11758
  • Faterx
    Na gyerekek előrendeltem az Iponban 9700Ft.
    Árgarancia, magyar nyelvű, átvehető Márc.8.
    A többi már csak az EA-n múlik...
  • capa07
  • capa07

• Kit--Kat
    Nem 3000-é? Azzal mennyit játszottam kiskoromban. De lehet a 4-be is belekerült, csak nem vettem észre. Én tuti nem veszem meg, kivárok vele, hogy mik a tapasztalatok, mert eddig elég kétségesnek tűnik az új verzió.

A videóval kapcsolatban meg... Még poén is lenne, ha 600 féle út közé raktak volna külön országutat, de így csak nevetséges, hogy a világvége erdősávban futó utat is járda kíséri.
  • Austin Bailey
    ez meg a 4-nek a zenéje
  • capa07
    Simcityhub
  • capa07
  • capa07
  • m1garand
    Akkor vedd meg és vissza repülhetsz a jövőbe.
  • Austin Bailey
    egyébként szerintem ha 5 éves lennék, akkor bejönne.
  • nyirog
    +1 annyi különbséggel h én azért megveszem magamnak a több SC mellé, gyűjteménybe jól mutat majd azért, pár hétig meg úgy is fogok vele játszani, még oltári szar is lesz :)
  • Austin Bailey
    szerintem nem teljesen érted, hogy mire gondolok. Semmiképpen sem arra, hogy én az új rész fanja vagyok.
  • mrmilan
    Hát lehet :). De mindezek tükrében elképzelhető, hogy a pofám leszakad majd, ha meglátom a kész programot. Emlékszem anno 95' körül, mekkorát lestem, az akkor már pár éve futó SC2000 láttán, az eredeti Sim City tükrében. Basszus, a forgatható térkép netovábbja...
  • Austin Bailey
    (amúgy ez már a megfogalmazásaidon is látszódott)
  • Austin Bailey
    akkor te a rossz oldalon vagy
  • mrmilan
    Településmérnök, városgazdász vagyok. Településrendezési tervek, városszerkezeti tervek, gáz, víz, villamos tervek, építési engedélyek között tengetem mindennapjaimat. Ezért írtam, hogy picikét szakmai szemmel állok hozzá, de lehet hogy ez nem jó. Túl sokat nem várhatok. Legyen egy jó játék, egy jó stuff a témában, és kész.
  • Austin Bailey
    az mit jelent, hogy "urbanista" vagy?
  • mrmilan
    Okoskodni nem akarok, nem tisztem. Észrevételezek pár dolgot, ami nekem nem jön össze személy szerint. Hozzáteszem, nem játszottam a béta verzióval, nem éltem át még a játékot, nem ízleltem, nem szagoltam. Nem láttunk még teljes verziót. Joggal, csak nüansznyi felderengéseim lehetnek magáról a programról. Képek, belinkelt videók miegymás alapján. Halvány sejtések, melyeket csak egy kis SC4-ezés csillapíthat vajmi keveset. Velem együtt itt sokat, várunk valamit ennyi idő után. Urbanista vagyok, picit más szemmel is nézem egy kibontakozó "városépítős" játékprogram első, egyenlőre még az anyaméhben eltöltött perceit. Nem tudom milyen lesz, ha végre megszületik. Mindenesetre az eddig tapasztaltak alapján a szívem picit vérzik. Kicsit szomorú is vagyok mindezek miatt. Nagyon várom az új jövevényt, de az az igazság, hogy nem szeretnék ennyi idő után csalódni... Meglátjuk.
  • PetruZ
    Miért lenne logikus? Ha a technológia rendelkezésre áll, miért ne használhatnám fel egy előre kigondolt várostervben? Az én zsebem, nem mindegy? (XL-ben amúgy sem működik jól, de szerencsére kikapcsolható. Bár így meg extrém könnyű...)
  • ntex
    Ez még a Cities XL 2012-ben is így van megoldva, logikus is
  • mrmilan
    Üdv. mindenkinek. Szép csöndben olvasgatom az infókat, és a hozzászólásokat. Vegyesek az érzéseim. Úgy rémlik, hogy 10 évvel ezelőtt valahogy jobban vártam a Sim City 4-et. Ennél a videónál megint kicsit mosolygok. Konkrétan a "hatsávos" nagyvárosi út egy kibaszott "600" lakosú nyomortanyán, ahol aztán egy erdőszélen, egy sima kétsávos kertek aljai útba torkollik. Az utakat köthetnék lakosságszámhoz, városmérethez, vagy valami ésszerű rendszerhez. Bazári és ömlesztett az egész így...
  • Dzsini
    A manualban benne vannak a tökömtudják, a landmarkok mellett ezek vannak specializációként (lehet többfelé is, csak akkor nem lehet maximalizálni a hatást - azt írják érdemes több területre elosztani):
    Kultúr/sport - rengeteg belátogató színházba, meccsre - jó tömegközlekedés kell, viszont nagy bevétel
    Szerencsejáték - kaszinók, hotelek - nagy bevétel, viszont sok autó, bűnözés.

Fémek - szén- és ércbányászat, annak eladása - szennyez, viszont nagyon jó pénz az energia/alapanyagéhes városoktól, akik nem tudnak mindent házon belül előállítani (fémet pl. recycling centerből)
    Petróleum - üzemanyag - mindenhez kell, nem csak olajerőműbe, műanyaghoz is kell.
    Elektronika - fejlett ipar - sok alapanyagot igényel (fémek, műanyag, stb.), okos dolgozókat, de a termékeket drágán adja el.
    Kereskedelem - jó közlekedési hálózat kell hozzá, inkább kiegészítőspecializáció, mindenkinek szüksége van rá (nagykereskedelmi elosztók tartoznak ide - itt állítható, hogy az anyagtípusokat importálja, exportálja, vagy használja fel házon belül)
  • Austin Bailey
    amúgy a gazdaságról annyit lehet tudni, hogy lehet olajváros, kaszinóváros meg tökömtudja város. (Kaszinóvárosból a világon nagyon kevés van pl Vegas Makaó, szóval ez nem igazán városfejlesztő tényező, az olajkitermelés meg kizárja a városiasságot.)
  • Austin Bailey
    :DDD Ez ám a fordulat, Eddig én voltam ott az ügyeletes rossz, hogy leoltom a játékot, erre nem vagyok itt 3 napig, és egy kollektív fikázásra jövök vissza. Na ugye hogy szar lett. tipikus warezjáték. Bár úgy látom a legnagyobb gondot arra fordították, hogy ezt technikailag ellehetetlenítsék :DDDDDDDDDD
  • capa07

• godand
    Hát igen ez így elég lehúzás szagú. Gyanítom az ea számolt vele, hogy az eladási mutatóknak nem tesz majd jót a kötelező net kapcsolat. Vagy nem.
  • ntex
    Ami eredetileg 5 MBit volt, csak tavaly év elején felemelték nagylelkűen 15 MBit-re. a feltöltés csak 0.5
  • ntex
    Itt UPC nincs is, T-home is csak sima analóg vonal lenne max, ami telefonnal együtt már tuti nem éri meg. Most a 15 Mbit-ért fizetek havi 5000-et...
  • godand
    Ahol én élek valamelyest konszolidálódtak a net árak szerencsére.Emlékszem 2000-ben akciósan 7900 volt 384 kb/s igaz ezt megemelték kemény 512kb/s-re. Most upc-nél csomagban 25mb/s 2700 forint. Mondjuk többet nem is ér!!!
  • ntex
    Pl. azért mert ha véletlen beütne egy olyan probléma hogy le kell mondanom a netet anyagi gondok miatt (vagy mert albérletbe kell költöznöm ami mellett már nem tudok netet is fizetni) akkor már nem is tudok játszani a játékkal. Sajnos nem olyan helyen élek ahol az utcán is van WIFI, sőt a net sem olcsó itt a szolgáltató monopolhelyzete miatt.
  • Faterx
    Ok, csak hát ugye M$/oRIGIN/EA production és mindez felhőbe...
    (Eleget szívok pl. a Settl. 7-el én már csak tudom, a védelemről és adathalászásról van szó, semmi másról, persze csak üldözési mániám van...)
  • Dzsini
    Origin regisztráció kell, az az EA saját platformja.
  • Faterx
    Azért remélem ehhez nem kell fuckebookság féleség
  • godand
    Facebokhoz is állandó net kell mégis van negyedmilliárd user.Nem a net határozza meg,hogy valami jó vagy sem. Hanem a gondolkodásmód és a hajlandóság, hogy fizetsz vagy letöltesz.
  • Falabu #1685
    Elméletileg a régió szimulációja fut az EA szerverein, szerintem még privát módban is. Viszont csak pár perceként frissíti az adatokat vagyis ha pár percig nincs kapcsolat attól függetlenül még nem dob ki a játék csak 3 perc múlva. Nekem nem probléma hogy egyfolytában netkapcsolat kell a játékhoz amíg nem megy a játék játszhatóságára. Én általában itthon játszom és van net az esetek 99%-ban aki a vonaton akar simcity-izni, mert sokat utazik annak biztos van mobil internete, nemhiszem hogy olyan nagy adatforgalmat generálna a játék. Az már más kérdés hogy milyen Magyarországon a mobilnet lefedettség.
  • Dzsini
    Sokat utazik (pl. ingázik), laptopja van, szeretne út közben SimCityzni. Nem nehéz értelmes, elfogadható indokot találni arra, hogy miért lenne jó állandó netkapcsolat nélkül a játékot kiadni.

Viszont ha az, amit említettek valós, és a régiós szimulációk (pl. nyersanyagárak alakulása) egy része tényleg a szerveren fut, akkor ez probléma lehet - nem tudni, amíg nem jelent meg, addig nem lehet tudni, hogy mire használják az állandó kommunikációt a régiók tárolásán, állásmentésen kívül.
    Ha semmi kritikus nincs a szerveren futó kódban, akkor megoldhatták volna, hogy pl. a privát régiókhoz ne kelljen állandó kapcsolat.
    És persze ott van az is, hogy a virágbolti terjedést elég masszívan visszafogja a részben szerveroldalon futó kód - lásd Diablo III.
  • Borg
    2013-ban miért is probléma az állandó netkapcsolat? percdíjat fizetsz a 28.8-as modemen vagy mi?
  • ntex
    Mikor meghallottam hogy készül az új rész megörültem, aztán mikor jöttek az infók hogy always-on DRM lesz rajta onnantól kb nem is érdekel. Max törtben beszerzem ha meg tudják oldani, de olyan játékért egy forintot nem fogok adni soha amihez állandó netkapcsolat kell...
  • TBTPumpa
    Ingyen posta?! Csak azt hiszed!
  • capa07
    Road Tool
    Slick Oil City