SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

khalmi77
Koncentrált napkollektort fejlesztek :)! Bazi lassú, de nagyon über, hogy ilyeneket is beleraktak... már várom, ho kész legyen! Procikból halálra keresem magam.

És mennyire élvezetes lenne vele bíbelõdni-
khalmi77
Konkrétan szerintem nem ez a baj. A baj, hogy CSÖVÖN vagyok $$$ formákkal, akik annyira sznobok, hogy õk akkor sem ülnének fel a metróra ha gyémántból lenne. Mert õ csak autózik a parasztja, nem számít hogy órákig ül a dugóban, ne ennek kb alig van köze a valósághoz... csövön vannak az utak, a vili megállókban meg kevesen vannak relatíve. 110K emberbõl 20K használja a villamost, mikor mindenhol van megálló és az egész város le van fedve ergo eljuthat akárhova. Nem értem ezt teljesen, hogy mit tudnék itt már csinálni.

Ó nehogy azt hidd h olyan sokat kell várni arra a DLC-re... :D

nyirog
kellett volna az a kurva metró a játékba, fõleg így h hely is alig van. Most érzõdik csak igazán h de jó lenne ha lenne, vagy magasvasút az út felett és akkor több lehetne a sugárút mint 2x3 sáv

khalmi77
na megint 100k-nál járok... az utak megint zsúfoltak és semmit nemtudok vele csinálni, pedig maxra fejlesztett út van és sok villamos. Lehet vonat kéne az 500-at bír. Ötlet? :D

nyirog

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

nyirog
ugyanez nálam is, illetve nem tudok barátkérelmet küldeni, valamiért mindig visszadobja

khalmi77
Hol látom a bevételemet a proci eladásból? Csak az adózásból látom

Halálos. Jönnek a mémek is.
Armi555
khalmi77
Ctrl+buldózer (ahogy a cuccok RCI lerakásánál is) nyomva tartva többet is le tudsz egyszerre rombolni.

Armi555
nem :(

khalmi77
Várost nem lehet, csak buldózerezni, régiót lehet törölni minden várossal együtt, úgy, hogy elhagyod.

lehet törölni valahogy várost,ha nem úgy sikerül ahogy akarom?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Most nézem már csendes óceáni szerverbõl is munkába fogtak még egyet.
Ettõl függetlenül az összes szerver foglalt... :)
Egyelõre így néz ki a városom. Még közel sem laktam be. :)

Az igen! Profi!!

nálatok is lassú a régiócset? beirok valamit,és perceken belül jelenik meg

Láma!
Néhány embert felvettem barátlistára:)

nyirog
jah, sajnos a kis térkép miatt ez a leghatékonyabb struktúra :( legalább is egyenlõre, remélem hamar összekalapálják azt a szart amivel majd ki lehet bõvíteni :D

khalmi77
Varos II

Nálam a buszok mindig falkában jártak, egy kupacban, így nem volt túl hatékony
khalmi77
Azt, hogy a paraszt tud sétálni 5 métert, amire a sim city 4-ben nem volt képes. Ott a fejem vertem a falba, itt meg szimplán elégedett vagyok, hogy úgy mûködik ahogy "kell" (tud a paraszt sétálni 5 métert a megállóig).

Megcsináltam az egész városba a hálózatot, nem mondom nem volt olcsó, de gyakorlatilag szó szerint üresek az utcák, busz nincs nálam, csak villamos.

Mit értesz az alatt, hogy élethûen mûködik?
khalmi77
Tökéletes ez a szimuláció... a tömegközlekedés (busz és villamos) olyan szinten élethûen és jól mûködik, hogy ilyet még semmilyen játékban nem tapasztaltam. Egyszerûen brutális :D! Lassan kezdek majd procikat gyártani... halálra keresem majd magam Mac és iPad hegyekkel XD

nyirog
kicsit sandboxoztam :), szerver meglepõen stabil volt és sokáig bírta, délután óta nyüstöltem, most léptem ki egy kis szünetet tartani :)

Valaki még régebben linkelt egy netes helyet ahonnan olcsón lehetett venni kulcsot, és azt írta hogy megbízható. Valaki azt betudná pls linkelni megint? (ismerõsöm is venne, de vidékre csak drágán lehet dobozots szerezni)

khalmi77
Mint a valós életben :D! Tudja valaki, hogy lehet teherszállításra használni a vonatot? Gondolok itt az exportra amit köszönöm, hogy leírtatok. Vagy exportálni csak repülõvel meg kamionokkal lehet?

Carlos
Akkor lehet, hogy kidobom a kaszinót... Aztán meglátjuk...
Amúgy igen. Megy a sirás, hogy nincs pénzünk és dõlnek befelé a boltok.
Az adók 11 - 10 - 9. (csórók szivnak offkósz)

Þór vígi þessi rúnar

Dzsini
Túl drágák a boltok / nincs elég keresetük? Nekem akkor írtak ilyet, amikor a kaszinóim túlfejlesztették a kereskedelmi zónákat, a lakosok pedig még mindig csak közepesen gazdagok voltak.

Cserébe viszont a boltok is tönkrementek, mert nem volt gazdag vásárlójuk :) (én meg sürgõsen lebontottam az egyik kaszinót, mielõtt magával rántotta a várost)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

magas adók, kevés munka

Carlos
No nálam most a nincs pénzem költözni akarok rinya népszerû. Ez micsoda??? Nem nagyon értem.

Þór vígi þessi rúnar

a rinya az mindig fog menni, mivel ez amerikai játék, és soha senkinek nem lesz teljesen tökéletes élete, és ha nincs akkor máris megy tüntetni valamiért. Az más kérdés hogy jogos e vagy sem. A jogos rinyáre érdemes odafigyelni, de a nem jogost nyugodtan lehet ignorálni, had krözzenek a villám elõtt

Carlos
No, kicsit sikerült visszahoznom a városomat. Ledaráltam a szép nagy tûzoltóságot és leraktam helyette egy kicsit. Valamint a vizet is inkább kigazdálkodva kiszívtam a fõdbû, mint vettem szomszédtól.
Mostmár nem vagyok minuszban, de még mindig megy a rinya.

Þór vígi þessi rúnar

Armi555
Specializáció menüben van a kereskedénél ez a lerakat.
Szabadon keverheted a különbözõ specializációk épületeit

khalmi77
Elõbb specializálnom kell a városom? Ha igen, azt vissza tudom csinálni, vagy átmenni másik specre, úgy ho az elõbbit elhagyom?

Hol van tároló? Nem látok sehol.

Leraksz egy tárolót, kibõvíted a tárolót az exportálni kívánt termék tárolójával, és ha megvan akkor a gyárakból a tárolóba szállítják a cuccot és a tárolónál meg betudod állítani hogy mi legyen a sorsa (helyi felhasználás, export, import)

khalmi77
Azt amit leírtál, hogy tudsz exportálni? Egyáltalán, hogy tudok bármit exportálni globális piacra, ha privát régióba vagyok, és ez az egyetlen városom?

Amúgy azt vettem észre hogy a legstabilabb bevételi forrás az ipari régió fejlesztése (hightech ipar) hozza. Szóval olyanokkal hogy érc/szén/olaj bányászat nem is érdemes foglalkozni (max az elején), mert még egy adag nyersolajat 6k körül paszolsz el addig egy sima chippet 60-ért. Amég a feldolgozott olajaz(benzint) 40k fele paszolod el addig a feldolgozott chippeket (tv/számítógép) 140k felett. És az ipar sohasem tud kifogyni a nyersanyagból(mivel szemét újrahasznosításból dõl a hightech alapanyag), a bányászattal ellentétbe. Nekem 3-adik próbálkozásra végre sikerült egy tényleg nagy és stabil várost létrehoznom hightech iparból.

Túl vagyok 3 becsõdölt városon és számtalan (!!!) szerver szakadozáson<#hamm> de én is jól szórakozom. Komolyra fordítva a 4. városomba már menõ városvezetõnek számítok. Kérdés, hogy meddig...
khalmi77
Egyetem kell, én elõbb csinálok mint fõiskolát, és az instant toljaa high-tech ipart amit eladnak a $$$ üzleteknek amit megvesznek a $$$ lakók, mindenki happy, szennyezés nuku.

Várost meg alapból úgy kezdek, hogy a legolcsóbb sugárutat, tehát kétsávost rakom le, mert késõbb bõvíteni tudom, és tudok rá tömegközlekedést is építeni, mivel a buszok 40 kapacitása nevetséges a villamos 200-hoz képest, bár az is kevés egy idõ után.

Alapból egy kölcsönt is felveszek, amit gyorsan visszafizetek, de az meg azért kell mert napenergiából nyerem az áramot... most már. Az elsõ városomban szélenegiáztam, na az úgy szar ahogy van kb. egy 100K-s városnak nevetségesen keveset ad, a napenergia ellenben sokkal jobban fejleszthetõ és nekem jobbnak tûnik egyenlõre. Az sem elhanyagolható tény, hogy a napenergiát olcsóbb "fenntartani" mint a szélenergiát, aminek a karbantartása sokkal többet kerül. A szélenergia faluba, vagy nagyon kis településen jobb, mivel az erõmû olcsóbb.

Joschka
Na, végre meg van az elsõ ipari tûzesetem is....egy kencefice gyár gyulladt ki...Tiszta égés!DDD<#idiota>

Asrock G41C-GS, Intel Core2Duo E6300 2,8 GHz, 8GB DDR3 1333 MHz Corsair RAM, NVidia Geforce GT 610/ 1GB DDR3, Windows 8 Pro 64 bit

Narxis
:D

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Dzsini
Próbálom összehangolni a munkát egyelõre két város között, hát egyedül nem egyszerû - jó dolog az egymásnak küldött szemetes/rendõr/tûzoltó (még pénz is jön belõle), de a turizmus és a rengeteg ingázó (autó, busz, iskolabusz) szépen eldugította az összes utamat, huszasával állnak sorba rajta a buszok. A városok viszont már jó zsúfoltak, nem tudok hatsávost elhelyezni durva bontás nélkül...
Az egyik városban meg van 3 iskolám (majdnem tele), egy jól fejlett középiskolám, népfõiskolám (vagy mi a neve), egyetemnek nincs hely, középszinten vannak a gyáraim, és állandóan bezárnak, mert "nincs elég képzett munkaerõ". A térkép alapján minden lakosom iskolás, képzett nem tudom mihez kezdjek velük.

Nehéz a polgármester élete, de jól szórakozom.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

khalmi77
ja de ez már SC4ben is így volt... azért van mert nem megfelelõen menedzseljük a dolgokat, nem hiszem, hogy bug, vagy hiba lenne. Ennyire nehéz lesz és kész, néhány hét után valszeg már rájövünk a dolgok nyitjára itt is.

Carlos
igen. Ez elég fura, mert semmit sem változtattam, egyszercsak elkezdtek hõzöngeni.

Þór vígi þessi rúnar

khalmi77
föl sem tûnt :D

Fpocok
Most olvasom, hogy kivették a gyors sebességet a játékból. EPIC FAIL!

Parasite Eve 2, best game EVER!