11758
  • Coolfire
    Szerintem még ők sem tudják.Néha nézz rá,ha elkezd patchelni,akkor már jó.:)
  • feriusz
    Azt lehet tudni mikor lesz újra elérhetőek a szerverek?
  • Joschka
    Ezért jó néha visszaolvasni egy picit.DD
  • mrmilan
    Ezzel most lehűtöttél Dzsini. No meg a Staropramen is segített :)
  • Dzsini
  • mrmilan
    Komolyan mondom gyerekek...
    Leülök játszani, mondom meleg van, kint még nem lehet megmaradni az udvaron. Erre baszki: "A Sim City fél óra múlva üzemszünetet tart, kérlek lépj ki a játékból!"
    NYALD KI BAZMEG!
  • B0GE5z
    oké thx, modokat ugye lehet feltenni nyugodtan nem jár értük semmiféle bann?
  • Dzsini
    Igen, összegyűjti a lakosokat mindkét oldalról, de csak azon az oldalon áll meg a busz - tehát érdemes odafigyelni és egy hosszabb útszakaszon egy oldalra rakni az egymás utáni megállókat, hogy ne kelljen forgolódnia a busznak feleslegesen.
  • B0GE5z
    hülye kérdés következik buszmegállót ugye elég csak az út egyik oldalára letenni?
  • Dzsini
    Természetesen.
  • Redokee
    Ha ezt teszem, a felho miatt maradnak a varosok, ugye? Koszi
  • Tuvok #10098
    Nekem az Origin halt be egy idő után, újratelepítettem (és minden fenthagyott mappát töröltem), azóta nagyjából jó .
  • szabi07
    Próbáld meg az originben a játék javítását.
  • Redokee
    Hát, ez igazán értékes megállapítás, csak "sajnos" nem vagyok rászorulva a warezre, úgyhogy a probléma úgy érzem máshol leledzik. Egyéb építő ötlet?
  • Joschka
    Okés!
  • Coolfire
    Este hattól nem lesznek elérhetőek a szerverek az 5.0-ás frissítés miatt,azt írja a játék.
  • avengir
    warez
  • Redokee
    WTF :/ Csináltam új várost, és most pedig 10-20 percenként kifagy a játék, simcity exe hibát észlel ezért leáll. Ez mi lehet? :///
  • Joschka
    Hát ez aztán valahogy össze lett szépen kutyulva!
  • Coolfire
    Tőlem tegnap húszat kaptak.:)
  • Redokee
    Azért, mert USA-ra van szabva a játék, és ott a jövedelemadó elég alacsony. Máshol szedik be az adót.

A legalacsonyabb jövedelemadó 10%, de az visszaigényelhető. Van amit még rá kell fizetni, 3%, meg 4.2% de ha visszaigényeled a másikat akkor 10% alatti jön ki.
  • B0GE5z
    jönnének csak ide majd megtudnák
  • Fehercsoki
    Nekem az furcsa hogy az emberek 12% adó felett már lázadnak...
  • B0GE5z
    múlt héten vettem meg a játékot, de minél többet játszok vele annál jobban kezd elegem lenni belőle, pl.: §-medium lakóháztól két háznyira van a §-medium bolt és azt irja ki hogy nem találnak üzletet hát az wtf? ha sok boltot rakok le akkor a boltok zárnak be folyamatosan mert nincs vásárló,
    ha keveset akkor meg az emberek költöznek el, komolyan mondom már nemtudom milyen variációt találjak ki
  • Dzsini
    persze, hogy bug :) azért írtam a hozzászólásba is, hogy ha sikerül összekavarni.

Ha visszaolvasol a topicban a korai időkből ennél jóval cifrábbakat is lehet találni :)
  • Redokee
    ne szivass, most ez komoly? betonfal az út közepén?föld? söszevissza zebra? összevissza sínek? :D ez vmi bug? :D

de ez miért enged át több kocsit mint a kereszteződés? ez elég furán van kivitelezve
  • Coolfire
    Nagyon jó.:)
  • Dzsini
    Turistából a szegény és a közepes hajlandó buszra-villamosra szállni, csak legyen a városba érkezésekor P+R a környéken - vasútállomás mellett, hajóállomás mellett, reptér mellett, város bejáratánál.

A gazdagok úgyis taxiznak vagy limuzinnal járnak, azzal nincs mit kezdeni.
  • Dzsini
    A kereszteződésből minden irányban visszabontasz 1-1 egységnyit, és oda az útépítő körpálya rajzolójával beledobsz egy karikát. Középre egy parkot vagy fácskát, és már szép is :)

...kivéve, ha sikerül kicsit összekavarodnia :) (nem saját)
  • Redokee
    mindenhol a legnagyobb utak, csomo villamos, 20 villamosom van, 2 buszpályaudvar full buszokkal, és áll a dugó. Mondjuk rohadt sok turistám van, kaszinóváros lett. De áll az egész város a dugesz miatt :/ lehet küdök nekik vmi katasztrófát, azt ledózerolom a felét.

körforgalmat is lehet építeni? én még nem próbáltam :D hogy kell?

lehet minden kereszteződést átrakok arra akkor :D
  • Coolfire
    Tudom,ismerem a kombót,csak ha belelendülök repülnek a parkok,atomerőmű etc..tegnap már idegből csináltam,és csodálkoztam,hogy nincs áram..
  • Dzsini
    A romokat viszont dózerolni KELL, mert azok maguktól már nem javulnak meg.

Ajánlott eszköz: ctrl billentyű kipróbálása egérgomb mellett.
  • Coolfire
    Csak azért kérdeztem mert több száz romot,és elhagyatott épületet nincs idegzetem ledózerolgatni.:)
    Olyan tűzvészek vannak,hogy ihaj.:)
  • Joschka
    Én legalább is le szoktam az ilyen elhagyatott bungikat tüntetni a városból.:)
  • Joschka
    Igen, az elhagyott épületeket nyugodtan dózerold le, mivel a játék utána úgy is "kalapál" a helyére új épületet.
  • Mayan
    Az előbb linkelt 5-ös patch-ből:

Garbage Trucks and Recycling Trucks: Fixed an issue that some cities experienced where garbage and recycling trucks do not leave their buildings or disappeared when trading service with neighbors. Existing cities who have trucks that have disappeared will have to demolish their missing trucks’ garages and plop new garages.

Addig is ha lebontod a garázsokat és újraépíted, akkor egy darabig működnek.
  • Dzsini
    Amíg csak elhagyatott és nem romos az épület, addig van esély arra, hogy visszaköltözzenek bele - ennek előnye, hogy nincs építkezési idő, hátránya, hogy addig hajléktalanok élhetnek benne, és koszos.
  • Coolfire
    Tegnap kapott mindenki 20%-os adót,el is költöztek,ráadásul vérpiros a bűnözéstérkép,és van vagy 500 hajléktalanom is.Mi a szart csináljak velük?
    Nem akarom abbahagyni,mert kifejlesztett ph. és elektronikai/kereskedelmi központ van.Az útvonalakat átszabtam,de az sem sokat segít.
    Leraktam egy fullos nagy yardot,az vmennyire fehérít.
    Viszont a kérdésem az lenne,hogy az elhagyott épületeket is dózeroljam?Mert azt tudom,hogy a szemét meg ezek miatt jelennek meg a hajélktalanok.Vagy ha jönnek vissza a városba az emberek,újra beköltöznek?
    Bocs,de már kijöttem a gyakorlatból.:)
  • Dzsini
    Ha a teherautók / kukásautók is beragadnak a dugóba (és a kukások hiába indulnak reggel 5-kor), akkor hiába van bármennyi újrahasznosító, stb.

Nem baj, ha sok a jármű az utakon (lehetőleg buszok, villamosok, vonatok legyenek, azokban nem 1 ember ül), csak mozogjanak folyamatosan - körforgalmak (T elágazások X helyett), hatsávosok...

Ráadásul a gazdag turista mindenhova taxival utazik, nincs is szebb annál, mint amikor beözönlik 200 sárga autó az esti nagykoncertre :)
  • Coolfire
    Dettó...tegnap azért csődöltem be minimum 20x....
    2 fullos procigyár,2 újrahasznosító,2 szeméttelep kereskedelmi lerakatok,teherkikötők és minden áll...
    Minden úgy van beállítva ahogy kell(felhasználás,export)és nem megy a szállítás,ergo nincs rőzse...
    A kukáknál szintúgy..
    Megint elbasztak valamit?:)