11758
| Hivatalos oldal | | | Simtropolis Wiki | | | IGN Wiki | | | Patch infók | | | Manual | |
| SZERVER FIGYELŐ | | | Hasznos link | | | Hasznos link 2 | | | SC Reddit | |
| Modok/Letöltések | |
-
Tibbbor #239 Én a saját tapasztalataimból és az egykori játékkritikákból indulok ki.Nem kell hozzá béna várostervezés, hogy a folytonosan nyafogó tanácsadók miatt totális káosz uralkodjon el a városban.Egyébként pedig az összes ismertebb város- és birodalomépítő játék nagy rajongója vagyok, amit lehetett, ki is próbáltam, vagyis nem lehúzni szeretném ezzel a 4.részt, csupán bírálni. -
#238 Ez több, mint húsz éve, az első rész óta így van, béna várostervezéssel pillanatok alatt tönkre lehetett menni. -
Tibbbor #237 Amióta az első videót megláttam a készülő játékról, tűkön ülve várom!Remélem, azért ebben majd kiegyensúlyozottabb lesz a nehézségi fok.A 4. részben nagyon sokan panaszkodtak, hogy néhány hónap alatt helyrehozhatatlan deficit keletkezett a város költségvetésében.Ennyire azért nem kell szimulálni a valóságot...! -
capa07 #236 Data Maps in Simcity, Part 2 -
#235 Látszik is, és mondja is, hogy a "tűz van" jelzés az utakon közlekedik (szemben a gyulladást okozóval, ami az épület körül egy körben terjed), és próbál bizonyos távolságon belül találni egy tűzoltóságot - a vége felé látszik, hogy egészen messze elszalad, persze hiába, hiszen nincs tűzoltóság a környéken :).
És természetesen az ilyen agenteket nem fogjuk látni menet közben, csak a hatásukat - munkába járó autók, termelő gyárak, szennyezés, ilyesmik. -
#234 hát én a fire alarm agentet úgy fordítottam magamnak mint pl egy betelefonálst, vagy egy fajta jelzést, de remélem h mivel jelzésről van szó gyorsabban fog "közlekedni" mint egy sima autós agent, meg én úgy sejtem h ez a fajta dolog lesz az egyik olyan amit játék közben nem fogunk látni, háttérben fog történni és csak ilyen tesztverzióban vagy script nézetben tűnik csak fel. Lényeg: mivel ez totál más fajta agent (észlelés, jelzés szerű), bízom benne h olyan tulajdonságai is lesznek. -
#233 Igen, úgy tűnik, hogy arra tud átterjedni a tűz, amit érint a piros gyűrű.
Szerintem legrosszabb esetben leég a háztömb, ha összefüggően van beépítve a terület, az út túloldalán már biztonságos.
(Egyébként nem is értem, hogy Bugacon miért nem alakítottak ki ilyen védősávokat; ha mondjuk felnegyedelnék a területet, akkor legrosszabb esetben is csak a negyede éghetne le.)
Ez mondjuk logikus, de a fire alarm agent nekem nem tűnik életszerűnek, legalábbis felénk nem szokás személyesen a tűzoltó állomáshoz elmenni, ha valahol tűz üt ki. Attól félek, hogy megint az lesz, hogy egy közepes városban is kell majd fél tucat tűzoltó állomás, mert három háztömbnél távolabbra csak a nagyobb, drágább állomásról tudnak elmenni. Ugyanígy a rendőrőrsök... -
#232 ez tetszik és reálisnak is tűnik, mondjuk kicsit fura h az egész városom belepusztulhat, mi van ha egy folyó szeli ketté a kis városom, akkor a hídon is átterjed a tűz, vagy csak a hullám hatáskörében? -
capa07 #231 -
#230 -
Hay #229 Ööööö.....
Sc4-nél előbb-utóbb eljutottunk (kissé túlzó a többesszám, mert én csak próbálkoztam...:-) egy olyan "pontig", amikor már az igazi kihívást a realisztikus városok megalkotása jelentette. Anno fel is került ide nem kevés szemre is tetszetős város/régió. A magam részéről a kötelező grafikai/fizikai fejlődésen túl ez irányban szeretnék látni fejlődést tapasztalni az Sc5-ben. -
#228 NAM? -
#227 személyszerint a közlekedési lehetőségekre vagyok kíváncsi, az igzat a legjobban h mik lesznek benne az újak, mivel figyelték a közösségi modokat bízom benne h sokat átvesznek a NAM-ból :) -
#226 engem mostmár jobban érdekelnének a játékmenet beli ujítások, a mechanikát már ismerjük, glass boxot ismerjük, de mostmár mutathatnának valami a pl a rendelkezésre álló arzenálból amiből majd építkezünk :D (eddig annyi van h a funkionális épületeket lehet fejleszteni, upgradelni) -
ntex #225 "Brett Barry, a Maxis alelnöke egy interjúban azt mondta, hogy szándékaik szerint a SimCity 5 sokkal inkább egy mai követelményeknek megfelelő felújításnak tekinthető, hordozva a klasszikus játék minden pozitívumát. Ettől függetlenül az újítások sem maradnak el, amiről az az interjú tanúskodik, melyet Barry a VG247-nek adott az EA European Showcase alkalmából. Ebben beszél többek között arról, hogy az egyik legnagyobb újítás a multiplayer, de ahogy itt is mondja "ez nem egy SimCity 5, hanem egy teljesen új kiadása az ismert címnek." A Maxis számára fontos, hogy az új játékosok ugyanúgy megtalálják a játék értékeit, mint ahogyan a régi játékosok is újraélhessék mindazt, amiért az előző részeket szerették." -
#224 -
ntex #223 Na ezt vártam... Reméltem hogy nem csak "Multiplayer only" lesz -
#222 "This SimCity is multiplayer, and that is what this game is built for. But we understand that some people don't always play games online, and especially with SimCity, you're used to playing by yourself for long periods of time. You can set your game to private and you can play by yourself however you like. We're trying to build a game that satisfies a wide audience and different play styles as well."
Tiszta ügy. -
capa07 #221 One-on-one with SimCity's 'mayor' -
#220 Nekem nem ment :( -
#219 Nem tudom, Win 7 alatt még nem is próbáltam. De biztos megoldható valahogy. -
#218 Megy Win 7 alatt ??? -
#217 Én is bírnám :D, még akár gazdasági háborút. Álmaimban egy civilization szerepel simcity-vel vegyítve. total warok meg nem igazán tetszettek, sőt ez a konzolosított stratégia nem jön be. legyen felülnéztes azt csá, mint a C&C és a starcraft. Imperium Galacticát meg még nem próbáltam :$$$$$ -
donatus13 #216 az csúcs kategória:D -
#215 Imperium Galactica II? Ott volt minden. :) -
donatus13 #214 Azt már végig toltam de egy sim city háború még jobb volna :D ilyen politikával fűszerezve :D -
#213 Neked a Total War való. :) -
donatus13 #212 Remélem lehet hadsereget tartani, de jó lenne elvenni mások városát és rabigába hajtani mindent :OO -
Sharx #211 HA lesz multi és a szomszéd nagyon zavar minket a nyakába zúdítunk egy meteorzáport :DD -
capa07 #210 GameSpy
Kotaku -
#209 kicsi off: tök jó most olvastam notch új játékának a specifikációját, erre gs-en látom ott is kinn van, kíváncsiságból megnéztem és hát komolyan mondom állam leesett, mert totál máshogy volt lefordítva cikk és bizonyos dolgokat (ugyanaz a cikk író amúgy) MEGINT kihagyott ami az eredetiben benne van, a textus nyelvtani nem összefüggése pedig megint megsiratott...
kár h mindig ő írja azokkal a témákkal kapcsolatban a cikkeket amik engem is érdekelnek
ON: nincs komolyabb bajom az ilyen felhő alapú városmenedzseléssel, viszont innentől az foglalkoztat h vajon ide is havidíjat terveznek-e mint eszmei elődjének a cities xl-nek, illetve mennyire lesz kiherélve hogy aztán később ehhez is ilyen-olyan pakkokat vegyünk (régi kiegészítős rendszert mennyivel jobban kedveltem, ez a dlc sajnos rossz irányba mozdult el nagyon) -
capa07 #208 The economic loop -
#207 Originen át működik, tehát valószínűleg ők szolgáltatják és tárolják a régiókat, és emiatt kellhet majd neki az állandó online lét, mert a szerveren is futnak bizonyos folyamatok (városok közötti szennyezés, nyersanyag- és munkaerőáramlás, ilyesmik), és a városban a pillanatnyi szimulációk a kliensgépeken.
Az eddigi cikkek alapján ez így nem mond ellen szerintem semminek, amit állítottak. -
#206 Most akkor nem értem... ilyen dedicated szerveres téma lesz vagy hosztos ? -
#205 A másik cikkben egyértelművé tették, hogy te hívod meg a régiódba a játékosokat vagy téged hívnak meg egy régióba, nem együtt él a világ összes játékosa :)
Viszont ez a bejegyzés ott érdekes, hogy ezek szerint úgy oldják meg a számítási kapacitás problémáját - legalábbis részben - hogy a szerveren IS fut a szimuláció. -
Coolfire #204 Most ha jól értem,szinte csak multi része lesz a játéknak?Az nagyon nem jó így.. -
#203 Valahogy csak leszabályozzák a dolgokat.
PL az ilyen dolgokat a többi játékos engedélyével építhetsz... vagy valami. -
#202 Megmondom én mitől félek.
Valami vicces játékos előbbutóbb úgyis csinál majd egy olyan várost ami rongyászennyez mindent. Aztán szopsz te is. -
capa07 #201 [URL=http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150705616284866&set=a.10150671443859866.416315.160156464865&type=1&ref=nf]"That's why it's an online game."[/URL] -
#200 Kis olvasnivaló simtropolisról :)