ESO-ba, mert a hagyomány kötelez. Tera meg a többitől függetlenül. Ezt pedig nem tudod megcsinálni rotációs alapokon, illetve sok értelme nem lenne ez esetben.
A random eventek is olyanok, ha vannak, az a baj, ha statikus az egész játékvilág, akkor az baj :)
Az, hogy rengeteg elemet emeltek át másik mmo-ból, pedig szerintem(!) pozitívum, mint sem hátrány. Ami jó, azt le kell nyúlni, a világ így működik. A jobbtól tanulni és a megoldásait átvenni sosem szégyen (max, a jogi osztály szólhat be egy-egy komolyabb lenyúlás esetében, de hát kreatívok a fejlesztők mindig).
Írtam már korábban, de most is leírom, én sem mondtam le a wow előfizetésemet (9 éve fizetem, nem az eso miatt fogom abbhagyni), és nem is fogom az ESO ideje alatt sem, de azért két 15-ös karakter után, jócskán benne a szabad kalandozást nyújtó "második", de az első nagyobb zónában azt mondani a játékról, hogy "klón", na azért az furcsán vette ki magát.
A "zavartak a játékosok egy mmorpgben" megjegyzést meg sejtem, hogy poénnak szántad, mert nem tudom elképzelni, hogy valaki úgy le egy mmo elé - bármennyire is szingle az előzmény -, hogy erre nincs felkészülve :) Azért azzal tisztában voltunk (remélem), hogy nem a TES VI-t kaptuk meg, hanem egy spinoff TES részt, egy mmo, amely ugyan a sorozat része, de nem folytatása.
Nagyon sok ember azt hitte, hogy egy online skyrimet kap, pedig aki egy picit is belegondolt ebbe, az tudhatta, hogy bizonyos tekintetben kompromisszumot kell hozni, mert ami a singleben megvalósítható és elmegy, egy online játékban már nem biztos.
Ami a trollkodást illeti, nem tartom annak azt, amit leírtál, de ha úgy érezted így kezeltünk, arról nem tehetek. Viszont ez esetben kívánom, hogy legalább ilyen szinten lehessen kommunikálni minden "trollal" a későbbiekben. Azzal nagyot ugrana a fórumozás színvonala. -
Whysper #9414 Amugy tudom nem kiszedtek,hogy megakadjon a karaktered a masikban. Viszont ha Mondjuk az enemy ekasztol egy savban egy spellt es elottem all egy pjazsos harcos blockolca es En mogotte. Akkor az engem is ved? Csak mert healerkent ezt jo lenne tudni. -
Munkie #9413 Ez épp olyan, hogy nekem pl a GW2 nagyon antipatikus egy játék (szó szerint szar) viszont ez: számomra. Legjobb cimborámnak élete játéka... :D Mégsem esünk egymás torkának. (Sőt, volt mersze leszólni az ESO-t!) Valaki szerint a régi star wars filmek a legjobbak, valaki szerint az újak.... Kinek mi (leszámítva a bajlós árnyakat... azt inkább ne is nevezzük annak...)
Nagyon sokan szerintem sokkal magasabbra tették a mércét, lévén TES játékról van szó, s talán azért érthetően is, hiszen az eddigi játékok elég szép példányszámot produkáltak eladásban... Szerintem játsszon mindenki azzal ami megragadja és leköti... legyen az wörld of wárkráft, legendák ligája vagy ősi tekercsek. Netán a pöcse. :D (Én DA2-t is 12x játszottam újra, pedig DA:O után igen csúfos egy játék lett. De ami leköti az embert... az leköti.)
Fura is lenne ha mondjuk 50-100 millió embernek aki casualtól kezdve HCnolifer szintig tolja, egy játék tetszene és azt tolná... szerverpark legyen a talpán ami bírná :D -
Gerileveri #9412 Torzonborzzal nyomjuk az ipart pár éve, csúnya álszerénység lenne, ha azt mondanám, hogy fogalmam sincs az mmorpg-kről. Messze a kedvenc játéksorozatom az ESO széria és emellett kb 15 (!) éve játszom mmorpgk-kel. Nem írok listát, mert sztem senkit nem érdekel (még engem sem), de több mint 20 játékról van szó, van közöttük olyan amivel 6+ évet játszottam.
Ezt csak azért említem, mert nem szeretném, ha pár elvakult fanboy megpróbálna agyatlan trollnak beállítani.
Nekem sincs jó véleményem azokról akik egy adott játék topicjába csak azért írnak, hogy különösebb érvek nélkül "fikázzák" a témát. Ellenben ugyanúgy visszásnak találom, a "fanboy" mentalitást, ami nagyrészt abból áll, hogy valaki kinéz-megvásárol magának valamit és függetlenül attól, hogy jó a termék vagy sem, kivont karddal védelmezi és még az értelmes kritikákat sem hajlandó megfontolni.
Azt, hogy mindkét oldal ezt, milyen stílusban teszi megér egy újabb misét, ezzel nem óhajtok foglalkozni.
Normális hangnemben elmondtam aggodalmaimat, pont azért itt, mert gondoltam itt jutok a legautentikusabb információkhoz.
Visszatérve a témára (mert igazán ez érdekel a legjobban), talán én is abba a hibába estem, mint jópáran: ismerve a TES széria színvonalát és hangulatát, hozzáadva saját mmorpg tapasztalataimat, túl nagyok az elvárásaim. Mint mondtam van még jópár nap a megjelenésig, sok minden változhat, nem akarok végleges következtetéseket levonni egy "stresszteszt" alapján. -
Nos #9411 Ok,nekem is voltak/vannak a fenntartásaim (igen, single playeres fajta), de miért baj az, ha egy játék olyan elemeket használ, amik esetleg már máshol is megjelentek. Az összkép számít, nem az, hogy minden aspektusában feltaláljuk az új spanyolviaszt. -
#9410 Mondjuk van már pár nem autotargetes mmo ahol ez a fajta harcrendszer jól működik szóval nem teljesen úgy van ahogy gondolod.
Amúgy meg Gerit van szerencsém személyesen is ismerni és pont nem az agyatlanul trollkódos fajta ( magyarul értelmes a srác ), ellentétben sokakkal akik csak úgy beesnek ide.
A klón kifejezés helyett szerintem a generic talán találóbb. -
Ubi™ #9409 Tökéletes példája annak, hogy ha egy "fikázót" megkérdezel, hogy ugyan írja már le konkrétan, mi az, hogy wowklón, meg miért szar a harcrendszer, stb. Akkor már teljesen másról ír, meg korrigál, hogy nem is úgy gondolta, stb. Meg már 1000x le lett írva, hogy ez nem Skyrim, Oblivion, stb, de azért még írjátok le párszor, hogy nem ezt vártátok, mert itt mindenki arra kiváncsi, hogy nektek mi az igényetek.
Az autotarget-ről: kicsit gondolj már bele, hogy ez egy online játék rengeteg játékossal, nem egy offline single player. Itt vannak késleltetések, csomagvesztések, ha olyan célzás lenne benne, amiket itt leírsz, akkor a büdös életbe nem találnád el az ellenfelet soha. És még mielőtt jönnél a CS, BF4 és hasonló fps játékokkal, előre szólok, hogy teljesen felesleges, de gondolom magadtól rájössz, hogy miért? Ha nem megy, privátban megmondom. -
#9408 végre normális hangvételű negatívabb vélemény
mondjuk egyetérteni.. na azt nem fogunk :D
két dolog fogalmazódik meg bennem ezzel az átemeléssel: egyrészt hogy az istenben oldanád meg, hogy bizonyos aspektusok ne legyenek olyanok, amik már voltak máshol? az összes általad leírt játékban vannak átemelt elemek :)
másrészt pedig: miért baj ez?