The Elder Scrolls Online
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyetlen egy bajom van a sorcererrel jelenleg, hogy rákényszerítenek a staff használatra. Kitaláltam egy nagyon szórakoztató 2h buildet. Úgy ahogy még sikeres is pvpben, de a teleport nerf óta már teljesen használhatatlan. Burst damageben pedig semmi sem veszi fel a versenyt a destruction staffal. :/
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
A teleportot már többször nerfelték, jelenleg minden használat után 50%-kal több magickát eszik. Eddig is max 4-5x használhatta egy sorcerer a teljes magicka pooljából, és akkor nem harcolt mellette. De azt elhiszem, szörnyû érzes lehet, egy amúgy nulla védelemmel rendelkezõ kasztot kergetni. Nincs ingyen kill. 😞
Felõlem vegyék el a sebzését, ne cczen, de maradjon meg normális teleportnak, vagy vegyék ki a játékból és a sorcerer kapjon értelmes survival skilleket.
A whirlwind egy kivégzõ skill, ~20% hp alatt üt nagyokat, az impluse nem az. Ettõl függetlenül tényleg az lenne a logikus lépés, hogy a ww alap sebzését és költségét az impulsehoz hasonlóvá teszik, de akkor ne sebezzen nagyobbat alacsonyabb hpn.
A magevicc pedig nem látja a bujdosó embereket, mert már béta óta bugos, és nem is ezért használják az emberek, hanem az -5% max magicka = +20% spell crit buffért.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Tehát szerinted a Sorci nem erõs? Akkor nézzük a tényeket:
- Crystal Fragmant 2-3 lövéssel végeznek vele ki bárkit, és még fel se tudsz álni, fõleg hogy 35% eséllyel újra ellövi. ( pvp-ben, solo boss farmra tökéletes)
- lightning teleport (neve most nem ugrikbe) pvp-ben megölhetetlen tõle, kivéve ha nem tud játszani vele.
- Destructive staff: Impulse a többi fegyver alapú aoe skillhez képest még minig imba, és az 1.1-ben megnövelt mana igényhez képest még mindig kevesebb elsütni mint pl a dw whirlwind, ami ráadásul töredékét is sebzi, köszönhetõen a light armor skilleknek.
- mage light egy vicc, látod vele a stealth/invicible. plusz 20% spell crit.
Ez csak pár példa volt és a méltán IMBA DK-t direkt nem is említettem.
Most a spell damage enchantot nézegetem. Ez 13 spell powert növel per darab, de ahogy néztem, vannak képességek amik nem egy az egyben számolják, hanem valamiféle szorzóval. Ilyen például a Crystal Shard képesség a Sorcerernél. Viszont a warlock set/és a cost reduction nélkül iszonyat gyorsan égetem el a magickát. Így hosszútávon lehet nem éri meg az a +50-100 damage.
Nagyon örülnék, ha a készítõk egy kicsit informatívabbá tennék a játékot. Tudni szeretném, hogy pontosan mennyit érnek a karakterem statjai, és ha nem muszáj nem tesztelném le magam az összeset.
A staff tele van hasznos skillel. Ilyen az Impulse, ami a legjobb nem kaszthoz kötött aoe képesség, vagy a Force Shock, ami jelenleg az egyik legjobb (spammelhetõ) single target képesség. Bár már kicsit nerfelték, de a Destructive Reach képesség is nagyon jó, fõleg, hogy nagyon menõ tûzkarikákkal dobálni az ellent.
Azért kérdezem, mert eddig fõleg egy V3-as templarral játszottam ( Shild vagy Two Handed ), ugyan mostanában elkezdtem altozni egy DK val és egy Sorc-al is, de mindkettõ 10-es szintû így még nincs túl nagy rálátásom a kasztokra.
ESO - @Omrega - " Ne álldogáljatok, öldököljetek! " : waterworld
2. Ha csökken a természetes regenerációd, az olyan, mintha folyamatosan sérülnél és csak a sebzés értékén felüli regen számít tényleges gyógyításnak. Azt nem várhatod el, hogy ez az érték átmenjen mínuszba és ténylegesen sérüljenek a játékosok.
3. Az összes vámpír passzív közül csak 4 mûködik. Ebbõl a 4-bõl 1 az ami tényleges pluszt ad (+10% magicka/stamina regen). A vámpír skillekbõl egyedül az ultimate használható, de mióta az emberek megtanultak mozogni, már nem maradnak benne.
Ezekért a hihetetlen "imba" képességekért cserébe bármiféle tûzsebzés nagyjából azonnal elhamvaszt. (kipróbáltam 4500 Fire resist annyit jelentett, hogy egy mob 500 körüli tûzlabdájából 450-et csinált. A spell resist sem ér sokkal többet.
Szerintem pedig az a butaság, amikor az emberek ész nélkül hisztiznek olyan dolgokért amiket nem teljesen értenek. Ilyen például a fórumos sírdogálás, hogy nerfeljék a sorcerereket, mert a destruction staff túl erõs. Tehát ha valakinél botot látunk és erõsnek tûnik az csak sorcerer lehet! 😄
A másik meg az, hogy lehetséges (és értelmes) megoldások helyett, csak ismételgeted, hogy nem tetszik, fúj fúj. Nagyszerû.
Az 1. ponthoz azt tenném hozzá, hogy igen, változtattak már rajta, de mikor elindult a nagy vámpírfertõzés, akkor bizony röhögve kiellensúlyozta bárki és még most sem túl nehéz.
A 2-hoz pedig azt, hogy nem 2 órát játszhatna, mert nem 30%/sec sebességre gondoltam, hanem lassú, de folyamatos tikkre, emiatt nyugodtan mehetne bárhová, csak figyelnie kellene rá. A -75% regen egy potit igényel és ennyi, ugyanúgy folyamatos full HP-n lehetsz, gondolom.
Szerintem inkább az a butaság, hogy vámpírok ezrei rohangálnak minden városban és területen fényes nappal, komoly negatívumok nélküli imba skillekkel és vámpírállapottal, ráadásul a lakók sem menekülnek sikítozva, hanem mosolyogva kiszolgálják õket a boltban, eltársalognak velük stb. 😊
https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)
1. Akármit csinálsz mindig jobban sérülsz a tûztõl, mint mások. A dunmer racial már nem 50% védelmet ad, hanem egy fix értéket, mint az ékszerekre rakható védelem is max szinten ez ékszerenként 1500. Három ékszerrel is ropogósra sütnek bármivel.
2. Ha jobban megnéznéd van "dot" sebzés, hiszen minél mélyebbre süllyedsz a vámpírságban annál lassabb a természetes regenerációd. (-75%)
Arról már ne mis beszélve, hogy elvárni valakiktõl, hogy 6 óránként csak 2 órát játszhasson, és akkor még nem is beszéltünk azokról, akik nem egész nap/délután/este játszanak, nos ez egy csöppet túlzásnak érzem.
A vámpír/vérfarkas témát sokkal erõsebbre kellett volna tervezniük és valamilyen olyan rendszerben kiosztani fix számú embernek, mint pvp-ben az Emperor státusz. Aztán ha harapdálni támad kedvük létrehozhatnak fix számú követõt, akik már egy gyengébb verziót kapnának.
Ennek így lenne értelme, hiszen a story szerint is az elsõ tiszta vérû vámpír alakítja át a játékost.
Szeretném ha sokáig fennmaradna ez a sorozat és az mmo is.
Pár év lemaradással ugyan, de amikor már megfizethetõ áron adták, megvettem eredetiben mindhárom részt.
Gondolom rajtam kívül is sokan így vannak vele.
A felhígulásról: várható volt, mivel egy mmo lett belõle, hogy sok lesz a troll, a vérpistike, a botok és mindenféle más játékos is. Mindig ez van. Arra kell vigyázni, nehogy elvegye a kedvet a játéktól. Ha látja a normális player, hogy botok farmolnak ezt-azt és jobban boldogulnak mint õ, felmegy a pumpa és rosszabb esetben abba is hagyhatja.
De úgy hallom tesznek már a botok ellen, ez jó jel.
Valahogy úgy érzem a jelzésekbõl mintha nem egészen készültek volna fel ezekre a problémákra a játék kiadásáig, pedig jó ideje ismertek már rengeteg más mmo-ból.
Én viszont azt látom, hogy általában a legkönnyebb megoldást választják. Amikor Craglornban mindenki a Ruinsban farmolta a bossokat, akkor arra azt találták ki, hogy jó, akkor nem adnak sem lootot sem pedig xpt-t...nins is ot senki már.
Anomaly farmra kitalálták ezt az xp nerfet, nem is nagyon tolják már. Gondolom a következõ majd Balamath lesz, ahol most is kijön 200k xp egy 7 perc alatt (mértem), vagy a boss runok, ahol egy kicsit több, de oda nagyobb csapat kell.
Ezekkel pont azt büntetik, akik rendesen játszanak. Nem értem, hogy miért nem tettek egy lockoutot az instákra. nem kell egy napos dolog, de legyen 1 óra. Az anomaly farm is oylan, hogy miért spawnolnak ezek 4 percenként? Legyen random vagy vmi egyéb eventhez kötve és adjon normál xpt. Nem biztos, hogy ezek a legjobb megoldások, de azért jobb kint a 0 xp.
Trialoknál is...oké, hogy van rez limit, de ha buktátok, kimentek, regroup, lehet kezdeni ismét? Miért nincs rajtuk egy lockout vagy vmi egyéb idõlimit?
Ráadásul AA-t végigtolják a profik 15 perc alatt. Azért az egy raidnél durva.
Ugyanakkor Craglornban a uestet dungeonök kurva jók. Sok jó ötlettel. Olyanból kéne több.
Megjegyzem, hogy a nagy boss tsb farmolás kb tönkrevágta a gazdaságot is, mert kb mindenki fullon van legalább lila húzóig mindenbõl, annyi szar esett. Egy boss meg dob 5 aranyat ha szerencséd van...
Azt is változtatni kéne. A bossok a dungeonökben dobjanak több zsetont és használható cuccokat. Volt arról szó, hogy majd set itemeket dobálnak stbstb, hát ezekbõl olyan sok nem valósult meg. Nyílván a public dungeonben ezt nem lehet megoldani, de ott pl. jó, hogy ha m,egölöd a bosst, akkor autána x ideig nem dob lootot.
Arról már nem is beszélve, hogy a nagy tester guildek a tesztek alatt csak az exploitokat keresték és nézték és aztán ezeket jól kihasználva pikk-pakk megcsináltak mindent majd persze jön a sírás, hogy hát izé...nincs semmi a játékban.
Material spawn time-ok ismét egy vicc. Craglornabn kb fél óra alatt összeszed az ember kb 100 vizet, vagy 50 virágot meg egyéb növényt....az érc meg fa meg még könnyebb. gyakorlatilag egymás hegyén-hátán vannak a node-ok. Ez egyrészt kényelmes, mert nem kell szarakodni órákat ha kell vmi, másrészt viszont nem is angyon tudsz eladni semmit.
Potik mennek meg a glyphek ahogy én látom. De azok is csak addig amíg mindenki fel nem húz egy olyan karit amivel ezeket is kimaxolta. AZtán kb mindenki önellátó lesz.
Ez rossz dolog. Akkor egészséges a dolog ha nem tudsz mindent saját magad elõállítani. Mindegy, ez messze vezet.
Nem gyõzöm hangsúlyozni (mielõtt félreértené valaki), hogy ezekkel együtt én még mindig imádom a játékot és rengeteg idõt töltök el vele. Minden percét élvezem.
A VR területek meg sztem nem nehezek. lehet bizonyos kasztokkal nehezebbek, de nekem nem nagyon volt gondom...leszámítva a vet5ös területet. Az is igaz, hogy kellett 2 skill reset a veteran területeken. Máshogy mûködik azért mint az 1-50es területek.
https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)
Csak azt felejtik el, hogy akik ezzel is elégedetlenek, azok mással is azok, azok is maradnak. Õk fognak a leghamarabb lelépni a játékból.
Azokra kéne fejleszteni, akik maradnak sokáig. Azoknak a kívánságaival kéne foglalkozni, nem az ilyen pillanatemberekre fejleszteni.
Tudom rövid távon bevétel, de mi lesz késõbb? Amikor már leléptek a pillanatemberek és maradnak a TES-rajongók, akik meg ezekkel a hülyeségekkel (pld. a nappali vámpírszaladgálással nulla következmény nélkül, vagy a túl erõs skillekkel) elégedetlenek!
Nem lehet mindenkinek megfelelni értem én, de ha csökken majd a játékosszám, megoldásnak mit fognak elõvenni? Hát persze hogy a free to play-t.
A Vampir otlet jo, jelen volt mar ez a TES jatekokban, de a hiszti miatt esely sem lenne bevezetni. Mert, hiaba opcionalis, az nem szamit, ha o vampir akar lenni es csak napi fel oraja van, ne szopjon amiatt, mert nappal van ingame.
Ugyanez a nodek eseteben. Minden erc, noveny ugyanott spawnol, mar az Early Acces alatt volt addon, a pontos spawn helyekkel. Miert nem lehet random? Mindjart nincs ABCDE pontok kozott sinen halado scriptelt bot.
Tudom, utolag mar nehez ezt megoldani, nem is fogjak. Az elejen kellett volna erre gondolni.
...es elertem ezzel oda, amelyet sosem fogok megerteni a modernkorni jatek fejlesztok reszerol, legyen az single, mmo, flashjatek, barmi. Azt, hogy sosem gondolkodnak az ilyen jatekosok agyaval, es nem keszulnek fel elegge az exploitot/bugot kihasznalo emberekre es a farmerekre/botokra. Meg akkor is, ha tudom, hogy ezek vannak kisebbsegben, de ez a kisebbseg oda tud baszni a hangulatnak 😊 Akkor inkabb adjanak egy kis zsebpenz valamelyik elvetemult tizeneves kinainak, es hagyjak jatszani 2 hetet. Majd az megmondja, mit kell javitani. Nem hiaba a legjobb tolvajokbol lesznek a legjobb biztonsagi szakertok.
VR-en én is leváltottam a stamina skilleket, és a shadow cloak, surprise attack, assasin's blade combot kellett használnom, hogy ne haljak meg lépten nyomon.
Az EU szerver hiánya miatt a pvp nálam diavetítés volt, annyira laggolt. Rátámadtam egy célpontra erre nem is ott volt ahol én láttam. Siralmas!!! pedig nincs rossz nettem.
Pedig ez lenne a természetes/jogos.
Valamit valamiért.
az egyedüli megoldás az lett volna, ha használhatatlanul keveset nyújt, és/vagy valami küldi rewardhoz/achihoz kell. akkor a végén mindenki kigyógyult volna belõle, és megmaradt volna rp elemnek.
@Nephin: kb. ugyanazt mondjuk.
Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.
Oké, elég könnyen megszerezhetõ, legyen. Imba, ha átalakul, ez is rendben, ha nem lehet vég nélkül spammelni, értsd: legyen rajta idõklorlát vagy akármi, amivel ez megoldható.
Viszont:
- a tûzsebzésre való érzékenység ne legyen simán kiküszöbölhetõ egy dunmer karakterrel és némi kis traitáldozással
- a nappali rohangálás vicc, legyen rajtuk egy lassú, de állandó dot ilyenkor, amitõl olyamatosan csökken a HP-juk, míg nem mennek zárt helyre vagy nem lesz éjszaka
felteszem a játék nem változott jelentõsen azalatt a 4 nap + 1 hét alatt. tehát az embered tudta, mi fog rá várni, és azt vállalta is. 1 hétig bírta, tehát nem volt megfelelõ a feladatra.
A skilleken meg látszik az, amit az utolsó hónapokban is mûveltek, hogy össze-vissza rakosgatták, módosítgatták, ez lett vége.
Most, hogy van már némi rálátás a játékra, azt mondanám, hogy szeptemberre kellett volna csúsztatniuk a játékot, mivel még mindig béta fázisban van a játék. Raid-ek a megjelenéskor kellett volna, EU szerver szintén, bugtalanítás, skillbalansz. Pont azzal az 5 hónappal vannak elcsúszva.
"a szintezés az a single player mûfaj. szügségtelen rossz."
amikor agyatlan barmokrol beszélsz akkor ilyesmire gondolsz.😄
Egyébként igen, sok mindent javítani kéne, mert vannak bõven furcsaságok. Részemrõl még kap decemberig idõt, addig nem lesz más, szóval remélem jó felé indulnak el a fejlesztésekkel. Ha nem akkor sincs nagy baj, 8 hónapot elvoltam ezzel is. 😊
Amikor jott az elso hir, hogy lehet vampirra valni, orultem. Irtak, hogy nem lesz egyszeru, de majd a jatekosoknak kell rajonnie, hogyan. Meg jobban orultem. Most, hogy lepten nyomon csak vampirokkal van tele a jatek, olyan szinten elvette a kedvem az egesztol, hogy az hihetetlen. Egyedi, kis letszamu kozossegnek kellett volna lennie a vampiroknak, 100 emberbol 1-2 fonek. Ez konkretan el lett baszva, nincs ra mas kifejezes.
Ami az ESO kozosseget illeti, ezt en is mindig leirom szomoruan, hogy sajnos minden szemetet ide fujt a szel. Azt hittem anno, hogy a havidij majd meggatolja, de nem. Sajnos megerkezett ide is a kieleguletlen kiegett es megcsomorlott mmo kozosseg, akiket az ESO sem szorakoztat. A korabbi jo TES kozosseg, amelyek a mod-, fan- es community siteokon alakult ki, nem tud mit tenni a hirtelen beszabadult agyatlan barmok miatt. Csak remelni lehet, hogy ezek a "game es mmo hopperek" eltakarodnak a kovetkezo megjeleno jatek iranyaba, es tisztul a kep. Van kivetel, vannak nagyon jo arc emberek, normalis kozossegek, de hihetetlen ami megy most. Remelhetoleg 2-3 ev mulva erkezo TES VI-ig visszaall a rend. Meg egyszer, tisztelet a kivetelnek. Hibas ebben az ESO is, mert ugyanabba a hibaba esett, mint mas mostani mmo, vagyis nincs rakenyszeritve a jatekos arra, hogy szerves resze legyen egy kozossegnek, emiatt azt hiszi, barmit megtehet, barkit elkuldhet az anyjaba, barmikor szetbaszhatja a zone chatet, vagy szopathatja a kis karaktereket, mert neki egy utes a mob, stb. Szerencse, hogy guild szinten normalis a helyzet, de az vicc, hogy a zonacsetet nem a goldspam miatt lovi ki az ember, hanem a folyamatos troll faszsagok miatt. Es mi lesz itt, ha f2p lesz? Ne adja isten!
Karaktereket VR szinten nem ismerem, van egy woody NB (medium, DW Sword/Bow), egy altmer Sorcom (heavy, DW sword/Resto) es most jatszogatok egy redguard DK-tal (pure dps, mediumban, 2hand/2hand), de eddig 1-50 kozott mint kes a vajon. Tudom, VR nehezebb lesz, de hat en lassan haladok 😊 Az viszont ketsegtelen, hogy nincs megy egy mmo, ahol ennyi defense kepesseget kell hasznalnom, karaktertol fuggetlenul. A skill slotok feleben def/armor/shield/stb kepesseg van. Pedig vegigtankoltam wowot 2005-2014 kozott egeszen a pandas raidekig (azokat mar nem), de sose voltam rakenyszeritve arra, hogy ennyire vedjem a seggemet, akar egy sima harcban is.
Ami a spell/staves vs melee/weapont illeti, ott nagyon el van cseszve valami, az ketsegtelen. A staminas kepessegeimhez ragaszkodok, mert en szeretek kardokkal suhingatni, jo nagyokkal, de az tenyleg vicc, hogy staminabol ami groupot agyonverek 20 sec alatt, az stave/spell kepessegbol 8-10 sec. Vagy, egy szaros mage/pyro NPC ellenfel jobban megszopat, mint 3 melee cimboraja. Persze, oket utom eloszor, de van az, amikor tobben is vannak, es sima staves puff-puff normal attackkal halalra szopatnak, ha nem nyomok el minden szart es nem iszok is kozben 😊
Nem a kihivassal van a gondom, megoldom, nem sietek - ellentetben par korabbi hozzaszoloval, en raerek -, a jatek megvar a kovetkezo 3-4 evben, viszont sajnalom, hogy a kedvenc melee harcmodorom hatterbe van szoritva. Egyelore.
A világ nekem tetszi, ahogy a többi TES játék is tetszett, de a class ballance egy siralom. Ezaz elképzelés, hogy minden class skill magicát használ jó nagy hülyeség volt. A stamina alapú skillek töredékét sebzik a magica alapúakhoz képest. Plusz a magica alapúakra sokkal jobban rá lehet specializálódni (light armor magica cost reduc./ spell penetration) a medium armor bónuszai hiába a crit bonusz semmit se érnek.
A lényeg, mágus/healeren kívül más kasztal nem nagyon lehet érvényesülni, fõleg lvl50 felett. Kivéve persz a DK, hisz az még mindig egy vicc. Na meg a vámpirok, a játékosok több mint 50%-a vámpír, na ne röhögtessenek már, a Zenimax ezt hogy a francba gondolta???!!!
Hogy mégis hogy jutottam el VR8-ra? a válasz mazohista vagyok 😊
Bizom benne, hogy a Zenimaxnál mielöbb rájönnek, hogy mit kéne elsõdlegesen javítani.
Elõzõ siet, mert türelmetlen, utóbbi már nem annyira; olvasgat, körülnéz, stb.
Biztosan vannak kivételek is, de szerintem ez az általános.
Nem hülyeség ez a nem kötelezõ veterán szint dolog. Aki akarja csinálja meg, aki meg nem, az nem.
Nem más tehet errõl, mint az emberi psziché. Van egy kitûzött, jól behatárolt út, egy feladat, jelen esetben lvl 1-tõl vlvl 10-12-ig, ami miatt az ember teljesítési kényszert érez. Jobb esetben így szocializálódik, gyerekkorban az iskola és a házifeladat, felnõttkorban a munka/munkaidõ vagy az aközben megkapott, kiszabott feladatok jelentik ezt, ami után jön a szabadprogram, az elvégzett munka gyümölcse.
Éppen ezért ez a séma (korlátos fejlõdés, végtelen endgame) az ideális és kívánatos a tömegek szempontjából az mmo-kban.
Véleményem szerint egyetlen apró eltérés, és a játék jobban dübörögne, mint valaha: maximális szint lvl 50, a veterán szintek csak extrák, amikrõl a csapatos tartalmak (pve/pvp) alkalmával leszintez lvl 50-re a játék. Jelen esetben az újabb és újabb veterán szintekkel, csak extra házifeladatot és túlórát rónak mindenkire.
Tudom javasolni nekik a Dawn of the Dragons-t ott nincs maximális szint és 3 havonta jön ki az új top szett. Elég népes tábora van, és bár elég komoly iramban fejlesztik a játékot, így is sokan sírnak a fórumon ( sokszor joggal )
Én se szeretnék így "felfedezni".