11758
| Hivatalos oldal | | | Simtropolis Wiki | | | IGN Wiki | | | Patch infók | | | Manual | |
| SZERVER FIGYELŐ | | | Hasznos link | | | Hasznos link 2 | | | SC Reddit | |
| Modok/Letöltések | |
-
Bal0924 #9709 Hajléktalan kevesebb mint 10db.
Most hogy nem tanítanak, nincs egyetem, így a technikai szint 0
És így a gyárak mint visszafejlődnek..:S
Csak közép iskolám van így az oktatási szint 2
És több ezren nem tudnak iskolába járni az egyetem miatt..:S -
#9708 Mennyi hajléktalanod van? nem túl fejlett már a társadalmad?? Ha igen, akkor nem fognak tudni újra beilleszkedni a hajléktalanok. -
#9707 Több a munkahely mint a munkás --> nincs aki elvégezze a feladatot. Hasonló probléma, most akarom megnézni, hogy az arkologia segít-e rajta. Pénz problémám nekem sose volt, irtózatosan egyszerű pénzt szerezni a korábbi részekhez képest. -
Bal0924 #9706 És a szemétgyűjtő autóim egyfolytában körbe-körbe mennek 1-1 útszakaszon több őráig.. -
Bal0924 #9705 Sziasztok!
Még mindig gondban vagyok..
"elfogyott a pénz" miatt még mindig vannak üres épületek.
Az adó 3%.
És miért van az hogy egy több mint 200ezer lakosból álló városban nincs aki dolgozzon a gyárakban és az iskolákban, a vasút is bezárt mert nincs elég munkás...:S -
#9704 Amíg az áram és a víz úgy terjed, ahogy most, addig a mostani városméret is problémás néha. -
Ironman2 #9703 Szerintem meg vegyék le ezt a szerveres megoldást,adják ki offlineba,és máris szabadabbá tehetik a területet.Gondolom plusz szervereket kéne ahhoz beállítani hogy mindenki nagyobb területtel,és több adattal rendelkezzen.Nem kell mindent a warezra fogni.Azután is meg fogják venni az emberek. -
#9702 Jogos. A turisztikai, akarod(m) mondani a kaszinóváros jelleget akkor hogyan is lehetne kialakítani. Gondoltam, ha már a területet basznak növelni, akkor egyenlőre ez is megtenné. -
natalyel #9701 Spec nekem ez annyira nem tetszene, ha választanom kéne inkább a városterület-bővítés mellett tenném le a voksom. Meg lenne kötve a kezed, csak oda építhetsz. Nekem tetszik, hogy szabadon berakhatom bárhová a spec. épületeket, és így én alakítom a városképet.
Pl. milyen fura lenne már, ha az összes turisztikai épületet egymás mellé helyezhetnéd csak le a városszélen? :) Nekem nem tetszene. -
Joderida #9700 Egyetemre visszatérve igen van, sőt Arkológia is van. :) az egész város zöldel, ha lekérdezem a tanultság arányát. Mind1 úgy oldottam meg, hogy lekapcsoltam az atomerőművet és mellé tettem egy tiszta olajjal működőt (egyetemi fejlesztés). 1 Kérdés, ha ledózerolom az Atomerőművet akkor lesz sugárzás? -
#9699 Szerintem az első lépés a specializációk kibaszása a jelenlegi városterületen kívülre! Lehetne rögtön a fehér szaggatott vonalon kívül, egy kisebb sárga szaggatott vonallal körbevett terület, melyet mi tudnánk egy általunk(szabadon) választott útfajtával hozzákapcsolni a városterülethez. Valamelyik városnál eme "sárga" terület alatt lehetne olaj, másik városnál szén és így tovább... A fehér szaggatotton belül pedig lehetne vígan fejleszteni a várost. SZVSZ. -
natalyel #9698 Ja oké, vettem és logikus, thnx :) -
#9697 Csak gondoltam linkelem hozzá a "pontos számokat" is. -
natalyel #9696 Najó, leírtam, engem mi bánt,
és most megyek vissza játszani tovább vele :).
Mert azért a bosszúságok ellenére, és mindezt tudva, kevesebb lehetőséggel ugyan, de mindezen hibákat ismerve és így előre tervezve mégiscsak egy addiktív játék :). -
natalyel #9695 Dzsini, köszi, tudom, erre akartam utalni, mikor ezt írtam:
"De a fene a rendszerbe - hát a sok lakó nem feljebb tolja a nepsűrűséget, és evvel a szimulációs lépcsőfokot is átlépi, amivel hirtelen nemhogy csökkenne a betöltetlen állások száma, hanem inkább még növekszik? (még ezt is megérteném, ha letesztelték volna rendesen, és bár kicsit nőne a munkahelyek száma, de nem ennyivel, tehát a valós célt érnénk el a népsűrűség növelésével.)" -
natalyel #9694 - És működjön is úgy minden, ahogy eltervezték, hogy működnie kell, mivel erre építenek aztán mindent. Egy város durva rendőrségi, tűzoltó, mentő apparátussal ellátná egy kis régióm minden városát, de mégis kell raknom mindenhova kis őrsöket, mivel hiába járnak át a mentők, halnak az emberek, ha nincs rendelő; egyre több a bűnöző, ha nincs fogda a helyi rendőrörsön, pedig helikopter, bűnmegelőzés, 20! rendőrautó van átvezényelve; tűzesetek is elharapódznak, ha nincs helyi őrs, bár ez még úgy-ahogy működik, mert a probléma megoldásához nem kell helyi "tárolókapacitás" (betegnek a rendelő, bűnözőnek a fogda).
Ha 2-3 ált. isk., 2-2 főisi-középiskola és még egyetem is van egy városban, és megállójk a másikban, hogy a buszok is átmenjenek, miért nem tud minden diák iskolába járni? Miért kell _minden_ egyes városba a teljes lakosságra lefedni az oktatást?
Szemétgyűjtés ugyanez. A víz fogyása miatt minden városba kell tisztító és vízmű. Ha egy városba akarod összpontosítani a tisztítást a régióban, egy fullos tisztító nem elég - az "ügynök-rendszer" és "mozgásuk" miatt a fekete pöttyök mind egyik felé mennek: hirtelen eldugul a sok szmötyitől: elindulnak a másik felé: igen rövid idő múlva az is eldugul, az első szabad: elindulnak arra: sokáig vannak a csatornában a szmötyik = szétpukkadnak, azaz talajszennyezés lesz belőle. Ha egymás mellé rakod a tisztítókat, akkor is akadnak gondok... -
Ironman2 #9693 Jó írás!
Majd talán a 11.0-ban megkapjuk mindezt a lehetőséget
Mégcsak a 3.0-nál tartanak.D -
#9692 A munkaerőhiánnyal kapcsolatban: #7098 és #9185 (ez utóbbinál az utolsó bekezdésben rosszul írtam, nem munkanélküliség, hanem munkaerőhiány) -
natalyel #9691 Javítás:
"semmi oka rá, hogy "elfogyjon a pénze", hogy "rosszul érezze magát", hogy "nem tud vásárolni" (király kombó a nincs pénzünk és a nem tud vásárolni - ezt oldd meg :) )"
- "nem tud vásárolni a _közelben_"...király kombó a nincs pénzünk és nem tud vásárolni a közelben, azaz nincs pénze, ok, de mégis menne vásárolni (tehát van), de nem tud sehol (pedig tud). -
natalyel #9690 "Ja, hogy elég egy 2000 fős porfészek, a többi meg lehet vidámpark, ok..."
:)
Az a helyzet, hogy lehet, hogy erős sarkítással, de valóban így gondolhatták.
Azt hiszem értem a készítők elképzelését a játékról - persze nem biztos -, és nem is lenne ez rossz dolog, de valahogy a megvalósítás nem sikerült még nekik.
Elmondom én hogy képzelem, hogy ők hogy képzelik :).
Az egész játék koncepciójából, a multizós városok összehangolása, kooperálása dologból, a fejlesztői blogok, írások, ötletek, a nagy többszáz oldalas ismertető és kézikönyvben leírtak mind-mind valami olyasmit akarnak sugalmazni, hogy igenis, azt gondolták, hogy nem minden város lesz tier3 fejlettségű épületekkel tele, hogy a low, ill. medium density kisvárosok biztos ugyanolyan elérendő célok között fognak szerepelni a játékosoknál, mint a felhőkarcolós metropolisok. Egy olyan városépítős játékot akartak, ami túlmutat az eddigieken, amit idáig látott, tapasztalt, amivel eddig játszott a gémer közösség. Hogy megadják a lehetőséget a felhőkarcolós nagyvárosoknak ugyanúgy, ahogy a kertesházas nyaralóövezeteknek, a bányász- és olajkolóniáknak, a kiszolgáló "peremkerületeknek", az alvóvárosoknak.
Hisz ki ne akarna a sok nyüzsgő nagyváros után egy békésebb kisebb házakkal és parkokkal övezett egyetemvárost, egy nyüzsgő kaszinó és beach-központot vagy egy minden "piszkos" munkát elvállaló szemét- energia- szennyvíz- és ipari központot!
Igen, ez mind jó lenne. De sajnos így, ebben a formában ez nem működik.
Valahogy úgy gondolhatják, hogy biztos sokan vannak, akik megállnak alacsony vagy közepes sűrűségnél, és nekik is kell valami látványosságot, célt adniuk. Mivel alacsony ill. közepes (továbbiakban L, M, H - Low, Medium, High) sűrűségnél jóval kevesebb a kiszolgáló létesítményekből jövő output-igény, ezért értelemszerűen ezekből kevesebb/kisebb is elég - tehát jóval kevesebb a fenntartásuk is. Több hely marad "parlagon", így adhatunk egy újabb érdekes bevételi forrást, látványosságot, specializációt a népnek. Hát most nekik kedvezünk, itt a Theme Park (valaki innen játszott anno vele? ).
Így gondolkozhatnak. Csak valahogy - és ezt nem értem, hogy-hogy nem veszik észre, vagy ennyire mások a visszajelzések? - azt nem gondolják át, azt nem veszik észre, hogy az alapkoncepció sem működik úgy, ahogy elképzelték (mindannak ellenére, hogy amúgy még mindig kiemelkedő játék a maga nemében véleményem szerint).
A legalapvetőbb problémák szerintem (és talán meglepő, de úgy gondolom nem feltétlenül a terület nagysága a fő ok /persze az is/, ill. simán orvosolható lenne egyéb változtatásokkal is, ha ez nekik olyan nagy technikai probléma):
- bármilyen sűrűségű, nagyságú város esetén egyszerűen munkaerőhiány van. Ha egyszer kitalálták, hogy van specializáció, és ha az egyikre rámész kicsi legyen az esély, hogy egy másikat is beindíts, mert elszippantja a munkaerőt - szóval ha van specializáció, és még oda is kell munkás, akkor hogy a fenébe van az, hogy mindenféle spec épület nélkül egy 200ezres város dugig beépítve, alapellátás és közmű meg pár gyár és kereskedelmi zóna nemhogy mindenkit alkalmaz, de még több ezres a munkaerőhiány? A spec városokról már nem is beszélek. Így mindenki arra törekszik, hogy H épületek nőjenek, amik aztán sok-sok munkást termelnek neki. De a fene a rendszerbe - hát a sok lakó nem feljebb tolja a nepsűrűséget, és evvel a szimulációs lépcsőfokot is átlépi, amivel hirtelen nemhogy csökkenne a betöltetlen állások száma, hanem inkább még növekszik? (még ezt is megérteném, ha letesztelték volna rendesen, és bár kicsit nőne a munkahelyek száma, de nem ennyivel, tehát a valós célt érnénk el a népsűrűség növelésével.) De az is lehet, hogy csak néha/gyakran bugzik be valamilyen speciális együttállás esetén, és amúgy ez jól működik, de sokszor mégsem :). ÉS mivel növekszik az állások száma, az embert flusztrálja, hogy kell még munkaerő, ezért újabb és újabb zöld zónákat rak le, igyekszik azokat is H sűrűségűvé alakítani... majd azon kapja magát, hogy elfogyott a hely.
Pedig jó lenne az ötletük: kisebb, szépséges, élhető városok, ahol egy-két látványosság, izgalmas épület kimagaslik a lakóházak/boltok/stb. közül, és élmény vele játszani. Ja, az lenne, ha lenne valami pozitív hozadéka ezeknek a kisebb L és M sűrűségű városoknak. Pl. egyes specializációk csak akkor működnek, vagy akkor dupla olyan hatékonysággal, akármi. _És ha a lakos-munkás-vásárló-turista-tanuló viszonyokat újraértelmeznék_.
- a közlekedés még mindig furcsa anomáliákat mutat. Ha egyszer x fajtájú és x mennyiségű eszközt adnak a játékos kezébe ahhoz, hogy kezelje a logisztikát, akkor programozzák is le úgy, hogy azok az eszközök le is fedjék, megoldják és kielégítőek legyenek a problémára. Ha kis buszt, nagy buszt, P+R-t, villamost, vonatot, hajót és repülöt kaptunk, akkor ha mindenből fullos épületet lerakunk egy nagyvárosban, egyrészt ne szívja le a munkerőbázisunkat úgy, hogy ezek miatt mínuszban legyünk immár örökké, bármit is csinálunk, másrészt oldják is meg a közlekedési problémákat. Ne kelljen már 3 buszgarázst lerakni egy ilyen kicsi területre. Vagy ha van olyan helyzet, hogy mégis kellhet, akkor ne legyen ekkora fenntartása, hogy kigazdálkodható legyen. Két villamosgarázst fenntartani - ugye ilyen esetben már feltételezi az ember, hogy nagyvárosról van szó, mindenféle egyéb fullos kiszolgáló közműről, satöbbi - szinte csak proci/pc/tv-gyártó üzem(ek) mellett lehetséges . És ha már dögivel rohangálnak a buszok/villamosok, akkor ne legyen továbbra is órákig tartó dugó szerte a városban...
- Valami egyéb eszközt is adhatnának a szegény réteg boldogságának javításához, illetve a "pénzük kezeléséhez". A parkjaik tömegesen sem adnak elegendő boldogságot, azaz inkább úgy mondanám, hogy hiába rakom körbe parkkal, ha valami egyéb légből kapott okból továbbra is boldogtalank. Azért légbőlkapott, mert semmi oka rá, hogy "elfogyjon a pénze", hogy "rosszul érezze magát", hogy "nem tud vásárolni" (király kombó a nincs pénzünk és a nem tud vásárolni - ezt oldd meg :) ), mivel közvetlen mellette is és szétszórva a közelben is van szegény "kék" épület... Még az az elvetemült ötlet is jobb megoldás lenne ebben a helyzetben, ha a polgármesteri büdzséből egy rétegnek vissza lehetne juttatni tetszés szerinti összeget. Kiírná, hogy az 50ezer szegény lakosnak összesen 100ezer simoleon mínusza/adóssága/kölcsöne anyámkínja van, és ezt kiegyenlíthetné a játékos. Például. (Csak nehogy legyen, mert egy rossz kóddal elszúrják, és onnan tól kezdve _folyamatosan_ napi szinten osztani kellene a zsét a proletariátusnak!)
- És hát ugye a terület mérete. Felőlem, maradjon ennyi, de akkor pl. az egyházban lakók számát húzzák feljebb, a lakosokból többen dolgozzanak (több munkást adjon egy épület), kicsit többet adózzanak ugyanakkora százaléknál, hogy specializáció nélkül is el tudja tartani magát egy nagyváros. Hogy legyen értelme egy L, M sűrűségű települést is igazgatni, ne flusztrálja a játékost az állandó problémákra való figyelmeztetések, hanem tényleg szórakoztató legyen egy nagy parkokkal/gyárakkal, erdőségekkel/közművekkel, kis villákkal/puruttya házakkal és valami hozzáillő specializációval a játék.
Elnézést, tudnék még írni bőven, de így is nagyon hosszú lett.
Bocs az esetleges eélgépoelésekrt :).
-
#9689 Területet, könyörgöm!!! Vidámpark DLC baszki, de hova a tökünkbe tegyük? Ja, hogy elég egy 2000 fős porfészek, a többi meg lehet vidámpark, ok... -
#9688 kár h enélkül is alig férek el a városomban -
#9687 Az első képen látszik a város egy része és az utak, egy baseball pálya is, az alapján egy masszívabb naperőmű-telep mérete. -
Borg #9686 A jelenlegi térképméret mellett én ezért egy vasat nem adok... -
#9685 Hát szerintem városon belül kell kigazdálkodni a területet rá. Talán annyira lesz tápos, hogy egy ilyennel az egész város specializációt le lehet tudni, megfelelő bővítésekkel ki lehet hozni azt, hogy ellátja egy fejlett város pénzszükségletét. -
Ironman2 #9684 gondolom ennek majd külön terület kell -
#9683 Piszok jól néz ki, de ha jól felfejleszted, megeszi a fél térképet :P
Turistavárosok hajrá :) -
Ironman2 #9682 Innen elolvashatjátok az infókat:
http://www.greenmangaming.com/s/hu/en/pc/games/simulation/simcity-amusement-park-pack-na/ -
Ironman2 #9681 Az igen!!!! Képek a DLC-ből:
-
Ironman2 #9680 Figyelem!!
Vidámpark DLC a láthatáron!!!!
http://www.beyondsims.com/47506/simcity-amusement-park-dlc/ -
#9679 Szerintem egyetem nélkül nem is lehetne elérni ilyen szintet. Nekem néha még a 3 sem jön össze egyetem+főiskola kombinációval :) -
perko #9678 Egyetemet végzett munkavállalók kellenek.
Van egyetemed? -
Joderida #9677 Nah mégegyszer :)
http://kephost.hu/share-198D_51942B73.html -
Joderida #9676 Nem értem én ezeket a Nukleáris konstrukciókat:
-
#9675 Csökkents adót az adott társ. réteg kapcsán . -
Bal0924 #9674 Sziasztok!
Mit lehet kezdeni azzal hogy "elfogyott a pénz"...
és emiatt egy nap 15-20ház lesz üres.
és 5-10 üzlet is a "nincs vásárló" feliratokkal? -
#9673 Amúgy baromi hangulatos tud lenni (mint a belinkelt képeden is látszik) a város szélén egy 60 emeletes felhőkarcoló, ahol esetleg családi házaknak, vagy bevásárlóközpontoknak kéne lenni. Nagyon gáz városképeket lehet ezzel a "növeld a zónasűrűséget, mert nem fogunk ám örülni ha nem" tukmálással kialakítani. -
#9672 Dettó. Egyszer már írtam egy korábbi hozzászólássomban. remízből kijön a villamos, megy 50m-t, majd "átugrik" (szó szerint értsd) a párhuzamos sínre, és visszamenne a remízbe, de beragadnak és óriási kígyót alkotnak... -
#9671 Hosszú idő után ma elkezdtem - normálisan odafigyelve, mint anno - egy új régiót, csodák csodája egyelőre nem vittem csődbe az első várost, bár nem sok türelmem van várni, mire a minimális bevételből befektethető összeg lesz . Hamar rámentem az olajfúrásra, remélem azért nem túl korán (1200 lakosom van :D) . -
#9670 Update 3.1 Notes
• Addresses a number of crashes reported via Answers HQ (http://answers.ea.com/t5/SimCity/ct-p/SimCity).
• Fixes for camera control related issues