24522
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
#18508 Well said -
#18507 Növelték a mobokért járó XP-t, csökkentették a szintekhez szükséges XP-t, mit tehetnének még? A champion rendszer teljesen kukázza a mostani 50+ tartalmat és megoldásait, teljesen felesleges szétcseszni a játékot a kövektező másfél hónapra, amikor úgyis a feje tetejére áll minden.
Unsub jó megoldás, játssz addig mással (ma már talán játszható lesz a wow is), jön a DA:I jövő héten, rá egy hétre itt az SWtOR SoR kiegje, utána meg karácsony. Pár hét/hónap szünet nem oszt, nem szoroz, mint hogy felhúzd magad még jobban, főleg egy időszakos kellemetlenségen. #szerintem -
#18506 Nekem már nem számít ( nem akarok altokat felhúzni - - - egy jó darabig legalábbis ), de ma az enchant küldetés ( 2 perc ... keress egy rúnát ... csinál , csinál , tör, tör és gyárts le egy másikat ) adott 9500 veterán pontot, az azért nem olyan rossz.
Valamelyik praktikus addon írta ki a pontot.
Utoljára szerkesztette: Omrega, 2014.11.14. 10:55:05 -
gseldon #18505 Hát akkor egy zsíros unsub-al "bírom" ki addig. Menjenek a francba, hogy erre nem gondoltak előre. Mégis mi volt az ötlet, hogy mi fog történni a champion rendszer bevezetéséig (ami még hónapokba fog telni!!!)?
Még a champion rendszerig szeretném a mostani vr1-es altomat felvinni vr14-ig minél rövidebb idő alatt, lehetőleg 20-30 óra maximum a teljes folyamatra (tehát 1-től 14-ig, nem egy szintre ennyi). Hogy miért? Mert kompetitív szeretnék lenni PVP-ben, mert trial-okat szeretnék futni, szeretnék DSA (dragonstar aréna)-ba menni (ide egyáltalán be sem enged vr12 alatt, csak mondom). A megoldás az, hogy ezekről az end game tevékenységekről mondjak le teljesen a champion rendszer érkezéséig (2 hónapig mondjuk), VAGY rohadjak meg és még egyszer töltsek el kb 120 órát (napi 4 óra játékkal számolva ez egy teljes hónap! - arról nem beszélve, hogy munka mellett minden áldott nap ki tud 4 órát játszani, most őszintén?) a VR zónákban való küldizgetéssel? Na nem... -
#18504 A champion system globális lesz (értsd, összes karakterre hat majd), vagyis csak addig kell kibírni, amíg meg nem érkezik. Onnantól eltűnik a veterán rang, szépen 50-es lesz mindenki, és be sem kell tenned a lábad a msáik frakció területére, ha nem akarod. -
#18503 Sehol nem volt leírva, hogy ez a végleges megoldás. A mostani patchre ennyi jutott. Az xp balanszolások és felmérések a champion rendszerig folyamatosan zajlanak majd. -
#18502 Tehát akkor az a végleges megoldásuk erre, hogy csökkentették a vr szinthez szükséges xp mennyiségét és egy boss ugyanúgy 259xp-t ér majd?
Egyszóval arra köteleznek, hogy minden leendő karaktereddel grindeld végig az összes unalmas quest-jüket, négyszer?
hát akkor részemről ennyi volt...a maradék időmet elszórakozom pvp, oszt kalap. -
#18501 1.5.4 Patch
Ha az UI 4 millió xp-t ír a szintlépéshez, nem kell foglalkozni vele, 1 millió után megléped a szintet. Majd javítják ezt is. -
Bandras DaSilva #18500 Xp meg a szintlépés javítva, bár egy hiba miatt 4milla xpt ír következő szinthez. Elvileg a szint meglépésekor javul és ez egy ismert hiba.
Viszont nekem most olyan lag van, hogy nem lehet játszani... -
#18499 "A dungeon scaling is papíron jól néz ki, de gyakorlatban nem feltétlen alakult jól. De ez más téma."
Dungeon scalingban el kellene torolni a bracket tipusu megoldast. Legyen normal lfg, 50-re huzott emberekkel (lasd Cyro) es legyen VR lfg, ott meg mittomen, mondjuk VR12-re skalazodva. A loot viszont a karakter szintjehez igazodjon, vagyis ha 20-as szinten csinalom a skalas 50-es grottot, akkor meg az egyeni lootom csak olyan legyen, amelyet 20-22-es szint korul talalhatnek. Ugyanezt a lootot megszerezhetnem 30-40-50-es szintukent is, legalabb visszajarnek es lenne konstans lfg aktivitas. Mert igy varni arra, hogy osszejojjon 4 ember, akik kozott nincs -/+ 4 szint kulonbseg, beleoszulunk.
Lehet, hogy az en megoldasom sem jo, de a skalas megoldasban nagyon sok lehetoseg van pve szinten is. Ha Cyrodiilban mukodik (most hagyjuk a lvl10 vs VR14-es 1v1 szitut), akkor lehetne ezt csinalni pve teruleten is. -
Bandras DaSilva #18498 Amit eddig én láttam az csak annyi növelést jelentett, hogy az 1-3 szinttel alattad lévő mobokért is full xpt kapsz. Ami nem nagy vigasz ha egy szintednek megfelelő mob 500 xp körül ad.
Az 1 millás sziont limit okés, de attól az amit korábban belinkeltek igaz, azért az elég durva, hoyg egy-egy questért ilyen 5-6k xpket kapsz.
World bossokat néztem én is 800-1200 xpket kaptam VR1-es szinten, az nem túl sok. Dolmenek bezárása ad valamennyit, de abból 3 van és jutalmat csak az első zárásért kapsz, utána max a mobok után.
Veteran dungeon sem nagyon ad xpt...legalábbis VR1-2n, ráadásul nehezebb most groupot találni is.
A VR-ok átalakításával egyet tudok érteni, a megvalósítással nem. Eddig egy VR rank egy V terület volt, most több kell egy területhez. Ezen az sem sokat segít ha 1 milla lesz a szintenkénti követelmény.
Régebben a questek a következő szint egy adott %-át adták veterán pontban. Az nem volt rossz elképzelés, azt kellett volna ide is átültetni, nagyjából azt az elvet követve, hogy az adott területen lévő quest lánc teljesítése adjon egy teljes szintet, a mellék questek csinálása ezen felül kellene, hogy adjon xp-t. Így talán többször is volna kedve az embernek végigpörgetni ezeket a területeket.
Eleve elhibázott ez a csináljuk meg a másik 2 frakció questjeit is hozzáállás.
Hagyták volna 50en abba az egészet és csináltak volna külön adventure zónákat (ahogy arról szó is volt). Nem kellett volna ezt a dolgot erőltetni.
Mindegy, kíváncsian várom, hogy mi lesz a vége, de sok jót nem várok. El lehet ilyen feltételekkel is játszogatni, de a casual tömeg előbb-utóbb megunja, hogy kb. hetente tud esetleg egy szintet lépni.
Én most húzok egy vr1-es karit (új, a régit meguntam), de kb. nem látom, hogy mikor leszek max szinten.
A dungeon scaling is papíron jól néz ki, de gyakorlatban nem feltétlen alakult jól. De ez más téma.
-
#18497 Gondolom logikus az, hogy ha 30% kevesebb xp kell majd egy szintlépéshez, mint eddig, az gyorsítást jelent:
If you have 999,999 XP before tomorrow's patch, you'll just need to gain 1 XP to rank up. This is all as expected.
XP monitorozásról:
We'll continue to monitor feedback on XP gain going forward. It's our goal to ensure that you feel you're making meaningful progression in the game, whether you're level 10 or VR10. We do understand that your ideal situation would be to always receive enough experience by the time you complete all content in an area so that you're prepared for the challenges in the next area without needing to grind in-between. The reduction in required experience should help with that, but please continue to provide your feedback s we move forward with changes to the Veteran System, and Champion System beyond.
Vagyis bőven fognak még alakítani, hogy mindenki elégedett legyen.
-
gseldon #18496 Tudsz linket adni arra, hogy a veterán zónákban kapott xp-t növelik? Én sehol sem találtam ilyet. Az hogy mikortól lépek szintet nem érdekel, az érdekel, hogy 1 db world boss-ért mondjuk mennyi xp-t kapok. Itt lentebb tesztelve volt, hogy kb. 3749 XP-t. Ez mennyire fog növekedni? Szerintem semennyivel sem, de lehet, hogy neked újabb infód van, kérlek oszd meg velem. -
#18495 Ez jó, hogy bemásoltad, csak kb eddig volt érvényes, mivel már írták, hogy 999.999 xp-nél fogsz szintet lépni holnaptól, valamint a veterán zónákban kapott xp-t is növelik. -
gseldon #18494 Hát szerintem a matek nem ezt mondja. Ide másolok a hivatalos fórumról egy hozzászólást, volt aki tesztelte, hogy milyen tevékenységért mennyit kap:
Not sure where Vile is getting their information. Here are some facts.
At VR10 I just completed a major quest chain (on Cadwell's list) in the last Cadwell's Gold area for me, Reaper's March. I got 11, 374 xp total for it in 2 batches of ~7k and ~4k, like they commonly do at the end of the long quest chains. Needing 1,432,550 xp total for a level, it will take 126 major quests to achieve the next level.
Think there are anywhere near 126 major quests in a zone?
I then did a quest hub, not a side quest. It's not on cadwell's list, but was one of the map-altering quests at a ruin/town.
7, 342 xp. Which, again back to the maths, would be 192 of those guys to level up.
Ok, side quest time. I completed a side quest. I got 474xp. Do I really need to do the maths on that one?
Well, you get exploration xp now!!! Sure, I got 420xp for discovering a new place.
Well, you can do dolmens! Far as I can tell you don't get any XP from completing the dolmens. My logs show a series of XP from kills ranging from 308, 463, and 618xp (for bosses). I couldn't identify if any of these were the dolmen complete XP and even if they are, dolmen xp is about equal to killing one mob.
Well, goshdarnit, world bosses! I killed one and got 2,905XP and 844XP combined total 3,749XP. I only need 382 of those for a level. There are 6 in Reaper's March.
Kill XP needs to be considered in with questing xp! I was getting 499xp per kill while doing the gold quest line (might have killed 30-40 total for the completion, I did not think to count them at the time) I was getting 422xp for overland mobs and 294xp for dungeon mobs (wtf!?) during the hub quest and side quests.
I was fighting VR10 mobs the whole time, since everything scales.
You can't get a level from one zone now just doing all the quests, delves, dungeons, exploration, and world bosses. You could get that and more from one zone before, as Attorney pointed out.
It's not a debate. VR leveling XP has been seriously reduced.
Namármost egy zónában van 5-6 world boss, ugyanennyi dolmen, 1 public dungeon. Ezért kb. kapsz 6*4k + 6*4k + 1*15k XP-t, és akkor még nagylelkű voltam, szerintem ettől kevesebb, de legyen összesen 63k xp. Ez még a hiányzó 1 millióhoz sincsen meg 10% sem!!!
Az a probléma, hogy ezt nem fogják javítani, és ezt írták is, nem kitaláció, ezt ők konkrétan ilyennek szánták. Régen amíg XP helyett VP-t kaptunk, egy world boss adott mondjuk 30k VP-t, ugyanez a world boss most ad 3k XP-t, és ez nem bug.
Jelenleg 2 bug van. Az egyik, hogy egyes nehéz küldikért nem kapsz annyi xp-t mint kellene, mert van egy maximum cap, ami a lvl50 10%-a (lvl50-hez asszem olyan 140k XP kellett, tehát a cap kb. 14k xp-nél van, ha ettől kevesebbet kapsz most egy quest-ért, akkor azt nem is érinti a bug, tehát a questek max 1%-át érintheti, ergo ha kijavítják, nem lesz nagy befolyással a kapott xp-re). A másik, meg hogy egyes mobokért, akik több, mint 3 szinttel alacsonyabbak mint te, nem kapsz teljes xp-t. Na ezt is hadd ne mondjam, hogy ha javítják szinte semmit sem fog érni. Minden más xp, amit jelenleg kapsz nem bugos, hanem szándékos... -
#18493 Valahol megértem, én is shadow farmmal húztam fel az altot, mert nincs az az isten, hogy 1000 küldetést újra lenyomjak. De azért még lehet húzni altot csapattal. Nem kell küldizni, hanem dolmen, p.dungeon, worldboss-okon végig kell szaladni. 4-5 emberrel simán le lehet 2 óra alatt darálni egy területet. Ami azt jelenti, hogy kvázi 10 óra alatt fogsz lépni 5 veterán szintet, persze majd ha javítják. Champion rendszernél ugyanez mehet, csak ott már terület korlát sem lesz veterán területeken. V10 után, meg Craglorn-ban már nem olyan nehéz meglépni pár szintet, a dungeon-okkal és a veterán dungeon is ad rendesen xp-t. -
gseldon #18492 Én a nagy xp nerf óta nem játszom. Ez az 1 milliósra leviszem a vr rank határát sem fog rajtam segíteni semmit. Van már vr14-es templar-om amit meguntam. Alt-ozni szeretnék, de NEM FOGOK még 1x végigmenni a VR zónákon. Egyetlen egy rohadt quest-et nem vagyok hajlandó megcsinálni még egyszer. Eddig el tudtam menni Craglorn-ba és hircine vagy shadow grind-al 2 óra alatt 1-2 szintet meglépni. Ez tisztességes és normális volt szerintem. Aki quest-elni akar, megteheti, aki csak a max szintre hajt (mert már egyszer végigment a questeken, vagy nem érdeklni, vagy csak PVP-zni stb. ) az meg megtehette a grind-ot. Most azonban teljesen mindegy, hogy 1 millió, vagy 1,4 millió a szükséges pontszám, nincs több grind, rám van erőszakolva a rohadt quest-elés. Hát ott rohadjanak meg ahol vannak, engem biztosan elvesztettek mint előfizetőt, pedig hűséges voltam, eddig mindent eltűrtem - pvp lagot, a töketlen peccseiket, a bugokat, soha egy szót nem szóltam, végig előfizető voltam. Majd ha egy quest lesz 100k xp és meg tudok végigrohanva csinálni 10 questet 1 szintért, akkor beszélhetünk... -
#18491 Az acsik és skill pontok nincsenek összefüggésben. -
#18490 ekkora láma azért nem vagyok:) az 50 pontos acsiért jár a skill point? -
#18489 When we release patch 1.5.4 (tomorrow), we'll be reducing the amount of XP required to earn a Veteran Rank to 1,000,000 XP. We are also fixing the issue where you are not gaining any Veteran Ranks, even though you've earned enough XP.
If you have 999,999 XP before tomorrow's patch, you'll just need to gain 1 XP to rank up. This is all as expected.
If you have over 1,000,000 XP, you will automatically level up to the correct Veteran Rank, and any additional XP will rollover once 1.5.4 is released. That said, there is a known UI issue where your bar will show you need 4,000,000 XP to gain a rank. This is wrong, and is only a visual error. So, let's say you're VR2 with 2,500,000 XP before we have tomorrow's maintenance. When you log in after patch 1.5.4 is published, you will automatically be VR4 with 500,000 XP toward VR5. However, due to the UI issue, your progress bar will only be 1/8 full. Don't worry, you will still gain the next rank when it reaches 1/4 . This issue will be fixed in our next patch.
Hope that makes sense and helps explain what you can expect! -
#18488 Acsi lista. -
#18487 Honnan lehet azt tudni, hogy egy grp vagy, public dungeonba kapható skill pointot sikerült begyűjtenem? -
#18486 Így van, aki nem bírja cérnával, addig lehet élni is, meg ilyen hülyeségek. -
Sir Critical #18485 Példás a hozzáállásuk, valóban. Hibáznak, de ez van, mindenkivel megesik. -
#18484 Szerintem nem az a cél, hogy kicsesszenek a játékosokkal, hanem próbálnak egy teljesen új alapra hozni a játékot, ami kemény munka és hibáztak, ami előfordul. Nyilván lesz még ilyen. Szerencsére elég gyorsan reagálnak, ahogy erre is tették. Lásd, majd 30%-al kevesebb kell majd egy szint meglépéséhez. -
Sir Critical #18483 Sokan úgy vélik értelmezni a dev-kommenteket, hogy egy kivételével úgy akarták csinálni a dolgokat, ahogyan csinálták is végül: mégpedig a küldi-XP tekintetében, mármint hogy azt nem akarták csökkenteni, csak így sikerült. Remélem, igazuk van. -
#18482 Akkor pont szerencsés időszakban léptem meg a szintjeimet, mire végigvittem a quest láncokat addig pont v10-es lettem, utána a Cyros küldetések felvittek v12-re, kis Craglornos szenvedés plusz 1 hyrcane meg egy shadow boss grind és már meg is volt a v14. Akkoriban a Cyros ismétlős küldetések átlag 30k expit adtak.
Nem tudom miért csesznek ki a játékosokkal. -
#18481 Világjárta NPC. Látott már egysmást. imgur
-
#18480 Akkor en ertettem felre (hiaba, mar nem kovetem annyira a dolgokat), mea culpa. Azt hittem, a legtobb valtoztatas meg csak msot lesz bevezetve, mert az elcseszett 1.5.3-bol kimaradtak. -
#18479 Volt olyan tagunk, aki azért lépett le 2 hónap után, mert heti max 10 óra játékkal nem érte el a max szintet és szerinte ez érthetetlen. -
Bandras DaSilva #18478 Igazából pont az derült ki a devek hozzászólásaiból, hogy nincs rosszul beállítva az xp. Ők kb. ennyit gondoltak.
Lehet, hogy a champion rendszerben az jól van belőve, de per pillanat roppant lassan lehet haladni és azért ez inkább több embernek veszi el a kedvét a játéktól mint ahányan ezt üdvözlik.
Lehet jobban jártak volna egy nagy változással/váltással, addig PTS-en lehetett volna részenként tesztelni a dolgokat.
Mindegy, ha javítják a szintezést, akkor ismét játszható lesz a dolog. Addig meg lehet altozni..ha van kicsi mert 1-50 között minden rendben. -
#18477 Igen, ez igy oke, csak vegyuk figyelembe, hogy jelenleg a veteran zonakon megolt mobok utan jaro XP bugos vagy rosszul van beallitva. Illetve azt, hogy a veteran rangok egy-ket honapon belul megszunnek, a kapott XP mennyiseg/kill viszont nem, es ha mar most lemennek kutyaba, hogy minel hamarabb legyen VR14 valaki, akkor a champion pontoknal is ez lesz, aminek a vege az lesz, hogy ket honap alatt maxra huz mindenki mindent. De lehet, csak en latom picit negativan ezeket a konnyiteseket es kovetkezmenyeiket.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2014.11.12. 09:07:39 -
Bandras DaSilva #18476 Teljesen így gondolom én is.
Veterán szinten egy terület-egy szint elv érvényesült, de az xp-s rendszerben már ha egy területet teljesen kivégeztél és megcsináltad az összes questet, akkor sem volt elég xpd a szintlépéshez. Nagyjából úgy kell elképzelni, hogy egy quest leadáskor olyan átlag 5k xpt adott. Mobok meg darabonként 400-600-at. Ki lehet számolni, hogy így mennyit kell ölni.
Craglorn grindolós dolog most eléggé ki lett herélve (úgy hallom), szóval kell ez a változás mert iszonyú lassan haladsz. Arról már nem is beszélve, hogy egy veteran dungeon végigtolása sem adott többet 40k-nál. Szóval még ott sem nagyon tud pörögni az ember.
Jó lenne ha ez a champion dolog bejönne minél előbb mert ez a köztes állapot roppant kellemetlen. -
Lengyel2 #18475 "másfél misi sem egy hatalmas tett"... nem értek egyet, én szintezős veterán voltam még az update 5 után is, amikor bevezették az xp-t, és sokkal lassabban lehetett szintet lépni, mint amikor VP-t kaptunk, holott azt ígérték, hogy gyorsabb lesz. Az update 5 előtt egy veterán zóna kb, egy veterán szintlépésnek felelt meg (és még azt is lassúnak találták sokan), az xp rendszerben egy zóna végig-questelése (questek, dolmenek, bossok, solo dungeonok) csak annyi xp-t adnak, hogy nem tudsz egy szintet meglépni. Én az utolsó veterán szintemet xp-sen csináltam végig, és nem volt elég a vet 10-es Rift zóna, hogy fellépjek vet13-ról vet14-re, miután végigértem a főszálnak, és az egész térkép fehér volt, még grindelnem kellett, hogy elérjem a szintlépést.
De a fórumokon vannak olyan veterán szintezők, akik írják, hogy a zóna kétharmadát megcsinálták, és még csak a vet szint felénél tartanak. Ez azt jelenti, hogy alulszintezve kerülnek át a következő vet zónába, és a következőbe is... és a folyamat vége, hogy úgy érik el a vet 10 zónát, hogy kb vet 6-7 szintjük van. Én azt értem, hogy erre rá lehet pakolni group tartalmakat, triálokat, stb (habár az update 5 után mintha azok xp-jét is nerfelték volna), én is így lettem vet13-as, mire a vet 10 zónába értem. De _eredetileg_ nem így tervezték a mechanikát, hanem úgy, hogy questekkel el lehet érni a vet 10-et, és utána end game tartalmakkal a vet 14-et. Most nem lehet elérni csak a quest zónákkal a vet 10-et. -
#18474 Pedig volt mar ilyen, azt hiszem szakmai skillnel. Peccs elcseszett valamit, az azt koveto - egy hetre ra - fix utan meg ugrott vagy 10 szintet, mert az inspiration jova lett irva, csak az ui nem jelezte.
Az 1 misis VR szint szerintem faszsag. Siman es konnyen megoldhato volt mar kroabban is a szintezes, de most masfel misi XP sem egy hatalmas tett, 1 misi szinte meg mar ingyen van, nonszensz. Kar, hogy a fejlesztok kezdik ennyira kinyalni a sok segget. De, ez csak egy velemeny, a sok kozul.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2014.11.11. 23:52:19 -
Bandras DaSilva #18473 :)
Hi everyone,
We have identified the issue where you are unable to level up to a higher Veteran Rank even though you are continuing to gain XP. We are working on a fix for this as quickly as possible, but please be aware that you are not losing any XP by playing in the interim. Once we roll out the fix, all you’ll need to do is earn one point of XP (by killing a monster or discovering a town) and you’ll rank up to the correct Veteran Rank and receive skill points owed to you.
Also, we have heard your concerns about the overall amount of time it takes to earn Veteran Ranks, and are planning to reduce the amount of XP required to earn a Veteran Rank to 1,000,000 XP from 1,432,550 XP, decreasing the amount of time it takes to gain a Veteran Rank by a third. We’re aiming to have this available to you in our next patch.
Hát végül is ez is egy megoldás...
Szóval a következő patchben javítják a szintezéses bugot, elvileg megmarad az xp és szintet is rögtön lép majd az emberünk mihelyst legalább egy xpt-t szerzünk a javítás után.
Erre azért nem vennék mérget:)
A szintekhez kötődő xp-t is csökkentik 1 millára, így közel 30%-al gyorsabban lehet majd fejlődni. -
#18472 Elbasztak valamit, a hetvegi veletlen pecseles utan valoszinuleg elkezdett valaki kapkodni, ami sosem jo. Van ez igy. Majd megoldjak, ha mas nem, penteken. Addig is javaslom a dev tracker koveteset, ott sok valaszt kap az ember, hogy mi veletlen es mi szandekos. -
#18471 Arról van valami hír, hogy pl. a craglom-ban a boss xp-ket rendbe rakják?
mert 259xp egy 56k hp-s bossért elég kiábrándító...
amugy azon rohogok, hogy tegnap kiloggoltam v5 ként 16%xp-vel, es az ma lecsokkent 5%-ra...reciprok rest bonus...
idiota bagazs ez a zenimax. -
Johika #18470 Majd mecsinaljak, adig xp gyujtes:) -
Bandras DaSilva #18469 Mondjuk úgy látom elég sokan vagyunk így ezzel:(
Utoljára szerkesztette: Bandras DaSilva, 2014.11.11. 19:38:57