11758
  • MT16
  • MT16
  • Dreko7
    Keresek olyan embereket szám szerint 6-ot akik minden nap játszanak a simcityvel. Indítanék egy régiót amiben együttes erővel összedolgozunk és egymást segítve felhúzunk egy nagyművet. Legyen ez bármelyik.
    Aki benne van a dologba írjon e-mailt.
    [email protected]
  • nyirog
    mint anno a roller coaster tycoonban :)
  • Dreko7
    Az én vagyok:DD Nem is láttam hogy irt bárki is:S Neharagudj:D Vegyél fel barátnak.
  • kill3r21
    Jaja játélpénzből lehetne venni területet az jó lenne....és akkor ne egy csettre lenne
  • Hujje
    Én EU4-en néha, pont egy dreko90 nevezetű sráccal, aki Magyarország nevű régiót hozott létre, igaz a játékon belül nem válaszol, ha köszöngetek neki
  • Aragorn831109
    Európa kelet 2, de van városom Ek3, CsO1, Antarktisz, Teszt szervereken is.
  • Coolfire
    A legtöbben-tudomásom szerint,Európa kelet 2-őn vagyunk.
  • Dreko7
    Hali. Ki melyik szerveren játszik? Eddig nem sok magyarral találkoztam:D
  • Fenrir
    Ha ugyanoda akarod lerakni akkor igen, ha máshová akkor hagyd mert az is növeli a közbiztonságot és plusz börtönkapacitás és járőrautó. Persze ha elbírja a büdzséd.
  • feriusz
    Bocsi itt a kép:

• feriusz
    Portyáznak a buszok.

Ja és egy gyors kérdés: ha lerakom a rendőrkapitányságot akkor a rendőrőrsöt leromboljam??
  • BYpsilon
    Alapból kétszeres legyen, de korlátlanul lehessen új területeket vásárolni, amíg van hely. Tuti megoldás lenne és még multiban is működhetne.
  • mrmilan
    ......
  • Borg
    Én is csak ebben az esetben raknám fel újra a játékot. Legalább 2x akkora terep, természetesen a megfelelő irányokban kibővítve a jelenlegieket.
  • Tuvok #10253
    A korlátlant azért kicsit túlzásnak érzem, de legalább másfélszer, inkább kétszer ekkora esetén lehet elkezdenék még pár várost ...
  • Ironman2
    Nagy változások jöhetnek!

"Érdekesség még, hogy szavazható volt a mostaninál kétszer nagyobb, vagy éppen korlátok nélküli városok ötlete, "
  • mrmilan
    Azt hiszem rám ez ügyben nem lehet panasz. Néha megtolom a topikot a műveimmel :). Persze szűrő nélkül, de most majd megszűröm kicsit őket, pár effekttel.
  • Dzsini
    Hajrá, mindenkinek lehet gyártania a jobbnál jobb képeket, be vannak építve a színszűrők, elég jól lehet mozgatni a kamerát - utána irány egy feltöltőoldal (pl. eho.st ), és lássuk :)
  • mrmilan
    Ez király .
  • Dzsini
    Aki játszott pár napot, az már találkozott ilyesmivel :)

Pár javítással ezelőtt a rendőrautók még ugyanezt nyomták, akkor készült a Sin City-s képeim ide a topicba ( #5659 ) :)
  • mrmilan
    A következő helyzetet képzeld el. Öt épületem lángol, mint a disznó. Hallom a kurva tűzoltókocsikat, hogy tülkölnek valahol a forgalomban. A tűzeseteknél persze egyik sincs ott. Ja, a városi buszok párhuzamosan az előbbi esettel, falkában köröznek egymás mögött...

A játékbéli kukás verdákról nem is beszélve.
  • Dzsini
    Az lehetett egy hosszú ideje szabadlábon levő sikeres bűnöző, aki eljutott a gyújtogató státuszig - elég komoly tűzijátékot tud ő is rendezni, főleg ha épp a dugóban üldögélnek a tűzoltókocsik :)
  • nyirog
    ha laptopon játszanék barátnőmnél a közvetett wifi kapcsolat miatt lassú pedig 512 kbps a sebesség ami már bőven jónak kéne h legyen azért, itthon kábeles és 5 Mbps nem is volt vele soha semmi gond. ennyi bajom van vele, amúgy más nem, többi észrevételt üdvözlöm én is de ahogy vasemberünk mondta ezek annyira alap dolgok azért h tényleg a sima alapjátékban már benne kellett volna lenniük (mondjuk egy kis rajongói felmérés még abban a stádiumban mikor készült a játék, habár ez relatív mert ha úgy veszem most is készül :D )..., gondolom biznisz megint csak
  • mrmilan
    Akkor a nagy tűzoltóságot majd beengedem az egyik városomba próbaképpen. csak azt hiszem 1.700-at visz óránként alapból, ugye? A bővítésekkel bele sem merek gondolni.

Ui: Jah, akkor megvan, hogy a múltkor miért égett a fél város :)
  • Dzsini
    A nagy tűzoltóság onnantól sajnos elengedhetetlen, ha megépül az egyetem és a harmadik szintű ipar - a zöld tüzek elég nagy pusztítást tudnak okozni :)

A rendőrségből és kórházból tényleg el lehet lenni a kicsikkel, bár a gazdag lakóknál a "túl sok baci" nyűglődést jól kezeli a klinika tisztasági felelőse. A nagy rendőrség Vu vagy sok kaszinó mellett lesz majdnem kötelező, másképp nincs elég börtöncella, és nem éri meg minden kaszinó mellé lerakni egy őrsöt :)
  • mrmilan
    Nem.
  • mrmilan
    Én mostanában teljesen hanyagolom a specializációt, tudom már párszor leírtam. Öt várossal játszom jelenleg egy privát régióban. Mindegyik pluszban van. Az egyiknél majd 10.000 simoleon az óránkénti bevételem. Csak "kis" kiszolgálóépületek vannak. Azaz kis klinika, kis rendőrség, kis tűzoltóság. Ha kell mindegyikből építek még egyet. No meg oktatás ezerrel.
  • Dzsini
    Most őszintén: az első kb. 1 hét óta kinek okozott komoly problémát, hogy kell a folyamatos online kapcsolat?

Értem, hogy vannak olyan helyzetek, ahol a nethiány miatt nem lehet játszani (pl. hosszú vonatozás, stb.), de ezeken kívül konkrétan a topiclakóknál gondot okozott?
  • mrmilan
    "offline mod,terraformálás,aluljárók,metrók"

No meg egy icipicit nagyobb területet.
  • Ironman2
    EZeket az alapba kellett volna már rakni!
  • Aragorn831109
  • Ironman2
    Jó hir!!!

Maxis kiadott egy felmérést,amiben arra kiváncsi hogy miket szeretnénk a jövőben látni,többek közt az offline mod,terraformálás,aluljárók,metrók...stb szerepel.
  • Aragorn831109
    Mostmár van infó a 6.0-ról.

Update 6 Changes Currently in Testing

We are testing changes to how RCI works in the game in response to feedback directly from our players. The main goals are to make Industrial matter more and make sure the demand bars inform players what they should zone.

New: RCI Tuning - Tuning to make Industrial needed more. Commercial buildings lose profit if they don’t have enough freight. The demand bars should feel like they inform the player what they should zone.
     New: RCI height variations for Density 3 Buildings. This will add more variety to the look of your cities.
     New: Borderless windowed mode setting.
     Fixes for some issues of the “out of money” problem or unexplained abandonment.
     Clarity around unfilled jobs and workers to make sure players are messaged that there may be an issue where workers cannot get to unfilled jobs.
     Residential and Commercial buildings are now more consistently in the same wealth in an area of a particular land value. Improves visually consistency.
     Help Wanted, no Shoppers, and No Jobs alerts have been added to the Zoning info panel as alerts.
     Data Layer: Greater map accuracy on the land value map. Residential and Commercial wealth colors added. Abandoned buildings show up red.
     Data Layer: Land Value map shows when placing parks.
     Fixed issue where RCI sometimes builds on roads.
     Fix performance slowdown in cities with more than one million tourists.
     UI Clarity: Show which city hall modules are already placed in the region on the palette UI.
     Garbage UI: fixed issue where garbage UI sometimes showed bins that had already been picked up.
     Gifting: Cash gifts will send to another city even if a player leaves the gifting city before seeing gift confirmation.
  • ttt1
    Én most 1 városba építkezek..50 e lakosú 80% felett van a happiness, de lassan elfogy ahely ,igaz sikerült bezsúfolni 1 repteret 1 nagy kórházat 1 nagy tűzoltóságot ,1 ércbányát , egy komplett kaszinót,e még a procigyár is lehet elfér..Azt utánna hogyan tovább nem tudom ,bár nyereséges a város de ugye itt a régiók közti kereskedés nem működik...(van iskola és középiskola nu meg buszközlekedés). Eddig nem volt duóval probléma...
  • rico86
    Van egy gondom, kereskedelmi lerakatot kellene letennem de nem tudom hogy kell
  • Dzsini
    Keret nélküli ablak mód - tehát teljes képernyősnek néz ki, de ha átváltok pl. egy böngészőre (vagy bármi másra - pl. zenelejátszó, chat, akármi), akkor az a futó program előtt jelenik meg, nem szórakozik azzal, hogy visszavált az asztalra. Kényelmesebb más programokkal együtt használni, és sok gépen (pl. nálam is) jobb teljesítményt nyújtanak a futó programok, ha így mehetnek (vagy normál ablakban).
    Hátránya, hogy a játék csak a desktop felbontásban használható.
  • Bal0924
    Ablak mód.
    Így látod a tálcát.
  • kill3r21
    az miaz a window mode?