11758
  • donatus13
    Jah nekem is teli lett az utca csövesekkel de az nem érdekelt mert a processzor gyárakból úgy is megvan a lóvé, csak a hülye házégés idegesít fel de nagyon.A tűzoltóság közvetlen szomszédjába égnek le a házak mert beragadva állnak a tűzoltó autók a garázsnál...
  • Fenrir
    Nekem 2.0 óta folyamatosan "elfogyott a pénzünk, elköltözünk" problémáim vannak, szinte minden városommal. Komolyan unalmas már 5 percenként 10 házat dózerolni...
  • donatus13
    NEm tom most nekem ez a patch nem jött össze, semmi baja nem volt a városomnak most jött a traffic cucc és megint minden totál dugó és sorban égnek le a házak, pedig eddig tök jól működött minden.
  • avengir
    Nincs a fáknak hely :D Meg szopat a random is, 10 óra játék alatt volt 8 katasztrófám...
  • catyus
    Szia!
    Telepíts sok fát, az sokat segít.

Üdv
  • avengir
    Akkor legközelebb így kezdem, mert utólag nem tisztít eleget, pedig van egymás mellett 2x8 blokkos tisztító + a vízpumpa szűrőkkel.

Adónak van vmi szerepe? mert ahogy néztem amikor tartósan 0%-os adókulcs volt mindenre akkor se lett gyorsabb a fejlődés. Egyedül a házak építésbe történt drasztikus növekedés, ha a lakóövezeteket 20%-os adón, az ipart és a kereskedelmet pedig 0%osal használtam.
  • Fenrir
    Egy nagy szennyvíztelep mellé tegyél le egy nagy vízszivattyú állomást. A szennyvíztelep tiszta vizet terít szét a földben, a szivattyú meg felszívja, így kifogyhatatlan készleted lesz.
  • avengir
    Sziasztok!

A víz újra fog termelődni? Mostmár a szennyezet vízet itatom a néppel, de hamarosan az is elfogy, régiós szomszédom pedig nincs, akitől vehetnék...
  • Joschka
    Oh, ez jó hír...akkor várandós!
  • Valdien
    Állítsd be az FPS-t 30-ra, ha azon van akkor 60-ra és elméletileg megoldódik.
  • KicsiDawe
    Hali! Az ismert bug, hogy ultra grafon a házaim némelyike félig átlátszóvá válik? Elég idegesítő, de lehet, hogy csak nálam jelentkezik ez a probléma...
  • sata75
    ty
  • Newfronter
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Currently In Development

Hi Mayors – below you'll find the notes that will appear in Update 3.0 scheduled for release later this week.

Update 3.0 Notes

• New: Added more Hotel models to increase hotel variety.
    • Traffic: Updated routing system to improve traffic. Routing system now understands more information about u-turns, required vehicle stops, and vehicle behavior on certain road types. This should make traffic smarter.
    • Traffic: Commercial and industrial buildings stagger their work shifts to start throughout commute hours instead of at the top of the hour. This should reduce traffic.
    • Traffic: Fixes one issue where a car won't move causing traffic to back up behind it.
    • Traffic: Vehicles can now make right turns on Red. This should improve some cases of traffic.
    • Traffic: Trading polish that will improve regional traffic when one city has a lot of jobs and its neighboring city has a lot of workers.
    • Air Pollution: Fixed more issues where cities that placed air polluting buildings received large amounts of air pollution from unknown sources.
    • Service Vehicles: Fix for disappearing service vehicles on cities that whose vehicles had disappeared before update 2.
    • School Buses: Fix for issue where school buses were getting stuck at neighbor's city or arcology.
    • Audio: Tuned audio on French Police Station.
    • Trading: Fixed issue where fire servers were not trading consistently between Brakeman's Folly and Twain in Whitewater Valley.
    • Trading: Sewage trading: Sewage will now take a more direct route to regional sewage plant instead of throughout the city.
    • Trading: Made gifting more reliable.
    • Ferry Terminal: Ferry Terminal can now send its sewage to the output pipe and treatment plant.
    • RCI Tuning: Fixed issue where sims going to a park via transit would sometimes lose their money or happiness on the way home.
    • RCI Tuning: Bulldozing abandoned or rubble buildings will now prevent new developments for 6-12 hours.
    • RCI Tuning: Less Happiness is taken from wealth 2 and 3 buildings when rent is due when no money is present.
    • RCI Tuning: Fix for issue some users experienced where buildings would stay abandoned because moving trucks would not be able to move in.
    • Trees: Trees now last longer, but also do not eliminate as much ground pollution.
    • Radiation: Radiation causes less ground pollution than previously.
    • Transit: Changed thought bubble suggestion to add more trains to deal with crowded passenger trains to suggest that you add more train stations.
    • Transit: Improvements to lights to make rail look better at night.
    • Transit: Streetcar stops can now be placed directly on standalone streetcar tracks, and passengers can walk along the tracks to them.
    • Transit: Tuned the chance buses or streetcars will go to high-traffic stops first as a minor traffic improvement.
    • Roads: University pedestrian paths can now cross streets.
    • Manufacturing Trucks: Fixed issue some users experienced where manufacturing trucks left the city and were lost permanently.
    • Delivery Trucks: Fixed issue where some users would experience a loss of resources is their delivery trucks returned to garages without proper storage.
    • Sports Parks: Tuned the amount of skateboarders and neighborhood athletes at the sports parks.
    • Data Layers: Zones are now visible in heavy data layers.
    • Edit Mode: Added more valid snap points in edit mode. This improvement is most noticeable on Parks.
    • Buildings: Addressed some cases where buildings would stack on one another.
  • sata75
    Valaki becopizná spoilerbe a 3.0-as Patchet?
    Sajnos itt letilt a rendszer nem bírom megnézni:(
  • Borg
    Hát ja, jól hangzik, csak kár, hogy a városomat már az előző bugok teljesen tönkretették... valami nagyobb tőkeinjekció nélkül aligha tudom rendbehozni, pedig nem akartam újat kezdeni...
  • Faterx
    Ez tényleg jó hír, szerintem ez után jön a "Gigant Map" DLC
  • attiGT
    ez nagy meglepetés, lehet még újra elő is veszem a játékot, ha kijön
  • Newfronter
    Patch 3.0

Belehúzott a Maxis!
  • Sordoran
    Na pár kép mára, a nagy projektem, 3 szépséges városom. (a negyedik, ami első volt sajna elveszett)

Első város Hopefully, modern város, sok felhőkarcolóval és toronyházzal, igazán sznob népség lakja akiknek minden szemet szúr és siránkoznak. Háttérben látható a frissen átadott Űrközponttal:

Nagybánya városa már nem ilyen finnyás, nem is zavarja őket a sok bánya és kohászati üzem, örülnek hogy a fejlett iparnak hála kapnak remek szolgáltatásokat. Háttérben Hopefully városa:

És végül, de nem utolsó sorban Csillagkert városa. Most még az olajipariból gazdagszik, de a hosszú távú tervek szerint turizmus és szerencsejáték lesz a fő profilja, ezért is kapta ezt a nevet. Még viszonylag kezdetleges a város, de hála a fekete aranynak dúskálnak a pénzben a lakók:
  • Bal0924
    akkor nálam nem stimmel valami, nem talál..
  • Hay #9569
    Off, és bocs:

Ali érti, érti, aki nem, nem, de Te, Austin, tudni fogod:
    LE A KALAPPAL!
    És ez szerény személyem részéről dicséret a javából.
    Lehet, hogy nem értünk egyet akármilyen kérdésekben, de azt nagyon bírom, hogy "nem csinálunk segget (bocsánat!) a szánkból": olvasva a megjelenés óta megjelent "rejtett" hozzászólásaidat, nagyon diszkréten érdeklődsz :-), ráadásul amit ígértél, betartod. Ez nagyon ritka kincs manapság.
    Mondom, aki érti, aki nem, nem.
    H.
  • simsdani655
    simsdani655 a nevem bal0924

• Bal0924
    És mi a neved, mert az itteni neved alapján nem talállak...:S
  • simsdani655
    Bal0924 vegyél fel engem ismerősnek simcity-be elfogadom a kérést és meghívlak
  • Bal0924
    Neked van egy olyan régió ami tele van elhagyatott városokkal?(Ha igen valamelyiket elfoglalhatnám?:D)
  • woy
    nálunk is van hely ;)
  • Bal0924
    Hogy tudnék valakihez csatlakozni?
  • catyus
    Szia!
    Ha gondolod... :)
  • Bal0924
    Sziasztok!

Szeretnék kipróbálni, hogy milyen egy közös régijó..
    Valaki mellé még beférek? :D
  • woy
    Csóri City /simsdani655/ régiójában
  • Dzsini
    Nem volt, és a szemétszállításhoz az kell (6-8000 szegény hiányzott - amúgy kb. 30 ezer kuka újrahasznosított hulladékot kellene begyűjteni) - úgyhogy azóta egy negyedet "elszegényítettem", és újratelepítettem szegényebb munkaerővel - még nem sikerült megtalálni az egyensúlyi szintet, de javul a helyzet.

A szemétkijelző (és az összes többi) amúgy bugos egy kicsit, megjelenítéskor skálázza be a képernyőt - ha ezt reggel teszem meg, akkor mondjuk 200 egységnyi szemét lesz a magas csík, és normálisan néz ki az összes. Ha a begyűjtés után, mondjuk késő este, akkor ez a magas csík a legnagyobb maradék lesz - mondjuk 25 egység. Ha reggelig nem kapcsolom ki, akkor viszont megjelennek a 200 szemetek mindenhol, és a skálát nem állítja át :)
    Ugyanezt el lehet könnyen játszani az iskolásokkal is, az iskolába járók is reggel jelennek meg egy hullámban, tehát előtte megjelenítve a grafikont, a képernyőről kiszaladnak a friss értékek :)
  • natalyel
    Jesszus, Dzsini, hegyekben áll a szemét :).
    Ahogy látom, neked sincs sok alacsony pénzű munkaerőd...
  • Dzsini
    Köszönik szépen jól vannak az eladásokkal, biztosan örülnek neki, hogy így a szíveden viseled a sorsukat :)

Amúgy ha olvastad a topicot, akkor láthattad, hogy megjelenéskor főleg a társkeresés ment, utána pedig a játéktechnológiával kapcsolatos beszélgetésekről szóltak itt a hozzászólások. Mivel a jelen levő többség már nagyjából megtanulta a játék alapjait, így érthető, hogy jóval kevesebb a "mitől lehet repteret építeni" jellegű hozzászólás.

De hangulatkeltésnek pár kép: Egy meteorvihar befejezése, egy kis szeméthelyzet, és két apró építkezési anomália - egy alagút és egy híd találkozása, egy furcsán sikerült bulldózerezés eredménye :)
  • Austin Bailey
    én nem tudom, én utálom a Starcraft típusú játékokat, ahol az a feladat, hogy lerakod a képző központot, egységeket kell gyártani aztán megindulni a másik ellen. Szóval számomra nem lenne meglepő, ha senki nem játszana vele.
  • donatus13
    Starcraft 2 topikba se ír senki, az a játék is kihalt ?... semmi gond nincs a játékkal, csak mindenki már origint használ aki játszik vele, én is ott beszélek azokkal akikkel szoktam.
  • Austin Bailey
    De hamar kihalt ez a topik. Úgy érzem volt értelme, hogy eddig még nem vettem meg ezt a játékot. Ha az EA ezt a modellt fogja követni, akkor hamarosan tönkremennek
  • Sordoran
    Van már valami értelmes megoldás az Elfogyott a pénzünk problémára?
    Elég idegesítő, hogy folyamatosan hagyják el a házakat a lakók, munkanélküliség nulla, tömegközlekedés rendben van, sehol sincsenek dugók, de mégis nyávognak, pedig az adók is alacsonyak.
  • nyirog
  • bake05
    Tök jó.... A 2.1-2.2 javítás"kinyírta"a híd,alagút,aluljáró, építési módot.
  • Valdien
    Én is próbálkozom tökéletesíteni a privát kis régiómat.
    Kérdés: Lesz arra megoldás valaha, hogy ne legyen rögtön minden kereskedelmi épületemből szálloda, amint leteszek egy kaszinót?