11758
  • Carlos
    Énis meguntam.
  • [HUN]FaTaL
    A CityVille is egy ratyiság. Nem lehet forgatni a kamerát, hát lol. Akkor hagytam abba, amikor magas épületeket építhettem. A f*szom se fogja mindig hátratologatni őket hogy rá lehessen kattintani.
  • Dzsini
    Gondolkoztam, hogy kivágom erről a képről, de melóhelyen nem szórakozok ilyennel :)
    (nyirog lőtte, a #1505 -ben van)
  • Carlos
    az.
    próbáltak cityville-t koppintani, de nem sikerült.
  • Dzsini
    Passz, a "simcity zombie" szavakra ezt dobta ki - ez a Facebookos változat lenne a nevéből ítélve?
  • Carlos
    ez nagyon gagyi lett...
    Hamar meguntam.
  • Dzsini
  • Austin Bailey
    Így van, nézd meg Dzsinire milyen hatással van
  • Carlos
    Nem kell rosszmályúskodni.
    Volt szerencsém kipróbálni a bétát és amit abban láttam tetszett. És ennél csak jobb lesz, mert nem lesz ennyire korlátozva.
    Nekem ez elég ahhoz, hogy megvegyem.
    Ha nem próbálhattam volna ki, akkor énis gondban lennék, hogy vegyem-e vagy sem!
  • Dzsini
    Téged sem győzött meg a fórum, hogy ez márpedig egy rossz játék lesz, és minden része bukás? Teljesen elsöpört téged is a propaganda? Sürgősen iratkozz be valami átnevelőtanfolyamra, tudok ajánlani oktatót, engem meggyőzött
  • LeWyTy
    Az a gond hogy a játéknak nem kell nagyon meg erőltetnie magát hogy mindenkinek tetszen mert simcity és kész.
  • Carlos
    Egy Simcity (2013) grafikájú UGYANOLYAN RENDSZERŰ MINT VOLT(!!!) TTD-nek énis örülnék!
  • Carlos
    Ezzel egyetértek.
    Sajna szerintem is ez várható. Az alap marad. Max majd olyanok jönnek, hogy vedd meg az alapot + 1 kieget 11.990-ért.
  • Carlos
    Szerintem a 9500 ft is elég jó. Énis előrendeltem ipon-nál úgyhogy pénteken oda csoszogok és szépen szétjátszom az agyam vele hétvégén.
  • Coolfire
    Szerintem is ez lesz a gond,hogy kapunk egy "vázat",amit fizetős DLC-kkel lehet majd kitömni(Sims 3,ME3, etc.).Sajna ez megy szinte az összes AAA EA játéknál-sőt ezt már átvette sok más kiadó is.És az is igaz,hogy egykönnyen nem fog az EA engedni az árból,főleg ha jó eladást produkál (Sims 3).

Csak abban reménykedek,hogy majd össze lehet hozni a megvett alapjátok a virágos tartalommal.:)))Mert azért tényleg nem szándékozom adni egy petákot sem.
  • Austin Bailey
    azért az open ttd-vel vannak problémák. pl hogy nem kanyarodnak, hanem 45 fokban megtörnek a vonatok, a forgalomszabályozás még az új lámpákkal sem az igazi, nem igazán jók az utak sem stb. Igaziból egy Open Lokomotion-nek szerintem több értelme lenne. De ezzel a megközelítéssel amúgy sim cityből sem kellett volna újat csinálni.
  • Zomil
    "Egy Transport/Railroad Tycoon szintű (az eredetit felújítva, nem elcseszve) játéknak szerintem szintén sokan hurráznának. Én igen."

Ott az openTTD annál jobb ugyse lesz, hacsak nem vmi kickstarteres projectben összedobnak egy felujitott változatot :)
  • Austin Bailey
    engem 14 éves korom után kezdett jobban érdekelni, hogy mi a helyzet a városokkal. Kisebb koromban a vonatok meg a villamosok kötöttek le. Ebből kiindulva lehetséges, hogy a kisebb gyerekeket inkább egy tömegközlekedéses játék vonzaná. Ehhez képest a most létező vasutas játékok pl MSTS elég hardcore hozzáértők számára vannak fejlesztve, akik a pályaszám alapján kikövetkeztethető típusvariánsokról vitatkoznak. Amúgy szerintem a generációk szempontjából a Sims viszi a pálmát. Azzal gyakorlatilag mindenki tud játszani. Én nyár óta többé-kevésbé rá vagyok kattanva
  • LeWyTy
    Azért nem kell félteni a pc-től a 10 éveseket sem.(de azok inkább az akció játékokban vannak)
  • Austin Bailey
    egyébként ez is a bébiközpontú szemlélet miatt van. A felnőtt lakosság nagy részének pc-je van, és konzolja meg nincs. Nekem továbbra is az az érzésem, hogy ez egy rossz felfogás. A számítógépen játszás szerintem nem életkori, hanem generációs sajátosság, és a mostani 20-30 közöttiek az első játszó generáció, akik mindig fognak valamennyit játszani.
  • Austin Bailey
    egyel több lett a "nem" szóval "sok strukturális átalakítást ígérnek"
  • Austin Bailey
    én jelenleg azt várnám az utak terén, hogy oldjanak meg egy olyan szisztémát, ahol a sávok el tudnak válni egymástól.
  • Austin Bailey
    egyébként ősszel jön a CIM 2 és nem elég sok strukturális átalakítást ígérnek. Cserébe viszont nem csinálnak új épületeket.
  • nyirog
    ebbe sajnos van valami :\, én bevallom a Mass Effect 3 példájából indultam ki.
  • nyirog
    Én amúgy pont azon gondolkoztam, hogy vajon lehetséges lehet egyáltalán majd az egyirányú út építése az agent rendszer miatt, mert ugye az utak jelentenek most már mindent, de ha egyirányúakat építek akkor az energia meg a többi agent is csak egy irányba közlekedhet majd rajta, nem tudom meg fogják e majd oldani.
  • Austin Bailey
    legalább másfél évig nem fog lemenni 5000 forintra. És ha a Sims gyakorlatát követik, és folyamatosan jönnek az új kiegek, akkor egyrészt soha nem fog lemenni, másrészt Magyarországon nem lesz élő ember, aki fog tudni vele játszani, amikor 150 000 forint lesz a teljes csomag.
  • nyirog
    DLC-ket én írtam szemléltetési alapnak, mivel nem értek én se egyet azzal a trenddel amit a kiadók művelnek, hiszen ez a trend a probléma gyökere amiért ki vannak herélve a játékok. A másik trend pedig a bevett szokás h PC-re nem éri meg fejleszteni, konzolra meg igen, ezért le vagyunk sokszor szarva.
  • Austin Bailey
    nekem pont az az egyik problémám, hogy a közlekedési rendszert meg a vonalas infrastruktúrákat nem oldották meg sehogy, hanem visszabontották addig, hogy ne legyen benne semmi megoldanivaló.
  • Austin Bailey
    a Shiftet csak azért hoztam ide, hogy illusztráljam amin ki vagyok akadva. Vagyis hogy ha én megveszek egy PC-t és nem tudom használni, akkor nem én vagyok a hibás azért mert ők nem PC-re fejlesztették. Akkor minek adták ki PC-re? Egyébként a Shifthez jött egy patch, és utána már irányítható volt. A DLC-k nem tudom hogy jönnek ide, én nem mondtam róluk semmiféle állásfoglalást.
  • nyirog
    Hát ha az a kritérium h legalább 2 naponta fel kell nézni a fórumba akkor szívesen vállalom mert gyakran járok fel sg-re. Ugyanakkor html tudásom nagyon alap, ezért banner modifikációban max csak olyan szintűt tudnék csinálni mint annak idején SC4 topikba (anno még én küldtem el Lewyty-nak, de a kép szerkesztését nem én csináltam, én csak elmondtam h mik legyenek rajta aztán egy akkori ismerősöm össze PS-ezte). Viszont ha van rátermettebb és tapasztaltabb (mivel még nem voltam házigazda) ember akkor hezitálás nélkül támogatom :)
  • nyirog
    Én mindenképp megveszem mert engem szórakoztatott. Igen, lehetne jobb, sokkal jobb, azonban sok más mostani városépítős testvérénél már a béta is jobb. Személyszerint egy felújított SC4-nek én is örültem volna, amit még könnyebben módolhatóvá tettek volna a forráskódok kiadása nélkül. Ha javasolnom kéne azoknak akik nem tudják h most mi legyen, azt mondanám h ha lesz warez (amit kétlek) akkor próbálja majd ki mindenki magának, de ha nem akkor pedig várjanak pár hónapot amíg lemegy az ára, 5000 Ft-ért már tényleg nem lehet majd rámondani h annyira rossz vétel lenne.
  • cenobite
    Én félek egy kicsit ettől az új résztől. A kezdetektől SC játékos voltam (jelenleg is SC4+RH fut), valamint imádom az ilyen város-menedzsment játékokat. Lásd Cities XL, ami kapott hideget-meleget egyaránt. Scrnshot-ok alapján kicsit műanyagnak tűnik, DE a lényeg, hogy pl. a közlekedést és egyéb infrastruktúrát hogyan oldják meg. Várom - nem mint a messiást, mert a 4+kieg rendben volt -, de egy pislogást megér.
    Ha meg frankó akkor megveszem.
    Egy Transport/Railroad Tycoon szintű (az eredetit felújítva, nem elcseszve) játéknak szerintem szintén sokan hurráznának. Én igen.
  • nyirog
    Persze értelek, én se szeretem ha megmondják nekem h én vagyok a hülye, de ez azért kicsit más, ő maximum csak vitatkozott veled mert nem vagytok azonos nézőponton és elnézve a vitáitokat az én értelmezésemben nem az jött ki h ő téged elhordott volna, vagy lenézne (legalább is a modoros stílusa szerintem nem ezt jelentené, inkább h tiszteletet próbál adni), plusz ott a tény h még senki se vette meg a játékot ezért nagy mértékű felháborodásra sem látnék okot azonkívül h ki tudja az igazát a legjobban érvényesíteni. A bkv témát meg szerintem inkább azért mondta mert bármikor benézhet egy moderátor és OFF-nak tekintheti, kétlem hogy beszólásnak szánta volna, de lehet én vagyok naív. Ellenben én már akkor is kifejtettem és mások is, hogy szerintem igen is kötődött a játékhoz az amit akkor írtál, még ha áttételesen is, mindazonáltal érdekes is volt. Összességében nem hiszem hogy baja lenne veled, vagy hogy támadásként írná amit ír, csupán ő is egy szókimondó ember ahogy te is és a véleményeitekben elég nehezen tudtok konszenzusra jutni ami rendjén is van, de ha ennyire felháborít a vele való társalgás akkor nem értem miért írtok egymásnak.

Más: nekem a shift pont bejött, lehet undercover utáni pangás tette, mert az annyira nem kötött le, de a shift tetszett és mivel csak PC-m van ezért azon játszottam, második részét kormánnyal mert addigra már lett. újszerű volt a többi NFS-hez képest és reálisabb is, azonban NFS-ről lévén szó nem ringattam magam abba a tudatba, hogy pl Rihcard Burns rally féle szimulációval állok majd szemben (lehet taglalni kinek mi az istenadta autó szimulátor, nekem az volt az, mert ahhoz volt szerencsém, konzolos címekhez nem, mert nincs konzolom). Játékban eleve nem hiszem, hogy valaha is lehet elég jó és valósághű szimulátort készíteni ami visszaadja majd ugyanazt a valóságérzetet amit a valóságban tapasztalhatsz, ez az én személyes véleményem, realisztikusabb lehet de valóban realisztikus sose lesz és biztos vagyok benne h az agyon reklámozott dolgok a marketing szövegekkel veled sem hitetik el azt a tényt hogy ez és ez totálisan valósághű. Másfelől engem még CitiesXl megvételénél nagyobb átbaszás nem ért így játékok terén, az hiba volt, pipa is voltam, akkor meg főleg mikor még a cég is csődbe ment és abszolút nem tudtam már rendesen használni a játékot pár hónap után.

SimCity -t pedig ha nehézségben be kéne lőnöm akkor a citiesxl és az SC4 közé raknám az alapján amit eddig láttam belőle és az alapján amit remélni merek tőle a jövőben. Szórakoztató és szerintem nem egy hétig játszható, mert azért van benne és lesz is kihívás úgy hiszem (minden játék addig élvezetes amíg nyújt valamiféle kihívást, vagy lehetőséget a kreativitás kiélésére), nem akkora mint SC4-ben de nem is olyan kevés mint CitiesXL-ben vagy az SC:Társadalmakban. DLC-s dolgokkal pedig ismered a véleményem, nem tudok rá mit mondani, ha akarod gyújtsuk fel az EA-t és vele együtt sok más céget, benne vagyok. Az viszont tény, hogy igazán hardcore játékot tényleg csak akkor fog kapni a hardcore játékos DLC-k és egyéb expanziós ráköltések nélkül ha azt független cég csinálja majd meg. Nem szándékom megváltoztatni a nézeted, csupán elmondtam a sajátom és reagáltam arra amit írtál nekem.
  • Austin Bailey
    Micsoda propagandaduma
    "makettszerűség", "városrészek", "jól kihasználja a városrendszer a tekergethető utat", "egyértelmű, átlátható, agent-alapú lett a játék szimulációja, ez óriási lépés" ,"tetszik, hogy az áram-út-vízvezetékrendszert egyesítették, mert a legtöbb esetben úgyis együtt volt vezetve a három"
    Ezek egyszerűen nem igazak. Ez a készítők saját minősítése, amivel felminősítik a terméküket. Nevetséges TQM-propaganda.
    "Bízom a készítőkben annyira, hogy nem áll szándékukban szemetet kiadni", szerintem ez meg is mutatja a lényeget. Ez meg az, ahogy beveszed a TQM-propagandát.Vagy naiv, vagy szenteskedő álnaiv, mint a politikusok, amikor jámbornak akarnak mutatkozni.
    "Ugyan már, azt már hadd én tudjam, hogy mire gondoltam, legalább ezt ne találd ki helyettem"
    Ezzel kapcsolatban meg annyit, hogy mindannyian tudjuk, hogy mire gondoltál, tudod nem olyan nagy cucc tudni, hogy a másik mire gondol, ez a kommunikáció alapja, miután a szavak nem tökéletes jelek. Kettőnk között csak annyi a különbség, hogy te utólag letagadod. Nem tudom miért gondolod, hogy mindenkit teljesen hülye és nem lát át a megható felszólalásaidon.
  • Coolfire
    Lassan kell egy,főleg ha virágos is lesz-amit jelen állás szerint-kétlek.
    De,ha lesz warez,azt megcsinálom,hogy ne itt legyen a szemét.
  • Coolfire
    Az majd március 5-e után jön.:)Nekem személy szerint tetszik.
  • m1garand
    Srácok!
    A személyes vitának nem itt lenne a helye szvsz.
    Csak írjátok le a véleményeteket és ne elemezzétek egymásét.
    A játékról:
    Az furcsa, hogy senki se lelkes, hogy milyen jó meg minden. Nincs olyan fúú de kafa. Csak a problémák.
  • Dzsini
    Valaki jelentkezik, a többség támogatja, ő jelentkezik a modtopicban leírt módon, és be lesz iktatva :)
  • LeWyTy
    Hg nem lesz?
  • Dzsini
    Ugyan már, azt már hadd én tudjam, hogy mire gondoltam, legalább ezt ne találd ki helyettem :) És egy olyan állásponttal hozakodok elő, ami létező, értelmes, és ugyanúgy elfogadható, mint a tiéd, vagy az enyém. Vagy nem szabad olyasmiről beszélni, amivel esetleg én magam nem értek egyet, de elfogadom, hogy létezik? Szerintem minden álláspontot, minden nézetet érdemes megismerni, mert úgy lehet csak jó, átgondolt, racionális döntést hozni, ha a lehető legtöbb információt megszerzed valamiről. Tehát a pozitív és a negatív dolgokat is, függetlenül attól, hogy azzal egyetértesz-e vagy sem. Az pedig, hogy valaki akár több álláspontot is bemutat hadd ne legyen már probléma. Ahogy már tucatszor leírtam - a véleménnyel lehet vitatkozni, az ember mögötte lényegtelen.

Amúgy: Nekem tetszik az, hogy egyértelmű, átlátható, agent-alapú lett a játék szimulációja, ez óriási lépés, viszont sejteni lehetett, és most már látszik, hogy sajnos komoly kompromisszumokkal járt (a városméret a legfájóbb áldozat, bár több hozzászólás volt már arról, hogy ez még változhat). Tetszik, hogy tekergethető az út, és a városrendszer nagyjából alkalmazkodik hozzá, a bétás screenshotokon szinte nem lehetett látni a korábbi nagyon látványos illesztési problémákat. Tetszik, hogy az áram-út-vízvezetékrendszert egyesítették, mert a legtöbb esetben úgyis együtt volt vezetve a három, az a pár kivétel pedig, amikor nem, az szerintem belefér. Tetszik, hogy komoly interakcióra van lehetőség a városok (városrészek) között. Tetszik a multiplayer lehetőség. Tetszik, hogy specializálni lehet a városokat, nem csak célirányos adóztatással, hanem megmaradt (esetleg kibővült, ez majd kiderül) az Ordinance / Incentive rész. Tetszik, hogy a grafikai design nagyon egységesnek hat, a makett-stílust nagyon látványosan hozza, szép a játék. Tetszik, hogy szinte minden apróságról részletes információt lehet szerezni, tetszik, hogy emberközeli az interakció, hogy a játék pl. a városházán keresztül üzen dolgokat. Tetszik, hogy kialakítottak egy láthatóan működőképes és hatásos buszhálózatot, a villamos a bétában még nem szerepelt, majd kiderül, hogy jó-e. Tetszik, hogy van bőven fejlődési potenciál a játékban, nem fogják elfelejteni kiadás után (a Heroes and Villains 7 euro, ez egy trend, a DLC korszakban élünk). Tetszik a régi zónázás átalakítása (bár a működése ránézésre furcsa, de lehet róla sok pozitívat olvasni).
    Emellett sok minden van, ami nem tetszik, ezekről már beszéltünk itt sokszor, említettem is régebben, és több kritikáddal egyet is értek (pl. zsákfalu, nagy hézagok a városrészek között).
    Az én véleményem egyébként pont azért nem fontos, és nem emeltem idáig ki, mert - ahogy írtam - nem játszottam a bétával, így csak képek alapján tudok valamit mondani, amit nem tartok olyan lényegesnek, mint azok hozzászólását ezekben a konkrét témákban, akik játszottak már vele néhány órát.
    Aláaknázásról pedig szó sincs, ha egy véleménnyel szemben én bemutatok egy másikat, azt nem azért írom, hogy azzal a másikat valótlanná tegyem, hanem hogy árnyaljam a képet - ahogy fent írtam: minél több szempontból látsz rá valamire, annál valószínűbb, hogy olyan döntést tudsz hozni, amit nem fogsz megbánni. Nem olcsó ez a játék.

És valószínűleg nem fogom megvenni, mert a képek alapján úgy érzem, hogy jelenleg megbánnám, sajnálnám azt a pénzt, amit ráköltenék. De mindezek mellett az említett dolgok szerintem jók, és előremutatók, és egy kiváló játék lesz ez a rész is. Ezektől az újdonságoktól nem lesz SimCity 5 (ahogy a 4 állításod szerint a 3000 volt újragrafikázva), hanem egy újragondolása a régi alapötletnek, szándékaik szerint a mai igényeknek megfelelve (nem az enyémnek, és esetleg nem a tiednek, hanem remélhetőleg sok milló boldog felhasználónak). Ilyen szándék volt a Societies mögött is, ami nem volt igazán sikeres, de az nem jelenti azt, hogy ez sem lesz az. Bízom a készítőkben annyira, hogy nem áll szándékukban szemetet kiadni, még ha a kiadó rengeteg ponton bele is szól a játék tervezésébe, kiadásába - erről Carlos tudna beszélni bőven gondolom.

(a BKV témát én ajánlottam, hogy egy idő után vigyük át oda, mert tényleg nagyon off kezdett itt lenni, elnézést is kértem érte)