10203
  • Tinman #1954
    Sokszor magyartalan mondatok, hibás következtetések, tárgyi tévedések. Száraz cikk, de úgy, hogy közben alig szakmai... ritka az ilyen ^^

Nem szeretnék vele dolgozni.

• Lunki88
    Na sikerült nekem is. Bevontam ilyen villám elemmel a kardomat és jó nagyokat sebeztem így rajta. Kb. egy támadása sem talált most el.
  • grebber
    És az miért lenne jó?

Hidd el nagyon sokan a game felé sem néznek már csak a netes sírások miatt sem.
    Ez örök tény marad ,hogy az ember (az épeszű ember) játékot szórakozás céljából vesz nem pedig szenvedni.

Az hogy legnehezebben ilyen legyen oké mert akkor lenne állítási lehetőség úgy már lenne értelme,mert kb senki nem tolná legnehezebben :D
    Ezt a játékot ezzel "rontották el".
    Mert ha egy ilyen világban csak mondom valamit Skyrim, szintű lenne csak a nehézség biztos hogy sokkal többen játszanák.
    Meglehet nézni itt is (jó igaz ez csak SG) kb 8-10 ember (csak mondtam egy kis számot) aki tolja.
  • Lunki88
    A legtöbb játék manapság a casual réteget célozza meg, így nem csoda ha nem olyan nehezek.
  • Nos
    U.I.: pedig itt legalább jó a nehézség, a többi játék tanulhatna belőle, hogy legalább a legnehezebb fokozaton ilyen legyen
  • Nos
    Hajlok arra, hogy valamennyire igazat adjak neked. Tényleg kellően bonyolult térformék vannak és attól, hogy van szebb grafika, attól ez még nem rossz. Ha a játék beszippantott volna, nem is foglalkozok ilyenekkel. De mivel ez nem történt meg önkéntelenül is elkezdtem keresni, hogy vajon miért unom. És egyébként a környezeti textúrák tényleg nem a legesztétikusabbak (nem a felbontásról beszélek), de bőven megteszik, hogy élvezhető legyen a játék. Senki nem tud teljesen objektív lenni, mert abból indul ki az elején, amilyen összbenyomást kap. Utána már mindent ezen a szemüvegen néz.
    Jó játékot nektek.
  • Lunki88
    Most meg a Depths-ben elátkozott valami gülü szemű béka. Fél hp-m van. #banplz]
  • Lunki88
    Formában vagyok megint, blight town-ban meghaltam és az úton visszafelé újra megöltek. Buktam 38k soult...
  • Laza
    Tudom én azt, irónia volt :)

Sajna vannak akiknek szar ... én meg attól vagyok ki, hogy egy Skyrimben halálunalom mindenkit egy ütéssel ölni a legnehezebb fokozaton is úgy, hogy a játék 1/3-át láttam csak (nem is kovácsolok), hogy egy Kingdom of Amalurban alul kell öltöznöm, kovácsolást messzire elkerülöm (konkrétan a kezdő Mass Effectes szettel játszom) ... stb.

Régóta nincs már egy olyan játék, amiben nehéz de játszható a harc, okosan kell küzdeni, taktikázni, trükközni kell ... csak most :)
    Egyáltalán nem olyan nehéz a harc a DS-ben, csak meg kell tanulni kezelni és játszani és gondolkodni és taktikázni ... nem ész nélküli 'hack 'n slash' módjára játszani :)
  • Laza
    Nem létszükséglet, de már annyira lement ennek is az ára, hogy megfizethető :)
    Pl 50eFt alatt van már Dell U2212HM.

Másfél éve vettem 24"-os Samsung BX2450-et, akkor 68eFt-ért. Azóta ennyiért ugyanilyen méretű IPS paneleset olyat vehetnék, hogy megszólal (akkor bőven 100 fölött voltak).
    Ha most vennék valamit a következő évekre, tuti ilyet vennék ... sokkal szebb a képe (legalábbis szerintem :) ).

De persze mint mindenben, az egyedi igények a meghatározók. De már megfizethető a jobb minőség is :)
  • ratgab
    Nem szar a játék, attól, hogy nehéz, de a többiben igazad van.
  • Laza
    "Azt kell mondjam, hogy pc-n olyan kevés ilyen játék van, mint a Darksouls, hogy nem is áll rá az agyunk egy ilyen komoly cuccra. Megszoktuk a könnyű játékokat, ahol 1-2 órát után már sérthetetlenek vagyunk."

Régen a PC volt a hardcore RPG platform (DnD játékok és társaik), konzolon csak némelyik JRPG tudott keményen megszorongatni, mára már puhatökű mindenki ... már szar egy játék ha nehéz :)
  • IMYke2.0.0.0
    22"-esben találni szépségeseket.
  • IMYke2.0.0.0
    LCD-nél persze sokkal szebb a képe, de nem létfontosságú - manapság. :)
  • ratgab
    Szűkös a keretem, megvagyok én IPS nélkül egyébként is.
  • IMYke2.0.0.0
    Az egész tesztből süt valami, amit egyszerűen, lehetőleg a legkevésbé sértőnek szánva csak így lehet megfogalmazni: hozzá-nem-értésnek hívunk.
    A "fogalmazás" (mert inkább tűnik annak - egyetemen: házidolgozat) külalakja pedig 2-es alá.
  • ratgab
    Nem kell akkora! 22"-os a cél... 40k körül már van! Samsung
  • ratgab
    Attól, hogy valaki hozzáértő nem biztos, hogy tetszik is neki valami.
  • Lunki88
    Hát ez a blighttown egy borzalom... Tele van olyan hollowokkal amik megmérgeznek még akkor is ha védekezek.
  • Laza
    Sőt, már emberi áron van IPS-paneles.
  • Laza
    Normális helyen 'hozzáértőnek' adják a játékot 'tesztelni' ;)
  • IMYke2.0.0.0
    Ha karácsonyig tudod tartani magad az elhatározásodhoz, 3 hónap alatt simán összejöhet egy 24"-es monitorra való megtakarítás. ASUS, LG, Samsung.
  • Laza
    Meg a környezet 'elnagyolás' ... ha itt el van nagyolva a környezet, akkor egy Darsidersben (1,2), egy WoW-ban, bármelyik MMO-ban, stb-stb ezer játékban mi van?

Itt aztán nincs elnagyolás, mivel rengetegszer haladsz szűk helyeken, egész emberiek a méretek. Nem minden folyosó 10 méter széles és magas ... elnagyolt helyszíneknek nyoma sincs, legalábbis az első 6-8 órában :)
  • ratgab
    Gondolod, hogy ha tesztel az ember mindig olyan játékot kap, ami tetszik is neki?
  • ratgab
    Nagyon kénem már nekem is egy 16:9-es....

Most behúztam steamen a kéziféket, megpróbálom kispórolni.
  • Laza
    "Egyébként is réteg játék, van akinek nagyon tetszik, van akinek nagyon nem tetszik."

És itt az igazság ... rétegjáték. Akkor miért kell annak a rétegnek fikáznia, akinek nem szól?
    Menjen Diablozni vagy mittomén ... bár ott meg nehéz lesz neki az inferno fokozat, és azért lesz szar :D
  • IMYke2.0.0.0
    Így van. Az én monitorom (otthon) 69 cm-es átlóval bír. [csamcsogó 27-es].
  • Laza
    A nagyon sokan évek óta jó kifejezés ... a semmire. Nagyon sokan még a mai napig sem :D
  • ratgab
    Mondjuk, ha úgy nézzük már akkora monitorok is vannak. 22"-os monitor már megfelel méretben egy 55 cm képátmérőjű tévének.
  • Laza
    Anyám, mi a szar baj van ezekkel a textúrákkal? Mitől nem jók ezek? omg ...
    24"-os monitoron játszom 1080p-ben, és az ég világon semmi problémám nincs a textúrákkal, tökéletesek a játékhoz, élesek és részletesek ... sőt.
    Ez már tipikus grafika buzulás ... csak hogy fikázzunk valamit ... nem mintha egyébként minden PC-s játékban lennének ennél nagyon felbontású textúrák. Anyám borogass ...
  • ratgab
    Persze, hogy nem, de nem mindenkinek tetszik, ugyanis rétegjáték!

Van akinek kell a kihívás és a sok halál utáni győzelem igazi eufóriát okoz, van aki a kisebb, de sűrűbben előforduló örömforrásokat szereti egy játékban, azaz a könnyebb dolgokat.

Azt kell mondjam, hogy pc-n olyan kevés ilyen játék van, mint a Darksouls, hogy nem is áll rá az agyunk egy ilyen komoly cuccra. Megszoktuk a könnyű játékokat, ahol 1-2 órát után már sérthetetlenek vagyunk.

Mindig mondjuk, hogy fúj casual cucc, de már annyi ilyet kaptunk, hogy a nehéz már tényleg hardcore-nak tűnik, holott az régebben pc-n is bőven még alap nehézség volt.
  • Nos
    Már a pc-n is nagyon sokan tévét használnak évek óta. Én ez alapján írtam véleményt.
  • Laza
    Hát a tesztelőnek nem csak ez a gondja. Magáról a játékról is hülyeségeket ír. Azt pedig mindegy milyen verzión nézzük.
    Ha beleolvasol a kritikákba, nem a grafika miatt magasztalják a konzolos verziót sem.
  • Lunki88
    A gaping dragon után van egy árus aki árulja ezt az adventurer's set-et. Lovagnak megéri ezt megvenni vagy inkább tartogassam másra a soulokat?
  • ratgab
    Meg azért tegyünk már különbséget egy nagyképernyős tévére tálalt grafika (amit 2 méterről nézel), meg egy monitorra írt grafika között, amit 50 cm-ről nézel... Nagyon nem mindegy.
  • ratgab
    De a megvalósítás nem és a tesztelőnek is ez a gondja!
  • Laza
    A 'játék' ugyanaz!
  • IMYke2.0.0.0
    :)))))))))
  • ratgab
    Mint sok minden más a tesztelés sem igazán objektív műfaj. Neki nagyon nem tetszett ezek szerint.

Én is voltam ilyen állásponton az első 30-45 percben, aztán annyiban változott, hogy a hangulat beszippantott.

Attól még alapból csúnya és optimalizálatlan a grafika, attól még nehézkes pc-n az irányítás, csak engem pl. a hangulattal lekenyereztek.
  • Seth
    Touche!

Pedig én aztán nem szoktam ilyeneken fennakadni :D