11758
  • nyirog
    remélem felkerül a youtube-ra egy vidi h megéri e azt a 10 eurót
  • nyirog
    ja már látom -.-""" 10 euró
  • nyirog
    mikor jeklenik már meg a vidámparkos dlc? kíváncsi vagyok h ingyenes (habár kétlem, de a remény hal meg utoljára), vagy ha fizetős akkor mennyiért vesztegetik majd.
  • Borg
    Jobban hozzá lehetne szólni, ha leírnád milyen géped van.
    A bo2 pl egy forint előtti enginera épül, szóval ott a 120fps nem csoda.
  • Aragorn831109
    Abban régióban 150 milliós tőkém van. Kéne már majd azzal a városommal is kezdeni valamit. :)
  • zolti08

Sziasztok!
    Megvettem a Simcityit és azt tapasztaltam, hogy az fpsem alig megy 10 fölé amit nem értek, mert pl egy bo2 120 fpsel futt a gépemen...

Nagyon megköszönném ha valaki megmondaná ez mért van és lehet-e tenni valamit ez esetben. Sajna így elég nagy csalódás nekem ez a játék:(
  • mrmilan
    Most én is nagy fába vágtam a fejszémet. A legelső városomat a Magyarország HC régióban újrakezdtem (New Milano). Konkrétan a veszteséges (-13.000) várost olajmezőstől, szennyezett talajostól, kaotikus úthálózatostól egy az egyben leromboltam. Persze 37 milliós kezdőtőkével már könnyű új alapokra helyezni a fejlődést. Új úthálózat, átgondolt tömegközlekedés, ect... Most speciel baszok bárminemű specializációra, nem fog helyet foglalni nekem, csak várost fejlesztek. A kezdeti 37 milla lement az őrült fejlesztések miatt 36 millióra, de már 4000.- plusz bevételen állok. Kis rendőrség kimaxolva, kis klinika kimaxolva, kis tűzoltóság kimaxolva + polgárjenő hivatal. Egyenlőre ennyi. Majd kapnak tyúklépésben iskolákat is, de csak szépen lassan mindent. + Egy kis ipar, hogy ne nyekeregjenek. Majd tolok képeket is.
  • Sordoran
    Amúgy azok akik nem értik, miért van az, hogy a városok nem tudnak egymással kereskedni külön belenyúlás nélkül, az oka egyszerű:
    Van A és B város. Míg A város ércet bányászik, B város lehetne egy kohászati város ugye. Beállítaná A város, hogy küldjön minden ércet B városba (amit most csak ajándékozni lehet, ami ugye nem túl effektív). A probléma ott kezdődik, hogy ha A város polgármestere kilép a játékból, offline lenne. Nála nem megy az idő, nincs termelés, B-nek nem jut érc, leáll a kohászat. Lehetne mondani, hogy akkor tovább jönne ugyanabba az ütembe az érc, de akkor az rengeteg ingyen érc lenne, mivel A város érckészlete nem fogy, B-nek meg jön továbbra is. Ha pedig az lenne, hogy tovább menne az érc, és a érckészletet ehhez igazítva csökkentené, akkor egyik nap A város polgármestere arra logolna be, hogy elfogyott az érc, de a város nem fejlődött tovább és ha nincs más specializációs lehetősége gyorsan, vissza esne a fejlődés.
    Ha A és B város ugyan ahhoz tartozik, akkor meg értelemszerű, hogy ha A városból exportálja az ércet, B-ben meg importálja, szinte ugyanott tart, mintha átküldte volna, ha a két város pénzügyeit együtt intézi.
  • Aragorn831109
    Amúgy a legújabb (7 városos) régióban kezdtem és még ott egyedül vagyok.
  • Aragorn831109
    A tűzoltóság és a klinika ott van képen, a rendőrség nem látszik, de az meg ott van az általános iskolával szemben, ami szintén látszik a képen. :)

Viszont a szenyvíztisztító (3 szennyvíztározóval) és a vízműtelep (2 tárolóval) valóban nem látszódik a képen a főút mentén (ahol a kaszinó is fekszik) van a terület másik végében.
  • Redokee
    a régióban a szomszédságomban van egy elhagyatott meg egy üres "telek".
    Oda fogok menni. Bár, a multi lényegét még sajnos mindig nem értem. Most komolyan, ez hogy néz ki? A szomszéd várost "el lehet foglalni" a régió más részein vannak talán működőnek kinéző városok, de azokkal vmiért nincs kapcsolat. Pedig van autópálya, meg nekem kikitő is pl. Itt a multinak mi a lényege?
  • Dzsini
    Szabadon választott mennyiségű új várost lehet kezdeni :)
  • Redokee
    csak az 400k és messze vagyok tőle :p
    Egyelőre az a baj, hogy a régi simcityhez vagyok szokva, felhúztam az egész szigetre mindent, aztán most meg nincs hely, közlekedési gondok meg csomó dolgot kéne építeni de dózer kell hozzá. Kicsit fura ez így.
  • Dzsini
    esetleg kell még pár teherautó - mind az olajkúthoz, mind a raktárhoz
  • Ironman2
    Akkor több raktárat kell hozzáadni! Vagy épits még egy kereskedelmi raktárat.(lerakatot) Bár én sem értem miért nem lehet kereskedni a társakkal nyersanyag ügyben.
    Amúgy az olajfinomítóban fel is használhatod azt!
  • Redokee
    építettem raktárat a specializációnál, nyomattam is egy exportra, de néha így is megtelik a raktár.
  • Sponnyabob
    A raktárban be kell állítani hogy adott cuccot expotálja és már dől is a lé.
  • Redokee
    Tudnátok segíteni? Nem kaptam választ sajna. Az olaj pénzekkel mit lehet tenni? Hova lehet eladni az olajat? Gyakran megtelik és leáll a termelés.

Illetve a régió többi emberével hogy lehet kommunikálni? Senkivel sem tudok és senki sem keresett. Meg egyáltalán hogy kell kereskedni
  • Sponnyabob
    Én is szép lassan haladtam a városommal, de jól megszívattam magam mikor felfejlesztettem az utat az ipari részen és épült négy legnagyobb sűrűségű gyár mire úgy megugrott a munkahelyek száma, hogy azóta állandóan pirosan ég az övetek lerakó fül a menüben, pedig már leromboltam a gyárakat és úgy alakítottam ki az ipari parkot hogy csak közepes sűrűségű épületek legyenek :D
    Egyébként szép lassan közeledik a topic a 10 ezredik kommenthez...
  • elite
    Szép munka! :)
    És áram, víz, szemét, rendőr, tűzoltó stb, az hogy van megoldva? Szomszédos város?
    Ha igen, arról is rakhatnál képet. :)
  • Aragorn831109
    Bizony! Erre én is apránként jöttem rá, hogy ez a legjobb módszer. Azóta igencsak komótosan építkezem. :)
  • Ironman2
    Pont erre gondoltam én is,mert így hamarabb odaérnek a mentők,tüzoltók,rendőrök is,ha csak 1 városrész van megcsinálva!
  • Joschka
    Na, levonom a tanulságot ebből: Szégyen ide vagy oda de nem fogok ezután kapkodni, hogy rövid idő alatt tele pakoljam az egész játékteret mindenféle dologgal, hogy utána már mozdulni se lehessen semerre.
  • Joschka
    Ja, néztem én is...asszem alapítok egy gyülit....aaaa simcityben...DDDDDD
  • Ironman2
    király!!!
  • Aragorn831109
    Köszi! :)

3 év 11 hónap.
  • Dzsini
    Ez igen, nagyon tetszik! És az úthálózat tényleg hasonlít Barcelonára :)

Szép feladat ilyen türelmesnek lenni - hol tart a játék időben?

(a munkahelyek döntő részét nálad is már a remiz, a az erőmű meg ilyesmik teszik ki valószínűleg)
  • Aragorn831109
    Illetve, ami a felsorolásból még kimaradt:
    - Van egy általános iskola (teljesen felfejlesztve), egy közkönyvtár, és egy közösségi főiskola (2 épületbővítménnyel)
    - 1 tűzoltóság (2 garázzsal felszerelve), 1 klinika (1 betegszobával [25 férőhely] és 2 mentőautóval), 1 rendőrség (fullra kiépített járőrautó parkolóval és két börtönnel, de második most le van kapcsolva, mert most nincs sok rab.)
  • Aragorn831109
    Mostmár 100k fölötti a lakosságom és még mindig csak a terület ekkora része van beépítve.
    4 gyáram van (2 nagy, 2 kicsi, 2-es technológiai szinten) bőven elég munkást elszívnak több nem is kell.
    20 kereskedelmi épületem (90% 3-as sűrűségű)
    1 villamos remízem (2 villamoshangárral), 1 vasútállomos (busz még nincs)
    1 kis kaszinóm, és 1 turista épület (Edifíció Copan, ami plusz lakókat és vásárlókat ad)
    Bontani LKI épületet bármi miatt (eladósodik, leég, tönkremegy) nagyon-nagyon ritkán kell (eddig kábé 5 ilyen volt és sokat mondtam.

• Aragorn831109
    Ez az utolsó infó:

http://www.simcity.com/en_US/blog/article/fun-times-in-the-simcity-amusement-park
  • Ironman2
    Jó lenne tudni hogy dobozos változat lesz-e a vidámparkos dlc-ből,nem nagyon követtem a napokban a híreket.
  • Aragorn831109
    Fogalmam sincs mivel még ezek az imaházak sincsenek a játékban, ahogy a vidámparkok sem.
  • Ironman2
    Ja igen,mint a Black and White-ban
  • Ironman2
    Mármint úgy kérdezem hogy valami hatása lesz-e vajon a játékmenetre az imaházaknak?
  • Aragorn831109
    Fene tudja!
    Biztos azért, hogy a lakosaink istenként imádhassák a polgármesterüket. :D
  • Ironman2
    Azok meg minek? DDD
  • Aragorn831109
    Úgy nézem most elég boldogok a lakosok. :) Jó lenne elérni a 95%-os álomhatárt. :)

• Aragorn831109
    Klassz! :)
  • avengir
    Vársokám ~4 óra játék után

• Aragorn831109
    Itt vannak az új achievementek. Nem csak vidámparkok, hanem valamiféle imaházak is lesznek. Utóbbi meglepő...