SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zzeN
Patch lista

vótmá?

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

Sordoran
Bár nem írja, remélem a patch javítja a szervereket is. Ami engem a legérzékenyebben érint, és totál elvette a kedvem a játéktól, az hogy a városom láthatatlanná vált a többi város számára. Fejlesztéseket, ajándékokat és épület feloldásokat nem kapta meg a többi város a régióban. Jah és a Nagy Mû is építhetetlen volt onnan, pedig a fejlesztés miatt csak onnan tudnám elindítani, de beragadt az elfogadása. Bízom benne ezeken is javítanak, a felsoroltakon kívül.

Nem vagyok nagy szakértõ a szerverek mûködésében, de ha más MMORPG játékoknál tényleg század meg ezred másodpercek alatt tudja megosztani a számolásokat, információkat több ember között (ugye különbözõ adatok alapján sebzések kiszámolása, és ezek szinkronizálása harcokban, és itt a számításokat is a szerver végzi) akkor itt, ahol a számolások nagy részét az ember gépe végzi, nem lehetne 5 percenként szinkronizálni ezt? Kizárt, hogy nem bírja el ezt egy szerver.

Dell 7567 - i7 7700HQ, Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5, 8 GB DDR4, Samsung 850 EVO 250 GB M.2, 1 TB SSHD ; Xiaomi Mi9

Braikingboss
Update 2.0 is going live Monday, April 22 at 1pm PST.

Szóval nálunk az ma este 10 óra. Akkor holnap lesz kipróbálva a patch 😄

Don Kartács :)

Braikingboss
Más Origin accountra nem lehet. Ha egyszer már felhasználtad a kódodat. Mondjuk ez egyértelmû szerintem 😄

Sziasztok!
CD-n van meg a játék, regisztráltam az origin.com-ra a cd kulcsot!
Ha akarok egy új Felhasználói fiókot az origin.comon a cd kulcsot oda beregisztrálhatom vagy nem?

Diablo3 Battletag: MoMo#2340 http://eu.battle.net/d3/en/profile/MoMo-2340/hero/39319986

Azért ez így nem teljesen igaz. Hiába pl, hogy nincsenek elkövetett bûncselekmények a városban, nézi a rendszer a lefedettséget is, valószínû emiatt sírnak. A pénz miatt akkor szoktak sírni ha nincs állásuk, illetve ha vannak is betöltetlen helyek nem biztos, hogy el is jutnak a munkahelyükre, mondjuk akár a dugók miatt. Ezt úgy lehet a legegyszerûbben kiküszöbölni ha mondjuk a lakó/kereskedelmi zónákat vegyesen egymás mellé pakolgatod le. A következõ dolog amit írsz az elég egyértelmû, akkor van ez ha olyan épületet pakolsz le mondjuk lakások mellé, ami negatívan hat ki a lakók boldogságára. Pl nem célszerû szeméttelepet lakások mellé telepíteni, mert az nem fog tetszeni az ott lakóknak. A baci kérdés az már érdekesebb, mert idõnként tényleg elõfordul, hogy a semmibõl egyszer csak szennyezett levegõ lepi el a várost, hol ott semmi nem indokolná, de ha jól tudom ez egy bug. Az utsó dolog amit írsz az meg arra utal, hogy túl sok kereskedelmi épületed, célszerû ilyenkor az elhagyott kereskedelmi épületek helyére lakásokat telepíteni, vagy egyszerûen meg kell próbálni turistákat csalogatni a városba. Általában mindennek megvan az oka, de tény a bugok miatt nehéz kiszûrni, hogy mi minek a következménye.

Olyanokért panaszkodnak amiknek nincs értelme,
panaszkodnak:
- a bûnözõk miatt, pedig a napi bûncselekmények: 0
- a pénz miatt
- Utálják az épületeket...
- és sok a bacilus
- nincs vásárló
Ezek a minimumok és állandóak..
És a legtöbbnek, de inkább mindnek semmi értelme..

Dzsini
A kis mosoly ikonra nyomj rá az alsó sorban, és ott csoportokra leosztva láthatod, hogy kiknek mi a baja - így talán egyszerûbb megtalálni a negatívumokat, plusz a fenti hasznos linken nézd meg, hogy melyik csoport mitõl boldog.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Fenrir
Adókat vedd le minimumra, talán akkor megy.

A halál csupán a kezdet...

Hogyan tudom a népszerûséget 90% fölé?
90%-ra, 1-2x sikerült, de mindig lement 88ra.. max 3óráig tudta tartani a 90-et..

Nem tudjátok , a módokat lehet már legálisan használni ? Hogyha pl ezt használom Euro Road Textures nem fognak e kitíltani a simcity-bõl..

Fenrir
Amikor azt a szöveg van egy lakóház felett pirosan, hogy "Nyomorultul érezzük magunkat" akkor az mire utal? Mert fogalmam sincs, hogy mit kéne tenni ez ellen.

Már csak 1 nap a 2.0-ig.... remélem pirosbetûs ünnepnap lesz a naptáramban, baromi kíváncsi vagyok hogy az eddigi bugok miatt szinte mûködésképtelen városaim hogyan fognak hirtelen beindulni.

GIGABYTE GA-990FXA-UD5,AMD FX-8120 3.10GHz,CORSAIR 16GB DDR3 1600MHz,ASUS GTX660-DC2T 2GB GDDR5,GIGABYTE GZ-G1 Plus,CHIEFTEC 550W,COOLERMASTER Hyper 212 EVO

Braikingboss
Ezeket a lakókat nem értem. Rinyálnak hogy nincs pénzük, adók 9%, munkahelye mindegyiknek van. (dübörög a gazdaság XD) népszerûség 60 % 😞

Hogy tudok áramot és vizet szolgáltatni az Arkológiámhoz?
A mennyiség már megvan, de nem juttatja el hozzá azokat.

Egyszer kifagy ez a játék és utána nem tölti be a várost 😊 Kezdhetem ellõrõl az egészet! Na még csak 2 napja van meg a játék de el fogom adni mert csak az idõmet veszi el -.- szánalom 2013-ban nem bírnak normális multiplayeres játékot kiadni -.-
Mind saját volt, ha csatlakoznék valakihez, azt megmentettem volna.😄

Az egyik városomban építettem egy teher kikötõt, teherhajó kikötõvel, és nem vitt semmit a vízen, akkor is autó jött és vitte el az árut. Akkor ez most hogy van?
Ha építek teher kikötõt, akkor a kereskedelmi lerakatokat bezárhatom?

""És nemsokára egy Gyors Neutronreaktorom is lesz. ""Aztán BUMM!!!És jön a 150 évig tartó sugárzás,meg a 16 város... <#mf1><#eplus2><#mf1> Bocsi ha egy kicsit gonosz voltam de ezt a"magas labdát"lekellet csapnom <#vigyor1>

PSN-ID:SanyaBoss

Óóó bakker!Tegnap este belestem és olvastam Tuvok hozzászólását,hogy van 2.0 javítás.Bele is éltem magam,hogy 1 hét után ma bekapcsolom a játékot leszedem a javítást és megpróbálok végre egy"normálisan"mûködõ várost felhúzni.De olvasom,hogy majd csak hétfõn lesz elérhetõ,úgy hogy akkor marad még 3 nap várakozás...Mind 1 de remélem jobban játszható lesz már a játék.

PSN-ID:SanyaBoss

csuszi
1. lehet hogy sandbox.
2. lehet hogy privát, nem public.
3. lehet hogy elhagyta, beköltözhetõ.

4. legfõbb, mindenki várja a 2.0-át. mint a messiást.

MJ rulz Pink Team The Only One

Biztos örülnek is neked az elõzõ régiók városai, hogy otthagytad õket mint eb a szarát.
Hát ez nagyszerû! Elsõ városomat építgetem már vagy 8 órája és erre azt írja ki ,hogy a város nem tölthetõ be Próbálkozzak késõbb. Ez mi fajta üzenet? -.-" már most felhúzták az agyam. Valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a baj?
Tuvok
Jah, aztán láttam, kicsit beleéltem magam, hogy ha már van topikja, ki is adták 😊

Végre, 4szerver és vagy 15város után sikerült építenem egy jól mûködõ várost, és közben egy Nagy Mûvet is építek közben!
És már 2Millióm van!
És nemsokára egy Gyors Neutronreaktorom is lesz. (73%)
És olyan 420ezer lakosom. 😄

Joschka
Elõre szólnak, hogy hétfõn (22.-én) a 2. 0-ás frissítés miatt nem lesznek elérhetõk a szerverek!!!

Asrock G41C-GS, Intel Core2Duo E6300 2,8 GHz, 8GB DDR3 1333 MHz Corsair RAM, NVidia Geforce GT 610/ 1GB DDR3, Windows 8 Pro 64 bit

Hivatalos fórumon azt írták, hogy hétfõn jön ki.

Tuvok
Kijött a 2.0, viszont a launcher nem frissített, azt írja a játékod készen áll, wtf 😄

nyirog
na most ha van olyan mód h építhetek a régióban autópályát, a debug módról beszélek, akkor vajon lehetséges az h a nagy régióban összeköthessük a percellákatés akkor mindegyik nagy mû ki tudja fejteni a hatását egyszerre? mert ugye nem kapcsolódik minden város mindhez. Amúgy meg látszik h mennyire sántít ez a város limites dolog, ha mód által megoldható h a városhatáron kívül is építkezhessünk moduláris épületekkel... csak egy újabb bizonyítéka a kamu tengernek amivel etettek minket (az inkább próbáltak).

Sordoran
Mi a fenéért nem fogadja el a szerver a Nagy mû építési petícióm? Ez már nagyon-nagyon nevetséges, hogy a városomban eltelt 1 év is mióta beadtam, megtelt egy 60ezer hordós teherkikötõ is közbe amiben spóroltam hozzá üzemanyagot...
Szomszéd városból meg nem is jelzi, hogy ott valami készülne, csak feldobja a választó képet (onnan meg nem tudom elindítani, mivel nem kapja meg a fejlesztéseket a másik városomból, mivel Ûrközponthoz azt ott fejlesztettem ki).
Mi értelme ennek a multi dolognak, ha a városok nem akarják megosztani rendesen egymással a fejlesztéseket? Vagyis én megkapom szomszéd hivatalokat, de õk tõlem semmit, akkor talán nálam a hiba, na de mi? Napokkal késõbb is semmi, õk úgy látják ahogy én hétfõn elkezdtem...

Dell 7567 - i7 7700HQ, Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5, 8 GB DDR4, Samsung 850 EVO 250 GB M.2, 1 TB SSHD ; Xiaomi Mi9

Ez most egy hülye kérdés, de...
Miért jó ha gazdagok is vannak a városban? Mindenért nyavalyognak és kevesebben vannak 1-1 nagy sûrûségû lakásban, nem?

Faterx
"Disasters: Cooldown véletlenszerû katasztrófák: Néhány játékos is, hogy hit túl gyakran véletlenszerû katasztrófák, mindez a cooldown, ahol nem véletlen katasztrófa fog bekövetkezni."
attiGT
puszi Nika

Sziasztok 😊
Van egy youtube csatornám, ahol gameplay videókat töltöttem fel 😊 Nézzétek meg õket, és iratkozzatok fel ha tetszik 😊 Puszi Nika 

2.0 patch megjelenés
Azthiszem még nem volt belinkelve.

Sordoran
Nem lehet valahogy rákényszeríteni a szervert, hogy szinkronizálja a városom a régióval? Városomban csomó fejlesztés, kutatás meglett, amit szívesen megosztanék régióval, de napok múlva se lát ebbõl semmit a többi város. Most átküldtem onnan 1 milliót is szomszéd városba, megvártam míg átjön pénzszállító és elviszi, másik városba átlépve semmi 2 óra játék után se... Nevetséges egyszerûen.

Igen, azt már én is nézegettem, de nem is figyeltem, hogy van rajta "tax revenue" rész. Most megnéztem, de úgy látom, hogy minél fejlettebb, annál kevesebb ez az érték. Szóval a fejlett gyár kevesebbet adózik. Vagy rosszul értelmezem?

Origin: Medden_EU

Dzsini
Igen, a magas fejlettségû ipar (ha dolgoznak is benne) több pénzt termel - az offtopic témában van egy komoly kézikönyv a mechanikák ismertetésével, abból van itt fent a "hasznos link" oldal alatt néhány fontosabb táblázat.

Az egyetemvárosom az iparból és kereskedelembõl és, plusz fejlesztem épp a profi szélerõmûvet, és akkor a szomszéd városom innen fogja venni az áramot is (az egy kaszinó-turistaváros, úgyhogy mindenhez kevés a hely, naperõmû helyett jó lesz az import, nem akarok oda semmi szennyezést), annak van egész jó bevétele, megengedheti magának, hogy ne szórakozzon ilyesmikkel, viszont a másik város rendõrségi ellátását a kaszinók miatt biztosítja, így ott pedig arra nem kell költeni, és különben sincs sok kereskedelmi épület (ami a bûnözés melegágya), hiszen mindenki vonattal és hajóval a szomszédba jár vásárolni, pénzt költeni 😊
Szépen lassan építkezve, odafigyelve egész jól lehet használni még szóló módban is a városok közti interakciót.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Csokis megelõzött 😄, én most kaptam meg az emailt. Annyi plusz infó hogy aki nem tudta eddig ( hozzáteszem én eddig nem tudtam) Szóval a MAC-es verzió a megjelenés napján ingyenes lesz mindenkinek aki már megvette pc-re . ez így mondjuk korrekt.

GIGABYTE GA-990FXA-UD5,AMD FX-8120 3.10GHz,CORSAIR 16GB DDR3 1600MHz,ASUS GTX660-DC2T 2GB GDDR5,GIGABYTE GZ-G1 Plus,CHIEFTEC 550W,COOLERMASTER Hyper 212 EVO

*3000 ha alap, de mivel még általánosba is teszek le termeket ez kb 5-7 ezer is lehet, mindenhol teljes lefedettség mellett

Igen a helyszûke a legnagyobb gondom. Tök szeretnék "város" kinézetû városokat csinálni. Középen Magas sûrûség, körbe közepes, és kívül kertváros.

Egy ilyen egyetemvárosban mibõl van bevételed? Most azon próbálkozom, hogy mindenféle kereskedelem nélkül legyen jó a költségvetésem. +6000 a bevételem, mindenfajta kereskedelem nélkül, de ez csak minél több lakossággal érhetõ el. Az oktatásnak elég durva költsége van. Közép+Fõ+Egyetem kb 3000 óranként. Mondjuk lehet megéri, ha többet termel a "high-tech" ipar (vagy csak környezetkímélõbb és ennyi?)

Apropó arról tudunk valamit, hogy a high-tech ipar több adót fizet-e? Egyáltalán mi alapján fizetnek adót a különbözõ szektorok? Errõl jó lenne egy táblázat. (Lehet van is, de melóban minden tiltva van <#sir>)

Dzsini
Vegasnál a külvárosnak nincs határa a terjeszkedésnek, csak a sivatagba kell egy utat húzni, és rádobálni a házakat. Az olcsó munkásházakból is elfér az egyenméretben gyártott 2 szintes dobozházikóból tetszés szerinti darab, és csak kényelmesebb 2 szinten lakni, mint 22-n, a költségek pedig nem különböznek annyira.

(SimCityben is elvannak az emberek a kettes sûrûségen, ha nincs igény a nagyobb méretbe költözéshez, nekem az egyik egyetemvárosomban alig van hármas sûrûségû épület, pedig az utak engednék - de egyensúlyban van a lakosság, megállt így a dolog, az alacsony vagyonúaknál is)

Most jött e-mail, hogy a MAC-es verzió Június 11-tõl lesz elérhetõ! <#smile>

nem lankás, szép homokos tengerpart <#kuss>

Igaz a kettõt (turizmus+szerencsejáték) én összevontam, mivel ebben a játékban a turizmus csak és kizárólag látványos épületekkel együtt mûködik jól. Tengerpart miatt nem jönnek, sõt a telkek értékét sem növeli egy lankás tengerpart (ellenben a való élettel).
A játékban pedig jelentõsen megnöveli a turisták számát a látványosság, de ezek a turisták elmennek a kaszinókba is.

Valóban Monte Carlo rossz példa volt, hisz ott kimondottan csúcs-gazdagok vesznek ingatlant és a helyszûke miatt a magas lakóépületek jellemzik.

Ellenben Las Vegasban nincs 20 emeletes lakóház, csak és kizárólag, amik kaszinókhoz tartoznak. Középen (max 10% a városnak) nagyon magas szállodák és kaszinók vannak a periférián nincsenek magas épületek (4-5 emeletes még nem számít annak), de ha megnézed a google maps-on 90%-ban csak kis lakóházak vannak. (vagy írd be a google-be hogy Las Vegas suburb és nézd meg a képeket)

Fenrir
Tegnap alapítottam egy várost, olyan cirka 3 óra játék után elértem 100k lakost és 10%-os adó mellett óránként 5000+ a nyereségem, amellett, hogy a fém-ötvözet-mûanyag trió eladásából irgalmatlan pénz jön be.

Dzsini
Hasznos link, második kép, elsõ sor.

Attól is függ hogy mennyien költöznek be a városba, hogy mennyi az adó? 😄

Dzsini
Mindkettõ sziget, és nem város 😉

Lényeg a lényeg - visszakapcsolva a SimCityhez: még a legkomolyabb épületekhez is kell alacsony vagyonú dolgozó, és ezt egyszerûbb, olcsóbb helyben kiszolgálni, a városközponttól távoli lakónegyedekkel. Viszont általában nincs akkora helyhiány, mint itt 😊

Fenrir
Nyilvánvaló, de ha üdülõvárost mond az ember akkor nem pont a 2 felsorolt jut eszébe rögtön, hanem a klasszikusabbak, legalábbis itt Európában. Pl. Korfu, Ciprus, stb.

Las Vegas és Monte Carlo pont, hogy inkább a szerencsejáték központjáról híres.

Dzsini
Az üdülõváros meghatározás vitatható, ettõl eltekintve az ilyen típusú városoknak is megvan a "lakótelep" negyede, ahol a kiszolgálószemélyzet és családja lakik a környékhez képest olcsó, tömeges lakhelyeken.