| Hivatalos oldal | | | Simtropolis Wiki | | | IGN Wiki | | | Patch infók | | | Manual | |
| SZERVER FIGYELŐ | | | Hasznos link | | | Hasznos link 2 | | | SC Reddit | |
| Modok/Letöltések | |
-
Joderida #9931 Betöltetlen állások:
Gondolom addig eljutottatok, hogy van 3 darab népréteg(Gazdag-Közép réteg-Alacsony), ezeket azért "könnyű előállítani".
Nos betöltetlen állás azért van, mert
I. Túl oktattad a népet, vagy alacsony az oktatási szinted, egyik sem jó. Az alacsonyan oktatottak a parkokban vasúton stb.-n dolgoznak, míg az über okosok a processzor gyárban, a gyárakban stb... gondolom érthető :)
II. A legjobb az, ahogy mi csináljuk 3-4 város között ki kell alakítani vasúti-busz-komp kapcsolatot és azokon a helyeken elhelyezni ahol nem dugítják be a forgalmat, nekem 100 000 (~10 000 munkás) fős városom van processzor gyárakkal és a többi munkaerő kintről jön(~8-10 000), és mindegyik városban "van buta-okos", ha van felesleges hely a diákok úgyis vándorolnak a városok között, tehát az okos-buta aránya egyedül a közlekedéstől függ.
III. Nem mindegy, hogy van-e dugó vagy nincs, a simek könnyen elvesztik az állásukat, ha akár 10 percet is dugóban töltenek... Minden városhoz ajánlom a 3 villamosrevízet, nekem 60 000 ember utazik rajta, busszal a maradék 40-50 ezer(túrista látványosságot is tettem le egy közepeset, hogy a kereskedelem ne mondjon csődöt).
IV. Kerüld a kereszteződést, ahol lehet kanyarítsd le az sarkokat, és próbálj meg minél kevesebb kereszteződést alkalmazni.
V. Ajánlom nagy műként a űrhajó kilövőt, a gyárak akár egyetem nélkül is felfejlődnek maguktól, és ahogy észrevettem akkor érdemes atomerőművet kialakítani... :)
V. Próbáld meg úgy kialakítani a város közlekedését, hogy például bal oldalra összpontosítod a specializációkat, jobbra pedig a lakókat, és olyan utat/utakat kialakítani amin eljuthatnak a munkába, ha össze-vissza csinálod akkor biztos dugód lesz, sok munkanélküli.
VI. Ha nézted a munkások-vásárlók hazamentelét, akkor észrevehetted, hogy a munkások nem mindig hazamennek, hanem a legközelebb eső üres házba, tehát ha túl sok a lakó övezetted, közlekedés ide vagy oda, a végére elfogy a munkás, és abban a házba csak vásárló-diák lesz, tehát az a ház pénz nélkül marad és kiköltöznek a lakók, vagy az utcára kerülnek, ezért próbálj meg akár 1-1 gyárat a lakóövezet szélére telepíteni, mert az 250-300 munkással jár, ha felfejlődik(ne kereskedelmet, mert akkor a vásárlók költöznek be a házba)
Még egy rövid tipp: Érdemes úgy kezdeni, hogy 8 egység ház-2 egység kereskedelem-1 egység(1 gyárnyi) gyári zóna, és az eleje fele elkezdeni oktatni a népet, ezzel megelőzhető a korai tűzoltóság-rendőrség-mentők lehelyezése. Sőt ha van olaj-szén stb. akkor egyből ráállni a kitermelésre.
További jó játékot mindenkinek, elnézést az elgépelési-fogalmazási hibákért azért remélem segítettem pár embernek