SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na fasza! Pedig már mióta játszom vele,és ez a kicsi ikon nem szúrta ki a szemem.köszi!<#worship>

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Dzsini
Sima út upgrade a szakaszra (baloldalt a kanyarodó út és ilyesmi választók alatti felfele mutató nyíl) - kiválasztod a gombot, és szakaszonként állítani tudod az út fejlettségét.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Villamos sineket szeretnék lerakni a sugárútra,hogy ne kelljen lecserélnem az egész fõutat,mert dózerolással lebontja a lakóházakat is! Nincs valami megoldás erre,mert ezt irja ki folyamatosan:

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Ezek szponzortartalmak,-amik szerintem mint a Sims 3-ban a Toyota,T-Mobile,Ford etc. cuccok-ingyenesek lesznek.Ahogy a Nissan töltõállomás.

A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!

Dzsini
A vidámparkot nem kapod meg fogkrémért, azért a lejjebb látható köztéri szobrokat kapod (láma, kertitörpe, gombolyag, MaxisMan).
A vidámpark náluk is 9.99$ (persze, nálunk €, de az ilyen átváltás általános)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Azért ez a vidámparkos DLC kicsit vicces.Amcsiban KB.400-500FT értékû fogkrémhez adják ajándékba a letöltõ kódot.Nálunk meg csengess ki érte majdnem 3000FT....

PSN-ID:SanyaBoss

Dzsini
Ezek nagyobb része reklámépület (pl. a MediaMarktos), olyan, mint a fogkrémhez járó szobrok az Egyesült Államokban.

Aztán ha kifutottak a kampányok, akkor vagy ingyenessé, vagy kupaconként pár dollárért megvehetõvé teszik.

Ezek várhatóan vagy ingyenesek lesznek, vagy valami mellé adják majd õket. Ezek biztos nem érnek meg 10 eurót. 😊
Gondolom korábban kirakták, de csak tegnap óta letölthetõ.
nemtudom,de az originen már ápr 23 óta elérhetõ a vidámparkos dlc

Az biztos, hogy ár-érték arányban sokkal jobban megéri ez, mint a város szettek, de így is kicsi a beépíthetõ terület, hátha még egy a terület negyedét elfoglaló vidámparkot is felhúzol. 😄
nyirog
én is csináltam direkt e a DLC-re egy kaszinó várost, még hagytam is neki helyet, kb a térképt felét mert képeken annyit foglalt el, de most várok egy picit vele, megnézve a hivatalos videót 10 euróért azért nem rossz vétel, szerintem többet ad videók alapján mint a francia,német, és angol szettek - e 3 szett együtt érné meg a pénzét, de külön külön szerintem nem adnak olyan sokat, legalább is eddig ezt tapasztaltam belõlük.

Dzsini
Köszi!

Még mindig tetszik ez a vidámparkosdi, és a kaszinós városomban még egy kisebb fajtának helyet is tudnék szorítani neki... hmmm....

nyirog

Dzsini
Legfrissebb drivereket tedd fel a videokártyához, állítsd alapállapotba a Catalyst Control Centerben a 3D részleget, próbáld meg ablakban futtatni, állítgass a játékon belül a beállításokban a grafikai szinteken... ezer dolgot meg lehet próbálni, de távgyógyítani így nehéz.

Nincs valami tippetek mit kéne tennem, hogy "száguldjon" a gépemen?😊
Dzsini
Ezen száguldania kellene, valami driver vagy ilyesmi beállítással lehet gond, nekem egy mobil HD5650-en 1600x900-ban elég korrektül megy.

AMD A8-3870 APU with Radeon(tm) HD Graphics, 3300 MHz
ASUS HD7770 Series
4Gb RAM

Nem tudom kell-e még valami nem nagyon értek a gépekhez

Jól sejtettem, hogy annyi lesz, mint a város szettek...

Az imaházakról is adhatnának már hírt.
nyirog
remélem felkerül a youtube-ra egy vidi h megéri e azt a 10 eurót

nyirog
ja már látom -.-""" 10 euró

nyirog
mikor jeklenik már meg a vidámparkos dlc? kíváncsi vagyok h ingyenes (habár kétlem, de a remény hal meg utoljára), vagy ha fizetõs akkor mennyiért vesztegetik majd.

Jobban hozzá lehetne szólni, ha leírnád milyen géped van.
A bo2 pl egy forint elõtti enginera épül, szóval ott a 120fps nem csoda.
Abban régióban 150 milliós tõkém van. Kéne már majd azzal a városommal is kezdeni valamit. 😊

Sziasztok!
Megvettem a Simcityit és azt tapasztaltam, hogy az fpsem alig megy 10 fölé amit nem értek, mert pl egy bo2 120 fpsel futt a gépemen...

Nagyon megköszönném ha valaki megmondaná ez mért van és lehet-e tenni valamit ez esetben. Sajna így elég nagy csalódás nekem ez a játék😞
mrmilan
Most én is nagy fába vágtam a fejszémet. A legelsõ városomat a Magyarország HC régióban újrakezdtem (New Milano). Konkrétan a veszteséges (-13.000) várost olajmezõstõl, szennyezett talajostól, kaotikus úthálózatostól egy az egyben leromboltam. Persze 37 milliós kezdõtõkével már könnyû új alapokra helyezni a fejlõdést. Új úthálózat, átgondolt tömegközlekedés, ect... Most speciel baszok bárminemû specializációra, nem fog helyet foglalni nekem, csak várost fejlesztek. A kezdeti 37 milla lement az õrült fejlesztések miatt 36 millióra, de már 4000.- plusz bevételen állok. Kis rendõrség kimaxolva, kis klinika kimaxolva, kis tûzoltóság kimaxolva + polgárjenõ hivatal. Egyenlõre ennyi. Majd kapnak tyúklépésben iskolákat is, de csak szépen lassan mindent. + Egy kis ipar, hogy ne nyekeregjenek. Majd tolok képeket is.

"Szükségem van a ruhádra, a csizmádra és a motorodra!" Live: ScorpioVM

Sordoran
Amúgy azok akik nem értik, miért van az, hogy a városok nem tudnak egymással kereskedni külön belenyúlás nélkül, az oka egyszerû:
Van A és B város. Míg A város ércet bányászik, B város lehetne egy kohászati város ugye. Beállítaná A város, hogy küldjön minden ércet B városba (amit most csak ajándékozni lehet, ami ugye nem túl effektív). A probléma ott kezdõdik, hogy ha A város polgármestere kilép a játékból, offline lenne. Nála nem megy az idõ, nincs termelés, B-nek nem jut érc, leáll a kohászat. Lehetne mondani, hogy akkor tovább jönne ugyanabba az ütembe az érc, de akkor az rengeteg ingyen érc lenne, mivel A város érckészlete nem fogy, B-nek meg jön továbbra is. Ha pedig az lenne, hogy tovább menne az érc, és a érckészletet ehhez igazítva csökkentené, akkor egyik nap A város polgármestere arra logolna be, hogy elfogyott az érc, de a város nem fejlõdött tovább és ha nincs más specializációs lehetõsége gyorsan, vissza esne a fejlõdés.
Ha A és B város ugyan ahhoz tartozik, akkor meg értelemszerû, hogy ha A városból exportálja az ércet, B-ben meg importálja, szinte ugyanott tart, mintha átküldte volna, ha a két város pénzügyeit együtt intézi.

Dell 7567 - i7 7700HQ, Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5, 8 GB DDR4, Samsung 850 EVO 250 GB M.2, 1 TB SSHD ; Xiaomi Mi9

Amúgy a legújabb (7 városos) régióban kezdtem és még ott egyedül vagyok.
A tûzoltóság és a klinika ott van képen, a rendõrség nem látszik, de az meg ott van az általános iskolával szemben, ami szintén látszik a képen. 😊

Viszont a szenyvíztisztító (3 szennyvíztározóval) és a vízmûtelep (2 tárolóval) valóban nem látszódik a képen a fõút mentén (ahol a kaszinó is fekszik) van a terület másik végében.
a régióban a szomszédságomban van egy elhagyatott meg egy üres "telek".
Oda fogok menni. Bár, a multi lényegét még sajnos mindig nem értem. Most komolyan, ez hogy néz ki? A szomszéd várost "el lehet foglalni" a régió más részein vannak talán mûködõnek kinézõ városok, de azokkal vmiért nincs kapcsolat. Pedig van autópálya, meg nekem kikitõ is pl. Itt a multinak mi a lényege?

Dzsini
Szabadon választott mennyiségû új várost lehet kezdeni 😊

csak az 400k és messze vagyok tõle :p
Egyelõre az a baj, hogy a régi simcityhez vagyok szokva, felhúztam az egész szigetre mindent, aztán most meg nincs hely, közlekedési gondok meg csomó dolgot kéne építeni de dózer kell hozzá. Kicsit fura ez így.

Dzsini
esetleg kell még pár teherautó - mind az olajkúthoz, mind a raktárhoz

Akkor több raktárat kell hozzáadni! Vagy épits még egy kereskedelmi raktárat.(lerakatot) Bár én sem értem miért nem lehet kereskedni a társakkal nyersanyag ügyben.
Amúgy az olajfinomítóban fel is használhatod azt!

építettem raktárat a specializációnál, nyomattam is egy exportra, de néha így is megtelik a raktár.

A raktárban be kell állítani hogy adott cuccot expotálja és már dõl is a lé.

Tudnátok segíteni? Nem kaptam választ sajna. Az olaj pénzekkel mit lehet tenni? Hova lehet eladni az olajat? Gyakran megtelik és leáll a termelés.

Illetve a régió többi emberével hogy lehet kommunikálni? Senkivel sem tudok és senki sem keresett. Meg egyáltalán hogy kell kereskedni

Én is szép lassan haladtam a városommal, de jól megszívattam magam mikor felfejlesztettem az utat az ipari részen és épült négy legnagyobb sûrûségû gyár mire úgy megugrott a munkahelyek száma, hogy azóta állandóan pirosan ég az övetek lerakó fül a menüben, pedig már leromboltam a gyárakat és úgy alakítottam ki az ipari parkot hogy csak közepes sûrûségû épületek legyenek 😄
Egyébként szép lassan közeledik a topic a 10 ezredik kommenthez...

elite
Szép munka! 😊
És áram, víz, szemét, rendõr, tûzoltó stb, az hogy van megoldva? Szomszédos város?
Ha igen, arról is rakhatnál képet. 😊

Asus P5K Core2 Quad 6600@3GHz 4*1GB 1066MHz RAM Geforce GTX660 2GB OC

Bizony! Erre én is apránként jöttem rá, hogy ez a legjobb módszer. Azóta igencsak komótosan építkezem. 😊
Pont erre gondoltam én is,mert így hamarabb odaérnek a mentõk,tüzoltók,rendõrök is,ha csak 1 városrész van megcsinálva!

Joschka
Na, levonom a tanulságot ebbõl: Szégyen ide vagy oda de nem fogok ezután kapkodni, hogy rövid idõ alatt tele pakoljam az egész játékteret mindenféle dologgal, hogy utána már mozdulni se lehessen semerre.<#wink>

Asrock G41C-GS, Intel Core2Duo E6300 2,8 GHz, 8GB DDR3 1333 MHz Corsair RAM, NVidia Geforce GT 610/ 1GB DDR3, Windows 8 Pro 64 bit

Joschka
Ja, néztem én is...asszem alapítok egy gyülit....aaaa simcityben...DDDDDD<#idiota>

Asrock G41C-GS, Intel Core2Duo E6300 2,8 GHz, 8GB DDR3 1333 MHz Corsair RAM, NVidia Geforce GT 610/ 1GB DDR3, Windows 8 Pro 64 bit

király!!!<#eljen>

Köszi! 😊

3 év 11 hónap.
Dzsini
Ez igen, nagyon tetszik! És az úthálózat tényleg hasonlít Barcelonára 😊

Szép feladat ilyen türelmesnek lenni - hol tart a játék idõben?

(a munkahelyek döntõ részét nálad is már a remiz, a az erõmû meg ilyesmik teszik ki valószínûleg)

Illetve, ami a felsorolásból még kimaradt:
- Van egy általános iskola (teljesen felfejlesztve), egy közkönyvtár, és egy közösségi fõiskola (2 épületbõvítménnyel)
- 1 tûzoltóság (2 garázzsal felszerelve), 1 klinika (1 betegszobával <25 férõhely> és 2 mentõautóval), 1 rendõrség (fullra kiépített járõrautó parkolóval és két börtönnel, de második most le van kapcsolva, mert most nincs sok rab.)
Mostmár 100k fölötti a lakosságom és még mindig csak a terület ekkora része van beépítve.
4 gyáram van (2 nagy, 2 kicsi, 2-es technológiai szinten) bõven elég munkást elszívnak több nem is kell.
20 kereskedelmi épületem (90% 3-as sûrûségû)
1 villamos remízem (2 villamoshangárral), 1 vasútállomos (busz még nincs)
1 kis kaszinóm, és 1 turista épület (Edifíció Copan, ami plusz lakókat és vásárlókat ad)
Bontani LKI épületet bármi miatt (eladósodik, leég, tönkremegy) nagyon-nagyon ritkán kell (eddig kábé 5 ilyen volt és sokat mondtam.