11758
  • kill3r21
    Mi a titok?
    Nincs sok betöltetlen állás? vagy ilyesmi?
  • mrmilan
    Az az igazság, hogy ez egy olajspeces város volt, de ledózeroltam a gettóba az egészet és nulláról (na jó, az addigi bevételek segítettek az újrakezdésben) újraterveztem, és építettem.
  • Dzsini
    specializáció nélkül 35 milliós summa? nem rossz :)

szépen megtervezett, felépített város, milyen szomszédai vannak?
  • mrmilan
    Az első két képet linkjét elszúrtam, bocs.
  • mrmilan

• mrmilan
    Pár hevenyészett kép New Milano városáról. Nincs semmi specializáció.

• boholy
    mégsem, megvannak :)
  • boholy
    Vicc, elszállt a vinyom, újraraktam a játékot, és az összes eddigi városom éltűn, jó ez a felhőszolgáltatás :S
  • kill3r21
    Nah megis dőlt a dolog....
    3 városom van privát régióban....
    3as városban felturbóztam az embereket, szinte nulla a betöltetlen állás, viszont több 100 kifelé ingázó van, munkanélküli minimális, tehát ingáznak.....
    Viszont a probléma ha a másik két városomat megnézem, azt irja ki hogy ide ingázók nagy nulla...pedig a régiónézetbe azt irta ki hogy oda fognak ingázni, még a nyíl is mutatja
    Ez igy elég necces, gondoltam inditok egy negyedik várost is ahol szinte csak lakók lesznek, ezáltal kisegytem az első két várost, de ezt bebuktam asszem...
  • kill3r21
    most ezek a következő tervek hogy kiprobálom :)
  • Dzsini
    Ha az otthonához közel van lehetősége távolsági közlekedésre pattanni vagy nem tart túl sokáig az átjutás a szomszéd városba, akkor ingázó lesz.

Egyébként nincs pontosan feltárva még a működése az ingázásnak, tehát előtted a pálya, lehet kísérletezni és beszámolni a tapasztalatokról.
  • kill3r21
    Srácok lenne egy feltevésem!
    Teszem azt egyik városban hagyom hogy legyen munkanélküli, akár minden rétegből, belőlük hajléktalan lesz, elköltöznek vagy fogják magukat és ingáznak egy másik városomba ahol meg sok a betöltetlen...
    Szerintetek?
  • Dzsini
    Ha építesz bele TV-raktárat, akkor minden további nélkül állíthatod importra is. Így lehet nagy műveket "pénzből" felépíteni - importálod az alapanyagot, és bekapcsolod a műnél, hogy adsz bele.
  • kill3r21
    Olyat lehet hogy éptek alapanyag tárolót, és mondjuk Tv-ket importálok?
  • Dzsini
    Nem létezik.
    Pontosabban van rá lehetőség, hogy offline működjön a játék, de menteni nem lehet benne.
  • kill3r21
    Tehát ha mondjuk van egy városom ahol sok a gyár nagy munkaerő igénnyel, a másik városban sok az ember akkor ha faintul kiépitek a tömegközlekedés vasutat ilyesmi, akkor az kisegíthet?
  • contraste
    Sziasztok! Hallottam, hogy létezik már offline játékra megoldás. Ti tudtok erről valamit?
  • Dzsini
    0: néhány tízezres lakosságszám fölött a gyárak 300 helyett közel 3000 főre jelentik be az igényüket (kb. nyolcszorosára ugrik minden munkaerőfelvétel a játékban), és csak az erőművek, buszpályaudvarok, boltok, parkok és az ilyen mellékesek annyi embert vonzanak be, hogy ipari zónára szinte nem is lesz szükség.

A többi csak ez után következik :)
  • Joderida
    Betöltetlen állások:
    Gondolom addig eljutottatok, hogy van 3 darab népréteg(Gazdag-Közép réteg-Alacsony), ezeket azért "könnyű előállítani".
    Nos betöltetlen állás azért van, mert
    I. Túl oktattad a népet, vagy alacsony az oktatási szinted, egyik sem jó. Az alacsonyan oktatottak a parkokban vasúton stb.-n dolgoznak, míg az über okosok a processzor gyárban, a gyárakban stb... gondolom érthető :)
    II. A legjobb az, ahogy mi csináljuk 3-4 város között ki kell alakítani vasúti-busz-komp kapcsolatot és azokon a helyeken elhelyezni ahol nem dugítják be a forgalmat, nekem 100 000 (~10 000 munkás) fős városom van processzor gyárakkal és a többi munkaerő kintről jön(~8-10 000), és mindegyik városban "van buta-okos", ha van felesleges hely a diákok úgyis vándorolnak a városok között, tehát az okos-buta aránya egyedül a közlekedéstől függ.
    III. Nem mindegy, hogy van-e dugó vagy nincs, a simek könnyen elvesztik az állásukat, ha akár 10 percet is dugóban töltenek... Minden városhoz ajánlom a 3 villamosrevízet, nekem 60 000 ember utazik rajta, busszal a maradék 40-50 ezer(túrista látványosságot is tettem le egy közepeset, hogy a kereskedelem ne mondjon csődöt).
    IV. Kerüld a kereszteződést, ahol lehet kanyarítsd le az sarkokat, és próbálj meg minél kevesebb kereszteződést alkalmazni.
    V. Ajánlom nagy műként a űrhajó kilövőt, a gyárak akár egyetem nélkül is felfejlődnek maguktól, és ahogy észrevettem akkor érdemes atomerőművet kialakítani... :)
    V. Próbáld meg úgy kialakítani a város közlekedését, hogy például bal oldalra összpontosítod a specializációkat, jobbra pedig a lakókat, és olyan utat/utakat kialakítani amin eljuthatnak a munkába, ha össze-vissza csinálod akkor biztos dugód lesz, sok munkanélküli.
    VI. Ha nézted a munkások-vásárlók hazamentelét, akkor észrevehetted, hogy a munkások nem mindig hazamennek, hanem a legközelebb eső üres házba, tehát ha túl sok a lakó övezetted, közlekedés ide vagy oda, a végére elfogy a munkás, és abban a házba csak vásárló-diák lesz, tehát az a ház pénz nélkül marad és kiköltöznek a lakók, vagy az utcára kerülnek, ezért próbálj meg akár 1-1 gyárat a lakóövezet szélére telepíteni, mert az 250-300 munkással jár, ha felfejlődik(ne kereskedelmet, mert akkor a vásárlók költöznek be a házba)

Még egy rövid tipp: Érdemes úgy kezdeni, hogy 8 egység ház-2 egység kereskedelem-1 egység(1 gyárnyi) gyári zóna, és az eleje fele elkezdeni oktatni a népet, ezzel megelőzhető a korai tűzoltóság-rendőrség-mentők lehelyezése. Sőt ha van olaj-szén stb. akkor egyből ráállni a kitermelésre.

További jó játékot mindenkinek, elnézést az elgépelési-fogalmazási hibákért azért remélem segítettem pár embernek
  • kill3r21
    Srácok, a fent linkelt néppeség kalkulátor mire jó kb? vagyis az érdekelne hogy hogyan kell használni....
  • Aragorn831109
    Csínján kell lerakni a parkokat, és a megfelelő helyre.
  • kill3r21
    Így 20 óra után már kezd kicsit elmenni a kedvem, ha ovatosan építgetek akkor is mindig brutál sok a betöltetlen állás....mindig sírnak hogy kevés mondjuk a közepes munkaerő, vagy a gazdag, vagy a szegény, de ha a szegényeket tuningolom, akkor közepesek lesznek végül pedig gazdagok..
    A sürüség is bitang lassan növekszik, a sok parktól csődbe megyek....nagyon megkell ezzel tanulni játszani....
  • catyus
    MEGOLDÁS!

Sziasztok!

Na megvan a megoldás ha az ATOMERŐMŰVED elpukkan, mit lehet csinálni a várossal!
    Nagyon vicces a megoldás: hagyd el a városod, kérd meg az egyik barátodat, hogy foglalja el.
    Mikor ő belép már nincs nyoma a sugárszennyezésnek, és az atomerőmű is üzemel !
    GYORSAN kikapcs!
    Ő is elhagyja a városod, utána meg te visszafoglalod.
    Ne felejtsd el, az atomerőműhöz szerintem minimum egy főiskola kell!
    Onnan számítva biztonságosan üzemeltethető.

Üdv mindenkinek!
    ORIGIN: Catyus
    www.silenthunter.hu
    HUNter_Catty
  • catyus
    Szia!

Van megoldás a sugárzásra. :)
    Már egyszer leirtam a megoldását. :)
  • nyirog
    kb 30-40 játékévig játszottam egy városommal és baromira nem csökkent a sugárzás...
  • Dzsini
    Erre van valami bizonyíték is, vagy csak legenda? Én nem láttam sehol ilyesmit.
  • Fenrir
    Játékbeli idővel csökken majd, de az is évtizedekben mérhető.
  • Dzsini
    Nem, a sugárzás ellen nincs mit tenni.
  • MT16
    A nagy kórház valamelyik bővítményével képes csökkenteni a sugárszennyezettséget?
  • Dzsini
    A nagyobb sűrűségű épületek jóval több vizet, áramot igényelnek - ezért nem kell alacsony sűrűségen betelepíteni a térképet :)

(krónikus vízelfogyás ellen pedig a szennyvíztisztító friss vizet pumpál a föld alá, tehát érdemes a pumpát és a feldolgozót egymás mellé helyezni)
  • kill3r21
    Ez a víz és áram elfogyás is érdekes, a fővárosomba már majdnem 100ezren vagyunk, de most megjött a gond, kevés áram és víz....helyem meg semmi :D
  • Dzsini
    A munkaerőhiánnyal kapcsolatban olvass vissza a topicban, többször kitárgyaltuk.
    Ingázók lesznek, csak komoly közlekedés kell a két város közé (több vasútállomás, hajó, helyközi buszok), és hogy odaát legyen bőséges munkaerőfelesleg.
    Szegény vásárlónak szegény bolt kell vagy szegény park a lakóhelye környékén.
  • kill3r21
    Zsömi a becenevem :D
  • Ironman2
    Zsömlecity
  • kill3r21
    Nah srácok ez a jelenlegi helyzet, iszónyú sok a betöltetlen állás.
    Most inditottam egy másik várost a régión belül, ott vannak szükséges munkanélküliek, de nem nagyon akarnak ingázni pedig jó lenne....nem lehet ezt megoldani?
    A Másik, a szegény várárlók 90%a elégedetlen, ezzel lehet mit tenni?
  • Goose2106
    Van valahol egy egdewater-öbölben indított régió, ahol a graysmith-hátság még üresen áll? Betelepednék! :)
  • Aragorn831109
    Mind a két várost én vezetem. De az újban legalább ilyenekre nem kell költeni. :)
  • Ironman2
    :)) akkor kapod a szart cserébe.DDD
  • Aragorn831109
    Nem! Fordítva. Vidék vesz mindent (áram, víz) a nagyvárosból és közben küldi cserébe a szennyvízét. :)
  • Ironman2
    kb a negyed területet csak a közműlétesítmények foglalják el,ha mindent bővíteni akarsz a maximumra!