11758
  • nyirog
    én is nagyon valószínű h megveszem, nagy szerelmese vagyok a műfajnak és a sorozatnak, egyedül az első citites xl megvételét bánatam meg, az tényleg 12ezer kidobott pénz volt az ablakon...
  • donatus13
    Originről meg annyit hogy a battlefield 3 azon van nekem és semmi bajom vele nem nagyon szakadt még meg.
  • donatus13
    Én nem tudom mi ,hogy lesz engem egy jó multival megvesznek az biztos:D
  • nyirog
    gamplay demót már várom belőle, addig azért kicsit kétkedő vagyok, de boldog is mert törekednek a realitásra :) nem csak eyecandy-k lesznek végre és nagyon sok dolognak lesz funkciója :)
  • nyirog
    így lenne értelemszerű és jó, ennek nagyon is örülök ebben a formában. ha pedig úgy van ahogy itt írják szerintem annyi lesz h a játék indításához kell az origin (lásd mass effect 3) de nem kötelez multira, ergo ha elmegy a net attól még megy a játék (mass effect 3 alatt is volt h offline módba kapcsolt, meg valamikor az origin szerver sem volt elérhető és ugyanúgy játszottam vele :) ).
  • Dzsini
    Maximum a 2000-3000 az, ami betudható "folytatás" szinten, a többi váltás szerintem volt legalább akkora, mint ez most - mármint játékmechanikát tekintve, a grafika mindegy.

A Jostiq cikkek között egyébként a "The life of a Sim" című ír az agentrendszerről - ez az, ami még mindig a hihetetlenség határát súrolja nálam, de bizakodó vagyok :)
  • Tuvok #193
    Egyre inkább azt érzem, hogy nem folytatás lesz ..
  • Dzsini
    Forrásmegjelölés nélküli írásnak (linkelni lusta volt) alapból nem nagyon kell hitelt adni. Majd ha egy normális* interjúban vagy cikkben beszélnek ilyesmiről, akkor kezdhetsz aggódni :)

*: amit esetleg újságírók csinálnak, akik hallottak a szakma alapjairól - pl. forrásmegjelölés, fogalmazás, helyesírás, nyelvhelyesség... és nem az olvasottság/kattintás/kommentszám az elsődleges cél egy cikk írásakor.

Az eredeti cikkeket elolvasva - van több is - kicsit ellentmondásos a dolog, egy rövid hírben (amit lefordított) azt írják, hogy az Origint fogja kötelezően használni, és online kell lenni, egy másik, ugyanúgy ma megjelent cikkben pedig végig feltételes módban beszél a multiról és a régiós építkezésről. Én úgy tudom ez alapján elképzelni, hogy a régió megalapítása alapvető, utána viszont a játékos dönti el, hogy ő lakja be (ahogy az SC4-ben), vagy meghívogatja bele az ismerőseit, és közösen építenek ki egy városhálózatot. Ez tulajdonképpen nem mond ellen egyik állításnak sem, és használható környezetet teremt. A multi amúgy is aszinkron, tehát akár egy játékos is építheti az összes résztvevő várost.
  • nyirog
    persze ettől még jó ember, csak néha átfuthatna az irományain legalább 2x - ki tudja lehet ő is idejár olvasgatni néha :D
  • nyirog
    én is így emlékeztem, mikor gdc-n is leleplezték nem volt szó ilyenről, azért vagyok felháborodva csöpet..., ha meg félre fordította a gamstar akkor grat, habár gyu írta a cikket, általában csomó elgépelést vét és helyesírási hibát; nem egyszer pedig magyartalan a mondat amit ír szóval nem lennék meglepve...
  • Dzsini
    A PC Gameres cikk egyértelműen lehetőségként, és nem szükségként mutatta be a regionális, multis rendszert.
  • LeWyTy
    100% hogy lesz sinle mode vagy sandbox... vagy free build vagy akármi... amihez nem kell a netkapcsolat.
  • nyirog
    ja és akkor majd jön az h megveszem a gyűjtőit és akkor még vásároljak mellé ilyen meg olyan erőforrás csomagot h tudjam folytatni a városom építését... első cities xl-nél se működött ez (meg még sok más se, de többek közt ez), könyörgöm miért kell ezt erőltetni, miért nem lehet csak külön multis rész a szingli mellé???
  • nyirog
    LOL :(, hát ez nem valami pozitív és nem nem amiatt mert nem lesz feltörve, igen is elő van már jegyezve a játék, csak hát még is, most komolyan másoktól kell függenem majd? nem építhetek várost úgy és olyat amilyet akarok mert meg lesz szabva az erőforrásom? ergo csítelni se tudok majd h utópiát alkothassak? szuper! batyufasz a szájukba...
  • LeWyTy
    Azér az nvidiánál is akadtak gondok.
  • Dzsini
    Legalább hat éve készítik nulláról az egészet - kár bármilyen összevetést tenni a grafikus motor terén az előző generációkkal.
  • ntex
    Ez igaz, akadozott árnyékokkal... Remélem ilyen gondok nem lesznek majd az újjal :)
  • Motoroj
    Ez valószínűleg így lenne. Egyébként Radeonokra kicsit érzékeny a játék, legalábbis régen problémás volt.
  • ntex
    Azért egy olyan régi játékot nem igen optimalizáltak még két magra... meg az algoritmusok is lehetnének sokkal jobbak gondolom ha újraírnák az egész játékot
  • nyirog
    nem tudom, ott az sc4 ha beállítottam h még anno a régebbi 2 magos amd-met is rendesen kihasználja (4200 ha jól emlékszem) akkor is ha már be lett építve a térkép elég rendesen be tudott laggolni zoomolásnál és térkép lapozásnál, (modok ekkor még nem voltak rajta) pedig sc4-nek nincsenek akkora méretű számításai mint ami ennek lesz leírtak alapján...
  • HM
    Pedig bírnia kéne a mai gépeknek.
    Ha pedig a vga számolná (ami kizárt...) akkor lazán elvinné több generációval régebbi is. Pl amd 4000 széria froblins demójában bonyolultabb, bár csak 3000 agnet, de az simán ment.
  • nyirog
    igazából már így is örömhír h sokkal reálisabb lesz, nem lesznek szemfényvesztő eyecandy-k és minden úgy tükröződik vissza ahogy a statisztikák mutatják, ráadásúl egyenként - csak tényleg nem tudom elhinni h a gépem 4 magos procija ezt elbírná e. még a legegyszerűbb változók és szabályok esetén is ha kivetítem az egy agent egyenletét egy közepes méretű sc4 térképre az irdatlan mennyiségű kalkuláció és ez csak agenteké...

persze nem ismerem az h milyen egyenlet alapján megy a dolog, meg magát a motort se, de egy józan paraszti fejjel csak ezt tudom mondani; aztán lehet sc társadalmak óta dolgoznak a glassboxon h minél jobb legyen és kevesebb erőforrást igényeljen (videón még ha nem is a végleges grafika és textúrák vannak, szerintem eléggé a sims3-ra hajaz)
  • Dzsini
    Persze nyugtával dicsérd a napot, ezt írják, majd meglátjuk, hogy milyen kompromisszumokat kellett kötniük, hogy ne egyen meg reggelire egy 4-8 magos gépet a szimuláció :) A kisebb térkép az egyik.
  • capa07
    Igen, elolvastam, de az az igazság, hogy most értettem meg igazán!
    Úgyhogy ezért köszönet! :)
  • Dzsini
    Másfél órája linkeltél egy cikket - el is olvastad? (azt már nem is merem kérdezni, hogy a lent bemutatott videókat megnézted-e) Az eddigi részekben úgy működött, hogy a zónák között pl. a forgalom akkor jelent meg egy-egy mezőn, ha nem volt elég sok út vagy egyéb közlekedés. Most a leírás alapján majd úgy működik, hogy Sim Károly munkás beül az autójába, elhajt a munkahelyére (az úton látszik majd a jármű), ott dolgozik (a gyár a nyersanyagokkal tud termelni, ha van munkaerő is), onnan vásárolni (ha van mit vennie, tehát megtermeled vagy importálod a boltba az árut), majd haza - és ott lesz forgalmi dugó, ahol a konkrét járművek összeakadnak (Sim Károly autója, a gyárból az árukat szállító teherautók, az építkezésekre guruló daruskocsi, a tűzoltók, stb.), nem ahol a zónák alapján egy algoritmus kitalálja. Ha valahol kitör a tűz, akkor először el kell jutnia a jelzésnek a tűzoltóságra, akkor onnan elindul egy (vagy több) tűzoltóautó (esetleg helikopter), és teszi a dolgát - de oda kell jutnia az utakon át, ahol esetleg szembetalálkozik a pánikba esett menekülő Simekkel. Nem egy zöld folt lesz a térképen a tűzoltóság hatóterülete, hanem lesz valahány jármű, és megoldják, ahogy tudják.
  • capa07
    És ez pontosan mit jelent? Pontosabb, naprakészebb információkat? Vagy csak a látványban fog ez megmutatkozni?
  • capa07
    Valahol azt olvastam, hogy a 4. részben található közepes méretű térképek lesznek!
  • nyirog
    így viszont leredukálódik a beépíthető térkép mérete, kár :(
  • Dzsini
    Szuper cikk :) és ez alapján tényleg úgy tűnik, hogy minden lakos egyesével működik majd :)
  • capa07
    PC Gamer
  • Motoroj
    Az is elképzelhető hogy a GPU erejére is építeni fog, az meg azért elég durva különbséget jelent.
  • Molnibalage
    Az agenteknél, ha van egymásra hatás is, akkor 500-nél is megfekszik a motor...

A Falcon 4.0 utóadinál a CPU idő tetemes részét az viszi el, hogy pozíciókat és modellező érékekt számol másodpercenként 8-szor az összes 3D világban létező egységre.

Néhány ezerre vagy tízezerre redukált agen modellezését el tudom képzelni. A millós nagyságrendet nem nagyon hiszem el. Ettől persze lehet igaz.
  • Dzsini
    Marha nagy informátorkodás az ide a topicba belinkelt dolgokat elolvasni / megnézni, és értelmezni...
  • Motoroj
    Te vagy a fő informátor.
  • Dzsini
    Én olvasni is szoktam a fórumot, nem csak írni bele...
  • nyirog
    jajó, már látom te is levadásztál minden morzsát :D
  • nyirog
    jaja, képben vagyok, gdc-s bejelntés után levadásztam a híreket simtropolison, igaz akkor még csak cam-os videók voltak de már akkor több infót lehetett megtudni onnan. meg majd lesznek itt is stílus szerinti épület pakkok, london, francia, stb-stb, gyűjtői változathoz adnak 3-at ajándékba :)
  • LeWyTy
    Érdekes lesz.
    De szerintem nem játszana a multi élményével meg a rengeteg bugos pluginnal.(előnymodok stb.)

Szerintem ez vagy csak singleben vagy csak a játékban lévő dolgokat lehet egyedire szabni.
  • ntex
    Vagy egymástól letöltik a kliensek a felpakolt modokat és mindenkinél megjelenik minden ahogy kell :)
  • LeWyTy
    És azt azt hogy oldják meg hogy modolható lesz.. de állítólag multi is lesz benne?
    Csak alap játékkal lehet majd multizni?