11758
| Hivatalos oldal | | | Simtropolis Wiki | | | IGN Wiki | | | Patch infók | | | Manual | |
| SZERVER FIGYELŐ | | | Hasznos link | | | Hasznos link 2 | | | SC Reddit | |
| Modok/Letöltések | |
-
#6130 Azt kellene belevenni, hogy figyelje, hogy egy helyre már "elindult"-e valaki (foglalt célpont), és az már nagyon sokat javítana a célkeresőn.
Persze ez az, amit egy laikus mond, aki nem tudja milyen problémák lehetnek a programozás terén. -
BYpsilon #6129 Azért ennyire nem vészes a közlekedés. Simán elvannak, viszont tény nem legelegánsabb megoldás az utvonal számolásra. -
#6128 Ez azért nem vicces, hogy így csinálták meg. Nem is csodálom, hogy ilyen kis városoknál maradtak meg, mert még ilyen kis területen is nagy népességgel össze omlik a közlekedés, na de egy 4-5x ekkora városnál ahol 1millió lakos van ott a ilyen kerülős megoldások se érnének sokat, a játékosok 99%-a nem tudná megoldani a közlekedést és hamar ott hagyná a játékot a francba. És ugye az EA-nek az kevés, hogy megveszed a játékot, a DLC-ket is meg kell venned. -
kalapos #6127 Aragorn és Dzsini kösz a válaszokta.Megpróbálkozom akkort a a tippeitekkel :D -
SzeszlerT #6126 Akkor már vágom, hogy a sor utolsó gyárában miért panaszkodnak mindig munkaerő hiányra, a többiben meg miért nem... addigra elfogynak a munkásaim -
#6125 Simek mindig a legközelebbit válasszák, otthonuk sincs
ezt a videót most találtam, remélem még nem volt belinkelve vagy átbeszélve..
azt mutatja, hogy a SimCityben a Simek mindig a legközelebbi helyre mennek haza, dolgozni, vagy bármi, nincs saját otthonuk.. buták, ugyanúgy működnek mint az áram, víz, vagy bármilyen "ügynök"
Még 1 példa -
#6124 kipróbálom, hogy ledózerolom a rákba és szelektivet rakok a helyére, hátha gatyába rázódnak. -
hombika #6123 Hm,
new feature vagy micsoda hogy a vonatok is csak állnak és már több mint 2ezer ember várakozik mind a 4 vasútállomásomon, már napok óta. -
Borg #6122 Nálam a szelektívek működnek egyelőre jól, mind a kettő.
A sima szemétgyűjtést megszüntettem, ahhoz más városból jön 1-2 kukásautó, nincs is már igazán hagyományos hulladék.
Ami nálam most a gondot okozza, hogy óriási igény van iparterületre, meg boltokra, de nem tudok hova tenni. Ha meg elveszem a zöld területekből, akkor arra panaszkodnak, hogy nincs munkaerő... Szóval most amellett hogy több százezres bevételem van a nyersanyagok exportjából, az adó/kiadás balanszom meg szépen -5000 és +5000 között ingázik... -
#6121 -
Borg #6120 This is the beginning of a beautiful friendship :D -
#6119 Valami mégis átjön... -
#6118 Egy szál olajerőművem van, ami 2 toronnyal működik :/ A talaj koszos nálam, de a levegő már egy ideje tiszta. -
#6117 énis szivok a szelektivvel melletted. És asszem át is jön tőled némi szar a levegőben... LoL. -
#6116 A közlekedési problémák megoldásáról volt szó, azért linkeltem, nem azért, mert én ilyen városokat szeretek építeni :) -
#6115 Mindenki megtalálhatja a saját szórakozását a játékban. Nekem is van 270 ezres, egy rövid reggeli dugótól és a rendőrök éjszakai kergetőzésétől eltekintve problémamentes városom (mármint az lenne, ha a hulladékfeldolgozók működnének). De ettől még nem csak ilyeneket fogok építeni :) -
Borg #6114 Függetlenül az egyoldalú zónázástól, ez szép meg jó, csak semmi egyedi nincs a városában.
Persze ha kizárólag a lakosság száma a cél, akkor biztos előnyös ilyen szabályosan lerakni mindent... az tuti, hogy csak egyenes, és megfelelő távolságra lerakott utcákkal, és olyan térképen ahol nincs se víz, se domb lehet a legnagyobb sűrűséget elérni. -
#6113 Nincs mit. Mondjuk tehetnének egyirányú utcát is a játékba. Azzal már lehetne operálni.
Most láttam egy új ötletet. Egy oldalra kell zónázni.
http://www.youtube.com/watch?v=zCgrRL-Pddw&feature=youtu.be
SimCity 5 Traffic Solution! 200K pop with no traffic jams -
donatus13 #6112 Lényeg az ,hogy tudnak róla és azt ígérték ,hogy javítják csak néha elég bosszantó 10k s játéknál béta tesztelni. -
Borg #6111 Nekem pl megszűntek a helyi buszaim.
Pedig azt irja 18db van, de a térképen sehol sincsenek. Ellenben a szomszéd városból van vagy 200 ingázó busz, amitől bedugul minden.... -
#6110 Viszont nagyon jól leírja, hogy mi a probléma jelenleg az útválasztóval - nem foglalkozik azzal, hogy a legközelebbi, legsúlyosabb célponthoz ki van-e utalva valami, hanem elindul oda, lesz-ami-lesz.
Ezért járnak falkában az iskolabuszok is (mind elindul a legközelebbi, leginkább teli buszmegállóhoz), a kukások is, ezért áll sorba 5 tűzoltó egy tűzhöz, mikor azt még oltják.
Köszi a cikket, ez elég fontos információ. -
#6109 Továbbra sem hajlandóak elindulni :\
Pedig bőven lenne mit szállítani:
-
donatus13 #6108 Én valahog ymost jutottam el arra a pontra, hogy nem játszok vele addig amíg a közlekedést meg nem javítják, remélem ez napokon belül megtörténik. -
#6107 nem neked válaszoltam csak belinkeltem mert most twittelték nemrég :) -
massFx #6106 van időjárás.. esik néha -
massFx #6105 ha angol választ akarok, akkor angol forumban teszem fel.. amugy amit belinkeltél a villamosokrol beszél és nem említi a kérdésemre a választ... :(
-
Balázs 17 #6104 hali
időjárás van a játékban? -
massFx #6103 nálam csak regionális busz van, viszont a megállokbol az embereket elszállítja.. csak azt nem értem, hogy a másik városba szállítja vagy a gyárba:D -
#6102 http://www.simcity.com/en_US/blog/article/simcity-update-6-streetcars -
#6101 Nem, a két rendszer külön működik, kell mindkettő. Ahogy láttam a helyközi buszok a helyi pályaudvarból a másik város pályaudvarára mennek, és az ingázókat viszik. A helyi busz pedig a helyi közlekedést segíti - pl. az ingázók eljutását a buszpályaudvarig. -
#6100 Nézd meg a hulladékgrafikán, hogy van-e egyáltalán újrahasznosítani való hulladék (elég tanult városlakók kellenek hozzá) - elvileg ugyanúgy reggel 6 körül indulnak, mint a sima kukások.
...hacsak nem bugosodott be, mint az én nagyvárosomban. Bár nálam begyűjtik, csak nem dolgozzák fel. -
massFx #6099 A regionális buszpályaudvar buszai ellátják a helyi buszvonalak szerepét..? tehát ha van buszpályaudvarom, akkor nem kell a kis buszgarázst megépítenem, ugye? vagy a buszpályaudvarról a szomszédból érkezők a városomba csak a helyi buszokkal tudnak eljutni A-ból B-be?
..véleményem szerint a buszpályaudvar buszai ellátják a helyi közlekedést, mert nincs megkülönböztető buszmegálló-tábla.... szerintetek? -
#6098 Kaptam egy kérdést, név nélkül megvágva bemásolom ide, hátha másnak is jól jön a válasz, és valaki okosabb ki tudja egészíteni:
leírnád részletesen hogy működik ez az ipar-bányászat-gyártás-raktározás-eladás dolog?
Az ipari zónákban ugye random jönnek létre a gyárak. Meg kell nézni mit termelnek (de hogyan) és ilyan raktárat kell csinálni? Vagy hogyan lehet ezt az egészet összehangolni? Hasznosítás, ötvözet meg TV gyártás… nem világos hogy lehet pl irányítottan procit vagy TV-t gyártani majd eladni. Honnan tudom milyen gyár, lerakat kell, milyen kereskedelmi központ stb. Ha erről részletesen írnál nekem, nagyon hálás lennék. Totál káosz nekem ez a bányászat, gyártás specializáció meg export téma és ennek kontrollálása.
A sima ipar és a konkrét árutermelés teljesen külön működik. A sima ipar elnevezései (hogy fagyit, ruhát vagy borotvát gyárt), véletlenszerűek, és sima árunak számít mindegyik - csak a technológiai szintje számít, ezek a sima "sárga" zónák a városban. A termelt árukat pedig a ma reggel leírt módon boltokba teszik, és az emberek megvásárolják. Ezen a részen működnek a lerakatok alap termékraktárai.
A konkrét termékgyártás pedig a specializációnál kezdődik, és ez nagyjából független az ipartól, külön folyamatként működik, és a raktárak, lerakatok vezérlik a logisztikáját.
Tegyük fel, hogy van a városban szén és vasérc - ezeket ki lehet bányászni (bányákat építve), és a kapott vasércet és szenet be lehet hordani a lerakatokba. A lerakatoknál lehet választani, hogy a raktározott termékkel mihez kezdjen - tartsa meg belső felhasználásra, exportálja, vagy importálja (ez együtt jár a belső felhasználással).
A belső felhasználás pl. a szén terén lehet az, hogy belapátolják az erőműbe, de lehet az is, hogy további feldolgozásra kerül. Ha elég bevételed van az érc- és széneladásból, akkor építhetsz fémipari központot, ahol kifejlesztheted a kohót, ahol ércből fémet, vagy ércből ÉS szénből ötvözetet készíthetsz. Ekkor ha van bánya, akkor a raktárakban belső hasznosításra kell állítani a kapcsolót, és kell fém vagy ötvözetraktár is, amit már lehet exportálni (vagy megtartani). A fémipar kb. ezzel be is fejeződik, később építhető nagyobb raktár, és hajós vagy vasúti szállítással kiválthatod a teherautókat, de az már nem ez a téma.
A processzorgyártás egy másik vonal, azt el lehet kezdeni a fémipar nélkül is, csak kell hozzá néhány fejlett ipari épület, és a specializációnál már fel lehet húzni a procigyárat. Ennek két alapanyagra van szüksége: ötvözetre és műanyagra. Mindkettőt lehet importálni is (lerakatban), és lehet gyártani is - ötvözetet a fenti módon ércből és szénből vagy hulladékhasznosításból, műanyagot pedig olajból vagy szintén hulladékhasznosításból. A megszerzett alapanyagokat el kell fuvarozni a procigyárba, ami előállítja a processzort - az ugyanígy raktárba kerül, és lehet vele kezdeni valamit. Elsőre exportálni, aztán ha megvan a pénz és a technológia, lehet belőle tévét építeni, akkor export helyett belső felhasználásra kell kapcsolni a lerakatokat.
Mindegyik gyártási folyamat ugyanezt az utat járja be: beszerzés (bánya, import, másik gyár, hulladékfeldolgozó, stb.) -> lerakat -> gyár -> lerakat -> hasznosítás (továbbfelhasználás, export). -
#6097 Igen, ez oldotta csak meg, azóta nem akadnak be.
Viszont most jött egy másik bug, az újrahasznosító központ szemetesei egyszerűen nem akarnak elindulni gyűjteni. 8 depó van már, de egy kukás sem indult el. A normál kukások rendesen üzemelnek. -
drmilo #6096 Én találtam egy jó megoldást az autópályacsatlakozásra.
A bejövő útra merőlegesen csak jobbra egy csatlakozóút, majd onnét a második útszakaszra lehelyeztem egy P+R parkolót.
Ergó a buszok elhúznak jobbra kifelé, a forgalom meg folyamatos a városba, megszünt a véget nem érő kocsisor. -
donatus13 #6095 Én teljesen külön rakok mindent és a legnagyobb úthálózattal csináltam az egész várost, bedugult minden, leégett az egész aztán végül csődbe ment pedig tök nagy haszonnal voltam már és a város is jól működött, volt villamos, buszok, vonat, és mégis totális k.o lett, mindenhol "autópálya" és szart se ér... remélem ezt gyorsan javítják mert ez a bug rosszabb mindentől.
Azért volt egy kis fun is, 0 lett a pénzem és valmiért tovább engedett játszani, lenyomtam az adóimat 0 ra mindenhogy, és gombamód megnőtt minden ház :D + nem volt sehol se tűz se semmi, csak a dugó. -
#6094 Ti milyen sűrűn teszitek a buszmegállókat?
Szerintem azért áll be annyira a közlekedés, mert túl sok a megálló.
Valamint legfőképpen azért, mert a forgalmas utakra teszitek a kék zónát. A boltok nagyon belassítják a forgalmat, mert mindenki oda akar eljutni, illetve onnan kanyarodnak ki a kocsik.
-
#6093 nálam is iskolabuszos volt -
#6092 Nekem iskolabuszokkal (és sajnos néhány tűzoltóval) volt ilyen, nagyon sok idő kellett neki, mire megmozdult.
Esetleg próbáld meg ledózerolni az egyik kevésbé érzékeny útszakaszt (nem azt, ahova a rendőrség kapcsolódik), akkor újraszámolja a környéken az utakat, és megmoccannak. -
SzeszlerT #6091 mókás, meg szomorú