The Elder Scrolls Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Omrega
Egyszerre sok szakmát vinni nem lehetetlen, de nem is könnyû.
A legfõbb korlátja a rendelkezésre álló hely, illetve az elkölthetõ skill pontok száma.

A hely a szükséges alap és kiegészítõ anyagok, traitekkel rendelkezõ tárgyak tárolására.

Viszont már kezdetben is nagyon hasznos tud lenni egy szakma. Eleinte például ritkán találni övet, sisakot és válvértet, szerencsére ezeket egy kis gyûjtögetés/újrahasznosítás után könnyen le lehet gyártani, és az alap szintû szakmázáshoz nem is kell skillpontokat elkölteni.

Szintén takarékoskodni lehet az skill pontokkal, hogyha az adott szakma esetén nem teszünk a Keen Eye-ra (max az elején, hogy könnyebben megtaláld az alapanyagot - utána retalent ), praktikusabb letölteni a Harvest Map kiegészítõt ezzel könnyen meg lehet találni az alapanyagokat ( ha épp nem termelte ki elõtted valaki más - respawn )

ESO - @Omrega - " Ne álldogáljatok, öldököljetek! " : waterworld

PiszkosFred
"A legtöbb idõ a kutatásra megy el, itt kerülnek kb egy szintre a szakmák"

Ne is mondd 😊 Én ráálltam a "hunterrel" a BOW-ra, 1h Swordra, jelenleg utolsó traitjeiket fejlesztem és még van hátra 24 nap. Templar 2h swordja is most kezdett bele az utolsóba, egy hónapos lefutással.

Armorokba bele sem merek gondolni, már 4-5 trait/slot sem egyszerû, nem hogy 8... És még jönnek újak is elõbb-utóbb. 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Teljességgel felesleges ezen agyalni.
Az alchemy és provisioning kivételével mindent szinten tudsz tartani folyamatosan, ha a lootolt dolgokat nem adod el, hanem egyszerûen szétszeded. Ezt azért teheted meg, mert még így is lesz pénzed bõven úgy is, hogy mellette az inventory/bank férõhelyeket is fejleszted. Mindamellett szükséged sem lesz arra, hogy magadnak gyárts, mert bõségesen hullik a loot és totálisan lényegtelen még akár a jónéhány szinttel kisebb cuccokat is aktualizálni, mert elenyészõ és érezhetetlen a plusz stat különbség, amit adnak. Veteránon meg olyan lassú amúgy is a fejlõdés, hogy mire az adott szint 10%-áig elérnél, azon kapod magad, hogy már aktualizálva is van dropokból a cuccod.

Az enchanting mondjuk pont kivétel, mert az vmi elcseszett lassan fejlõdik, de abból meg minden típust meg tudsz venni az enchanting árusnál, így arra meg ezért nincs szükség. Enchant is sok esik a veterán szinteken, azokat is szét kell szedni és komótosan ugyan, de fejlõdik.

Összefoglalva szerintem csak egy értelme van a craftingnak: maxold, hogy max szinten maxos geart tudj csinálni magadnak. 😄

BEAST
Mások által gyártott tárgyakkal jobban fejlõdik az adott szakma, ez igaz. Egy két szakmán kívül a legtöbbet nem túl nehéz szintezni, fõleg ha vannak társaid is.

A legtöbb idõ a kutatásra megy el, itt kerülnek kb egy szintre a szakmák. Például az enchantot elég lassan lehet húzni, legalábbis rengeteg glyphet kell szétbontani hozzá, viszont a blacksmithing nagyon jól fejleszhetõ cserébe a traiteket külön kutatni kell minden egyes item fajtához. Ezek az utolsó pár traitnél már hetekig tartanak.

Ha most állnál neki mondjuk páncél/fegyvergyártásba és vannak társaid akiknek már magasabb szintû, akkor a helyedben én elsõsorban a traitekre állnék rá. Kérhetsz tõlük tárgyakat azokkal a traitekkel amiket már kitanultak plusz te is gyûjtheted magadnak elõre amire szükséged lesz. Közben, vagy akár késõbb is simán felhúzhatod magát a szakmát, hogy te magad is craftolhass.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Running
Megoldás:
> Guild
> Chaten szoktak ilyet kérni, fizetség ellenében

Tehát akkor érdemes lenne belemenni mondjuk páncél és/vagy fegyvergyártásba, de hosszú idõ lesz, amíg össze bírok rakni/fejleszteni egy jót.
Olvastam, hogy más által szerzett tárgyakat szétbontani több fejlõdést ad, mint a saját tárgyainkat.
Ezzel megint az a bajom, hogyha nem találok ehhez partnereket, szenvedés lesz. Más mmo-knál is volt ilyen problémám.
BEAST
Nincsenek egymást kiegészítõ szakmák. De jelenleg a legjobb cuccokat csak craftolás utján érheted el. Legyen az cucc amit nulláról raksz össze, vagy egy talált item, amit craftolással fejlesztesz tovább.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Running
Sokat nem tudok a szakmákról, de az biztos, hogy az enchantot baromi nehéz húzni, ha nem vagy csapatban akik tolják alád a bontani való cuccokat, akkor jó hosszú idõ lesz.

Szeretnék visszatérni végre a fórum témájához.
Szóval nagyon gondolkodom rajta, megvegyem-e a játékot.
Morrowind, Oblivion, Skyrim nagyon tetszett. Skyrimmel még most is játszok.
Visszaolvastam többszáz kommentet. Sokat megtudtam a TESO-ról.
Arra lennék kíváncsi, hogyan milyen szakmákat érdemes tanulni a játékban?

Enchanting és blacksmithing érdekelne. Érdemes felvenni? Lehet esetleg keresni is ezekkel?

Vannak-e olyan szakmák, amelyek egymás kiegészítõi, netán olyanok amik kellenek egy másikhoz?
Ezzel egyetértek. Az igazi rpg varázsát a személyes jelenlét adja meg.

Azt állítani, hogy az rpg játékosok az mmo söpredékei elképesztõ tájékozatlanságra vall. Elhiszem neked látatlanban, hogy láttál olyat, amit írsz, de ha azt hiszed ez az rpg, akkor inkább olvass utána. (csak gyors segítség: nem ez)

Omrega
Nem nem arra gondoltam. Szerintem az ilyen megoldások elég messze vannak a szerepjátéktót. Remélem a "roleplay generáció" ennél jóval kifinomultabb eszközökkel rendelkezik.

Azon lehet elmélkedni, hogy az MMO-k milyen szinten alkalmasak a szerepjátékra. Látványvilágban persze hozzák a szerepjátékok világát, sõt a küldetések is egyre hangulatosabbak lesznek. Ugyanakkor még egy ilyen kötetlen rendszer is annyi kötöttséget tartalmaz, ami nem versenyezhet az asztali szerepjáték hangulatával, ahol tényleg "bármi" megtörténhet.

Az ESO alaprendszere van annyira jó, hogy simán lehetne vele mesélni is, a világ kidolgozottságáról nem is beszélve.

j0nNyKa
thegodhimself: most veled is eljátszom, hogy egyszer itt ebben a postban normálisan szépen megkérlek, hogy fejezd be, amit csinálsz
- nem azért írom, mert visszaszövegelést várok
- nem azért írom, mert értetlenkedést várok, hogy márpedig te normálisan fórumozol
- nem azért írom, mert ha folytatod, békénhagylak, és nem lesz semmiféle szankció
- nem azért írom, hogy feszegesd annak a határait, hogy mit szabad és mit nem
- nem azért írom, mert kiskirálykodok / kommunista vagyok / anyám kurva / stb
- azért írom, mert ebben a topicban is normális fórumozás fog folyni, mint ahogy nélküled eddig is az ment
- ha marad ez a stílus, ki foglak rakni, és én leszek a köcsögbuzifaszmoderátor, majd fenyegetõ / kurvaanyázó leveleket fogsz írni, ezeket én nem fogom elolvasni, erre te reflexbõl alregeket gyártasz, és folytatod - nem, nem fogod.

köszönöm a megértést

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

És tényleg 😊
Mindegy, korrigáltam idõben.
PiszkosFred
Kissé (hazudok, nagyon) bugos az SG mostanság, random duplázza a kommentek sorszámait mostanság. 😊

Elnézést, NEM Runningnak akartam válaszolni hanem thegodhimself -nek.
van=vagy
Én is trollkodom néha, de tiéd a pálma. Sõt, ez már engem is zavar. Szimplán hülye van. Hm?
nem érted... csak ilyen van, mert õ csak ilyet látott. xD

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

Omrega nem ilyenre gondolt ...
PiszkosFred
Kösz, épp kérdezni akartam 😊

Nem érdekel a Wow és a klónjai se. Van ilyen is, ez is egy szerep. De speciel nem ilyenekkel játszottam, azok között olyanok voltak akik még a Bioware sztori íróit is megették reggelire, pedig például az egyik egy egyszerû svéd kórházi nõvér volt. Sose fogod megtudni milyen amikor ilyenekkel mész egy dungeonba és az tényleg életre kell. Vicces, hogy te egy szimpla csaló, másokat nevezel söpredéknek 😊

Running
Fred a szavazást lezártam. Majd készítek egy újat 2-3 hét múlva, új kérdésekkel.

"még létezett a roleplayer generáció" Most is létezik, õk az mmo playerek söpredékei. Ha nagyon hiányzik akkor a wow-ban ott van az Argent Dawn realm, az ilyen. A Lions Inn-ben 20 goldért szopást mímelnek a pincében, 50-ét fekszenek az ágyon vele, stb mert õk prg lotyók. Nem vicc, nézd meg trial account-al.
Muszáj ilyen lépéseket tegyenek nehogy bebukjon a játék 😄
Nagyon rendes az eso ügyfélszolgálat! Ugye írtam, hogy nem tudok elõfizetni, mert a kártyámon még mindig le van "fagyasztva" a 13 EUR, amit az elsõ ingyen hónapért kellett beírni.
Sajnos nem tudnak ahhoz hozzányúlni, de addig is kaptam 5 nap ingyen játékot, hogy amíg a pénzem elérhetõvé válik, játszhassak 😊

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Terawatt

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

PiszkosFred
Padomay 😊

Terawatt
Fred ha vannak Daedra princek, akkor ki a papa meg a mama? 😄

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Omrega
Lakoma .. valamiért nem szereti a kép beszúrását errõl a linkrõl.

Omrega

Omrega

A megérdemelt pihenés.
Kb. ez volt az a pont ahol elhatároztam, rágyúrok az étek készítésre. Szerintem 1-2 kék recept után megéri a befektetett 6-7 skill pontot. Talán ez a leggyorsabban fejleszthetõ szakma, és miután megvannak a "kedvenc" fogásaink, már csak a hozzá való alapanyagokat kell felvenni.
Egy parti lakoma készítés, útszéli fogadó vezetése jót tenne a szerepjátékos hangulatnak.

s0n1c
Sajnos továbbra sem lettek fixálva, a passiveok bugosak, az ulti továbbra is op szerintem, a mist speed csökkentés meg felesleges volt.
Eladö egy digitális account:
+60 napos game time-al feltöltve
játszható napok 77
lvl36sorci ,ló extra bag ,stb
ha érdekel írj

9000 huf
Running
TÖRLÉSRE KERÜLÕ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS!

Ismerem a grottos farmot, kipróbáltam én is pár haverral, õk nyomják azóta is orrba-szájba, én kb fél millió xp-t szedtem ki belõle vr3-on. Bug / exploit, nem szeretném, hogy késõbb bannoljanak miatta, vagy elvegyék a szintet.

Ez rendben van, hogy csinálod, de még büszke is vagy rá és hirdeted. Ez már nem a játékról szól. Tudod azt nem értem miért játszotok bármivel is, mert nem azért hogy élvezd vagy kikapcsolódj az biztos. Szerencsés vagyok akkor kezdtem az mmot mikor még létezett a roleplayer generáció, legfeljebb sajnálni tudom azokat akik most kezdik az mmo mûfajt és tõletek tanulnak.

46. szinten? Én konkrétan még Eastmarchban jártam.
Szaruman
NBvel az a fight pont emiatt EZ. A többi classal azért kicsit nehezebb. Mondjuk nem sokkal.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Nekem az utolsó küldetés a legnehezebbek közt volt, bár én 46 vagy 47. szinten értem oda (volt is utána szenvedés meg grind 50ig 😄), rangedként elég rendesen megszenvedtem a bossfightot.

Az OP nyálas vámpírok szerencsére meg már fixálva lettek, már csak a vérfarkasokkal kéne kezdeni vmit <#vigyor2>

Azért a "végsõ" harc nem kicsit volt kiábrándító:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hangulatos, zenei aláfestéssel teljesen eltalált volt a Molag Bal elleni küldetés. Gondoltam (szerintem joggal), hogy itt valami kõkemény harc várható. Aztán az egész boss harc nem állt másból, mint venom arrow+swallow soul, meg néha eltûnés. Roppant nagy csalódás volt, sokkal komolyabb harcokba futottam bele akár ranged akár melee felállásban, egyszerûen többet vártam, sokkal többet vártam a fõgonosztól. 353k HP, és semmi, csak 2 skillt kellett nyomatni. Szerintem ezt elszúrták.

Veteran területekkel kapcsolatban:
egyszerûen vicc, hogy kifosztok egy hordót vagy akármit és a legalapabb szakács alapanyag esik belõle. Lvl50re gyártanék kaját, de így hogy?

Annyira szeretem, hogy hosszú hónapokig megy a zárt béta, ahova csekély esély volt bekerülni, és ilyen marhaságok maradnak benne (nem beszélve az OP, nyálas twillight-fun vámpírokról)
de gyanítom ez volt, mert invalid code-ot írt ki. csak fura h mit küldenek akkor bármit ha egyszer automatikusan hozzáadták az 5 napot. (a kódot nem értem ebbõl.)
Eladö egy digitális account:
+60 napos game time-al feltöltve
játszható napok 78
lvl36sorci ,ló extra bag ,stb
ha érdekel írj

A veterán fejlõdés öröm az ürömben, mert örülök, hogy láthatom a többi területet is, viszont az altozástól teljesen elveszi a kedvem. Nincs kedvem ezredjére végig nyomni ugyan azokat majd megint, bár a veteran questek közül semmit nem olvasok már el, csak rohanok. Egyébként meg questelés a legjobb mód még mindig a veterán fejlõdésre, nálam 1 terület full megcsinálása = 1 szint.

Nem, sajnos ez ilyen, borzalmasan lassú és hosszadalmas. Jelen formájában a veterán fejlõdés a kedvem is elveszi a belogolástól.

A magyar guildek amúgy hogy állnak, maradt a kezdeti aktivitás vagy visszaesett?

Nem. Én is így jártam. Az indulásnál megadott bankkártyám közben lejárt, ezért cancel volt nálam is. Tegnap az új kártyával megpróbáltam 1 hónapot befizetni, mert hogy este már nem engedett be. A számlámról leemelték/zárolták, jött is róla az SMS. 2 perc múlva kaptam 1 mailt, hogy cancel lett az accountom és nem tudták levonni az 1 hónapot. 1 perccel késõbb kaptam 1 másikat, hogy örülnek, hogy megújítom az accom, a következõ fizetésnél automatice le lesz vonva. Közben nem tudok bejelentkezni, mert a loginnál azt írj, hogy nem aktív az elõfizetésem. Persze az 04.04-es indulásnál beadott és utána lemondott elõzõ levonást még mindig nem írták jóvá. Jelenleg az a szitu, hogy 2 hónapnyi pénzem ott ketyeg náluk és még játszani sem tudok. Persze rögtön írtam a supportnak, akik visszaírtak, hogy tudnak a hibáról, javítják. Nem egyedi eset, mert a fórumokon is írnak róla. Mentségükre legyen mondva, hogy küldtek +5 nap bónuszt, hogy amíg ki nem javítják tudjak játszani.

http://edtool.net

livekodok.hu -nál vettem a játékot és a gamcardot is, sõt az idõ közben olcsóbbá lett ESO miatt még jóvá is írták a különbözetet, gyorsak is megbízhatóak is, és jók az árak, ajánlom.

A mohának mindig a déli oldala fás!

livekodok.hu
-Vásárlásnál az oldalon kitöltöd a megrendeléshez szükséges adatokat. (megadod az email címet meg ilyesmi)
-Kapsz egy levelet benne egy bankszámlaszámmal, névvel stb.
-Átutalod rá a pénzt.
-Megjegyzés rovatba beírod az email címedet és ,hogy mit is rendeltél.
-Emailben kiküldi a kódot.
-Öröm és bódottá

Lekopogom. Eddig minden zökkenõmentesen ment.
PiszkosFred
Nem lehet, hogy a +5 nap jóváírásának a "bizonylatát" kaptad most meg, egy hét csúszással?