24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Bandras DaSilva #18302
    www.elderscrollsonline.com

ott ha csinálsz accountot, akkor mindent meg is találsz. Havi díj az olyan 15 euro körül van, de ha hosszabb időre fizetsz be (3-6-hónap), akkor kevesebbre jön ki.

Magyar guildekről a Magyar Szövetség linkre kattintva tudsz meg többet.

Angolul sztem nem árt ha tudsz...azért úgy csak élvezetesebbek a questek.

Modokról sokat nem tudok, csak párat használok.

Magyar klánok vannak, vesznek is föl.

Van egy európai megaszerver meg egy amerikai. Játékos van sok, szal lehet partyt találni ha arról van szó, de kb szólóban is megcsinálható a legtöbb dolog.
  • sznek1975
    menyibe kerül egy hónapra ? hol lehet megrendelni?
  • sznek1975
    és csapat nélkül mik az esélyek? egy szerver van? a moddolás az hogy áll, vannak többen magyarok is ? magyar klán akad , mihez kezd az aki nem beszél és nem is tud angolul?
  • Bandras DaSilva #18299
    A játékélmény szerintem elég jó. Ha nekiindul az ember elég hamar el lehet a világban veszni:)

Az elején kisebb területek vannak, de utána szépen megnyílik a világ. Elég jól lehet haladni és érdekes a questek is.

Az end game még alakul, de addig roppant szórakoztató a játék. Nem unod meg ott sem ha van egy jó csapatod. Van benne tartalom bőven (ha questezgetni szeretsz) szóval jól el lehet vele lenni.
  • sznek1975
    Sziasztok. milyen a játék élmény és megéri előfizetni rá? menyi maga a játék és menyi a elöfizetés 1 havi vagy több havi is akad játék tartalma? nem unalomig ismételt részek vannak, nyitott világú ?
  • PiszkosFred
    No igen, egy vizihullaban tobb az aktivitas, mint itt :) De megis csak igy a tiszta, hogy a dungeon skalazodas hat LFG-re is (ellentetben azzal, amire gondoltam), es a parositas sem egyszeruen random tortenik.
  • Running
    Ugyan már, ha nem mondod, senkinek nem tűnik fel.
  • PiszkosFred
    Időközben kiderült, hogy nagy baromságot írtam, mea culpa :) Egészen másként működik az új LFG tool... Bár abban igazam volt, hogy VR12-es nem fog összefutni 28-as karakterrel LFG-n keresztül.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2014.10.17. 13:13:22
  • Running
    Jó kép, de egy sweetfx neked sem ártana. :)
  • Omrega

ESO - fashion kb. ebben a szettben rohangálok mostanában, annyi változással, hogy a Way of Fire helyett, Dreugh King Slayer darabokat hordok, így a nyaklánc is egyben szett darab.
  • PiszkosFred
    Nem talalkozHATSZ csak ugy senkivel sem, mivel ez a skalazodas csak direkt partykra vonatkozik, az LFG tool altal osszerakottra nem. (de ezt majd letesztelem PTS-en). Vagyis az instanceolt dungeonodba, ami V12-es lesz ha te is V12 vagy, csak az johet be utanad, akit beengedsz. Hogy mi van akkor, ha te V12 vagy, a cimborad sima 28-as, majd ugy mentek ketten dungeonba, az jo kerdes. Valoszinuleg ha a cimbid a leader, akkor 28as lesz minden mob, ha te, akkor v12. Mas kerdes, hogy ez esetben nem fogja a rendszer beengedni a cimboradat. Gondolom en.
  • Omrega
    Arra kíváncsi vagyok, hogy mi van akkor, ha egy normal zona dungeonjába bemegyek, igy ott v12-es mobok jönnek, akkor az én instanvomba csak v12-es karakterekkel találkozhatok, mert egy 28-as kari nem örülne egy kósza durvább szörnynek.

A 2h fegyver skill változtatások elég érdekesen hangzanak, persze látom 1-2 nerf is becsúszott.

A kard-pajzs punctuation ultimate 5 pont nyerése pvp-ben lehet, hogy durván fog elsülni.
  • Running
    Forrás: The Elder Scrolls HQ

1.5-ből lőtték a képet, Justcie rendszert képviselő bounty ikon:

És ha már adathalászat, akkor legyen szó egy másik érdekességről is. Úgy fest, hogy az 1.6-tal megérkezik majd az ‪#‎ESO‬-ba a "Trial Account" lehetőség is. Legalábbis erre következtethetünk a "szakik" által az 1.5-ös PTS valószínűleg valami helpet vagy hibaüzeneteket tartalmazó állományából összebugázott részletből:
    "[eng] Trial Account"
    "[eng] Disabled on trial accounts."
    "[eng] Whispering disabled on Trial accounts."
    "[eng] Trial accounts may only whisper to friends."
    "[eng] Guilds disabled on trial accounts."
    Tényleg ideje lenne már valami X napos próba lehetőségnek, mert a béta már régen volt, és azóta a játék komoly változáson esett át.
    Utoljára szerkesztette: Running, 2014.10.14. 15:21:20
  • Running
    PTS 1.5
  • Running
    Patch 1.4.6
  • Omrega
    Láttam - árulni - egy gold v14-es warlock ringet, azt vajon honnan szerezte az illető?
  • Running
    Ez a rendszer is olyan lesz mint bármelyik másik bevezetése, az elején káosz, és nyafogás mindenért, aztán majd beáll. A beállás pedig attól függ, mire nem gondoltak a fejlesztők, de abban biztos vagyok, hogy hónapok, sok-sok, mire normálisan alkalmazható lesz, mivel a játékos egy olyan fajta, aki biztosan mindent meg fog tenni, hogy a rendszer csődöt mondjon.
    Példa. Még a Battlefield 2-ben készítettem egy pályát, jött 20 ember tesztelni a hibáit. Mindenre gondoltam, csak arra nem, hogy 5 perc után felugrálnak a tetőre a leglehetetlenebb helyen, aztán mindenki ott élvezkedik. :D
  • PiszkosFred
    Meglátjuk, fogalmam sincs hogy fog működni. Az biztos, hogy a Stealth/Lopakodás teljesen át lesz variálva, mind design, mind technikai megvalósítás, mind funkció szinten (pl nem fogod látni érthető okok miatt a veled egy frakcióban lévő lopakodó játékost, mint most). Az Enforcereknek azért meg is kell találniuk azt a tolvajt/gyilkost, nem fog minden vérdíjjal rendelkező játékos feje felett egy neon nyíl villogni, hogy "iitenvanhé'gyereöldmeg". :) Sokkal inkább "tartok" attól, hogy a Tolvajok Céhének bejáratát fogják "kempelni" a drága játékosok, amely bár valószínűleg effektív, de legalább annyira ostoba és buta megoldásnak tűnik, már most, a megjelenés előtt, látatlanban.

Az, hogy a tolvajok csapatban mennek, ahogy te jósolod, az akár még működhet is. Sőt, nem is áll messze annyira a valóságtól egy 3-4 főből álló rablásra specializálódott csapat. Azt mondják - de ez nagyon pletya még -, hogy az Enforcer banda csak akkor tud fellépni a tolvajok/gyilkosok ellen, ha rajta van az Enforcers Tabard. Ez tuti. A pletya része ott jön, hogy azt mondják, ekkor viszont az Enforcer nem tud majd lopakodni. Vagyis, a bűnözők folyamatosan láthatják majd, hogy merre jár és mikor közeledik egy csendőr/rendőr/igazságosztó, így 1-1 őrszemmel akár kézben is lehet tartani a dolgokat. Feltével, ha tényleg igaz a non-stealth állapot pletykája.
  • Lengyel2
    "Bounty csak akkor jár (és ezáltal csak akkor leszel célpont), ha van szemtanú" - hát igen, de... most őszintén... mi értelme van csodaszépen egy ugrásból kinyírni egy előkelő városbeli NPC-t fényes nappal az utcán, ha nem látja senki, hogy milyen ügyes assassin vagy? :D Hiúság is van a világon. :))
    Egyébként gondolkoztam ezeken az erőviszonyokon, és arra jutottam, hogy tolvajkodni vagy merényletet elkövetni ugyanúgy group-ban érdemes, mint PvP-zni. A banda egyik tagja lop vagy merényel, közben a többiek fedezik. Így nőnek az esélyek az Enforcerekkel szemben. Vagy nem.
  • PiszkosFred
    - Igen, a low lvl kontra high lvl dolgon dolgoznak a fejlesztők.
    - Bounty csak akkor jár (és ezáltal csak akkor leszel célpont), ha van szemtanú, ezt ne felejtsük el.
    - Hülye a példám, de szerintem "capture the flag" stílusú küldetésekre kell elsősorban majd gondolni. Megkapod a feladatot a bázison, majd elindulsz és el kell lopnod azt a valamit amit feladatba kaptál, majd azt utána le/vissza kell szállítanod. (gyilkosságnál dettó, csak levágott fej helyett esetleg valami loot a hullából, mint bizonyíték)
    - Lesznek skillek, amelyek megkönnyítik majd a tolvajok dolgát.
    - A vérdíj lenullázható. Mint minden TES játékban, úgy itt is.
    - Tuti, hogy eleinte káosz lesz, és üt mindenki mindenkit, de aztán beáll ez is majd. Úgy kell majd lopni és gyilkolni, hogy ne lássa senki sem, és akkor nincs hajtóvadászat sem :)

Szerencsére ilyen nem lesz :)

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2014.10.13. 11:00:32
  • Lengyel2
    Elolvastam a Justice system terveket, elsőre jól hangzik, de fog ez működni?
    Mivel jutalmazza a játék a tolvajt/assassint? Nyilván egy-két almáért senki nem fog lopni/merényelni. A fejlesztők értékes loot-ot ígérnek, meg nyilván eleinte a kockázat izgalma is jutalom.
    Mik viszont a hátrányai? Ha rajtakapnak, az összes Enforcer játékos rád fog vadászni. Az összes NPC enforcer is rád fog vadászni (és bizony magas a HP-je a guard-nak). Ha sikerül őket is megölnöd, a bounty-d még magasabb lesz, még többen fognak rád vadászni (hogy egy másik lore-ból idézzek, "rám 12 különböző rendszerben tűztek ki vérdíjat"), lesznek városok, ahova talán nem fogsz tudni belépni se. A legváratlanabb pillanataidban csaphat le egy enforcer, és elveszi tőleda rablott holmidat ((tanulság: minél előbb el kell csapni az orgazdánál)). A történet ott lesz még érdekesebb, ha a karaktered nem kimaxolt veterán, hanem kisebb szintű, akinek nem lesz esélye a 14-es enforcer játékosokkal és a guard-okkal szemben.
    Összegezve, szerintem, bűnözői útra lépni túl sok hátránya van az előnyeivel szemben ahhoz, hogy ezt az utat sok játékos válassza, különösen ha tudjuk (tudjuk?), hogy a legtöbb játékos a "tuti én nyerek" utat szereti választani.
    Az én tippem az, hogy tolvaj/assassin az első pár nap után nem lesz több, a városok tele lesznek grasszáló Enforcer-ekkel, de nem lesz kire vadászniuk. Ne legyen igazam.
  • Running
    Hey everyone!

ZOS_Jason here (not the ZOS_JasonLeavey with the magical hair unfortunately), but the one who helped design Dragonstar. We’ve been monitoring feedback and I’ve been speaking to our itemization team on this, and we have a couple of changes coming to DSA loot in an upcoming patch.

- All humanoids will now drop coin in both Normal and Vet mode. This should help alleviate the costs of running the Arena (and if you perform well enough, you’ll actually earn money now).

- Chests at the end of rounds will now have a chance of dropping Ornate items to sell. Higher value versions will be based off of if you are in VET mode or not, and what round you are on.

- All ability altering weapons that drop off of Hiath will be receiving a buff of additional stats added to them.

- The final chest should now always drop a Set Piece or the Special Weapon.

- VET: The final chest should now always drop V14 Set Pieces or the Special Weapons. This now includes Archers, Healers, Soldier, and Destruction sets.

We’ll continue to monitor things after this change goes live, but we hope this helps players feel a bit more rewarded for completing the arena.
  • Sir Critical
    Félremagyarázol, de nem baj :)

A lényeg, amit próbáltam megragadni (és az utolsó mondatomban kiemelni): ne zavarjunk el egy játékost a "játékunk" háza tájáról, csak azért, mert nem úgy játszik, mint mi. És igen, ezzel bizony valóban egyetlen kifejezésen "lovagolok", nem véletlenül, mivel az az egyetlen kifejezés zavar a mondandódból. A hozzászólásod további lényegesebb részei igaz(nak tűnnek számomra is). Mindössze ezt kívántam volna közölni, de én már csak ilyen terjengős stílusú vagyok :)

"kvázi beskatulyáztál egy komplett guildet" - mit csináltam?! :)
  • Omrega
    Az Arénába jó lenne egy olyan lehetőség, hogy a csapat később is tudja folytatni a stációkat, és ne kelljen egy ülésből megoldani a 10 részt.
  • Omrega
    Amúgy egyáltalán nem tartom magam single player játékosnak, egyszerűen nem olyan az időbeosztásom, hogy délután, illetve este felé érjek rá többet ( no meg az itthoni gépen se hasít ). Tegnap volt szerencsém kipróbálni az Arénát is normál fokozatban és bár csak a 6. szakaszik jutott el a csapat ( 3xtemplar + 1 sorcere ), azért felettébb hangulatos volt. A kétkezes karddal rohangáló templomos ütőember felállásom egészen használható volt, azért gondolom egy trialban már nem lennék jó vele.
  • Running

ESO Guild Summit 2014. - A Justice rendszer
  • Running
    Az első három mondatodban igazoltad az állításom, miszerint egy MMO-ról beszélünk, illetve, hogy szerinted is csak egy darabig lehet egyedül boldogulni. A következő pár mondatodban egy kifejezésen lovagolsz, abból kiindulva kvázi beskatulyáztál egy komplett guildet. Legalább nem kicsiben játszol. A hozzászólásod utolsó felében már kiemeltél, aminek külön örülök, megtiszteltél. Itt szeretném megjegyezni, hogy így 5 hónappal később, kicsit megkésve, de bízva single player-es játékos társaimba, szeretnék elnézést kérni tőlük, amiért otromba és durva voltam hozzájuk. Sajnálom. Gyertek és játszatok az ESO-val, a ti pénzetek is olyan, mint az enyém. Gyertek vissza, kérlek titeket...
    Utoljára szerkesztette: Running, 2014.10.10. 19:13:32
  • Sir Critical
    Biztosan mellélövök a feltételezésemmel, mármint hogy lesajnálod éppen a single-játékmódúakat, de hagyjuk már ezt a lerágott csontot. Az ESO-ban nem csak multi-módon lehet játszani, még ha nyilvánvalóan arra is van optimalizálva (akárcsak pályatársai). Pont ez az a játék, amiben single-ben is lehet (egy darabig, illetve a PvE tartalmat tekintve, nem is olyan rövid ideig) érvényesülni. A "ráfekvés", "bedarálás", "kipucolás" éppen azon kifejezések, melyek a szó szerinti "játékkal" szemben álló stílust jellemzik, azaz a "jóérzés" helyett inkább teljesítménykényszerre utalnak. A single-szimpatizáns játékos pont annyi pénzt utal a ZOS-nak, mint Te, tartalmat is pont annyit kap, mint Te, de nyilván, ha teljesen "ki akarja játszani" a játékot, akkor kénytelen csoportosulni, ezt tudjuk valamennyien. De azért ne küldjük már el reflexből single TES-t játszani, csak azért, mert "nem a mi stílusunkban nyomja".
  • Omrega
    Ez az 1 év a saját tempómra igaz, ami nem túl gyors. 20-30 perces időtartamra nem nagyon érdemes csapatban gondolkodni, annak ellenére, hogy szeretek csapatban is játszani. Viszont az ESO solo módban is nagyon hangulatos játék. A harcrendszere pedig nekem jobban tetszik mint a Skyrim-é vagy a Morrowind-é. Egy céltudatosabb, több idővel rendelkező játékos valószínűleg hamarabb összeszedi majd a pontokat, és a V14-ért alapból is fogunk valamennyit kapni.
  • PiszkosFred
    Azert ne keverjuk a szezont a fazonnal :) Az 1200 Champion Pont osszeszedese lesz - jelenlegi infok alapjan - egy ev. Viszont, ennyire nem lesz sosem szukseged. Foleg, hogy a vegen minden egyes pont, amit elkoltesz majd a rendszerben, alig jelent +tizedeket az adott passzivon vagy kepessegen.

Nem kell 1200 pont ahhoz, hogy az uj zonakat, dungeonokat elerhesd. A champion rating nem errol szol majd, ezt szerintem felreertetted, vagy mi fogalmaztunk felreerthetoen. Annyi lesz csupan a rating szerepe, hogy az ujabb, nehezebb veteran dungeonokba ne tudjon azonnal lemenni egy frissen dingelt 50-es, 0 szetosztott Champion ponttal. Csak akkor, ha mar rendelkezik azzal a kis extra erovel, kis extra sebzessel, extra kis XY boosttal a Champion rendszerbol, amelyet mondjuk 100 pont elosztasa soran/utan kap majd.

Termeszetesen el lehet majd osztani ezt a 100 pontot olyan benan, hogy az semmi elonyt nem jelent, de ezt nem tudod kivedeni. Vagyis, attol, hogy van 100 pontot es mondjuk 100-as ratinged, meg lehetsz bena, Ahogy 0 ponttal is lehet valaki "skilles" es teljesithet nagyon jol. Ezert is fog majd a rating osszeallni tobb valtozobol, kozte esetleg gear minosege, champion pontok mennyisege, achievementek, stb. Keplekeny meg az egesz.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2014.10.10. 11:03:38
  • Running
    Sypher-től egy újabb videó:
  • Running
    Ez olyan, mint amikor azt mondta csomó játékos megjelenés után, hogy v1-v10 területek jaj milyen nehéz sose jut tovább, jaj de hosszú. A megoldás meg annyi volt, hogy szóltunk a csapatnak, hogy feküdjön mindenki rá a Cadwell küldikre, majd 6-10 emberrel egyszerre bedaráltuk a területek dolmenjeit, dungeonjait, meg amit lehetett. 2 óra volt egy terület lepucolása.
    Minden teljesíthető ebben a játékban, csak szervezés és rátermettség kérdése. Aki meg egyedül akar boldogulni egy mmo-ban, arra nincs mit mondanom, max annyit, van elég single player tes játék.
  • Omrega
    A Champion rendszernek nagy kérdése szerintem a felszerelés megoldása lesz. Már a mostani rendszerben is "érdekessen" lett megoldva, hogy az egyes felszerelések szintenkénti grafikai válotozása stílusonként jobb esetben 3 verziót takar, így ha nem lenne 12 stílus akkor elég hamar unalmassá válna a karakter kinézete. Annyira érződik, hogy a fejlesztők nem gondolták át rendesen a felszerelés fejlődésének menetét .. még grafikailag sem, az elején annyira vártam, hogy majd a veterán szinten új kinézete lesz a tárgyaknak, de nem, mint ahogy a 3 terület teljesítése is nevetséges volt.

Erre kitalálnak egy olyan rendszert, ahol esélyed se lesz elérni a megfelelő szintet az új tartalmakhoz, mert 50 nap játékidő azért kb. tényleg még +1 év.

Azért remélem a legjobbakat.
  • Nephin
  • Running
    Kötelező olvasmány:
    ESO Guild Summit 2014. összefoglaló (3. rész) - A Champion Rendszer
  • Running
    Vámpír inkább pvp jön jól, ott is általában csak sorcerernek, meg dps templarnak, talán nightbladenek is. PVE-n inkább hátrány. Egyébként a gyorsítás és főleg az ulti miatt alkalmazzák pvp-n. Egy templar meg egy DK baromi nagy írtást tud lerendezni, mert a dk talon+standard, a templar meg belevámpíultizik a kupacba, 2-3 mp alatt mindenki meghal az aoe miatt.
  • PiszkosFred
    Jo, hat nem craglorn vr packok szolozasara gondoltam. :) Ott nem tudom milyen, csak sorcim van magasabb szinten.
    Amire gondoltam, az az Ulti + nalam a def skillt benyomva meg egy "potion/mob"-t jelent a leech, igy marad a magicka a sw.strike szpemre.

Egyebkent ha valaki lat/olvas hirt EU-US transferrol, akar dev valaszt, szoljon pls.
  • Omrega
    Minek vámpír (az ulti miatt) ? Én médium / heavy 2h -val tudok darálni, de nem bírok el egy Craglonos V11-es csapattal úgy mint staffal és spellekkel.
  • PiszkosFred
    Adj a kezebe 2 kezest, legyen vampir es staminara enchantolva minden heavy armor, aztan daral mint a csephadaro. :)
  • Omrega
    Bármennyire is élvezetes a fegyveres harc, sajnos azért a resto staffal sokkal életképesebb a templár.