The Elder Scrolls Online
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szarumán igenis írsz elég nagy böszmeségeket. hogy rakás szar az egész stb. Meg hemzseg a bugoktól. Ez egész egyszerûen nem igaz. Folyamatosan bõvítik, javítják stb. Ha régi MMO róka vagy, akkor tudhatnád hogy minden MMO bugos az elején, és sosem tûnnek el teljesen. A WoW 10 éves és még mindig balanszolgatják, és vannak benne bugok. Az ESO sincs, és nem is lesz másképp.
A játék hanghulata pedig egyszerûen zseniális, a grafika, a hangok min a helyén vannak.
Abban viszont igaza van Szarumánnak, hogy lvl50 után elég nyögvenyelõs grind a VR szintezés, sajnos nem kisit van eltúlozva a szükséges XP. Én napi 1-2 óránál többet ha akarnék sem tudnék játszani, mert egész egyszerûen unalmas. Valóban pár sémára van ráhúzva az összes küldi. Már annyi járványt fékeztem meg hogy a Járványügyi Hivatal interjú nélkül felvenne középvezetõnek. De a fõ gond az, hogy ezzel elveszik a kedvem az altozástól is más területen, mert a VR szintek farmolása olyan rossz szájízt hagy bennem, hogy isten ments azokat végigtolni még altokkal is. Ezen kívül az AH hiánya bõdületes hiba. Lehet hogy megaszerver megoldással nem mûködne, de a gond attól még gond, nincs AH, a guild store meg nem csak használhatatlan, hanem értelmetlen is.
Egy halom küldetést elolvastam, fõleg az elsõ pár zónában. Sõt, az altomat úgy kezdtem, h na ezzel majd mindent elolvasok. Nem jött össze. Még 1x leírom, h miért:
A fõ gond az 'rpg' vonallal, h max papíron létezik. Amint egy zóna kész, a fene nem megy oda vissza, így nem látod, h mi lett a területen. Van választási lehetõség egy halom questben, de semmi jelentõsége nincs, h mit választasz. A skyrimban mivel állandóan whiterunba mentem eladni (ott volt a házam), számított, h mit csináltam a játékban. Pl a DB egyik questje után az egyik boltos elküldött a picsába, vagy ha jött a stormcloak/imp army, akkor szintén változott a város, meg ilyen apróságok mindenhol. Itt semmi ilyen nincs, kész egy quest, többet az életben nem látod az npct. Van frakciónként kb 5 npc, akikkel késõbb lehet találkozni, de ennyi.
Tehát, hangsúlyozom, hogy az elsõ karakterrel NEM skippeltem minden questet (de nem is olvastam végig mindet), viszont ÉRDEKTELEN a questek nagyrésze. Nincs meg az, mint a korábbi tes játékokban, h a karakter 'valaki', inkább annyit érzek, h 'éppen erre jártál, segítsél már nekem/nekünk, aztán meg mindenki megy a dolgára'.
Ami leginkább bosszant, az okoskodásod. Földobsz egy faszságot, majd abból vezeted le a további faszságokat. Igen, én is tanultam logikából, h hamis állításból bármi bebizonyítható, köszönöm rá a példát.
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
Te skipeled a PVE content 90%-at, hogy elerj a max szintre es lehessen menni raidre. Igy persze grind az egesz, space-space-space-kill-kill-space-space. Csakhogy ez egy TES jatek, es ezzel igy magaddal basztal ki, amire MOST jottel ra, es emiatt rossz a szad ize. Ez nem a te jatekod. Ha raides loottal akarsz fovarosban tundokolni a lowlvl karkaterek elott, akkor ez nem a te jatekod. Bar, ezt mar te is latod. Bosszant is a dolog, szemmel lathato.
De azt tovabbra sem ertme, miert kell mindezek utan hazudni? Penzed nem kapod vissza. Jobb az elmeny nem lesz szamodra. Semmi sem lesz jobb attol, amit csinalsz. Lasd be, elcseszted, rossz jatekot valasztottal, es ez nem a te stilusod. Ahelyett, hogy tovabballnal es keresnel valami szorakoztatot szamodra, beszelsz itt ossze-vissza. Bar, ez is tipikus valahol.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
http://hu.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_hominem ezt meg tudom javasolni. Ne a személybe köss bele, hanem az állításokba. Ha meg tudod nevezni a másik (többi) mmo topikot, ahol nemtetszésemnek adtam hangot, hajrá. Nem fogsz ilyet találni.
MMO hoppernek nem tartom magam, az utóbbi 10 évben kb 6-8 mmoval játszottam, átlag 6-8 hónapig vagyok egy játékban, de van ahol 1+ évig is.
"csak a szokásos, az idõmilliomos kövér, nõtlen kockanomádok szarrá játszották, " - ugye ezt nem érvként hoztad föl?
Remélem 2 maxos karival (jó, az egyik csak v10) nem sorolsz a felsõ kategóriába. A 2 kari viszont arra elég volt, h 2 irányból is lássam a skilleket, a balanceot, és a bugokat is. DKval talán kicsit kevesebb van, NBvel kicsit több.
#17175 erre a jó ízlés keretein belül nem tudok reagálni.
tl;dr Szerintem nem ér annyit, amennyit kérnek, érte, más szerint igen, a döntést (h megveszi-e v sem) úgyis mindenki maga hozza meg.
Elõször azzal, hogy mekkora májerek , hogy 2 hét alatt max szinten vannak ( persze napi 1-2 óra játékkal és úgy, hogy õk aztán mindent de mindent felfedeznek és elolvasnak aha....)
Majd egy hónap után ugyanezek a kockák sírnak, mondván alig van end content.
Nem tudom te, illetõleg a fentebb megszólított mikro 8bár annál hangosabb ) közösségbe tartozó gamerek mazohisták vagytok-e, de pont ti mmo "kalandorok" tudhatjátok a legjobban, a content mindig az elsõ 1-2 hónap után kezd bejönni, amikor a többség elér arra a szintre , hogy használni is tudja, ugyanis ez a réteg fog úgyis elõfizetni nem pedig a két hét alatt veterán12 nolifer vérpistikék. Azok addigra már tovább szaladtak a következõ hiperszupi mmora.
Mindezzel egyébként nekem nincs is problémám amíg közülük páran mint te nem érzik ezután küldetésüknek, hogy még hónapokig teleszemeteljék a fórumokat és hergeljék az egyébként a játékot még aktívan játszó embereket neadjisten akik éppen gondolkodnak annak elkezdésén.
Számodra a tanulság, hogy a következõ világmegváltó mmo megvételével várj start után 1-2 hetet, majd miután megvetted ne 0-24ben kockulj rajta így nem fogsz azon stresszelni, hogy vannak benne bugok illetve nem teljes az end content mivel mire így max szintû leszel fentiek 90% már megoldódott.
Tetszik nem tetszik 2014 ide vagy oda minden mmo "tele" van bugokkal a megjelenéskor, illetõleg az elsõ 1-2 hónapban teszik bele az end content jó részét.
Azt az idézetet meg vedd már le mert csak saját magad parodizálod vele 😛
ha szereted a tes világát akkor kötelezõ. sok quest fasza történettel...stb. a pvp a véleményem szerint brutál jó.
nagy piros pont hogy jól van optimalizálva. minimális lagom van elvétve...betudom usa szerónak.
minimális bugal találkoztam idáig lehet majd belefutok komolyabbakba is.
mint minden mmonál itt is az elsõ hét után nerfért kiabáltak..blablablablablablablabaaaa....
csak a szokásos, az idõmilliomos kövér, nõtlen kockanomádok szarrá játszották, van 4db vr12-es karakterük és most éppen hugyozzák a játékot.
szerintem vedd meg.<#awink>#awink>
Csak azt nem értem, ha ennyire szenvedsz és szívbõl gyûlölöd a játékot, miért játszol vele. Egy játéknak nem az a lényege, hogy szórakoztasson?
Nem gondolod, nem azzal eltölteni az életed, hogy egy "botrányosan szar mmo"-val játszol?
Azt továbbra is fenntartom, h jelen állapotában a játék inkább egy fizetõs béta, mint egy kész játék. Vannak élvezhetõ részei, de az összkép egyre inkább negatív, ahogy haladok elõre.
- Ez a saját véleményed, szerintem meg király, ennyi
Endgame gyakorlatilag nincs (2x 10 perc raid),
- gyakorlatilag 400 óra pve küldizés, 18 dungeon, jópár veterán dungeon, solo és publik dungeon, egy borzasztó nagy pvp terület várfoglalós és egy elég új maxos veterán zóna
a pvp még kezdetleges (balance is szar, és a nagyobb fightokon lag is van),
- vannak balansz gondok, de semmi extra, kezelhetõ, óriási tömegben van lag, de így is sokkal jobb mint bármelyik elõzõ mmo-ban. A motor kiválóan kezeli a tömeget
de ami igazán minõsíthetetlen, az a bugtömeg, amivel találkozik az ember. Mûködésképtelen skillek (ez egy kategóriának tûnik, de kb 3 módon jelenik meg), bugos bossfightok, bugok mindenhol (gyakorlatilag egy partit nem lehet megcsinálni, összevissza ledobálja az embereket, crash, olyan hiba, h a klienst csak bezárni lehet, etc).
- ebben pár igazság van, de minden pontban erõsen túlzás
És akkor még ott van az a rész, h lvl 50ig a játék kb az 'elmegy' kategóriába tartozik, 50 után monoton questgrindelés az egész (vagy csak simán mobgrind, lehet választani). Kb 1500 quest van a játékban, ezek nagyrésze 3-5 sémát követ. Erre jön még az alapjaiban elcseszett játékmechanika és a tucatmmo harcrendszer.
- ez kvázi nettó baromság úgy ahogy van. Veterán szinteken úsznak meg azok, akik 2 hét alatt max szintre vágynak és nem sikerül
Amit nem rontottak el, az a kinézet (mivel adott volt), és a zene. Tartalom ténylegesen nem jön, a kiadásra ígért zóna jött 1.5 hónappal a kiadás után (ami a 2x10 perc raidet tartalmazta). Amit kiadás utáni 1. hónapra ígértek, az most a 'majd õsszel' kategóriában van.
A 'frissítések' (bugfixek) pedig sokszor több hibát okoznak, mint amennyit kijavítanak. Arról szól egyébként a patchelés, h összevissza lenerfelnek mindent.
Ha szereted a tes világát, akkor vársz a TESVI-ig. Ezt a szart meg olyan messzirõl kerülöd, amilyenrõl csak lehet.
- Ezek megint erõs túlzások és tipikus mmo hopperek hülye dumája
A fõ gond az 'rpg' vonallal, h max papíron létezik. Amint egy zóna kész, a fene nem megy oda vissza, így nem látod, h mi lett a területen. Van választási lehetõség egy halom questben, de semmi jelentõsége nincs, h mit választasz. A skyrimban mivel állandóan whiterunba mentem eladni (ott volt a házam), számított, h mit csináltam a játékban. Pl a DB egyik questje után az egyik boltos elküldött a picsába, vagy ha jött a stormcloak/imp army, akkor szintén változott a város, meg ilyen apróságok mindenhol. Itt semmi ilyen nincs, kész egy quest, többet az életben nem látod az npct. Van frakciónként kb 5 npc, akikkel késõbb lehet találkozni, de ennyi.
Craglorn majdnem 8 héttel az EA után jött ki, a 4-6 hetet nem sikerült tartani. Fõleg, h az elsõ patchbe korábban a DB/TG volt beígérve (hazudva).
A kereskedelemhez kicsit több kapcsolat kell és 3-4 kereskedõ csapatban érdemes résztvenni.
A pvp terület rettentõ hangulatos, fõleg a nagy csatákban való részvétel.
Ami kellemetlen az a rendelkezésre álló tárolókapacitás és a lovak ára.
ESO - @Omrega - " Ne álldogáljatok, öldököljetek! " : waterworld
https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)
A mûködésképtelen skillekrõl szintén az elején hallottam, elvileg azok is a távolság miatti lagból adódtak, nálam sosem volt ilyesmi. Hopp, a bétában tényleg láttam egyet a DK-nál, de javították. Gyakorlatilag minden buggal foglalkoznak, van, ami hamar megoldódik, van, amire többet kell várni. A support is jó, nekem eddig max pár óra volt a reakcióidõ, legtöbbször pár perc és válaszoltak. A skillek és classok balance-olása folyik most, vannak nerfek, de erõsítések is, ez persze sokaknak nem tetszik, fõleg a vámpírokat érinti érzékenyen a dolog, nagyon durván túllõtték õket és most a nerf fájdalmas dolog.
Az új tartalmakról azt ígérték, hogy 4-6 hetente jönnek, másfél hónap volt Craglorn, az nálam éss 6 hét, szóval eddig oké. A következõ június végén lesz, az megint kb. 6 hét, aztán júliusban elvileg.
https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)
Amit Szaruman felsorolt bugok,mûködésképtelen skillek,monoton questek,meg, hogy késve jön a beígért tartalom, stb... az mennyire igaz?
Ami kicsit sok lehet, az az 50 utáni szintezés (nagyon megnõ a szintek között szükséges XP mennyisége), ha nálad az a lényeg, hogy minél elõbb maxos legyél. Ha magát a játékot élvezed, akkor ez sem gond, egy karakterrel bejárható az összes terület, közben folyamatosan fejlõdsz. A PvP-ben is rengeteg lehetõség van a kiscsapatos portyázástól a zergelõs várfoglalásokig, esetleg a szóló vadászatig is, a gondot itt a szerver fizikai helyzete okozza, az európai áttelepítést nyárra ígérték, ezután valószínûleg megoldódik az esetleges lagprobléma.
A két raid nem igazán hosszú, de egész jó sztorijuk van, sõt, nekem még jó pont is, hogy nem kell fél napokat ott tölteni ahhoz, hogy meglegyen. 😊
Összefoglalva, nálam a dobogó tetején áll az eddigi MMO-im között (sok volt) a vanilla Lotro mellett.
És akkor még ott van az a rész, h lvl 50ig a játék kb az 'elmegy' kategóriába tartozik, 50 után monoton questgrindelés az egész (vagy csak simán mobgrind, lehet választani). Kb 1500 quest van a játékban, ezek nagyrésze 3-5 sémát követ. Erre jön még az alapjaiban elcseszett játékmechanika és a tucatmmo harcrendszer.
Amit nem rontottak el, az a kinézet (mivel adott volt), és a zene. Tartalom ténylegesen nem jön, a kiadásra ígért zóna jött 1.5 hónappal a kiadás után (ami a 2x10 perc raidet tartalmazta). Amit kiadás utáni 1. hónapra ígértek, az most a 'majd õsszel' kategóriában van.
A 'frissítések' (bugfixek) pedig sokszor több hibát okoznak, mint amennyit kijavítanak. Arról szól egyébként a patchelés, h összevissza lenerfelnek mindent.
Ha szereted a tes világát, akkor vársz a TESVI-ig. Ezt a szart meg olyan messzirõl kerülöd, amilyenrõl csak lehet.
Érdemes csapatot keresni a játékhoz, úgy sokkal szórakoztatóbb. A negatív kritikát általában azok írják, akik eleve úgy álltak hozzá, hogy wow killer lesz, semmit nem tudtak a játékról, a másik fele imád egyedül szenvedni.
Guild Wars 2 Heroic Edition (PC) játékszoftver (7.000FT)
Elder Scrolls Online Imperial Edition (PC) játékszoftver (9.000FT)
A kettõ együtt "akciósan" 13.500FT-ért elvihetõ
A termékekhez tartozik DVD tok illetve papírok - igény esetén - ezeket postázással tudom elküldeni, aminek az ára a vevõt terheli.
ÉRDEKLÕDNI PÜ-ben!
Nekem nem jár szabadnap a munkahelyemen mert, én egy teljes érték? szabad ember vagyok.
Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
A spell critet nem nehéz összehozni weapon + light armor + inner light + set bonuszok.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.
A több skill pedig semmiképp sem lenne hátrány. Nem baj, hogy csak 5+1-et használhatsz, a változatosság mindig jó. Csak valahogy az egyensúlyt kellene megtalálniuk.
Felesleges több class/ skill fa, mert így is rengeteg skill van, és csak 5 +1 slott, az a baj, hogy ezek többsége használhatatlanul gyenge ezért nem lehet belõlük értelmes buildet csinálni.
omg, már csak a trollokat tennék be 1az1ben a DAOC-st és mással nem is mennék..:-(
azok a trollok mai napig nálam n1..
Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)
3:14-nél van egy v12 sorc vs v12 dragonknight, és ez még a Soul Assault és Streak nerfek elõtti videó. Iszonyat mit túlél a DK.
A videóban nagyrészt non-veteran ellenfelekkel "harcol", az a pár veterán pedig azt sem tudta hol van. Sajnos ez a build nem hiszem, hogy beválna. Fõleg, hogy destruction staffal egy v12es ember nagyjából egy magicka poolból leburstölhetõ, kivéve ha Dragon Knight az illetõ. 😊
Igaz, nem 2h, hanem dw, de nekem tetszik.