SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fenrir
Itt van fent a bannerban a hivatalos Patch Notes. Ez az utóbbi kettõ valószínüleg a tesztszervert foltozta mivel ugyanaz a kliense a normál játékkal.

Btw tegnap a városom 1.2 milliós havi bevételt csinált csak mûanyag-fém-ötvözet eladásából, de átálltam a processzor-teherkikötõ párosra.

A halál csupán a kezdet...

„Én esküt tettem rá, hogy minden polgár ügyét egyformán szolgálom.”

Frissítettem én is, erre vagy 3 óra után egyszerûen befagyott a játék elõtte nem volt ilyen soha.... ugrott 1 óra játékom. 1-2 felirat megváltozott ahogy észrevettem, meg egy küldetés szövege, de az épületek lehelyezése nekem idõnként bugos... lerakom de nem marad meg 😊 olyankor picit odébb rakom és semmi gond nincs. Meg néha hagyná a program egymásba rakni azt is amit nem lehet.

GIGABYTE GA-990FXA-UD5,AMD FX-8120 3.10GHz,CORSAIR 16GB DDR3 1600MHz,ASUS GTX660-DC2T 2GB GDDR5,GIGABYTE GZ-G1 Plus,CHIEFTEC 550W,COOLERMASTER Hyper 212 EVO

Pár napja nem játszottam a SimCity-vel és most frissítette.
Mit javít?
Hol tudom megnézni a frissítéseket? Mert amit a játék indító paneljén van "frissítések megtekintése" linken ott nekem nem mond semmit.

Sordoran
Szerintem az olaj biznisz is jó. Nekem 3 kúttal, 2 finomítóval van napi (havi) 7-800 ezres profitom.

Dell 7567 - i7 7700HQ, Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5, 8 GB DDR4, Samsung 850 EVO 250 GB M.2, 1 TB SSHD ; Xiaomi Mi9

Nekem most volt egy frissítés, lehet tudni mi volt?
bocsi a kép lemaradt 😊 http://kepkezelo.com/images/6qfzvysqvwbzx1r8d4gi.png

GIGABYTE GA-990FXA-UD5,AMD FX-8120 3.10GHz,CORSAIR 16GB DDR3 1600MHz,ASUS GTX660-DC2T 2GB GDDR5,GIGABYTE GZ-G1 Plus,CHIEFTEC 550W,COOLERMASTER Hyper 212 EVO

Az elmúlt 4 órát erre a városkára fordítottam 😊

A következõ Patch javítás mikor fog kijönni és mit fog tartalmazni? Lehet tudni elõre?

Tuvok
Szép, de a nagy pénzesõ mégis elmarad . Az olaj nekem sose volt igazán kifizetõdõ iparág, egy nyomorult kaszinóval több bevételem van, mint annyi olajkúttal, amennyirõl a Ewing-ok valaha álmodtak 😊

Megjött a tanker a benzinért:

A hétvárosos nem-tudom-milyen-nevû régióban van ez a terület, dugig olajjal. A képen hat olajfúrótorony látszik, de jelenleg 8 teljesen fullos torony üzemel, és még legalább kettõt szándékozom lerakni. 3 olajfinomító pörög, plusz a nagy mûbe is szállítok olajat. Fincsi 😊.

Jöhetne már a 2.0, addig nem is igen van kedvem játszani...

„Én esküt tettem rá, hogy minden polgár ügyét egyformán szolgálom.”

Na jó most frissült a játék és most a fagyás megszûnt, most viszont állandóan beragadnak a hangok, és állandóan a szirénák ordítanak a zene vagy a városi zaj helyett. Az elmúlt két frissítés csak bajt csinált eddig...

Fpocok
Jún 11 mac verzió.
Aki megveszi az egyik változatot, megkapja a másikat is... PC<>MAC

Parasite Eve 2, best game EVER!

Sziasztok, körülbelül 32 órája hozzájutottam a játékhoz végre.. 😊 ebbõl 24 óra játék után azt tudom mondani hogy szeretem. Sikerült ennyi idõ alatt egy kicsi régiót teljesen kiépítenem. Bár kedvemet vette amikor 1 óra játék csak úgy elszállt, akkor feküdtem le aludni 😊 Ha valaki gondolja originen ugyanezen a néven megtalál. Jó játékot mindenkinek 😊

Remélem ezzel is kezdenek majd valamit, mert elég bosszantó, hogy repülnek a mentések a levesbe. Közben visszaépítettem a várost most még mûködik (kop-kop-kop) 😊
AntiHero
Én ma kezdtem a játékot, de nekem is 1 óra játék veszett oda :/

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

Várost még én se vesztettem el, de most volt egy visszaállítás szerencsére csak néhány percnyi játékom veszett el. Viszont az asztali gépemen a legutóbbi frissítés óta gyakran fagy a játék és néha valami memória címre hivatkozva összeomlik. De a múlt hétig nekem se volt semmi panaszom.

Törölték is a bejegyzést 😊
Nekem is ez volt az elsõ alkalom, pedig van pár városom. Sok ilyen jellegû hozzászólást olvastam és eddig azt hittem, hogy én is szerencsés vagyok, hogy nekem még nem fordult elõ 😊
Érdekes, nálam még semmilyen probléma nem volt ilyen szempontból, 1 szer sem fagyott ki, és minden városom megvan, csak én lennék szerencsés?

Tegnap végre sikerült építenem egy jól mûködõ várost, már 96.000-es népességnél jártam. Kilépésnél írta, hogy nincs szinkronizálva a városom, de máskor azon túllép 2mp alatt, tegnap meg kb 3 percet várt ezzel az üzenettel kilépés elõtt. Na ma nagy lendülettel lépek be, persze írja is, hogy töltsem be a legutolsó mûködõ mentést vagy mit, be is tölti a nagy pusztát, semmit sem mentett az egészbõl mehet minden elölrõl...
Úgy néz ki 1 hét múlva lehet itt a 2.0-s patch.

http://translate.google.com/translate?hl=es-419&sl=cs&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.simcity.com%2Fcs_CZ%2Fblog%2Farticle%2Fseznam-zmen-aktualizace-2-cz
Sordoran
Nem azt mondtam, hogy ha 200 méternél messzebb van akkor nem csinál semmit :p
Igazából a 200 méter az a közlekedésre vonatkozik: ennyit hajlandók elsétálni ha megjönnek valamivel egy helyi tömegközlekedési megállóig (ellenkezõ esetben kocsiba ülnek és a forgalom durva lesz). Épületekre nem tudom pontosan mi vonatkozik, de ott is ajánlott minél közelebb rakni a megérkezés helyéhez a célcsoportnak való turisztikai épületet (nem rakunk reptér mellé szegényeknek való épületet pl.).

Dell 7567 - i7 7700HQ, Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5, 8 GB DDR4, Samsung 850 EVO 250 GB M.2, 1 TB SSHD ; Xiaomi Mi9

kigyi
Nem tudom mennyi a játékban 200m, de nálam 10 saroknyit is képesek sétálni, ha stadionba akarnak menni 😄 Olyan brutális gyalogos tömeg hömpölyög a vasútállomásról a stadion felé, hogy hihetetlen. Gyakorlatilag átlósan a térkép több mint felét teszik meg ilyen módon az egyik városomban.

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

ott van lerakva de az a helyzet hogy max 300 turista a városba 😞

Sordoran
Túl messze van? Lehetõleg a tömegközlekedési eszközök megállói (reptér, hajókikötõ, távolsági busz pályaudvar) közelébe legyen turista látványosság, kaszinó, kereskedelmi épület.
Az emberek egy ilyen módon való érkezés után 200 métert sétálnak max. egy környezõ tömegközlekedési megálló (buszmegálló, villamosmegálló), vagy turista épületig. Ellenkezõ esetben elcsámborognak és nem hoznak pénzt.

nálam az a helyzet hogy a turisták nem látogatják a turisztikai épületeket sajna 😞
Mi lehet a gond ?

Köszi szépen!

Nem tanácsos rosszban lenni a nőkkel... náluk van az összes pina.

Sordoran
Másnak is problémás a kapcsolata mostanság? Nekem már egy hete Nyugat-Európa 2-es szerveren folyamat kiírja, hogy Megszakadt a kapcsolat a SimCity szervereivel, majd 10 sec múlva, hogy helyreállt. És ezt így 1-2 percenként csinálja, elég zavaró. Kelet-Európa 3-ason is, de ott ritkábban, meg nem is nagyon játszottam azon, többin annyit se.
Szerencsére még nem volt probléma, mindig elmentette a városom, de érdekelne mitõl van ez.

Erre már volt pár válasz.
Lényeg, hogy a szennyvíztisztító által, a talajba visszapumpált vizet vedd fel egy vízszivattyúval. (Tegyél le egymással szemben egy szennyvíztisztítót és egy vízmû szivattyúállomást.)
Ha a vízellátás fogytán van, mi a teendõ? Lassan kifogy a vízbõl a városom...

Sordoran
Az érdekes. Elvileg még a gazdagoknak is megfelelõnek kéne lenni a 10%-os adónak. (0 boldogságot ad: szegény 12%, közép gazdag 11% és gazdag 10%-os adó) Lehet az adóért nem adsz nekik megfelelõ szolgáltatásokat és ezért zavarja õket, hogy kaszinókba fekteted a pénzüket meg luxus villába <#eplus2>

Nekem meg az a bajom,hogy 262 ezres lakosságú városban,az adó az alap 9%-on van hagyva.De ezek mégis nap mint nap rám rúgják a polgármesteriben az ajtót,hogy sok az adó.

PSN-ID:SanyaBoss

Turizmussal csak az a bajom, hogy ha teszek le két kaszinót és egy Washington-emlékmûvet, akkor a kereskedelmi épületek 99%-a úgy gondolja, hogy hotellé kell alakulnia... Van napi 300 turistám meg 60 hotelem. Fantasztikus.
(Gazdagok jöhetnek komppal is, úgy tudom.)
Dzsini
35000 naponta, egy adag ötvözet több, mint 40 ezer - és nem egy adag jön össze egy napon. A turistákkal (fõleg a kaszinóval) pedig komoly forgalom és bûnözés jár együtt, tehát költség is van rajta.
A gazdag turisták csak repülõvel és taxival közlekednek, tehát reptér (nemzetközi vagy helyi) kell hozzá, ami jó nagy helyet foglal, és piszok jó közlekedési hálózat, és a kaszinók se kicsik (és ahhoz képest nem hoznak olyan sokat)
A közepes vagyonúak (kell az is) járnak hajóval, vonattal, villamossal, busszal, tehát az is kell hozzá.

.... és ehhez képest nem hoznak olyan jól, még ha nem is bugosodnak össze, akkor sem.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ez jó lenne. Az a logikus, hogy a környezetszennyezõ dolgokkal lehessen többet keresni, hiszen ott a negatív következményeket is kezelni kell.

Kaszinóm még sosem volt :o De a turizmus hozott rendesen. pl. az Empire State building 35.000 termelt naponta egymaga. Szóval, nem tudom abban mi volt rossz. :o

Origin: Medden_EU

Dzsini
Írták, változnak a világpiaci árak elvileg, csak mivel rengeteg a felvevõpiac is (mindenhol építik az arkológiákat, amihez sok TV is kell), ez tartja magasan egyelõre.

Mondták, hogy majd finomhangolnak rajta, hogy ne lehessen könnyen, egyszerûen meggazdagodni az elektronikából, viszont pl. a turizmus, kaszinók használhatóbbak legyenek.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Egyébként, én pl. bevezetném, ha már úgyis online a dolog, hogy ne fix árak legyenek, hanem változzanak a meglévõ termelés alapján. Mert ugye most mindenki Proci gyárat csinál. De ha az ötvözet annyira drága lenne, hogy nem érné meg, akkor azt csinálnának az emberek (ettõl annak idõvel esne az ára). Mert, értem én, hogy ez most zöld reklám, de feleslegesen van benne, ötvözet gyár, meg finomító, ha azok szennyezik a környezetet, ami ártalmas, a proci gyár meg környezetkímélõ és mér több hasznot is hoz.

Gyanítom, ha csinálnának statisztikát 100x több proci gyárat találnának a régiókban, mint pl. finomítót vagy öntödét.

Origin: Medden_EU

Sordoran
Ez is egy jó DLC alap lehet majd. Szmog bekerülése, környezet védelmi dolgok, nagyobb térkép, mezõgazdaság, sport, esetleg olimpia DLC. Lesz még itt miért fizetnünk 😊

Na, ez nekem is feltûnt, és a játék elég komoly hiányosságának tartom. Szerintem a közlekedésbõl származó szmog elég fontos tényezõ, fõleg, ha oktatási célokkal is villognak kiadóék. Néztem, SC4-ben még a zajt is figyelembe volt véve vmilyen szinten.
Persze egy irreálisan mûködõ közlekedési rendszernél felesleges számolni a szmogot, az is téves eredményre vezetne.
Sordoran
Várni, jó sokat, hátha eltûnik, bár még nem erõsítette meg itt senki, hogy eltûnik idõvel, valószínûleg senki se akar egy sugárfertõzött városban még éveket lehúzni.

A radioaktivitást ellen lehet valamit tenni?

Köszi.

Sordoran
Nem. A jármûvek nem termelnek légszennyezést a játékban, nincs szmog. Ha ezeket lerakod a környék lakosai lesznek boldogabbak, és a jármûvek egy része lecserélõdik ilyen elektromos autóra. Csak esztétikai különbség van.

Letöltöttem ezt az aprócska addont, a Nissan Leuf elektromos autókat. Ennek az a célja, hogy csökkenti a légszennyezõdést?

Fenrir
Van valami hír a 2.0-ról? Nagyon nagy a hallgatás róla.

A halál csupán a kezdet...

JezuskaDT
Eladnám a Simcity limited edition játékomat, akit érdekel irjon rám egy üzenetet.

Híjnye..ez igen.Ilyen ajcsikat adnak megint?<#idiota>
Szerintem is szólj,nehogy banán legyen egy serial ellenõrzéskor.

A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!