Wargame series (Red Dragon)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Most már tényleg pofánrúgos. Csak ma a 2. gigagyõzelem kapujában disconnect. Ha nem fullkreténekkel tolom, akkor az ellent úgy elverjük, mint állt. Hogyan?

Nos, a játék elején mindenki hoz légvédelmet, de azért annyira sokat nem. Viszont én egy F-15-tel a légteret a kis piszok gépek ellen elég jól kontrollálom. A 7 F-5 és egy A-7 meg minden felderített légvédelemre azonnal rámegyek. Eszméleten durva. Mivel még a légvédelem is mozog, ezért a rakétások sokszor meg sem szólalnak. A-10 gépekkel meg tobolok. Az A-10 SEAD-elni is jól tud erõs arty supporttal. Két rakétát indít egy rácsapásra és ha van célpont, akkor még gépágyúzik is. Két A-10-zel és arty-val volt olyan, hogy fél perc alatt 5 (!) légvédelmi egységet szedtem le.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
A NATO oldal legolcsóbb jó csapásmérõje asszem a norvégoknál van. 35-be kerül a rakétás F-5. B deckben 3 van egy slotban elit XP-vel. Ahova eddig bezavartam õket mind légvédelmet szétlõttek. Egyszer rájuk ment egy Szu-27. Egy gép elveszett, de még azt is elkergették, alig élte túl.

A légvédelem ellen kitaláltam azt, hogy ha rakétást látok, akkor az elsõ gépet rárepüléskor kifordítom. Elég gyakran mellémegy a rakéta és mivel az elsõ gépet lövi az MI a második gép szépen szétlövi a bandát.

Az A-10-at is próbálgattam. Ha ismertek a légvédelmi egységek, akkor irgalmatlan puszításr a képesek. Az egyik ellen volt olyan balga, hogy 4-es csoportban vitt légvédelmet. Bezavartam 3 A-10-et. Egy pillanat alatt kapták szét, visszafordulva meg még lekaptak két egységet. Egyik sem veszett oda. 😊

A total destruction játékmód meg fasza. Lehet, hogy több pontot buksz, de ha kirugdalod az ellent, akkor te gyõzül. És ez nem csak rush taktikát jelent. Kétszer gyõztem zsinórban és a harmadiknál is csak a disconnect mentette meg az ellent.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

hát ez meg úgy is nagyon brutálul hangzik. De örülnék neki ha így lenne. Talán az utolsó fejlesztõ csapat akik még tényleg a játékosokért csinálják a játékot és nem freetoplayben meg fizetõs DLCkben gondolkodnak.

Jeffjohnson
Szerintem az "alap" wargame-et is beleszámolták

Molnibalage
Tényleg elér furcsa lenne. 500k eladás az irgalmatlan siker lenne egy ennyire marginális témájú játéknál. Hétköznap van olyan, hogy 2-3 formálódó játék látszik és ~500 játékos látszik.

Hm a cikkben ezt írják:
"Over 500.000 units of Wargame: Airland battle has been sold and Eugen systems have been very happy with the reaction of the players about the game"

Szerintetek ez létezik? Nem irtak egy 0-val többet?

a ranglistán pl csak 5000 ember van. Vagy ennyien lennének akik csak single játszanak?

pár infó az új játékról. Az érát kibõvitik kb. egy évtizeddel(lesz Leclec tank meg eurocopter) és lesznek hajók is! Új népek: kína, japán, észak és dél korea

Molnibalage
Kicsit nézegettam a PACT harckocsikat. Valahol nekem kicsit vicces, hogy a 40-60 árba kerülõ hk-t terén mennyivel jobbak. Van olyan olcsó harkocsi, aminek 8-as (!) acc-ja van. Azért ezt picit túlzásnak érzem...

Molnibalage
Most nézem, hogy a légvédelmet nagyon átpatchelték. A Buk-ot leszámítva minden légvédelem indítási zónáján kívül van a Hellfire.

A jenki deckhez visszatértem tegnap. Most vettem észre, hogy milyen durva recon egysége van, i-TOW-os M2. Jó optika és nagy lõtáv? Ez kell. És csak annyi, mint egy 70-es exceptional angol felderítõ heli, csak éppen sokkal nehezebb célpont.

A drága jenki cuccokból álló deck elõnye az, hogy van idõd mikromenedzselni az egységeket. 😊

Red dragon lesz az új játék neve
link

Talán lesznek hajók is?

Molnibalage

Molnibalage
Persze kikaptunk. 4 vs 4-nél az egyik játékos sanszoan disconnectet kapott a kirakás alatt és egy másik ment vele. 4 vs 2-ben sok esélyünk nem volt a csapattárs meg full kreténbe nyomta...

Molnibalage
Destructionban jenki A kategóriás deckkel. Kirpóbáltam az F-15C-ket és az F-117-et. Félrészegen is elég jó lett.

Molnibalage
Ja, a játékon látszik, hogy franciák csinálták. A '70-es évek beli Super 530 rakéta 12-es HTC-val bír, mint az AIM-120. A régebbi R550 magic majdenem olyan jó, mint a 10 évvel késõbbi AIM-9M. Ej...

A Buk 13-as hit chance értéke sem kutya...

Molnibalage
Nézegetem az ALB fórumokat. Egyesek eszméletel dolgokat képesek benyögni modellezés kapcsán fõleg a légierõ terén. A legtöbben az alapvetõ tényekkel sincsenek tisztában. Mondjuk úgy tûnik, hogy a készítõk sem voltak...

A B deckbe (!) is raktható Su-27S egy kivételével - ami gyakorlatilag lényegtelen - minden téren superior az F-15A-val összevetve a sebességet leszámítva. Eleve ott kezdõdik, hogy mi a frászt keres B deckben?

A '80-as évek közepén jelent meg érdemi mennyiségben és 1987-ig R-73 nem is volt hozzá...

Az R-27R az AIM-120-szal (!) azonos hit chance értékkel bír. A valóságban az R-27R valahol az AIM-7E-2 (vietnámi!) és az AIM-7F között van féluton. A kinematikai hatótávban a valóságban köze nincs még az AIM-7F-hez sem nemhogy az AI-120-hoz, de a játékban meg mindkettõre ráver.

A Szu-27-nek very good ECM értéke van, mikor annyi fegyvert pakoltak rá, minta ECM pod sem lenne rajta. Ezzel a szemlélettel minden NATO vadásznak very good vagy akkor Szu-27-re bad érték kellene. Vagy csökkentség le a fegyverek számát és legyen legfeljebb good. Ok, csak egy darab van egy slotban, csakhogy magasabb XP-vel. Tehát a magasabb HTC még turbózódik az XP-vel.

Áh...

A légierõ egyébként a legtöbb játékban használható kivéve a destructionban. Ott csakis gyenge gépekkel szabad operálni. Ugyanis a pontszám sajnos sokszor túl alacsonyan van és taktika elõnyökért nem éri meg beálodzni gépeket, mint pl. conquestben.

Egyébként mindkét oldalon általános, hogy légvédelmet olcsó gépek kapnak szét. Az mondjuk valahogy bõszít, hogy a vörös oldal SEAD gépei azért néha mûködnek, de Szu-22 is kapta már szét két SAM-et egy rárepülésbõl. Asszem ki fogom próbálni az AGM-65-tel repkedõ gépeket vagy az Etendarddal is próbálkozok. Sanszosan ez lehet a legjobb SEAD gép, mert igen nagy indítási távolsága van. Ha látszik a SAM, akkor annak sanszosan meszeltek.

Molnibalage
A disconnect most már tûrhetetlen. A vereségeim 2/3-a kb. emiatt van. A mostani 3000 pontos destructionban és lõttem ki 1500-at kb. 300 veszteség mellett mikor jött a disconnect. Eddig semmit sem válaszoltak egyik disconnect threadben sem. Ez most már tényleg a fejberúgós kategóriája a "supportnak"...

Molnibalage
És még anyagilag is mi jöttünk ki jobban. Sokkal.

Jeffjohnson
Jól hangzik. Mármint a disconnect sajna nem de a taktika igen.

Molnibalage
Megállítok egy olyan rush-t amivel a múltkor levertek erre mi van? Disconnect. Ez most már kezd égõ lenni öcsém...

Egyébként döbbenetesen kis erõvel meg lehet fogni egy 30-40 egységes T-34 támadást. 3 A-7 rácsapás és hátráló Leo 1 és tüzérség úgy szedte szarrá õket, hogy ihaj...

Molnibalage
Kipróbáltam szólóban a hadjáratot. Na, multiban azt tényleg érdekes tolni fõleg úgy, hogy nincs NATO oldalon egy rakás elsõvonalas egység és jenki, angol, francia és kandai erõk sem, legalábbis az elején.

Molnibalage
Határozottan fejlõdik a játék tudásom. Tegnap a sráccal, aki felvett ismerõsként kis híja volt, hogy nem kétfenekû dobként, hanem csak simán gyõztünk úgy, hogy majdnem elfoglaltam az alap behívási pontját. (Csak jött a disconnect és nem láttam a végét a csatának, de sokkal vezettünk.)

Találtam egy egészen kiegyensúlyozott harckocsit, a kanadai Leo I-est. Picit pontatlanabb, mint a brit Chieftain, nem olyan vastag a bõre, viszont eszméletlen gyors, jó a stabilizátora, a páncélzata meg jobb, mint bármelyik M60-nak.

Molnibalage
A Roland 2-nek van a legnagyobb hatótávja helik ellen, csak a Flakpanzer múlja felül minimálisan. Nem éri meg csak ezért egy slotot betenni bár egy módon beleférne. Még kevesebb gyalogos, M60A3 vagy egy angol hk kihajít és Flakpanzer.

Kb. egy óra múlva felmegyek a TS-re és a Steamre is.

Én holnap ráérek 4tõl. Már írtam volna hamarabb is de csak tegnap regisztráltam ide és nem engedett írni de Molnibalage-t már felvettem a játékban barátnak(elvileg). Ha fel akar venni valaki akkor a Steam nevem: SzakicHUN (a játékban is ugyan az) De elõre szólok még nagyon kezdõ vagyok.
Nem hiányzik ebbõl a deckbõl valamilyen csöves légvédelem helikopterek ellen ? A Roland 2-nek nincs már annyira nagy hatótávolsága helikopterekkel szemben.
Molnibalage
Ez a deckem most.

Jeffjohnson
Szerintem én leszek

Molnibalage
Vasárnap délutántól ki ér rá? Én olyan 3 felé érek haza, tehát olyan fél öttõl már jó vagyok.

Molnibalage
Jeff-fel teszteltünk ezt azt két hete. Szombaton nem vagyok, de vasárnap este már igen.

Ez nagyon jó ötlet. Mármint az egymás elleni játék. Így pl csinálhatnánk olyat, hogy az egyik játékos direkt csinál valamilyen védelmi erõt egy zónában, és a másik feladata áttörni. Gyakorlásból.
Molnibalage
Egyébként egymás ellen is tolhatjuk hétvégén, vagy kipróbálnék beállított helyzetben ezt azt. Pl, hogy négy SAM felett járõrözõ MiG-31-et mi a fenével lehet levakarni...

Azzal egyetértek, hogy a hülye csapattárs tönkreteheti a játékot. Ezért nem nagyon vagyok már hajlandó elõre összeállított csapat nélkül játszani. Múltkor is 2 v 2 volt, és a mellettem lévõ fickó az elsõ alkalommal amikor megtámadta õt egy nagyobb mennyiségû helikopter amire nem volt ellenszere, otthagyta a meccset. Máskor csak szimplán hülyeséget csinálnak, például amikor a velem lévõ ember beküldött vakon egy ellenséges zónába vagy 6-8 csapatszállítót, amiknek papírvékony volt a páncélja. Mondani sem kell, hogy mindegyiket kilõtték, és onnantól nem sok mindent tudott csinálni, mert ezekre költötte az összes pénzét.
Molnibalage
Na, akkor egy megaposzt.

Nálam a játékok felében a "semmibõl" elõkerülõ egységek támadják az entry pontot, ami a légierõs deckemnél egyenlõ a halállal. Sem légierõt behívni nem tudok és a tüzérségnek is annyi. Legutoljára helik nyomultak be és henteltek le mindent, a rejtõzkdõ COMM-ot is megtaláltak. Sík terepen nehéz lopakodni, de vannak bizony hegyes és erdõs és nagy térképek ahol még víz is van a térkép szélén. Ha nincs helis recon, akkor az ott repülõ heliket szinte semmi sem látja. Ja, és nem az utakat kell használni. Azóta mindig hagyok hátra egy felderítõ helit, mert a többiek nagyrészt hanyagolják a felderítést sõt, néha még légvédelmet is, hogy ilyen kóbor próbálkozással ne érjenek el semmit.

Szóval meg lehet csinálni csak irtani kell az ellen reconját vagy füstölni kell. Mivel a füst olcsó akár megtévesztõ füstöt is lehet lõni, ami eltakarná azt, ami ott lenne. Csak éppen nem lesz ott semmi. Csináltam már olyat, hogy elkezdtem befüstölni egy területet, az ellen onnan várt. Aztán ellenkezõ oldalról indultam meg a domb és erdõ takarásában 6 harkocsival meg lévédelemmel. Úgy elvertem ott az ellent, mint a kétfenekû dobot. Persze megtartani vagy elfoglalni nem tudtam a területet, de veszteség nélkül irtottam le egy rakás egyésget. Aztán visszavonultam és javítás. Döbbenetes, de a füstöt a legtöbb játékos nem használja, pedig eszémletlen durva, mert blokkol minden felderítést. Azt csinálsz mögötte amit akarsz, semmit nem lát belõle. A nem radaros AAA-re rálõve totál vak lesz, a MANPAD-ot és SACLOS-t kinyírja, tehát a saját helid viszont a város körüli területet szemügyre veheti és el is mehet.

Az elbújt gyalogság felderítése az ami nehéz épületben és egyedül ott érnek valamit. Sajnos még az erõdben is a nem sok vizet zavar kategóriát képezik, mert simán el lehet nyomni õket, ha egyszerûen csak sokan tüzelnek rájuk. Még, az erdõben belefutott hk. is lemészárolja õket sokszor, mert tûzerõ az van. Legfeljebb 1-2õt kilõnek, de a durvább hk-k nemigen érzik meg a kézi pct. fegyvereket szembõl...

Visszavonulni meg nemigen tudnak a gyalogosok, mert tetû lassúak és egybõl bepánikolnak. Én a legsikersebb játékaimban a gyalogságból kb. annyit tettem le, hogy a játék elején befoglaltam pár posztot és annyi. Ezért telik repcsire és supportra, mert VHC-t sem veszek.

Van három slot logisztika, és 3-4 slot tank. B cat deckben ez már mennyiség. Egy slotban van 11 db asszem lehetõ legnagyobb XP-s alap M1, ami nem a világ teteje, de azért a tömeg pact hk-kat leverik fõleg magas XP-vel. Döbbenetes, de magas XP-vel a gyengébb hk is egész jó, mert a találat csökkenti az ellen morálját, még ha alig sebez is. Namármost a 4 4XP-s NATO tankok elég pontosan lõnek álló helyzetbõl, de még mozogva is. Ha már szintet léptek és elitek, akkor meg az ellenél a fusson ki merre lát kategória jön.

Van még 2x8 max XP-s Chieftain Mk10 és passzióból tette me M60A3-at próbálgatni, meg azért, mert gyors és olcsóbb, mint az M1. Gyalogság ellen jó, mert a francia harckcsinál csak 10-zel drágább, de sokkal vastagabb bõre van. Gyalogságból talán négy slot van, amibõl lehet, hogy a végén már csak három lesz. Supportnál két slot német Roland 2, 1-2 slot AMX-13 arty és 1 slot rakétás. A többi mind repcsi. El fogok töprengeni olyan decken, ami esetleg a +1 XP-s repcsiket adja, hogy mennyire életképes. A B cat decckel sok régi, de magas XP-s gép jó lehet.

A kinti fórumon az egyik tag azt írta, hogy az XP nem ad plusz védelmet. Most vagy csak mákos voltam, de az max. XP-s A-6-ból valahogy mégis alig akart leesni akár egy is. Vagy csak mázlim volt tegnap.

A VHC kategória a játék leggyengébe része. Sokmindent kipróbáltam onnan, egyik sem volt jó semmire. A két szék közt a pad alá egységet. Vagy túl kevés van belõle - TOW-os jeep - vagy túl gyengék egyes jó tulajdonság ellenére. A Zippo lassú és minden egybõl szétlövi, a lángszóró meg olyan lassa tölt és tüzel, hogy eddig kettõnél többször egyszer sem tudtam lõni még akkro sem amikor hármasával jártak... Akkor tudtam velüke egy rusht megfogni, az úton levõ oszlop nyomott egy kéziféket. Aztán jött három A-7 és A-6. XD

Ha egy városban nem látsz semmit, akkor simán füstöld be menj közel és már a füst alatt mehet a zárótûz, hogy te tüzelj elõször mikor a füst eloszlik. Ha meg lehet, akkor kerüld ki a várost. A legtöbb pontot el lehet foglalni úgy, hogy városhoz nem mész közel. Ha van huzalos pct. rakéta, akkor tolatva vissza lehet vonulni, ha nem fejjel mész a falnak. Van olyan huzalos rakáta, ami még a hk. lövegnél is kurtább lõtávval bír.

Nekem volt olyan harckocsim, amit vagy 6-8 találat ért, mert állandóan megjavítottam. Az ellenfél supply-ja meg blokkolható, tehát an inf. elõbb utóbb kifogy a lõszerbõl... Utána hent...

Bár még nem próbáltam, de lehet hogy a heli is tud a füst mögé nem irányítottan rakétázni. Ha más nem, akkor az ellen SAM / AAA egységei közül néhány füsttel kinyírható. A kimasírozó egységet meg nem irányított rakétával bizony lestunnolja két heli - szutyok és olcsó is - a SAM nem tud indítani. Aztán jön a huzalos vagy más raktéa a helirõl és bye-bye SAM. A AAA az persze gond. Nekem kapták már le Roland 2-et így. Jött három heli, egyet leszedett, de a másik kettõ kicsinálta. Mivel nem volt küzel AD sem vadász, a helik lehenteltek szinte mindent. Három harckocsit, gyalogságot.

Helik ellen egyégként az olcsó csapásmérõ gépek jók, mert lassúak és hamar rájuk fordultak. A gépágyúval meglepõen jól irtják õket.

A légvédelem felderítése meg egész simán megy, nekem legalábbis. AAA, SHORAD és Buk kiszúrása helinek rutinfeladat, csak nem az térképen átzavarva kell velük repkedni hanem fûrészfogazva elõre lassan. A AAA veszélyes, de a mozgó rakétás SAM elõl mindig el tudtam meneülni. Volt olyan fél órás játék, ahol összsen három helimet szedték csak le összesen és a felderített és megsemmisített légvédelmi egységek száma bõven tucat felett volt.

A tüzérségbõl a rakétás tüzérség igenis jó, csak máshogy kell használni, nem kell beõle 2-3-4-es csoport és akkor nem is eszi meg két perc alatt a logisztikát Egy rocket igen masszív területet fog le. A bibi az, hogy NATO oldalon nem sok van. Van az MLRS és van valami német. A B cat. deckbe viszont MLRS nincs is sajna... A német rakétás egységgel 8-10 sortüzet simán le lehet adni egy német Jupiterbõl. B kat. deckeb 2 slotból veszel 28-at. A FOB nem kell.

A játék nehezen, de tanulható. Tegnapig emberemlékezet óta nem volt egy gyõzelmem sem. Tegnap meg zsinórba kettõ és a harmadiknál csak a disconnect mentette meg az ellent. Meg kell találni a neked fekvõ játékstílust. Mivel a valamire jó vadászok nagy része drága, ezért sikeres a baromi erõs csapásmérõ gépes deckem, mert a légvédelem viszont nemigen fogja meg a erõs tüzérség, jó recon és sok nagy öklû gépet.

Tegnap volt olyan, hogy 6 (!) légvédelmi egységet irtottam ki úgy, hogy egy gépem sem veszett oda csak megsérült két darab gépem, de az A-7 és A-6 gyorsan javul. A bombás egységek magas XP-val eszméletlen pontosan oldanak, az A-6 bombái nem egy szétszórt vonalba, hanem egy sûrû, ovál szerû masszába mennek. B deckeben max XP-s (!) A-6-ból is 3 darab van egy slotban. Medium ECM-mel azért tömegesen elég jó túlélõk. Elsõnek mindig az A-7 megy, ami napalmmal meg ha nem is öli meg, de garantáltan sstunnol mindent.

A legnagyobb veszély sajnos a kretén csapattárs. Ha hülyeséget csinál és nem kooperál veled, akkor esély sincs a gyõzelemre. Az utolsó gyõzelemnél olyan térkép volt, hogy a második behívó pont közel volt. Azonnal elfoglaltam és nyílt terepen hagytam a COMM egységet, és a csapattárs oda hívott be egy rakás egységet, nem az alap indulási helyre. Aztán persze feladtam a területet kb. 1 percre, amíg el nem bújt a COMM, de az, hogy a második zónába jött be egy rakás egység, azzal lényegében vittük a balszárnyat.

A társ ment elõre, de egy városnál ellenállásba ütközött. Kért légi supportot, mire kérdeztem, hogy látott -e légvédelmet. Reaktció? Megjelölte a felderített Tunguzkák utolsó helyét sõt, is és kérésre azokat lõtte szét, amint felbukkantak a saját veszeségre és páncélos ellentevékenységtõl függetlenül. Miért? Mert beláttam, hogy inkább bevállalja azt, hogy elveszít némi hk mennyiségt. Aztán jöttem én. Rázendített a tüzérség és jött a légierõ. Mondanom sem kell 1 gép elvesztésével 3 (!) Tunguzkát szedtünk le. Onnantól fogva vége is volt a játéknak, mert a hordányi A-6 és A-7 gépek térütek és fordultak és irtottát az ellent. 10 percen belül meggyertük az 1200 (!) pontos conquestet. Persze mákunk is volt, mert nem volt ellenséges vadász. Mondjuk négy A-7 akár még egy komolyabb vadásszal is szembeszállhatott volna. Ekkor még csak két olcsó Harrier volt két AIM-9-cel a deckben. Mondjuk ezek közel kerültek MiG-25-höz és manõverezõ légiharcban egyet leszedtek a másik meg inkább olajra lépett.

Szóval nem rossz ez a játék, csak sok kudarc az embereknek kedvét szegi. Meg a disconnect... Ha belejön az ember, akkor nagyon addiktív a cucc. Szeritnem miden hibája és hülyesége ellenére ez ma az RTS-ek királya.

Az én nagyobb problémáim a játékkal jelenleg:

Megnehezíti a támadásokat az, hogy nem nagyon lehet felderíteni az ellenséges zónákat. Egy felderítõ egységnek nagyon közel kell mennie egy
erdõhöz vagy épülethez ahhoz, hogy meglássa a benne rejtõzködõ egységeket. Annyira közel, hogy felfedezik, és szétlövik.
Gyakorlatilag csak öngyilkos támadásokkal lehet kiismerni azt, hogy melyik ellenséges egység hol rejtõzik. A légvédelem esetén még nehezebb, mert általában a légvédelem hátrébb rejtõzik, mint a többi egység, vagyis nehezebb észrevenni.

Nem lehet normálisan manõverezni. Arra gondolok, hogy nem igazán lehet a legtöbb pályán (még az újakon sem) megkerülni az ellenséges zónákat normális haderõvel (tehát nem felderítõkkel) anélkül, hogy észrevennének, és tüzet nyitnának. Szerintem ha egy pályán ezt nem lehet megcsinálni akkor az túl kicsi, vagy túl sok zóna túl közel van egymáshoz. Miért baj ez ? Nem nagyon lehet például megkerülni egy ellenséges zónát azért, hogy ne kelljen a frontvonalon támadnod, illetve nem tudsz például az ellenséges zóna mögé kerülni, hogy elvágd az utánpótlását (ami szerintem fontos lenne a támadáshoz).
Molnibalage
A pontszámos destruction módnak szeritnem semmi értelme. Csinálhatok én bármit jól, ha az kedves játékostárs lehentelteti magát. Hiába állítom meg aztán én a támadást, a pontszám veszteség el van könyvelve...

Ezen felül az egész arra buzdít, hogy védekezz. A legjobb meccseket eddig mind conquest vagy economy módban vívtam.

Molnibalage

Molnibalage
Hétvégén ki ér rá multizni?

Molnibalage
Gyõztünk egy másikban is. Az egyik ranked játékos felvett barátnak, annyira jól együttmûködtünk. 😊

Aztán a köv játékban a start után 5 másodperccel disconnect. Anyád...

Molnibalage
Még egy gyõzelem, sokkal erõsebb ellenfeleket aláztunk le. Szó szerint.

Molnibalage
Na, végre volt egy gyõzelem. 30 perces conquest. A gyõzelem után 5 másodperccel volt disconnect.

B kategóriás NATO deckkel tolom most. Egy rakás gép vadászgép nélkül. Eddig mázli volt, mert vadászt nem hozott az ellen, csak légvédelmet, azt meg elég jól szét lehetett kapni. A heliket meg lõtték az A-7-ek.

Az elején az ellen elhúzott és helikkel kiirotta az alap bázisnál a COMM-ot, de visszarohantuk és megfordítottuk a meccset. A végén olyna támadást zavartunk le, hogy csak úgy nyekkent. 😊

Molnibalage
Valaki multizni?

Molnibalage
Végre egyszer nyerésre álltunk, erre disconnect. A jó kurva édesanyukat már, hogy szarnak telibe a problémába.

A légierõvel fordítottam meg egyébként a játékot. Az ellenfél elkezdett ruhsholni. Az A-7 és A-6 kötelékek meg rendet tettek.
Az viszont vicc, hogy saját terület és AD felett körözõ MiG-31 hegyekkel semmit sem lehet kezedni. Inkább alájuk lopakodtam légvédelemmel oszt elkotródtak.

A Zippot elõször sikerült úgy, ahogy használni. Egy rusht úgy megállított az úton, ahogy kell. Persze azonnal kilõtték a mindkét jármûvet...

Molnibalage
A megapostos topikom meglendült. 😊

Molnibalage
Ja, még valami. A légvédelmi egységeket nem irányított rakétás és géppuskás / gépágyús helikkel úgy tûnik, hogy szét lehet spammelni. Nálam legalábbis megcsinálták.

Molnibalage
Ma megnéztem a statomat. 25%-os gyõzelmi arányom van. Tegnap egyszer sem gyõztem. (Persze ebbõl jónéhány disconnect miatt lesz vesztés.)

Tegnap én is próbáltam rusholni. Nem jött be. A legjobb francia tank sem jó semmire...

Molnibalage
Sajnos úgy tûnik, hogy a játék egy idõ után egysíkú. A rush taktika mindent visz. A földön még csak-csak megfogom a szutyok T-34 és más harckocsikt - 3 harckocsival vagy 20 jármûvet szedtem szét - de a légierõ ellen nem tudok mit csinálni. Yak-38 és MiG-12 gépekkel szétspammolnak. Miért is?

Hát mert a vörös oldal olcsó csapásmérõi bombásak, tehát mehet az area effect. Ja, és a MiG-21-egy 1000-re vágtázik. Szegény kék oldalnak meg van lassú és drága F-104, vagy lassú és nem AoE A-4. Ez aztán a balansz...

Molnibalage
Na, toltam ma pár játékot. Egyszer sem gyõztem, de sikerült már egy majdnem sikeres gyalogsági támadást lezavarni füsttel és hk. támogatással kombinálva. Kezdek rájönni, hogy az arty hogyan és mire jó. Már álló SAM-et is lõttem szét.

Az egyik legjobb SAM a legmodernebb Chapparal. Iszonyatosan gyorsan lõ, helik ellen az a best. Apró gond, hogy 4 rakéta pikk-pakk elfogy és eszi a supply-t. Rolanddal kombinálva egész jó.

Amit még tesztelni fogok, hogy a légierõ minimális vadászok terén, csak egy slot F-15. Viszont bespammelek 3x3 A-7-et. Ez már azért mennyiség és tûzerõ. 😊

A harkocsikkal okosan játszva nagyot lehet aratni. Egy szem Leo 2A4-gyel 6 (!) T-72-õt zavartam szét védekezve, fedezéket kihasználva és tolatva. Leo 2 majdnem mindig meghalt, de a mögötte levõ supply minid felhúzta annyira, hogy túlélte a következõ támadást.

Molnibalage
Tesztelésre ráér most valaki? Megnézni, hogy mit tudnak az egyes, eddig ki nem próbált fegyverek.

A kérdés csak az, hogy mi. Nagy az esély rá, hogy nem egy új wargame lesz csak remélni tudom, hogy esetleg egy még realisztikusabb, és hasonló idõsíkban mozgó játék lesz.
(Remélem nem az act of war-t akarják folytatni)
Annyi biztos, hogy RTS lesz a következõ játékuk is.