24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• cain
    én meg nem ajánlok semmilyen mmorpg-t, de még offlinet sem annak, aki headshotokat akar. rpg elemek a planetside óta bekúsztak az online fpsekbe, de az rpghez ennél azért jóval több kell.
  • Gerileveri
    De tudtam ;) Csak bocs, nem vagyok állandóan gép előtt, de igyekszem válaszolni a kérdésekre természetesen.
  • Gerileveri
    Volt szerencsém pár mmo-val játszani, valóban a klón kifejezés nem megfelelő, inkább úgy fogalmaznék, hogy rendkívül sok játékelemet emeltek át más mmo-kból. (Elnézést, ha valakit ezzel megbántottam...)
    Példák:
    -harcrendszer: egyedi Skyrim-szerű harcot vártam, imádok íjászkodni, itt gyakorlatilag autotarget van, íjászat felejtős. A harcrendszer a most divatos félig dinamikus harcrendszer alapján készült. Ilyesmi van a TERA-ban, Secret World-ben, GW2-ben stb. Kb olyat vártam mint ami a Fallen Earth-ben van.
    -World eventek: én a Riftben találkoztam vele először, de van ilyen az EQ2-ben, Terában és sok más mmo-ban, ez is pár éve jött divatba, azóta minden mmo-ba belerakják, ha kell-ha nem.
  • PiszkosFred
    Amíg a saját véleményedet írod, addig nem trollkodás, nincs azzal baj. De a klónt továbbra sem értem, arra válaszolj még kérlek, tisztelj meg ennyivel.
  • Gerileveri
    Sajnos csak lvl 15-ig, igaz azt két karival is, ezért nem merek sarkosabb véleményt megfogalmazni. Az első két "sziget" amin át kell szenvedni magunkat rettenet, Daggerfall már jobb. Nem óhajtok trollkodni, nagyon vártam a játékot és továbbra is bízom benne, h jó lesz. De egyelőre nem az :(
  • PiszkosFred
    Az nem gond. Akkor mutassa meg azt a videót, amely alapján ezt egy klónnak tartja. Mert, hogy szar a harcrendszer, a kvesztek, a grafika, a mittoménmi, az oké, egyéni dolog, de a klónnal azt mondja, mindez ugyanígy már látta valahol. És, mivel tetszik nekem az eddig látott tartalom az ESO-ból, csak megnézném azokat a klónokat is, nem? :)
  • ShaiHulud
    az tuti hogy nem jatszott vele.
  • PiszkosFred
    Szerintem ha megkérdezném tőle, hogy a "klón" alatt, a játék melyik részét érti, és az minek a klónja, nem tudna válaszolni. Mert lehet mondani, hogy egy trágya az egész, de hogy klón... komolyan...? :)
  • j0nNyKa
    waaaaa értem, látom vannak még egyéb furcsaságai is a telónak :)
    részvét
  • ShaiHulud
    nekem pont azert tetszik reszben, mert tok mas mitn az eddigi mmo-k, nekem szemelyszerint leginkabb a secret worldre hajaz valamiert, pedig tok mas meg attol is:D
  • PiszkosFred
    Játszottál most a bétával? Ha igen, mennyit? Meddig jutottál?
  • Gerileveri
    Csak arra céloztam, hogy bármennyire igyekeztek tisztességes munkát végezni, pont az "mmo"-sítás miatt veszett el a lelke a játéknak IMO. Amikor még a gamescomon volt alkalmam látni a játékot, abban bíztam, hogy egy klasszikus ESO játékot készítenek némi multival. Sajnos nem ez történt, kaptunk egy ....-klónt (ide mindenki behelyettesítheti ízlés szerint a wowot, eq2-t, GW2-t stb) Ha valaki klasszikus fantasy mmo-ra vágyik, bizony van jobb a piacon, nem kevés.
    Persze van még idő a megjelenésig, javíthatnak sok mindenen, de ez így karcsú lesz.
  • ricsaj
    Bocsanat, azert van random nagybetu mert a telefonom random nagybeture javit neha magatol. Es azert irok ekezet nelkul, mert : ezért gőzöm sincs miért ilyen
  • j0nNyKa
    tudom hogy rohadtul totális off, de én vagyok lemaradva valamiről, vagy miért írsz random nagybetűvel a mondat közepén?
  • ricsaj
    Akit a playerek zavarnak egy MMORPGben annak a singlet ajanlanam, de Ami igaz az igaz betakon es jatek inditaskor az oruletbe kergethet hogy az osszes jatekos ugyanott hemzseg, de inditas utan par hettel azert mar szakasozik a jatekostabor es nem bosszantoak annyira... Habar a legjobb ha meg lehet mindenkit olni aki zavar
  • ricsaj
    Igen az pont tokeletes pelda.
    Megvan az otlet valosaghu fps sandbox mmo, de elfogy a penz es kalap kabat marad "gagyi" felkesz befejezetlen. Arrol nem is beszelve hogy semmi storyja nincs.
  • Gerileveri
    Nekem spec a mmorpg és a pvp két külön dolog. Félreértés ne essék szeretek pvp-zni, de erre vannak "specifikus" játékok. Pl remek dolog a WoT-ban lövöldözni az ellent, ahogy a Planetside-ban is, de például egy EQ2-ben vagy Lotro-ban tök felesleges (és szar)volt a pvp.
    Más kérdés, hogy a Teso-ban a béta alatt is (a játék minden hibája ellenére) csak a többi player zavart igazán, még akkor is, ha nem akartak levadászni. :P
  • ricsaj
    Alakulnak, de azert en ezeket meg kis koltsegvetesu/ igenytelen jatekoknak tartom.. Ok rustot nem ismerem de sok a dayz hasonlo "gagyi" jatekot lattam mar.
    Valoban ez a legjobb szo rajuk szerintem, habar valo igaz hogy manapsag sok olyan jatek van amiben Nagy lehetosegek lehetnenek ha eppen a game director es a ceg penztarcaja is ugy gondolna.
    Ha lehetne "gyurmazni" a jatekokkal mar reg olyan jatekokkal jatszhatnank amikben kivallo harcrendszer van, Jo RP story, Jo grafika es sorolharnam
  • Torzonborz
    Mortal onlineban ilyesmi próbálkozás volt ( 14 hiboxból áll egy karakter ) de még most sem az igazi.
  • PiszkosFred
    A mostani tűlélő játékok, amelyekről zeng a sajtó (DayZ, Rust, stb), nem ilyenek már? Nem sok idő kell, és alapnak fog számítani. Bár ott tartanánk.
  • ricsaj
    Kicsit OFF, de mekkora lenne mar ugy pvpzni hogy nincs ilyen hogy direkt CC meg ilyesmi hanem pl egy ijjasz labon lo es lassabban mesz. Valami harci kalapaccsal oldalba vagnak es elterulsz. Ilyen CCket es hasonlo harcrendszert siman kivitelezhetonek gondolok, de sajnos nem vagyok milliardos hogy csodre itelt jatekot keszitessek :p
  • PiszkosFred
    Két dwemer spider ellen életben maradni :)
  • j0nNyKa
    inkább azt írd mit nem tudott a karaktered, lehet könnyebb
  • PiszkosFred
    pveben 2kezes kard a staff helyett, és a két heal helyett uppercut és critical charge.
  • PiszkosFred
    Sorccal, resto staffal, heavy armorban magickára és healthre enchantolva. armor enchant boost traittel. Grand healing és regeneration elég volt gyógyítani, volt egy clannfear, curse és silverbolt, illetve a overload, mint ultimate.
  • ricsaj
    DOT - damage over time. HOT - heal over time
  • ricsaj
    Es miutan most egy jo RP gamet keresek, lehet jobb is igy mert ha a sok ketbalkezeses elkezdene megjobban fikazni a jatekot AZ nem tenne jot itt sem a jatekos letszamnak Ami kobosen csokkentene a jatekelmenyt.
  • Susarc
    mivel healeltél resto staff? sorc?

én kipróbáltam: instát röhögve nyomtam...közben még DMG is volt a staffal meg egy dark spellel

PVP-be is healeltem jó az okos DOT heal ami a 2 leglowabb targetre megy...azt morpholtam is,hogy ne csak tikkeljen hanem nyomjon instantot is kezdésnek....
    a heal wave meg az AOE is erős volt talán a wave jobb,mert többet healel az AOE morpholva 4 secig tikkelt /bár sok majom kiszaladt belőle:P
  • ricsaj
    Ez az ha rendesen celzasra megy a dolog akkor nem arrol lenne szo hogy simogasd barbelyiknek a kormet hanem a tankok haritanak a tobbi meg probal gyenge pontot kifogni rajta.
    Mondjuk lehet hogy nem mertek ekkorat ujitani, mert hat az MMO kozossegnek altalaban amilyen Nagy igenye van az ujdonsagokra epp annyira meg is veti azt.. Gondolhatok most az AoCre is, de szent igaz hogy az atlag mmorpg jatekos falnak megy es Minden szarnak hordja el a jatekot ha az osszegrindelt epic rongyaiban lappsra veri egy fakardos jatekos aki jobban kepes jatszani. Szerencsrere ismerek olyan embert aki ezt bemeri vallani de a tobbseg csak mocskolodasba torkollik az ilyen utan
  • ShaiHulud
    kulon testreszekre celzas nincsen es nem is lesz az biztos, hiaba celzol a fejere:D

viszont tomegben hasznalni kell a tab targetelest akkor arra fogsz sebezni akkro is ha kozbe beall kozetek valaki mas.
  • PiszkosFred
    Sajnos vagy sem (embere válogatja:)) itt nincs ilyen, simán átfutsz mindenki, nincs collision detection. Ezért bújni is csak a tereptárgyak mögé tudsz.
  • Terawatt
    Fred, ha bebújsz egy tank pajzsa mögé, és téged céloznak, akkor is téged találnak el? Gondolom igen,de azért megkérdem, mert ez is egy plusz taktikai lehetőség. Ha nem működik, akkor marad a legkisebb karakter, szoknya alá bújás és a pocket healer titulus (Goblin shaman valaki? )
  • Terawatt
    Ezt szerintem elfelejtheted.
  • PiszkosFred
    Akkor szerintem ne nézd meg a videót :) Nincs headshot meg ilyesmi. Van a célpontod, azt el kell találnod célzova (plusz/minusz 0.5-1cm), és utána jön a sebzés számítás a crit, dmg, védelem, anyámkínja alapján.
  • Terawatt
    Ez majd akkor lesz ciki, ha véletlen Molag Bal lábkörmét simogatod meg így.
  • PiszkosFred
    Parancsolj Biztos van több is, de eddig csak róluk tudok személy szerint.
  • ricsaj
    A videot meg nem neztem de eleg csalodott leszek ha valoban egy celzos alca moge relytett gagyi targetelos baromsag less.
    Ha ijjal megyek es fejre celzok akkor AZ a fejere menjen es azert legyen nagyobb a sebzes mert jol celzok es nem azert mert eleg hit/critical ratingem van ahhoz hogy legyen egy lucky shotom..
  • PiszkosFred
    Ez a soft target lock, vagy mi a rosseb. Lag miatt nem kell annyira pontosan céloznod, mint egy valódi harci FPS-ben, de azért nem árt, ha nagyjából a mobra (vagy 1 cm-re mellé max) célzol. Számít a mob távolsága is, más a szórás közeli s távoli célpontnál.

PVP-ben healerkedtem, ott engem lőttek, én csak gyógyítottam.
  • Eksz
    Remekul ninjapulloltam igy dungeonben, hogy elfordulva is a hatam moge ment a sneak headshot. :)
  • Munkie
    Ezért célszerű lockolni a targetet. Olykor hasznos, máskor meg töknyolc ki kapja, úgyis meg kell halnia mindnek... :D