11758
  • Sordoran
    Másnak is beragadnak a villamosok? Többször észrevettem már, hogy a villamosok feltorlódnak, sőt a fő megállóban egyenesen beakadnak. Direkt ráközelítettem, és figyeltem mi a fenét csinálnak ott:

Jönne kifele a villamos, de nem indul meg, áll egy helyben, mögötte a többi benn a garázsban feltorlódva. Ilyen 10-20 másodpercenként kijön egy, ok nélkül vár ennyit. Forgalom nincs előtte, nem amiatt áll, kijön majd háromból egy villamos első megállóból vissza is fordul a garázsba, a többi megy tovább. És valószínűleg emiatt is van az, hogy főleg a közép, és kis mértékben a szegényebb lakosok is folyton elköltöznek a Nincs pénzünk probléma miatt, mivel nem jutnak el melóba, holott a üzletek és gyárak folyton panaszkodnak, hogy nincs munkaerő, vagy zavarja őket, hogy nem volt munkaerő, munkanélküliség is nulla ugye.

Másik probléma meg, kereskedelem szarul megy. Többször is sipákol a játék, hogy nincs műanyag proci és TV gyárban. Az oka: mert bár a raktárban 90%-on van a készlet, de nem ám ezt szállítja el az üzembe, hanem a hiányzó 500-1000 ládáért elküldi az összes kamiont importálni. És amikor megtelt a raktár, akkor szállítja üzembe, emiatt áll a termelés. Ötvözettel nincs probléma, mert azt többnyire hulladékfeldolgozóból (is) szerzem és onnan egyből jó helyre megy.

Az új patch se ért sokat, 3.0 óta többször is kidobott valami error hibával, jött 3.1 amiben van ilyen '• Addresses a number of crashes reported via Answers HQ' , most simán a Program nem válaszol üzenettel dob ki, tök jó...
  • Dzsini
    Van alapvető tutorial a játék elején, van felhasználói kézikönyv és magyarul van az egész játék - nem lesz gondod vele, és nem bűn szabadon választott mennyiségű várost alapítani.
  • tutikoko
    Sziasztok!

Hamarosan megjön nekem is a SimCity 5 de mivel még csak most kezdem és a videók alapján kicsit bonyolultnak hatott a játék ezért szeretnék egy tapasztalt játékost aki kicsit segít hogy mit hogyan is kéne ;)

Ha valaki segítene nagyon megköszönném!
  • bake05
    Igaza van Borgnak mert igen is kicsi az építkezésre a város mérete.A játék elején az ember elvan vele mert megépíti a város alapjait,kinézetét,zónázik meg minden.De egy idő után csak nézi az ember a házakat hogy mikor és hogyan nőnek nagyobbra,mint a gombát eső után.Oké hogy a lakoknak van kívánságműsor meg minden de ha 2x nagyobb volna az építkezési terület,akkor folyamatosan lehetne építkezni és közben a lakok kívánságait lesni.Végül is ez egy városépítő játék nem Tibi bácsi kívánságműsora(na hova dobjam a piros pöttyös labdát?)
  • Ironman2
    na ma én is beizzasztom megint! még a 2.0-s sincs rajta nálam.D
  • nyirog
    nincs véletlen valami katalógus, vagy kép montázs ami megmutatja azt a 26 új hotel épületet amit a 3.0-s peccs adott a játékhoz?
  • Aragorn831109
    CompCreate
  • Aragorn831109
    Bírom ezeket a dumákat. :)

• Aragorn831109
    És majd még biztos lesznek komoly tartalmak a játékhoz. Én arra leszek majd kíváncsi. :)
  • Dzsini
    Ha nem használom a proci gyár cheatet, akkor nem telik be hamar ez a térkép se (főleg a javítások óta komoly feladat boldogan tartani a lakókat), az unalom meg szubjektív, én jól elvagyok a régi városokkal is. A cities xl-t nem vettem meg, nem játszottam vele. A kezdeti hibáktól eltekintve nagyjából azt nyújtja a simcity, amit ígértek, bár van még mit kipofozni rajta.
  • Aragorn831109
    2.0, de főleg a 3.0 patch után elégé helyre pofozták a játékot. Nem sok buggal találkoztam az eddigi 186 órányi játékórám ideje alatt.

Amúgy meg van kb 20 városom, de mindegyikben játszom a mai napig. :)
  • Borg
    A remény hal meg utoljára :)

De azért azt ne mond nekem, hogy a régi simcitykben is ilyen gyorsan megtöltötted, és meg is untad a városodat... össze sem lehet hasonlítani a régiekkel. Ott hosszútávú élmény volt egy várost építeni. De nem is kell nagyon régre visszatekinteni, még a Cities XL is JÓVAL hosszabb távú szórakozást nyújt, annak ellenére, hogy minimum ugyanilyen bugos. Mert ott is egy hatalmas, és nem utolsó sorban élethűbb térképet rakhatsz tele.
  • Dzsini
    Volt olyan simcity ahol nem telt meg a térkép egyszer? Minden videón látszott, a bemutató hét alatt minden este építkeztek egy térképen, nem tudtad, hogy ekkora lesz egy város?
  • Borg
    Ja, még úgy 2 hétig :D
    Aztán megtelik, és már csak a bugok rendbehozásán szarakodhatsz vele... vagy kezdesz egy újat, és elhagyod mint eb a szarát, akárcsak mások...
    Én kezdem megbánni, hogy megvettem... dehát egyszer majd talán lesz belőle jó játék.
  • Aragorn831109
    Még bőven van ebben a városban helyem. :)
  • Dzsini
    Ezt mi döntsük el helyetted?
  • Rane19
    A bugok ellenére is megéri megvenni a gamet ?
  • Ironman2
    Ezt a területkorlátozást már jó lenne ha feloldanák,vagy nagyobbra méreteznék! Olyan kicsinek látszik igy a város!
  • Austin Bailey
    házakat még mindig nem lehet csinálni
  • Andriska86
    Kösz előre is!
    Szabadúszó fordítóként dolgozom és szeretném felvenni velük a kapcsolatot.
  • Aragorn831109
    Most épp nem játszom, de majd megnézem. De miért fontos?
  • Andriska86
    Jó, de nekem nincsen meg a játék... Megnéznéd nekem pls?
  • Aragorn831109
    A játékban ott van a credit list végén.
  • Andriska86
    Hi!

A kézikönyvben nincs benne véletlen, hogy kik/melyik cég készítette a honosítást?

Kösz
  • Ironman2
    DDDDD
  • Aragorn831109
    Micsoda szöveg! :D

• Sordoran
    Néztem úgy is, de semmi. Sőt, a stadionban is néztem, csak középgazdag turisták voltak, gazdagok nem. Meg ugye az van odaírva eseményekhez, hogy milyen turistákat vonzanak, amit én úgy értelmezek, hogy pl. Világbajnokság középgazdag és gazdag turistákat vonz, akik az esemény után elmennek egy közeli hotelbe, vagy kaszinóban, és megszállnak ott, vagy elköltik a pénzüket. Turizmus -> turisták becsalogatása -> kaszinó -> turisták kifosztása. Vagy lehet én tévedek?
    Esetleg az lehet még probléma, hogy túl messze van a reptértől, és ugye a gazdagok a finnyás népség, és nem mennek el odáig, hanem egy kereskedelmi épületben költekeznek, majd távoznak.
  • Valdien
    Próbáld meg úgy, hogy nem szervezel Világbajnokságot. Lehet az foglalja le a potenciális kaszinózó turistákat.
  • Sordoran
    Valaki nem tudja, aki már belemélyedt a kaszinózás rejtelmeibe, hogyan lehet az Elegáns Kaszinót nyereségessé tenni? Sikerült teljesen felfejleszteni a Szerencsejáték Központot, a Modern Kaszinók 150ezret, a Sci-Fi Kaszinó 80ezret hoznak naponta, de az Elegáns Kaszinó csak viszi a pénzt, nincs gazdag turistám, közepes vagyonú van bőven meg szegény is. Van valami trükkje?
    2 fajta stadion is van, azok nyereségesek (kisebbe szegényeknek Motokrosz, nagyban közép és gazdag turistáknak Világbajnokság), és a látványosságok is bőven hoznak a konyhára (50-150ezret), szóval azért van turista, de gazdag turista 0/300 van az Elegáns Kaszinóban, és csak az veszteséges, ami nagyon zavar.

Akik nem tudnak segíteni azoknak íme pár kép :)

A fényárban úszó belváros nem sokkal éjfél előtt:

Majd éjfél után, vége a bulinak és megjelennek a "sárga folyamok":

A szegényebbek pedig ellepik a járdákat, zsebtolvajok mennyországa:
  • bruna #9640
    Na már egészen jó módok készülnek a játékhoz : Simtropolis/SC13Mods
  • Sordoran
    Sokat javítottak már a közlekedésen, és megoldható simán már, nekem 220ezer fős városomban nincsenek dugók, csak kisebb torlódások, de ott is halad a kocsisor.
    Kaszinókat és kereskedelmi zónákat a város egyik végébe vittem, el a lakó és ipari zónától, van 2 buszpályaudvarom és 2 villamos, így a várakozási idő 20-30 perc. Kereskedelmi zónák köré sugárutak, mivel ez turisztikai és kaszinó város, így elég laza.

• bake05
    3.0 javítás és ugyan ott vagyunk ahol elkezdtük.A forgalom ugyan úgy beáll 120 ezer lakosnál mint 1 hónappal meg 4 javítással ezelőtt.Elmehet a maxis a büdös francba!
  • Tuvok #9637
    Csak emberek lehetnek a szomszédaid, privát régióban csak akit meghívsz, publicban meg bárki .
  • Aragorn831109
    Ez lett a kedvenc városom. Szerintem gyönyörű! :)

• Aragorn831109
    Nem. El voltam foglalva kaszinó építéssel. :D
  • Goose2106
    Remélem ledózeroltad a házát a gazdinak... :)
  • Aragorn831109
    Már csak Godzilla hiányzott! :D

• JohnnyHero
    Sziasztok, új vagyok de nagyon jó ez a fórum már most is sokat segített :)
    egy kérdésem lenne, mikor kijött a játék azt hallottam hogy ha privát légiót csinálok mert próbálni akarok valami akkor lehetnek a szomszédaim gépek, nem csak én meg emberek, ez lehetséges? vagy ez mégse került be a játékba? köszi előre is
  • Aragorn831109
    Durván jól hoznak a kaszinók a patch óta. :)
  • drmilo
    Már zavaróan csendes :D