11758
  • Brad33
    Ha valaki játszik olyan szerveren, ahol van 3-5 aktív játékos (aki nem csak kéthetente egyszer néz fel) és van még hely, akkor szívesen vennék egy meghívást. / Origin: zolko_93
    Köszi előre is!
  • lviktor
    köszi az infókat, remélem sikerül helyrehoznom. Csak egy 'meglett' városhoz már nem szívesen nyúl hozzá az ember, főleg nem drasztikus buldózerleléssel. Inkább kimenekítem a pénzt, és kezdek egy újat. bence222: ránézek a városaidra, lehet felveszlek originre is. én most Európa-Kelet4-Tolna-Gaugin völgyben vagyok, hely van még bőven. origin:vitya81
  • becne222
    Üdv!
    Most a dugóproblémásokhoz fordulnék ugyanis nekem több városom is van mind olyan 150000 lakos körül és nem gyakoriak a dugók! A tapasztalataim az alábbiak:
    1. Sokan túlbecsülik a tömegközlekedést. KELL! de ha minden egyéb szempont nem működik lehet 3 maxos villamosremíz 8 buszgarázs NEM lesz jó!
    2. Figyelj a város felépítésére! A négyzetes várost ajánlanám illetve ha kreatívabbat akarsz akkor legyenek körök olyan 3-4 de sok helyen legyenek összekötve, hogy ne 3-4 útra koncentrálódjon minden forgalom és ne legyen minden 2. centin kereszteződés ugyanis ha ez így van 100+ a város csődje!
    3.Figyelj a munkábajárókra! Gyakran estem kezdőként abba a hibába hogy 1 út kötötte szinte midig, ami hiába volt nagy forgalmú sugárút a munkábamenéskor megbénult a város. Erre figyeljetek! A simek a lakásokból sok úton mehessenek vásárolni, dolgozni, stb.
    4.Nem kell mindenhová sugárút! Elég olyan 2-3 főút ahol megy villamos ugyanis elég a forgalmas utca is sok helyre mivel a sugárút helypazarlás gyakran, de a sugárutak villamossal vagy bárhogy ne a semmiből a semmibe (lakóövezetből-lakóövezetbe, iparból-iparba, stb.). A simek tudjanak villamossal menni vásárolni dolgozni és hazafele is.
    5. Személyes tippek: Én Négyzetes városnál sugárutat egy plusz alakban helyezem el és még körben is tehát, ha így érhetőbb a város 4 négyzetből áll amik sugárúttal vannak, persze ezen belül vannak kisebb négyzetek forgalmas utcákból.
    Remélem segítettem :)
    Ha kell valami originen megtaláltok: bence222
  • Stormbird
    A tapasztalat hasonló:(
    Szerintem nem is igazán lehet mit kezdeni vele. Vannak akik a körforgalmat javasolják, de az meg helykihasználás miatt halott dolog.
    Nálam néha rohamot kap a progi és minden különösebb ok vagy indok nélkül megjelenik a reptér körül valami eszement mennyiségű sárga taxi. A légy sem mozdul a környéken...
    Egyetlen megoldás ilyenkor, hogy bezárom a repteret és akkor szépen feloszlanak maguktól, elég gyorsan. Azután újraindítom a repteret és sokáig nem áll elő ismét a taxiinvázió. Aztán pár nap múlva megint elgurul a gyógyszere... akarom mondani keresztbe áll néhány bájtja a proginak és akkor megint bebuzul. Együtt lehet ezzel élni, de kétségtelen, hogy kicsit bosszantó.
  • lviktor
    dugó,dugó,dugó... 70.000 fős városban, kb 70.000 autó. Kicsit irreálisnak tartom még mindig ezt a járműmennyiséget. Van 2 villamosremíz, 1 buszpályaudvar, 1 régiós buszpályaudvar, P+R parkolók, és csak nagyjából 8.000 sim használja a tömegközlekedést, holott a várakozási idő 10-12 perc. Miért van ez? Hogy bírhatnám rá őket, hogy használják a tömegközlekedést? (megállók vannak, lefedett az egész terület) Természetesen a dugók miatt gyűlik a szemét, magas a bűnözés, döglenek az emberek, égnek a házak...
    Valaki valami ötlet,tapasztalat?
  • Stormbird
    Erre a Delux-ra tízé' én is rácuppantam, de ezt a többi farokságot ennyiért nem tudják rám sózni. Különösen annak tükrében nem, hogy egyre helyigényesebb cumót próbálnak beleszögelni ebbe az amúgy is zsebkendőnyi játéktérbe:(

Egyébként erről a Vu vs. Maxisman témáról szívesen olvasnék valami ideológiailag túlképzett polgitól. Meg egyáltalán, hogy mi értelme van, mert én eddig nem sok hasznát vettem ennek a Maxisman csávónak. Csak a dudvát vitte, haszon meg semmi.
  • Dzsini
    Persze, hogy jobban megéri nekik, ez a Sims sikere óta egyértelmű volt, és az is, hogy itt is ez lesz a módi. Aki úgy érzi, hogy neki sietős, és most kell, az kifizeti, aki meg ráér, az vár az akcióra. Én is elvoltam márciustól júniusig a Deluxe nélkül, aztán 10 eurót kiadtam érte. Évente három-négy alkalommal 10 euró belefér, más játékot úgyis alig-alig veszek.

Az meg szinte biztos, hogy félévente-évente kitolják majd a fizetős csomagokat egyben, valamilyen kedvezménnyel. Ha megnézel más játékokat, ott is ez a szokás a tartalmi DLC-k terén.
  • Coolfire
    Majd biztos lesz expansion is..habár így majd 10 eurónként eladogatva minden szart,jobban megéri nekik.
    Remélem én is,hogy csinálnak vmi. akciós packot.:)
  • Dzsini
    Ez a léghajósdi annyira nem érdekes számomra, különben is elvagyok a félárú deluxeból kapott pluszokkal, még fel kellene húzni egy Vu vs. Maxisman várost, a két sarokba elhelyezni őket, és megcsinálni az összes hozzájuk kapcsolódó feladatot...

Majd egyszer, ha valami csomagba összevonják jóárasítva, akkor jöhet :)
  • Coolfire
    Van bőr a pofájukon...az összes nem ér 10 eurót..
  • Aragorn831109
    Már megint egy új dlc.

http://store2.origin.com/store/eaemea/en_IE/html/pbPage.SimcityDLCIE

http://www.simcity.com/en_US/blog/article/simcity-airships-set-faq
  • BYpsilon
    Teljesen normális mivel csal a felépítő városok csatlakoznak hozzá.
  • ngear
    az normális, hogy miután megépítettem egy nagy művet, csak az a 4 város (viridian-erdőség) látja, amik részt vehettek az építésében? azt olvastam, hogy az egész régió profitálhat belőle, de még csak grafikailag sem látszódik...
  • nyirog
    Tetszetős :)
  • Stormbird
    Na akkor hajrá!
    Kíváncsi vagyok, hogy sikerül-e.
  • Redokee
    Pénteken írtam EA supportnak a fagyás ügyben, ma már válaszoltak is. Elég profi levél, olyan dolgok vannak benne kipróbálásra, amiket alapból nem gondolnék. Pl, hogy a beépített uninstaller sem jó a törlésre, egy másik programot linkelt EA ftp ről, ami a registry bejegyzéseket is törli :D Meg User data mappát töröljek és utána futtassak simcityrecovery.exet, linkelt EA ftp fől valami UOtrace programot, egy csomó dolgot leírt, hogy próbáljam ki, ha nem segítenek, akkor ismét lépjek velük kapcsolatba :) Este kipróbálgatom ezeket.

De nagyon profinak tűnik a csávó :]
  • BlackShadow
    Sziasztok!
    Iszonyat dugóm van a városomban és már van 2 fullos buszgarázs is.. most megnéztem és a 150.000 városban napi szinten 5.000(!)-en használják a buszokat!! Ránéztem a buszokra és az összes üresen krúzol a városban.. ez mitől lehet? Van egy valag megállóm egymás hegyén hátán (olvastam, hogy a lakosok nem szeretik a távolságot, sem az átkeléseket tehát szemben van végig párhuzamosan sorban)
    Bug lenne, vagy valamit nagyon nem csinálok jól?
  • Stormbird
    Joschka a #4988-as hozzászólásából idéznék:

A kódok használatához a 'Caps Lock' gombot be kell kapcsolni'

Vezérlés Homokozó módban

Tűzesetek engedélyezése/letiltása
    ALT + F
    Bűnözés engedélyezése/letiltása
    ALT + C
    Egészségügyi problémák engedélyezése/letiltása
    ALT + M
    Légszennyezés engedélyezése/letiltása
    ALT + A
    Talajszennyezés engedélyezése/letiltása
    ALT + P
    Hajléktalan simek engedélyezése/letiltása
    ALT + H
    100 000 § hozzáadása a városi kasszához
    ALT + W
    Szennyvíztermelés engedélyezése/letiltása
    ALT + S
  • Gab920926
    Köszi megvan pénz kódot hogy lehet használni? :)
  • Stormbird
    Főmenüben: Játék
    Azután tovább: Játék létrehozása-->Régió kiválasztása-->Régió beállítás és ott kipipálod a Homokozó mód négyzetet.
    Örülsz:)
  • Gab920926
    Hali

ezt a homokozó módot hogy lehet elinditani?
  • Stormbird
    Megbízható valszeg legolcsóbb
  • Tikal #10167
    hol most a legolcsóbb a játék? nem dobozos, digitális.
  • Johnyka
    Köszi, így már működik.
  • robyy44
    oke koszonom az informaciot :D
  • Tuvok #10164
    Persze, ez a játék lényege :)
  • Stormbird
    Simán.
  • robyy44
    A haverommal meg szeretnénk venni a simcity-t. De csak a standard edition-t. Az lenne a kérdésem hogy majd meg tudnánk hívni egymást játékba?
  • Stormbird
    Rövid időre -amíg el nem kezdik macerálni a procikat- állítsd át az olajat saját felhasználásra.
    Csak a proci legyen kijelölve exportra.

Egyébként pedig általános vezérfonalként jegyezd meg, hogy: iste... akarom mondani az EA/Maxis kezében vagyunk mindahányan :D
  • Johnyka
    Köszi a segítséget!
    A gond az volt hogy a városból kifelé lehetett közlekedni, de befelé akkora dugó volt hogy a szomszéd városnál állt a sor vége, benne az összes teherautómmal. Ezt mostanra sikerült megoldani.
    De még egy kérdés. Most viszont csak az olajat exportálják ezerrel, a procikat nem hajlandók szállítani. Ez miért lehet?
    Van külön csak a procikat gyűjtő ker.lerakatom, de a gyárból nem szállítják oda( 4 teherautóból egy sem dolgozik).
  • Stormbird
    Erre több válasz is adható.
    A legkézenfekvőbb, amit Valdien javasolt, de feltételezem, hogy ezen már túl vagy.
    A további lehetőségek:
    -építs teherkikötőt és/vagy
    -építs teherpályaudvart
    -növeld a kereskedelmi lerakatokban a szállítójárművek számát
    -csökkentsd a forgalmi dugókat
    -várjál türelemmel, mert egyszer csak -valamilyen ismeretlen oknál fogva- beindul a szállítás anélkül, hogy bármit csináltál volna:)
  • Valdien
    Állítsd be a "Globális szállítmányok kezelése" pontnál az exportot.
  • Johnyka
    Sziasztok!
    Az miért van hogy a kereskedelmi lerakatokból nem akarnak exportálni?
    Építettem már 3 lerakatot, mind megtelt és nem történik semmi.
  • Redokee
    sajna nem vált be, a cc 2005 ön kívül minden fennt is volt.
    ea support :/
  • Redokee
    Igen, eredeti win8 x64.

Ok, most kipróbálom ezt, és meglátjuk müxik-e :)
  • Sordoran
    Itt tekerj le ehhez a részhez:

SimCity msvcr71.dll, msvcr100.dll and msvcp100.dll Errors Fix

These errors may cause of Microsoft Visual C++ 2005, 2008 and 2010. So install these packages, you can download below.
    ... stb. letöltő linkek.

Próba cseresznye, 2 perc google se volt. Jah és eredeti a windows-od? Más játékoknál ahol erre a dll-re mutat a hiba azt írják ez is lehet gond.
  • Redokee

bocs, vmiért nem jó az előző kép.
  • Redokee
    Szia,

nem a gép fagy le! A simcity fagy ki. Vagy lefagy, és feladatkezelőbe kell bezárni, vagy simán simcity.exe leáll.

Megnéztem a felügyeleti eszközöket, application errort ír a simcityre.

szerintetek?
  • Stormbird
    Nem történt semmi -akár jelentéktelennek látszó- változás a gépeden?
    Pl. driver frissítés, win frissítés. Esetleg egyéb játék/felhasználói prg. telepítés?

Talán segíthet: Vezérlőpult-->Rendszer és biztonság-->Felügyeleti eszközök-->Számítógép-kezelés-->Eseménynapló átböngészése. Néha vannak ott használható információk a lefagyás okáról.
  • Fehercsoki
    Semmilyen más játéknál nem fagy le a géped?