11758
  • capa07
    Az ára is jó! 80 €
  • Dzsini
    Az előrendelési oldalon brit francia és német "city set" jár a bővített változat megvásárlóinak, a második pont szerint pedig az utcák idomulnak a landmarkok körül:

As well as all the great content in the Limited Edition, the Digital Deluxe includes three European City packs. Recreate European inspired neighborhoods in the center of your city! Place world renowned landmarks including the Eiffel Tower, Brandenburg Gate or Big Ben to help your tourism business in your city. Receive exclusive missions, complete unique achievements and earn big bucks as waves of Sims visit the landmarks. Watch as the businesses, homes and vehicles around your landmarks start to take on the flavor, style, and architecture of those countries.

Signature Landmarks
    Be the envy of your region by placing exclusive landmarks to give your city district a fresh new look. Sims will visit your city to see the beautiful wonders.

Change in the Streets
    Watch the streets, homes, businesses, and vehicles around your landmarks start to take on the flavor of those countries.

More Ploppables
    Move your Sims in style with new transportation ploppables. Double Decker buses from London, High-Speed Rail from Germany, and police and fire services from Paris.
  • capa07
    Ez igaz. De ha moddolható lesz a rész (amit megígértek), akkor ezzel nem is lesz baj. De azért szívesen látnám, hogy már gyárilag beleteszik az európai textúrákat.
  • Dzsini
    Ez a trailer, abból ne vonj le belőle semmilyen következtetést a grafikára vonatkozóan.
  • capa07
    "Complete missions to unlock better buildings and create the most impressive city in your region".
    A kijelentés szerint lesznek missziók. Itt most ugyan olyanokra kell gondolni, mint amilyenek a 4-esben voltak?
  • capa07
    Valahol azt hiszem már kérdezték a fejlesztőket, hogy megint amerikai irányba fog e elmenni a játék vagy rákoncentrálnak e az európai stílusra (is)? Hát ezen a képen amerikai stilusu utak vannak. Tud valaki erről valamit?
  • Dzsini
    Ők azt mondják, hogy minden háznak, telepnek, stb. van agentje, ami teszi a dolgát és szállítja a nyersanyagokat - a lenti videók tanúsága szerint (debug módban) látszik is, hogy dolgozni jár a pötty, áramot szállít, stb.

Nehogy már probléma legyen egy minimum 2 magos procit igénylő játéknak 1-2 millió ilyen agent egyszerű szabályait lekezelni (van neki egy hatósugara, egy útkeresője, egy igény-lehetőség listája, aztán hajrá).

nyirog: a videók alapján az épület (és a hozzá tartozó telek) az utakra merőlegesen alakul ki, tehát ha akarod nyugodtan építhetsz kedvedre kacskaringót, csak nem lesz annyira hatékony. De egy íves elejű trapéz alakú telekre is nyugodtan le fognak telepedni. Farmokat még nem lehetett látni, viszont modulokból összerakható tűzoltóságot (és egyéb épületeket) igen.
  • nyirog
    most így hirtelen :DDD, de ha lenne villamos, troli, több fajta vasút az is jó lenne :)
  • nyirog
    nekem is hihetetlennek tűnik, inkább úgy tudom elképzelni az egyediséget h minden vagyoni csoportra más jellemzők vonatkoznak és az alapján van kiszámolva (pl gazdagabb réteg inkább autózik séta és tömegközlekedés helyett) helyszíntől függően kisebb-nagyobb különbésgekkel (biztosan meg van adva szempontok h ilyen és ilyen körülménynél hogyan kell számolnia a programnak). Engem igazából az utak kanyargóssága az ami érdekel (ez manapság nem sikerül tökéletesre midnig marad pár kihagyott terület mait nem tudsz befedni és ott virít a táj zöldessége a sarokban), és a térképek nagysága, illetve a farmok :)
  • Dzsini
    20 éve volt kevés - az még az első mondat :)
  • Molnibalage
    Kevés? Nem azt akartad mondani, hogy sok? :)

Nekem valahogy hazugságnak tűnik, hogy minden ember egyedileg számolt.
  • Motoroj
    Legalább lesz funkciója a laktanyának, lehet majd menni az arabokhoz.
  • Sharx
    Az olajjal gondok lesznek XDD
  • m1garand
    Csak ne legyen rosszabb mint a négyes, már az is jó!
  • Motoroj
    Azt már nem! :)
    Nekem az az elsődleges hogy szép legyen a város.
  • ntex
    meg majd lerombolni a legszebb épületeket hogy nyersanyaghoz juss
  • LeWyTy
    Mint a valóság... szépen át kell majd állni megújuló energiára
  • Motoroj
    Így nem is lesz ez olyan egyszerű. :)
  • Dzsini
    Alapanyagokra van építve a tájrendszer (látszik a videón, ahogy éppen fát helyez el a felszínen és talán olajat a föld alatt, de a régebbi videóban említik a vizet is) - ezek is el tudnak fogyni, tehát ha kizárólag saját fúrású olajra építed az energiaellátásod, akkor egy idő után meglepetések érhetnek :)
  • Motoroj
    "Terrain is driven by resources"

Ez alatt mit kell érteni?
  • Dzsini
    Anno a Sim City 2000-nél volt egy beszélgetés Will Wrighttal, hogy nagyon szerették volna, ha sikerül legalább épületenként 1-1 entitással szimulálni a várost, de rettentő kevés a számítási kapacitás hozzá. 20 év kellett hozzá, de most már minden ember, épület, útszakasz, vízcsepp és "áram" egyesével mozog a térképen.
  • Borg

• Sharx
    Nehéz összehozni egy működő rendszert
  • Hay #136
    Én meg valahogy mindig azt szeretném, hogy valamiféle "ablakos" megoldással tudnék egy régión belül "gyorsan" váltani a "városok" között :-)
    Pl. van egy nagy kiterjesztésű, csak lakónegyedekből álló "város". Ehhez kapcsolódik 2 másik város (2 másik térkép a régióban), egyik csak üzleti, másik csak ipari. Amíg kicsik voltak, gyorsan át tudtam lépni (váltogattam a 3 "várost", próbáltam együttesen fejleszteni) egyikből a másikba (harmadikba), de ahogy benépesült a 3 terület, egyre időigényesebbé vált az átváltás. Végül is nem nagy gond ez, csak mikor tervezgetek-építgetek, mindig ez ugrik be :-)
  • Motoroj
    Igen, pont amiatt.
    Nem tudom hogy vagytok vele, de én nem bánnám ha az eddigieknél nagyobb városokat is lehetne építeni, mert még a legnagyobb térképen is viszonylag hamar elfogy a hely, akkor is ha nem egy Manhattant akarok minél gyorsabban felépíteni.
  • Dzsini
    A képek koncepciók, abból ne következtess semmire - ebben a videóban viszont (1 perctől) látszanak íves, kanyargó utak, hozzákapcsolódó házakkal is. Állításuk szerint végpontokkal és ívekkel dolgozik majd az útépítő rendszer.
    (a 84-es hozzászólásban van még néhány filmrészlet)
  • Tuvok #133
    Ennyi év után borítékolható, hogy nem ragadtak le azon a szinten, ez látszik a képeken is .
    Az EA-t ismerve lesz 1-2 innovatív megoldás is, eleve nem engedhetik meg maguknak, hogy egy kultjáték folytatása gagyi legyen . Folytatás ?
    Én inkább attól tartok - szintén az EA-t ismerve -, hogy valami idióta mikromenedzsmentes - DLC-s - fizetős multis - netes másolásvédelmes marhasággal taposnak a fanatikusok tökére, ami miatt sokan inkább fennhagyják a mai napig addiktív 4. részt . Gondolom ezt abból, hogy valamiért lemaradt az 5 a Simcity végéről, ergo nem egy következő fanatikusan agyalós szimulációt akarnak, hanem egy Sims 3-as hülyegyerek-városépítő 3+ korhatáros PC-legót . És így mondhatják, hogy nem folytatás, nem érheti szó a ház elejét ...
    Ugye nem lesz igazam ?
  • ntex
    Én csak remélni tudom hogy nem úgy lesz megcsinálva, mert akkor megint erősen beszűkül a kreativitás lehetősége és ugyanolyan szabvány-parcella város lesz az összes megint :\
  • Motoroj
    Az már kevés.
  • Sharx
    az út rendeszer sztem olyan lesz mint a 4-ben volt
  • Carlos
    Szerintem olyasmi lesz, mint a tropico-ban.
  • Motoroj
    Ja, várjuk a jószerencsét, egyelőre még nem annyira indultak be az események. :)

Most hirtelen az jutott eszembe, hogy kíváncsi leszek rá, hogy az utakat mennyire lehet szabadon vezetni. És akkor az épületek hogy igazodnának a girbegurba utakhoz ha lennének. Meg ugye a zónázás...
  • ntex
    A hivatalos bejelentésen kívül semmi új dolog nem került nyilvánosságra, találgatni addig szerintem felesleges, ha leközölnek valami hivatalos infómorzsákat akkor majd lesz miről beszélni :)
  • Sharx
    de kihalt a téma :(
  • Motoroj
    Akkor láttam valahol, csak nem használtam. Amúgy tényleg elég nehéz már egy közepes méretű városnál is jól működő közlekedést összehozni. Rush Hour nem sokat javított.
  • ntex
    Network Addon Mod, elsősorban javította a simek útvonalkeresési algoritmusát ami alapból elég pocsék volt, jobban kihasználták a tömegközlekedést, növelte az utak kapacitását mert az alap nagyon kicsi volt, hamar bedugult a város, meg egyéb apróságok :)
  • Motoroj
    A NAM az mi volt?
  • Zero 7th
    A fejlesztők számítanak a legkevesebbet, a dizájnerek és a producer a fontos pozíció. Ha oda idióta kerül, akkor az az egész játékot tönkrevághatja.

Másik fele, hogy nagyon kevés olyan játék jelenik meg mostanában, ami nem kauzároknak butított primitív szar.
  • ntex
    Ha pár ember ugyanaz a csapatban akik anno a 4. részt csinálták szerintem nem fogunk csalódni :) Én is remélem hogy nem fognak semmit sem elszúrni hanem csak bővíteni illetve finomítani fogják a dolgokat, remélem 1-2 modot is alapul vettek mint a NAM (enélkül számomra semmit nem ért a SC4) és nem egy lebutított leegyszerűsített Casual gamereknek szánt valamit csinálnak
  • Zero 7th
    Annyi az apró hiba, hogy nem tér vissza az "istenség". Meg az is kicsit gyanús, hogy nem SimCity5, hanem csak simán SimCity.

Jó lenne egy jó új rész, de nagyon nem remélek semmit. 2012 van, a nagy frencsájzok porba alázásának évtizede.