11758
| Hivatalos oldal | | | Simtropolis Wiki | | | IGN Wiki | | | Patch infók | | | Manual | |
| SZERVER FIGYELŐ | | | Hasznos link | | | Hasznos link 2 | | | SC Reddit | |
| Modok/Letöltések | |
-
#6330 Az egyetemen és a népfőiskolán több körben megy a tanítás (írja is, hogy mikor kezdődnek az órák, 3-4 alkalom egy napon), a kapacitás az egy körben tanítható emberek számát mutatja, utána cserélődnek. Az általános iskolának 1 tanítási köre van egy nap.
További épületekkel pedig lehet bővíteni az egy körben befogadható diákok számát is. -
#6329 Hát ez lényegesen gyatrább, mint az SC4. Ott a simeknek volt korosztály besorolása, és a különböző iskolák különböző korosztályokat oktattak. Az jól el volt találva. Mondjuk ott is elég volt általánost, könyvtárat és egyetemet lerakni, nem kellett minden. De ez most lényeges visszalépés.
Ha hazamegyek, ki is próbálom. Bezárom az összes iskolát. Úgyis állandó munkaerőhiánnyal küzdök, jól ellesznek majd a tanárok gyári szalagmunkásként. Kíváncsi vagyok, az iskolabuszok mit fognak csinálni? Persze ha bezárom a sulikat, el se indulnak. Mit csináljak az iskolabusz megállókkal? -
cheeb00 #6328 Sziasztok!
Olyan problémába futottam, amivel meggyűlt a bajom. Telepítés során hiba lép fel a frissítéskor. HIBAKÓD SMCY-28. A játék elindul, de pár dolog hibásan jelenik meg: Adat térkép, régió széle, útmutatók (ALT).
Van valamilyen trükkje, hogy felmenjen rendesen? Már 2. tettem újra, 1x netről, 1x dvdről, és ugyan ott akad el, a frissítésnél. A Technikai bejelentő nem segít, és nem ad okos leírást. Ötlet? Esetleg rendszergazda módban kell indítani a telepítést. -
#6327 és már ki is lockoltad az első egyetemi fejlesztést :) -
#6326 Szerintem hosszú-hosszú évekig javítják fejlesztik majd. Sok pénzt beleöltek, és a SimCity mindig is hosszútávon fogyott.
Meg ugye a DLC-k folyamatos bevételt jelentenek majd nekik, szóval én nem aggódnék. -
#6325 ja, van két általánosod, kilockolod az egyetemet. leraksz egy koleszt, dózerolod az általánosokat, és a diákok elkezdenek egyetemre menni. -
#6324 Nemár. Tényleg elég csak az egyetemet lerakni? Semmi általános iskola és egyéb? Semmi iskolabuszrendszer?
És az hogy is van pontosan, hogy a 2. szintű egyetememnek 2000 tanulót kellene oktatnia egy nap alatt a fejlődéshez, de csak 1300 férőhelyes az egész? Ezzel együtt én magam is láttam kb 1500 fős kihasználást. Ugyanez az általános iskolánál pl nem megy. -
#6323 Alapjaiban változtatták meg a szimulációt az SC4-hez képest, nem sok minden maradhatott, amit ugyanúgy szimulálnak. Csak hát az eredmény. Az nem biztos, hogy jobb lett... -
#6322 Szvsz egy kicsit fake ez a glassbox engine. Valójában nem történt olyan hatalmas szimulációs ugrás az előző Simcity-hez képest. Legalábbis szerintem. Inkább csak külcsínybe változott meg beletették a kisautókat amik mennek mint a bolond :D Rohadtszép és nagyon megfogja az embert, de ilyenek hogy ha lerakod az egyetemet már nemis kell más iskola és hasonlók, hát elég kiábrándító. A többiről nem is beszélve. -
BYpsilon #6321 Szerintem mivel a reboot a játék kb. úgy kell tekinteni rá mint anno az első SimCity-re. Nem hinném, hogy egyetlen játék miatt fejlesztettek volna egy komplett engine. Folyamatos javításokkal fog ez javulni és kapják bőven az infokat és visszajelzéseket. Plusz még valószinűleg az online rendszer is szolgáltat nekik adatokat. -
#6320 Remélem is, hogy dolgoznak rajta. Annyira jó lenne ez a játék ha kevésbé lenne bugos.
Azt persze elismerem, hogy a forgalmat és alternatív utakat is figyelembe vevő útkereső algoritmus az nehéz ügy, és még sokáig kell rá várnunk. De a célpontválasztás szerintem egyszerűbb kérdés. -
BYpsilon #6319 Ilyenekbe én is belefutottam tegnap, amikor egy utat egy kicsivel arrébb építettem fel és a már meglévő toronyház tetejét vette alapnak és arra építette az újat.
A felsőt dozeroltam és helyre is jött. -
#6318 Én csak azt nem értem hogy ezt hogy nem vették észre a tesztelés során? Bár valszeg észrevették, csak határidőre kellett kiadni a játékot. Számomra a legfőbb kérdés, hogy folytatják-e a fejlesztést, vagy 1-2 égbekiáltó bugot kijavítanak aztán hagyják az egész játékot az enyészetre. -
BYpsilon #6317 Igen valami olyasmi kéne, hogy adott probléma (tűz, bűneset, busz) kellene egy lock, hogy oda már elindult valaki. Viszont e mellé kellene olyan is, hogy hány egység kell a probléma megoldására. Ez leginkább tűz és bűnözésnél működhetne.
A buszok problémásabbak, mivel buszoknak van egy kapacitása, amennyit elbírnak szállítani, akkor nagyjából megint falkában közlekednének. Ott olyan lenne jó, hogy egy lock már elindult a busz, fel szed amennyit tud. Buszmegálló lockja feloldodik jöhet a következő, de ami elhagyta az nem térhet vissza amig x db busz nem járt ott. -
#6316 Szerintem amiket írtál, hogy "egyszerű leprogramozni" és hogy "kb 3 sor kóddal megoldható", azok nem ilyen egyszerűek, de én nem értek ilyen bonyolultságú algoritmusok megírásához, és nem látok jobban bele a Glassboxba, mint amiket publikálnak már egy éve róla. És amit írtam, hogy ha el is készül egy új útkereső (én ezt a nevet használtam mindarra, amit te írtál - célpontválasztó, ki hol lakik, stb. - tegnap beszéltünk róla itt a témában előtted elég sokat, még megoldásötletek is voltak ugyanúgy, mint neked), akkor annak még sok kört kell futnia, mire használatba kerül, bizonyára a már emlegetett tesztszerveren fogják először beindítani.
Emlékszem sok éve, amikor az OpenTTD-nél zümmögtek az útkeresők fejlesztésével, akkor azért sok kellemetlen helyzet adódott, de ott elnézőbb volt a tömeg, hiszen egy nyílt, ingyenes programról van szó (dugóelkerülés, forgalomfigyelés, és a többi). A SimCitynél ha bármilyen javítást kiadnak nyilvánosan, annak csak jobbnak, problémamentesebbnek szabad lennie, mert rajtuk a sajtó szeme.
Biztosan gőzerővel dolgoznak rajta. -
#6315 Nem feltétlenül értek egyet, az útkeresési/dugó problémák több okból fakadnak, és egy részüket nagyon egyszerűen lehetne javítani (szerintem).
- A megállóba beragadó buszok csak egy bug, a javítása ugyanakkor jelentősen enyhítené a forgalom problémákat.
- Olvasgattam egy kicsit arról, hogy választanak célpontot a buszok, meg egyebek. Adott a probléma mértéke (x sim vár a megállóban) és a távolság (y egységre van tőlem), amiből mond egy számot rá, hogy melyik a legakutabb probléma, és oda megy a busz. És a legtöbb buszra ugyanaz a megálló adja a maximumot. Ha pedig egyszer már betömörültek, úgy is maradnak. Ehelyett azt kellene csinálni, hogy a már úgyis kiszámolt probléma listából nem a legakutabbhoz kellene menni, hanem a lista első 3-5 helyezettjéből a probléma súlya alapján véletlenszerűen választani egy célpontot. Rögtön sokkal jobban szétoszlanának. Ez kb 3 sor kóddal megoldható lenne, nagyjábó 0 extra számítási igénnyel. Innentől kevésbé érdekes, hogy milyen béna az útkereső algoritmus, hogy a busz szigorúan a méterben legrövidebb úton megy, mert nem járnának a buszok falkában, és nem tartanák föl a forgalmat, és egy ilyen aprócska javításnak is jelentős hatása lehetne.
- A szirénázó járművek simán leelőzhetnék a tömeget. Vagy ha ezt nehéz leprogramozni, akkor ideiglenesen egyszerűen keresztül mehetnének rajtuk, aztán majd megcsinálják normálisan.
- A tűzoltó miért az útról olt? Kiállhatna a házhoz. De amíg az autósok nem tudnak egy ilyen dugót elkerülni a béna útkereső miatt, addig ideiglenesen lehet, hogy egyszerűbb lenne így javítani.
- A simeknek nincs saját lakása, a munkaidő végén a hazafelé menő simek a legközelebbi szabad otthora hajtanak rá mind (voltak róla jó kis tesztvideók). Aztán ha betelik, akkor a következőre. Ez nagyon vicces viselkedés, a legegyszerűbb programozás, és nem valami életszerű. Úgyszintén lehet szerepe a dugók kialakulásában. De ha a simek tudnak maguknak legközelebbi lakást választani, akkor már úgyis rendelkezésre áll a lakáslista. Miért a legközelebbit választják? Miért nem random? Csak meg kell jelölni a listában, hogy elindult-e már oda egy sim, és amelyik betelt, azt kivenni a listából. Sokkal életszerűbb lenne. Nem kell óriási erőforrásigényt fordítani arra, hogy minden simről megjegyezzük, hol lakik. Bőven elég lenne, ha a simek véletlenszerűen választanának lakást, a hatás ugyanaz lenne, és nagyon jó szimulációját adná a kialakuló forgalomnak.
- Ugyanez áll valószínűleg a munkába menésre.
- Ha a föntieket mind megcsinálnák, akkor már nem is lenne olyan égető szükség egy új, bonyolultabb, erőforrásigényesebb útkereső algoritmusra (hosszú távon persze kell, a még nem is létező nagyobb városokhoz mindenképpen). Mert ezek szerintem csak egyszerű módosítások. A döntések pillanatában az úgyis meglévő adatok közül mást vesznek figyelembe. -
#6314 Én már telepítettem a városomon belül vasutat, de csak két állomással. Ezekből a térkép széle mellettin van csak jelentős forgalom, hozza a turistákat. A másik állomást inkább lekapcsoltam, mert alig használták. Mondjuk a város elrendezése nem igazán alkalmas a városon belüli vasutazásra, inkább buszoznak. Viszont megfelelő tervezéssel a dolog működne. -
#6313 Szerintem azért indulnak későn a tűzoltók, rendőrök, mert ebben a játékban minden ügynök rendszerben működik. Kigyullad a ház, kiküldi az ÉgAHáz ügynököket, amik elkezdenek bolyongani az úthálózatban, aztán majd egyszercsak elérnek egy tűzoltóságot, és akkor küldik ki a tűzoltóautót, jelentős késleltetéssel.
Hasolót láttam a rendőrségnél. Bűneset folyamatban, jelzi az épületnél. Ott járőrözik mellette vidáman a rendőrautó oda-vissza, és nem törődik vele. Hanem később, a kapitányságról küldenek egy kocsit. Ami vagy odaér időben, vagy nem. -
donatus13 #6312 Tényleg összekéne dobni egy gyik-ot mert am sok hasznos leírás van itt, és mind oda lesz. -
Zewasoft #6311 ty -
donatus13 #6310 Hát igen, útkereső miatt nem játszok most én sem, remélem hamar javítják:) mindenesetre addig várok, és olvaslak titeket. -
#6309 én úgy csináltam, hogy két államásom volt 2 külön helyen. az egyiket ha kikapcsolod akkor ott lassan de újratermelődik a víz. cserélgetni kell:) -
#6308 Kemény, hogy csináltam egy bányavárost, alig 10k lakosú, iskolát nem kaptak, szomszédban van, viszont így már magasabb szintre kellett fejlesztenem a kórházam és a rendőrségem mint egy "normális" 50-60k-s városban. Pedig a szomszédok is besegítenek...
Ki van ez találva nagyon:) -
#6307 Visszaolvas ;]
Tegyél le a közelébe szennyvíztisztítót az tiszta vizet pumpál a földbe ;)
Köszönet az infóért Dzsini-nek ha jól emlékszem :] -
Zewasoft #6306 Lehet hülye kérdés, de:
brutál sok víz van a talajban, de ha lerakom a szivattyúállomást, akkor az összes vizet kiszedi a talajból.
Hogy lesz ott újra víz? Mert így egy idő után nem lesz víz egy városban sem... -
Zewasoft #6305 Azon nem lepődöm meg, az normális! -
#6304 Egy komolyabb útkereső nagyobb erőforrás igény = megint laggolnak a szerverek -
#6303 Én már ott leakadtam, hogy ég a tűz, ott van a sugárút másik végén a tűzoltó, miért kell neki 2 óra hogy egyáltalán elinduljon? :) -
#6302 A leálló újrahasznosítók már ismert hiba, azt írták, hogy folyamatban van a javítása.
Az új útkereső már érdekesebb feladat lesz, azt nem fogják holnapra újratervezni és beüzemelni. -
Zewasoft #6301 Nálam ugyan ez van! :) Tegnap leégett 10 épület, mert a buszok mögött állt az összes tűzoltó autó. Persze egyből visított a rendszer, hogy nincs elég autó, meg lassú a reagálási idő...
Másik kedvencem az újrahasznosító, első nap tökéletesen működik, rengetek lóvé jön belőle. Másnap beloggolok és áll az egész. Semmit nem gyárt le... -
#6300 A reptér kifutója is egyenes. :) -
#6299 Nagyon pofás és kreatív megoldás gratula ;] -
#6298 Meggondoltan a vasúttal, mert sajnos sok házam beragadt, hogy nincs helye terjeszkedni. Sokkal jobban át kell gondolni a szabadon hagyott területek nagyságát.
Folyamatosan járnak a vonatok, és egyáltalán nem tartják fel úgy a forgalmat, hogy abból dugók legyenek, nálam bevált. -
#6297 lehet, hogy így jobban megy az útkereső algoritmus, azért nincs nálam probléma beakadásokkal :D -
#6296 Érdekes a városba telepített vasútrendszer, azt majd ki fogom én is próbálni. Ennyi parlagon hagyott területtel is 50 ezer feletti lakosság - tetszik. -
#6295 Rémálom lehet a vezetés a városodban... egy utat kivéve nincs egyenes :D -
#6294 Túristaváros. Sajnos a régiómban a nagy víz túloldalán vannak csak városok, így igazából elég minimális túrista érkezik, de remélem hamarosan betelepülnek, és akkor fellendül az üzlet.
A nagy stadiont is bezárattam, mert nem volt elég látogató.
De a kisebben mennek az események :)
A játék elején ne féljetek felvenni akár 150.000$ hitelt.
Ez az elején kb óránként 1.500$ os kiadást jelent, de akár 3x-os bevétel is lehet már 3000-4000 főnél, így az elején nagyon könnyű visszafizetni a hitelt. Én egyből kiépítettem a teljes sugárut hálózatot már indulásnál, és azóta sincs problémám a közlekedéssel.
-
#6293 Jó néhány várost töröltem, mert valahogy félre sikerültnek tartottam őket...lesz még néhány kísérletezésem az tuti, mire el sikerül találnom egy jóképű várost...DDD -
#6292 Majdnem utoljára jutott eszembe, hogy le kéne raknom őket...de majd dózerolok és jobb helyre teszem le az ilyesmiket....Köszi az észrevételt! -
#6291 Sok túristalátványosság van, szerintem azzal.