24522
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
Bandras DaSilva #9317 Nem, semmi nem történik. Sokan szokták szüneteltetni a dolgot nyáron vagy vizsgaidőszakban. -
Barbosa #9316 Apróságok -
pupyroby1 #9315 Helló, egy kérdés, ha netán valami gond lenne és nem tudom fizetni a havi díjat 1-2 hónapig, nem lesz különösebb hátránya a dolognak azonkívül hogy nem játszok 1-2 hónapig? vagy? -
#9314 inkább fizetek havi díjat mint hogy sapka kikapcsolásért is pénz kérjenek
-
Munkie #9313 Meg is van kinek a háza előtt fogok nyitott gitártokkal szerenádozni. -
Munkie #9312 Én végzős egyetemista vagyok, ösztöndíj nélkül, munkahely nélkül. S még így sem terheli meg az életem az a havi 3-4 ezer forintocska. Nyilván anyu megveszi mert szereti a kicsi fiát, vaaagy, talán van annyi eszem, hogy ha elmegyek haverokkal kihagyok 1 hónapban 4 whisky-kólát és meg is van a GC-re valóm. Pedig még dohányzom is! Majd blahán kéregetek GC-re. -
#9311 Komolyan, havi 3500 Ft-t miatt megy a hiszti. Kifizetem én neki, csak ugorjunk. -
ShaiHulud #9310 miert ereveljek a hulyeseg ellen? f2pnel nagyobb szar nincsen, mi ertelme van? azoknak jok akik noliferek de penzuk nincs. akinek meg van penze mert dolgozik annak miert jo hogy jatszhat de erosen korlatozva? vagy xp jon lassabban, vagy kevesebb a skillslot, vagy szarabb a gear stbstb. ha meg minmaxolni akarsz f2pben akkor meg fizethetsz havi szinten joval tobbet mint egy sima havidij.
abszolut nem latom benne a logikat hogy miert is lenne ez a jovo es miert elavult a pay2play.
ahogy mar szamtalanszor le lett irva, havi 13 euro egy dolgozo embernek, akinek a hobbija a gaming, meg se kottyan, nem hogy itt MO-n de nyugatabbra meg inkabb.
Azt meg tudom hogy az emberek jo resze ingyenleso. tizen eve dolgoztam egy helyen ahol a megnyito bulin ingyen voltak az ilyen mini mars, twix stb csokik kirakva, hat mondanom se kell hogy mindenki pakolta tele a retikuljet meg az uditos poharat vele...
ha mar valami akkor a hibrid rendszer ami talan a jovo, de azt is scak ugy tudom elfogadni, hanem lehet funitemeken kivul venni mast. meg ha a jol kinezu cuccokat nem csak itemshopban lehet venni.
de a favorit az a havidijas modell nekem, nem vagyok spur. -
Johika #9309 Szerinted, a p2p elavult a f2p a jovo, ez baromsag, az hogy te ingyen akarsz jatszani nem fog meghatni senkit.
ESO a fizetesi model miatt bukni fog, ez ellen mit erveljen barki is, ugyan az a baromsag mint az elozo. -
#9308 Hagyjuk már :D Miért kellene? Te már régen eldöntötted, hogy bukott mmo az ESO. Pont. Részedről már azelőtt meghoztad az ítéletet, hogy a tárgyalás elkezdődött volna, kedves Virág elvtárs. Azt hittem nem vagy troll, de hallgatnom kellett volna Shaira... Mea culpa.
Virág Árpád: Nem akarja még egyszer átnézni a vallomását, Pelikán?
Pelikán József: Nem, annyit gyakoroltuk az elvtársnővel, nem akarom.
Virág Árpád: Egy kis frissítés sosem árt, jó pap holtig tanul. Tudja ki mondta ezt, Pelikán?
Pelikán József: Tudom, tessék ideadni.
Virág Árpád: Mi egy nagyon szép vallomást várunk magától, Pelikán elvtárs.
Pelikán József: Elnézést Virág elvtárs, ez az ítélet.
Virág Árpád: Ejnye, az álmatlan éjszakák. A lónak is négy lába van, mégis megbotlik.
Pelikán József: Ez igaz. -
#9307 egy, azaz egy darab probléma van csupán: hogy a fórumozók nagy része ahelyett hogy körberöhögne, foglalkozik a fajtáddal :|
más probléma az eso háza táján.. nincs. -
#9306 Itt érdemes erről beszélni, a Zenimax szakemberei napi rendszerességgel böngészik az SG fórumot.
Ha problémád van az előfizetési modellel, írd meg nekik, van erre felület. -
Munkie #9305 Azért egy WoT játékos létszámot nézzünk meg... :d -
bgabor #9304 Csak egy értelmes ember aki sok itteni fórumozóval (pl:Johika,ShaiHulud) ellentétben érvelni is képes, felnőtt ember módjára. Az általam felvetett problémák pedig komoly gondokat fognak okozni az ESOnak, ezért kell beszélni róluk. -
#9303 Mert divat manapság a válságra fogni mindent, és az ingyen dolgokat követelni. Nagyobb összegben fogadnék arra, hogy ezen emberek nagy része egy hónapban nagyobb összegben dob ki megmaradt vagy feleslegesen vett kaját, vagy sosem használt dolgokat a kukába, mint az ESO havidíja. :) -
#9302 Te valami szakértő, elemző, kuruzsló, sámán, wizard, esőtáncoló, wics doktor vagy hogy ennyire vágod ezeket a dolgokat, vagy csak Jézus fia? -
#9301 "Ügyesség, türelem és ráfordított idő kérdése a boldogulás mindkét játékban"
Köszönöm, én kérek elnézést. Inkább fizetek 3500 Ft-t havonta, és szórakozok nyugodtan, mint sem 24/7-ben grindeljek, hogy legyen cuccom. De, ízlések és pofonok, ha f2p-re vált, én továbbra is fizetem a szerkesztőség és a saját havidíjamat, mint sem arra menjen rá az időm, hogy kényszerből grindelek valamit. Mert azt te sem hiszed, hogy ingyen kapsz mindent. :) -
#9300 Akinek meg nincs pénze a havidíjra, vagy sajnálja rá, semmi gond, annyi minden mást lehet csinálni. -
#9299 Annyira fölösleges győzködni az embereket. Akinek tetszik fog vele játszani, akinek valamiért nem tetszik, az nem fog. Senkinek nem fognak hiányozni. -
Johika #9298 Lehet bena /turelmetlen vagyok, de legalabb nem szajkozok egy baromsagot -
Bandras DaSilva #9297 Én csak azt nem értem, hogy miért baj az, hogy kifizetsz havonta 3500 ftot és mindent megkapsz, nincs az, hogy vki megveszi a sokkal jobb cuccot boltban aztán azzal elver lazán.
Többen felhozzák azt, hogy de hát ők csak úgy lennének egy kicsit azt miért nem lehet? Sztem meg pont így jó. Kicsit ismételgetem magam azt tudom, de úgy gondolom, hogy aki játszani akar az játsszon, aki meg nem, az meg ne. Sok értelme annak amúgy sincs egy mmoban, hogy 2 hetente belép egy fél órára. Akiknek csak így van ideje azok játszhatnak single playerrel vagy fizessék ki a zsét és akkor lép be amikor akar.
lehet én el vagyok tévedve, de azt hiszem, hogy egy 3500 ft-os havi összeg nem kéne, hogy gondot okozzon. Ha meg igen, akkor meg játszani sem kell. -
#9296 Nem számolják bele , a legtöbben erről még szerintem nem is tudnak .
-
#9295 Számold bele, hogy konzolon is megjelenik az ESO.
Mennyire gondolod az "elég játékost"? Ugye nem a WoW számaival akarsz jönni, mert akkor itt hagyjuk abba :) -
ShaiHulud #9294 leloni biztos hogy nem fogjak, egy f2p-nek meg nagyon nem orulnek, mert annal rosszabb a vilagon nincsen. -
cain #9293 buzi-e vagy? -
#9292 #9263 esélytelen vagy ennél nagyobb baromságot előadni, sorry :( -
bgabor #9291 Bocsi, de minkét játék, a War Thunder és a World of Tanks is teljesen jól játszható úgy hogy nem költesz rájuk egy fillért sem. Nem egy ismerősöm van aki sosem költött rájuk, mégis Jetjei és tier10es tankjai vannak a két játékban. Ügyesség, türelem és ráfordított idő kérdése a boldogulás mindkét játékban, nem pénzköltésé. Az hogy te ha jól értem béna vagy voltál bennük és/vagy türelmetlen, és semmire se mentél bennük, az kérem a te hibád és nem a játékoké vagy az üzleti modelleké. Ha körbenézel az MMOk világában, különösen a nagyon sikeres MMO-k háza táján, rájöhetsz hogy a Free2Play üzleti modellé a jövő, és hogy a Pay2Play modell egy elavult valami. -
#9290 Nincs olyan hogy nem aktuális fizetési modell. A F2P ugyan úgy mint minden "trendi" dolog szép lassan elapad és beáll a sorba.
Amúgy kétlem hogy a TES rajongók egy online store-t szeretnének látni hupilila megakarddal meg csillámpónival .
Igen lehet jól csinálni a F2P-t lásd WT de azért az egy kicsit más.
Ami ott működik az itt nem biztos hogy működne és legfőképp nem biztos hogy elnyerné a játékosok tetszését az adott stílusú játéknál.
Az általad emlegetett EVE-nél is akartak a készítők mikrotrankzakciós baszásokat csak éppenséggel ez véletlenül kiderült és a játékosok eléggé morcosak lettek . Nem is kicsit. :D
A lényeg mindig azon van hogy a fejlesztő/kiadó cég megfelelően fel tudja e mérni a terméke minőségét és ahhoz beállítani a megfelelő fizetési modellt.
UFF -
bgabor #9289 Ha nem lesz elég játékos a rossz üzleti modell miatt akkor igen, jelen formájában elhasal majd. Aztán vagy átalakítják ezt is F2 modellűvé mint a többit vagy lelövik az egészet. Ezért veszélyes ez, és ezért aggodalmaskodom. Nagy rajongója vagyok a 3 single Elder Scrolls játéknak, azt szeretném ha ez befutna és nem ha elbuka. -
Johika #9288 :DD
Rendben. -
#9287 arra gondoltam hogy mindig, amikor innentől előkerül a fajtája, csak be kell nekik linkelni a #9263 -mat mondván hogy "sorry már megelőztek", és hátha vesztes trollként eloldalaznak -
Munkie #9286 WoT eléggé p2w játék... :D -
Johika #9285 WoT remek pelda, ha nem koltesz ra semmit elvezhetetlen, ha meg elkezdesz ra kolteni akkor sokkal tobbe kerul mint a havi elofizetes.
Amit leirtal az a szokasos baromsag a f2p-rol. -
ShaiHulud #9284 es az mar azt jelentene hogy elhasalt a jatek? -
bgabor #9283 Valószínűleg igazad van. De azért a free2play üzleti modellt is lehet ám jó l is csinálni. Nézd meg a War Thundert és a World of Tankst. Ők ketten a legjobb példák rá hogy milyen a jól működő free2play üzleti modell, és hogy lehet ezt értelmesen és visszafogottan is csinálni úgy hogy közben dőljön a pénz. Szerintem ez az üzleti modell az MMOk jövője. A pay2play modell ma már nem aktuális, csak azoknál a játékoknál maradt meg akik nagyon sikeresek voltak és ezzel a modellel kezdtek a 2000-es évek elején (WoW,EVE). A mostani játékoknál már nem megfelelő, erre az SWTOR és az STO free2play-é konvertálása volt a legjobb példa a közelmúltból, gyanítom hogy az ESO is így fog járni. -
#9282 Az a baj, hogy ez egy online rpg, és csak másodsorban mmo. Fel kell vezetni a sztorit, meg kell magyarázni a szövetségeket, a kialakult szituációt.
1. rész - a szökés. Unalmas, remélem lesz egy skip rész benne.
2. rész - a sziget. Minden frakciónál egy szigeten kötsz ki, nem véletlenül. Ez tanuló terep. Megismerkedsz a szakmákkal, a döntéseid következményeivel, a skilljeiddel, azok használatával, a harccal, stb. Ez a szoktatás időszaka.
3. rész - a történet. Mielőtt megkapnád a szabadságot, amelyet egy TES-től elvársz (persze mmo keretei között), el kell tudni helyezni téged a játékban. Miért vagy itt, mit akar tőled a próféta, mit akar tőled a szövetséged, és egyáltalán, miről is fog szólni a következő 400 óra játék. Ha ez megvan, akkor megérkezel az első nagyvárosba...
4. rész - ...és onnantól mehetsz, amerre akarsz.
Na most nagyon sokan az 1-2 résznél feladták. IGEN! - ez design hiba is egyúttal, hiszen lehetne ezt érdekesebbé is tenni -, de az is igaz, hogy amit az 1-2 rész alapján ír az ember fia, az nem állja meg a helyét (vagy csak részben) a 4. részig vagy az után eljutott ember tapasztalataival szemben. De még így is akad, aki hidegrázást kapott a játéktól. Ez is benne van. (és nincs is gond, amíg nem akar engem vagy mást meggyőzni, hogy én vagyok a hülye emiatt, mert tetszik:)).
Harc eleinte szokatlan, bár aki játszott a Skyrimmel, annak nem volt gondja. Aki nem, és rotációt akart szpemelni mint a legtöbb mmoban, az szopott és hisztizett. Egy éve tudjuk, hogy ez ilyen lesz, aki erre most csodálkozott rá, az magára vessen.
Az, hogy van mit csiszolni a harc mélységén, az effekteken, akció-reakció részén, az más tészta, ott lesz mit csinálniuk még a maradék 50 napban. De az alapok ezek maradnak, a TES harcok ilyenek voltak, és ilyenek lesznek.
PVP-hez nem értek, én minden percét élveztem, amíg játszottam. Healerként sok sikerem nem volt, mert engem szedtek először az íjászok a falakról, de kurva jó volt több tucat emberrel ostromolni high beállítások mellett, dinamikus árnyékokkal 40-50 fpssel, hatalmas ostromgépen között kergetőzve vagy a falat lebontva beözönleni az Erődökbe. Hosszú távon nem tudom milyen lesz, hatalmas nagy a terep, és ahhoz, hogy legyen értelme is, meg is kell majd az Erődöket tartani - főleg a guildeknek. Kiderül, milyen lesz. A visszajelzések alapján nem lesz rossz, de mivel én nem értek hozzá, nekem elég a casual fun része is. -
Munkie #9281 A Skyrim mekkora szar volt! Nem tudtam meteort zúdítani Alduinra amikor megszakította a lefejezésemet! -
Bandras DaSilva #9280 Ezzel nem értek egyet.
Amikor a beta indult én is a kétkedők közé tartoztam és írtam is pár negatív dolgot. Vissza is lehet keresni.
Aztán írták többen, hogy igen, az eleje még olyan, de aztán jó lesz. nem adtam fel mert azért azt már megtanultam a hosszú mmo pályafutásom alapján, hogy érdemes az adott játékban tapasztaltabbakra hallgatni meg nem elásni egy adott játékot pár szint vagy pár óra játék után.
És igazuk volt. Ahogy haladtam előre, úgy kezdett szépen megnyílni a dolog és nálam is szépen minden a helyére került. Kis tapasztalat is kellett azért, hogy mit-merre érdemes fejleszteni. Kb. szombat estére-vasárnap reggelre odáig jutottam, hogy elő is rendeltem a dolgot. Szóval engem meggyőzött.
meg tudom érteni azokat is akik rosszakat írnak mert az első időszak, az első egy-két kezdő hely nem feltétlen meggyőző. Utána viszont tényleg nagyon kellemes a játék. A sok negatív dolog valszeg abból jön, hogy vki beült elé, tolta vagy 3-4 órát és azt szűrte le, hogy olyan semmilyen. De nincs igazuk.
A questek roppant ötletesek, meg lehet sokat többféleképpen is csinálni, vannak választási lehetőségek is és nincs kijelölt útvonal. elindulsz a világban és lehet tök jó helyeket találni és bele lehet futni nagyon izgalmas/érdekes questekbe.
Az üzleti modell meg nem elavult. én utálom a f2p/mikrotranzakciós modellt. minden szarért fizettetnek és tele van hülyékkel. Ez a havi 3-4k pont azokat szűri ki, akik csak fröcsögni járnának föl a general chatekre meg csak hülyülni. Én ezt a modellt favorizálom és őrülök, hogy nem tolják az arcomba azt, hogy vedd meg ezt csak most akciós, ennyit meg annyit spórolsz...stb stb.
Nyílván mindenkinek más tetszik. Azért azt javasolnám, hogy ha lesz lehetőséged kipróbálni a betat, tedd meg. Még mindig elképzelhető, hogy neked nem fog tetszeni, de ennyi esélyt megérne a dolog.
-
#9279 De akkor aztán nagyon! :) Persze, ha lvl10 környékéről írná valaki, akkor jönne a majd lvl20tól, vagy a még hatásosabb "majd az endgame!". Ahogy a pvp zerg parádé is csak "most ilyen", hiszen később minden megváltozik majd. Hány játéknál hallottuk már ezeket?
Meg amúgy is, miért kellene X szintűnek lennem, hogy eldöntsem a harc számomra unalmas, nem hozz lázba? Ahogy néztem a legtöbben ilyesmik miatt panaszkodtak.
A zenei aláfestés epic, a story is biztos rendben van, de ilyesmi talán egy single játékot vinne el a hátán, nem pedig egy p2p mmot. Ettől függetlenül biztos lesznek olyanok akiknek tetszik majd az egész. Jó játékot nekik. :) -
Whysper #9278 Igen ,de kb egy pontban szinte nem állta meg a helyét! De ez kb olyan mintha tesztelnék egy 730D BMW-t aztán leírnám ,hogy ez a Toyota 2000-es benzines motor teljesen életképtelen még az első kerékmeghajtása is gáz. Na kb ilyen szintű volt a hozzászólás! 8)