11758
  • Redokee
    Segítség :) Építettem egy tökéletes várost, gazdagság,sok pénz...

De aztán, mégsem tökéletes. Iszonyat dugók vannak, és a tüzoltó,rendőr,mentő nem ér oda sehova (megjegyzem, érdekes, hogy szirénázva állnak a dugóban egy helyben, mi az hogy nem tudnak tovább menni) Hiába a villamos, busz, áll a dugesz.

De a nagyobb baj: van szemétlerakóm, 10 kocsival, újrahasznosító üzemem 10 kocsival, de a szemetet nem gyűjtik, kezd szemét lenni az utcán.

9000 kuka van, 1500at szednek össze, 14000 szelektív kukából meg 2000t. Miért lehet ez? :o
  • Ironman2
    kedden jön az 5-ös patch

http://www.beyondsims.com/47985/simcity-patch-5-0-comes-out-tuesday/
  • nyirog
    wow a frissített BOC módban már a vidámparkot is lehet a városhatáron kívülre építeni. Kezdem úgy érezni h ez a BOC lesz az ennek az SC-nek mint a 4. résznek a NAM
  • becne222
    Helló!
    Kipróbáltam Mrmilan módszerét 0 specializáció, adók egyenlőre jól megy :)
  • Dzsini
    Az kevésbé probléma, idővel, ha nem szomorúak úgyis feltöltik a helyet :)
  • Fehercsoki
    De az csak a maximum, kisebb mindig lehet.
  • Dzsini
    Az út adja meg a maximum sűrűséget a mellette levő zónában.
  • Fehercsoki
    Közben alapítottam egy új várost, most kb. 50 ezres népességnél jár, szépen nőnek a felhőkarcolók, és ezzel együtt csökken az fps, pedig annyira nem nagy város=/ Manuális density szabályozásnak én is örülnék.
  • Tuvok #10061
    Én inkább lassítanám, a főút mellé rakott zónák fél játékév alatt felhőkarcolók lesznek, az SC4-ben ez azért sokkal-sokkal több időt és türelmet igényelt . Volt idő beszabályozni, hogy kik és mennyi felhőkarcolót építhetnek (eleve manuális volt a zone density), itt meg a parkokkal (telekértékkel) pillanatok alatt olyan a városkép, amilyet az ember akar . :(
  • Aragorn831109
    Nem tudok róla, hogy lenne. Nem is értem a problémád, mi sokáig a gepárd sebesség nélkül kellett, hogy meglegyünk. :)
  • Dzsini
    Türelem.
  • Fehercsoki
    Nincs valami mod amivel még jobban fel lehet gyorsítani az időt?
  • Dzsini
    Ha elég boldogok az ott lakók és van helyük hozzá, akkor idővel növekedni fog a sűrűség - a fenti hasznos linken láthatod, hogy bizonyos vagyoni helyzetnek milyen igényei vannak.

Ha minden rendben van, és növekszik az épületben a boldogság, akkor pedig türelem, nem versenyjáték.
  • Fehercsoki
    Nem, ugyanazt az utat használom mindenhol.
  • mrmilan
    Az nem lehet, hogy csak ott van nagy sűrűséget vonzó utad? Ahol pedig a kórházad meg egyebek vannak, ott csak közepes, vagy kis sűrűséget vonzó útfajta van? Az egyébként kicsit hülyén lett megcsinálva, hogy ha továbbviszed a bekötő utat "hatsávosként", akkor a sűrűségre figyelemmel a város szélén is épülhet felhőkarcoló (ami baromira nem életszerű), ahol pl. bevásárlóközpontoknak és szolgáltaó szektornak kéne lennie 1 maximum két épületszinttel.
  • Sponnyabob
    Miért nem tudták ezt fél évvel ezelőtt meglépni, nem lett volna ennyi nyűg a kezdeteknél...
  • Fehercsoki
    Az miért lehet, hogy csak a főút(azaz ami az autópályát köti össze a várossal) mentén növekszik a népsűrűség(=nagyobb épületek), pedig minden fontos épület(kórház,mentő,tűzoltó,parkok) máshol van? A föld értéke is rosszabb ott, miért mennek oda az emberek? Semmi nincs ott. Az utak is úgy vannak hogy másfelé is lehetne menni, van busz is meg minden.
  • Coolfire
    Pont nem volt 20 euróm..(deluxe+vidámpark).Igaz,most sincs..
  • Stormbird
    Sajátos egy üzletpolitika :)
  • Sordoran
    Múlt héten péntektől most hétfőig is volt akció, Digital Deluxe Upgrade volt 9.99, most meg 15.99, az eredeti 19.99 helyett.
  • Ironman2
    Originen szülinapi leárazások vannak.Sajnos az alapot nem érinti,viszont a Digital Deluxe upgrade olcsóbb lett!!
  • natalyel
    Szerintem azt a buszállomást minél sürgősebben helyezd át valahova, távolabb a város "bejáratától". A probléma majdnem teljesen meg fog szűnni a jelenlegi állapotok mellett.
  • Stormbird
    Polgik!
    Indítottam egy régiót (Whitewater-Völgy). Kéne még polgi, me' kell a pénz!:)
    Öt város. Ebből kettő vagy három még szabad.
    A kettő a tuti. Azok ilyen bányászós-romantikus városok. A másik három várost én foglaltam el. Viszont egy lapos, folyóval átszelt (tök üres, érintetlen)tanyát átadok, ha kellően lelkes és kitartó lúzer jelentkező vagy és nem veszted el a csüggedésed 17 és fél perc után.

Spéci skillekkel megáldott advanced júzerek a környéket is kerüljék, -még csak ne is gondoljanak rá, hogy közel merészkednek- ha nem akarják, hogy kihulljon az összes hajuk:)

OriginID: StormZSIR

ZSÍRság és Vidámság!
  • Dzsini
    Csinálj körforgalmat a kereszteződés helyett, sokkal jobb az áteresztőképessége. Valamint több P+R parkoló és komoly tömegközlekedési hálózat (villamos és busz), ami elszállítja a bezuhogó kocsikat.
  • boholy
    tönkretesz a szomszéd, nem bírom már kezelni a bejövő forgalmat, esetleg valakinek valami ötlet?

• nyirog
  • karolyzoli14
    köszi :) egyébként van már aki kipróbálta a vidámparkosat?
  • Dzsini
    Igen, fizetés után a következő indításkor megjelenik benne a hősök és gonosztevők és a három országcsomag.
  • karolyzoli14
    szimpla simcityre elég megvenni az upgrade packot hogy digital deluxe-os legyen?
  • BYpsilon
    Nem láttam még ezt belinkelve. Hasznos gyűjtemény.
    http://community.simtropolis.com/topic/58209-building-stats/
  • mrmilan
    Egyébként az előbbihez még annyit, hogy a legelső városomban még márciusban mindjárt leraktam a nagy kórház, nagy rendőrség, nagy tűzoltóság kombót. Persze a sírásnak engedtem, vagyis a hülye javaslatnak. Írta a rendőrfőnök: "véleményünk szerint az egyre növekvő várost már nem tudja megfelelően ellátni a kis rendőrségünk, ÉPÍTSÜNK HÁT HELYETTE NAGYOT!" Bedőltem a szövegnek, hittem a vérszívó intézményvezetőnek. És bizony építettem is. Nagy kórházat, nagy tűzoltóságot úgyszintén. Soha többet nem voltam pluszban! Gyorsan akartam mindenből NAGYOT. Hú de faszán is néz ki így, nehogy már a porfészek jelleg domináljon a "kis POLICÁJJAL" meg a többivel. -13.500 fölé alig ment a bevétel!? Inkább legyen 3-3 mindegyik kicsiből, aztán ovációzzanak. Persze, ha a régióban valakinek van már nagyobb variáns valamelyikből, úgy könnyebb talán, de ezt nem tudom pontosan.
  • mrmilan
    A sírásnak nem kell azonnal felülni, nem kell azonnal lépni, ha a büdzsé nem engedi. Sírjanak. Ilyenkor pörgetem az időt, és egyszer csak lesz annyi rőzse, hogy futja a "kisírt" dologra. Én hitelt is csak a legelső alkalommal vettem fel, mert ahogy te csinálod, én is mindjárt abszolváltam a simeknek azt, amiért nyekeregtek. Én először (R.C.I.-n kívül) szélerőmű, kis víztorony plusz "szarhányó" (szikkasztó) kombót szoktam közüzemnek letenni. Ezek nélkül ugye szinte be sem indul a város. Aztán pörög az idő, költöznek a simek, üzletek, kisebb gyárak. Majd szépen sorban kis tűzoltóság, kis medical center és kis rendőrség. Ezeket az idő előrehaladtával a lóvédnak megfelelően bővítgeted járművel, plusz épületrésszel. Én minél előbb a komplett vízmű kiépítésére összpontosítok. Szivattyú és tisztító egymás mellett, vagy egymással szembe. Egyik 40.000 a másik 64.000 lovetta. Ezt nincs mese, ki kell termelni a költségvetésnek minél előbb. Aztán jöhet szép lassan jöhet a közlekedés (busz, vonat). Az utakkal csínján, főleg az elején. Mindezek után, ha a városháza engedi, vagy egy szomszédnál ki van fejlesztve az oktatás, jöhet a általános iskola mellé a középiskola, majd egy egyetem. Közösségi főiskolát még nem építettem, így nem tudom, hogy van e neki valamilyen különösebb hatása, az előbbi három típus megléte esetén. És mindent okosan, TYÚKLÉPÉSBEN! Dzsini után szabadon: "RÓMA SEM EGY NAP ALATT ÉPÜLT FEL!"
  • kill3r21
    Engem az idegesít a legjobban hogy sírnak ezért azért, aztán máris minuszban vagyok, de viszont ha hagyod hogy sirjanak annak durvább következményei lesznek....persze biztos lehet jól csinálni....de kiba nehéz...
  • Dzsini
    Én is úgy építkezek, hogy egy kis turisztikát, egy-két kaszinót rakok le, ha van olaj / ércvagyon, akkor azt kitermelem, de abból csak plusz bevétel jöhet, nem építek olyan várost, aminek a normál működése mínuszban van.

Nem is olyan egyszerű nagyobb méretben :)
  • Aragorn831109
    Nem azt, hogy lehet bányász, kaszinó, turisztikai, stb. városod.
  • kill3r21
    specializáció az a gyárakat jelenti?
  • mrmilan
    Én meg elkezdtem egy tök privát régiót 5 várossal, mindegyiknek nekiálltam, és szépen lassan "építgetek", és nem arra a hülye specializációra koncentrálok, ami számomra egy picit elveszi a játék szépségét. Az elv persze nem rossz. Most sem lesz semmi specializáció. A városok csak a lakosoktól, az üzletektől és az iparnegyedektől számíthatnak bevételre. Mindegyik pluszban van, de ezt csak átgondolt (fontossági sorrendeket betartva) játékkal lehet elérni illetve szinten tartani. Meglepetések persze vannak, de hát így szép az élet. Ha már nem tudok mit fejleszteni, akkor indítok egy újabb régiót. El lehet azért vele lenni.
  • Borg
    Detto... néhány patchbe beletelik még, mire újra előveszem...
  • kill3r21
    Köszi, hogy nem jöttem erre rá :)
  • Narxis
    Én ingyen se játszom vele. Az évtized csalódása nekem ez a játék. :/