11758
  • drmilo
    Úgy nézem a Kelet-2 már stabil.
  • Shiver
    aki a topicot gondozza az lecserélhetné már a hivatalos server status figyelőre:)
  • galovics
    Nem szabad megteliteni, ez a lenyeg.
  • GibboRamone
    Csekkoljatok mar le plz h, a kereskedelmi lerakataitokban a hozzatelepített szállítóteherautók, nektek is végig a garazsban áll vagy kijönnek onnan? Természetesen olyan állapotban amikor működik és exportaltok velük.
  • Borg
    Hát ezaz, nálam 2 van, és mindkettő egyszerre leállt most...
  • galovics
    Az ujrahasznositora megoldas: epits megegyet, vagy dozerold le a jelenlegit es epitsd ujra ha meg egy nem fer ki. Viszont ugyelni kell ra, hogy ne nagyon teljen meg a raktara hulladekkal mert akkor kezd el bugosodni.
    Ha 1et akartok csak a varosba, akkor a szelektiv hulladekgyujtok garazsat kapcsoljatok le. Persze ne teljesen, csak hogy ne teljen meg a raktar.

Nalam 3 ujrahasznosito van, 250k-s lakossaghoz. :)
  • Borg
    Na, az én recycling centereim is leálltak. 20/20 Tonnaszám viszik be minden nap a kukásautók a szemetet, és pontosan 0-t hoz ki belőlük mindkét telep...

• BYpsilon
    A technológiai szint fejlesztésével, hight-tech gyárak kevesebbet szennyeznek. Valamint erdő telepítés.
  • HyperMonkey
    Nő a légszennyezés, küldetés hogy csökkentsem. valaki árulja már el hogyan. Dózeroljak le gyárakat? Úgy építettem az ipari részt hogy a szél kifelé vigye a füstöt. Valami épület kell a légszennyezés csökkentésére?
  • Dzsini
    És aki el akarja hinni, az elhiszi, aki pedig nem, az nem - az ilyen "kikotyogott" információknál sose tudni.

Ha valóban így van, akkor maximum annyival jobb, hogy ha majd sok év múlva elgondolkodnak azon, hogy leállítják a szervereket, akkor kevesebb munka lesz vele. Ha nincs így, akkor több.
  • WinStar
    Érdekes infókat kotyogott ki egy magát felfedni nem kívánó Maxis-fejlesztő. Elmondta, hogy a SimCity igenis képes lenne szerverek nélkül is futni: mint ismeretes, a szerverek besegítenek a számolásba, leginkább a szociális dolgokkal kapcsolatban, de ha egyedül játszunk, akkor csakis a mi gépünk dolgozik, ezért elméletben lehetséges lenne az offline játék..
  • BYpsilon
    Multi régió, de csak pár város van benne. Egyedül az áramból kell vennem, de már készül a fejlett napelem.
  • Faterx
    Sandbox-ban?
  • BYpsilon
    A mocsárra épült város fejlődik. Népesség stabil, bevétel stabil, technológia szint javul. Intézmények bírják.

• GibboRamone
    http://answers.ea.com/t5/Miscellaneous-Issues/Patch-Notes-Accompanying-latest-Patch-1-5/m-p/694284#U694284
  • viktor940
    sziasztok :)
    én azt a taktikát olvastam a szennyvíz problémára, hogy a legjobb megoldás az, ha a kiömlők közelébe csinálsz egy víztisztítós vízművet, ami drága viszont a szennyvíz utánpótlásnak köszönhetően, nem lesz az a problémád, hogy elfogyott a környékről a talajvíz!
  • buttonp
    most milyen frissítés volt? kiírta, hogy a simcity frissítésre került...
  • natalyel
    Bocs az elírásokért, és egyet javítanék: nem napi 4-5-6 ezer, hanem _óránként_ 4-6 ezer simoleon jön a kasszába. Nem mindegy... :)
  • Zomil
    Szennyezett, de épp ezért vizszürös szivattyukat raktam oda.
  • buttonp
    De nézd meg, hogy alatta milyen a talajszennyezés! Mert ha alatta szennyezés van, akkor az a gond. Lehet előtte ott egy szennyvízkiömlő volt.
  • Zomil
    Most meg olyan történik, h panaszkodik a játék, h szennyezett a vizem, mert az egyik szivattyu rossz vizet vesz fel...végignéztem és mindegyikre azt irja tiszta/biztonságos. :S
  • Sordoran
    Elbírna elvileg, bár elég minimumhoz közel.
  • natalyel
    Nekem a szennyvízkifolyó nem sokáig üzemelt. Nem is upgrade-eltem. Mikor épp kellett volna, inkább lecseréltem tisztítóra. Így alig lóg ki a szennyezett terület a valamikori kifolyó méretén túlra, tehát alig van talajszennyezés.
  • natalyel
    Folyamatosan figyelemmel kísérem a topikot. Olvasom, hogy sokaknak financiális gondjai vannak már a kezdetektől. Nem szeretnék okoskodónak látszani, csak segíteni szeretnék.

Amint már többször is leírták itt, az egyik leglényegesebb dolog az én véleményem szerint is: nem kell kapkodni. Legyen türelmed és élvezd ki az apró részleteket is a játékban, nem kell tíz perc játék után rögtön azt várni, hogy mikor lesznek már felhőkarcolóid. Ha a régióban az első városod, nem kell a teljes területet beépítened az első napon komplett úthálózattal. Szép lassan építkezz. Felhúzol egy kisebb, pár utcányi régiót, majd várj pár ingame napot, hetet, hogy lásd, ez mit von maga után.

Első városom nagy terület, a fele sincs még beépítve. Igaz, a lakossáb sem nagy, még csak nemrég haladtam meg a tízezret. De soha nem voltam mínuszban, mindig napi plusz 4-5-6 ezer jön a kasszába. Pedig én sem csinálom tökéletesen, tudom: van már 2-2 rendőrörsöm és tűzoltóságom (a második nemrég épült, megkaptam az első meteorzáporomat, de viszonylag jól abszolváltam :) ), kis kórház, naperőmű, víztisztító (nem a szennyező kifolyó, hanem a tisztító), plusz viszik a pénzt a könyvtárak, sok-sok különféle $-$$-$$$ parkok. És eddig még nem voltam mínuszban. Mindezt úgy, hogy a legelején figyelmetlenségből szinte nullára kiköltekeztem utakkal (gondolva a jövőre a bevezető és a fő keresztező sugárutak megépítése ill. megkezdése sokat elvitt). Az adózás is alap 9%-on van, hozzá sem nyúltam.

Nemrég kezdtek alsószintű - $ - lakótelepek épülni, illetve a középosztálynak - $$ - nagyméretű társasházak.

Ettől függetlenül a város növekedésével simán kerülhetek mínuszba - biztos fogok is - de az elején ha mértéktartó vagy és türelmes, akkor egy jól műköő alapszintű várost minden szükségessel el lehet látni úgy, hogy végig profitod legyen.

Elvégre ez nem egy pörgős Quake vagy Team Fortress 2, sem egy Starcraft, ahol mutáns koreainak kell lenni, hogy szélsebesen "mikrózz", és negyed óra múlva egy új meccsbe kezdj, hanem egy városépítős-menedzselős játék, lassabb-tökölődős-részletekkel sz*r*kodós embereknek. Ha ezt a habitust-játékstílust valaki nem tudja magáévá tenni/ráállni, akkor azt gondolom, kevés sikerélménye lesz ebben a játékban.

Én így gondolom.
  • Mayan
    Ha túlterheled, akkor csinál. Tegnap sikerült ilyet produkálnom. :) De fa ültetéssel azt is meg lehet szüntetni.
  • mrmilan
    Tehát az elején mindenképpen szívunk a szivárogtatóval.
  • BYpsilon
    Nem bugyoghat el és nagyon nehezen jön helyre. Kb 4-5 kifolyot is le kellett tennem egy idő után , amig nem volt viz pucoló
  • mrmilan
    Gondolom a végletekig nem bugyoghat el a sarokban.
  • mrmilan
    Figyelj Dzsini! A sima kiömlő, mint írtad, szennyezi a talajt. Meddig lehet kihúzni tisztító nélkül? Ugye az elején sokba kerül a tisztító, ezért kérdem. A kiömlő végérvényesen összebassza a talajt, vagy faültetéssel visszahozza emberi szintre? Lehet ezzel játszadozni addig, amíg nem bírok megvenni/eltartani egy teljes értékű tisztítót?
  • GibboRamone
    nyomtam egy followot:P
  • Shiver
    ennyi rammal hogy fut a windows-a?:)
  • Kokszi58
    Egy haverom meg akarja venni a játékot szerintetek ezen a konfiguráción elfutna?
    proci: AMD Athlon 64 X2 5000+ (2,6Ghz kétmagos)
    2GB RAM
    nVidia GeForce 8500GT
  • Sordoran
    Próbáltam már, most is ránéztem egyenlőre egy videót se találtam. Majd később biztos lesz ilyen is, egyenlőre inkább olyanok raknak fel videót akik fullos grafikával tudnak mutatni érdekes dolgokat, esetleg streamek. Videókártya miatt nem is aggódok, ez szerintem simán bírja, a proci és a ram az ami éppen hogy megvan, szal ezek okozhatnak max. problémát. De ez már off topik, úgyis megveszem előbb-utóbb és akkor elválik :D
  • galovics
    Live Stream a Hungary regiobol: http://www.twitch.tv/galovics
    Lehet jonni, origin: galovicsarnold
  • Shiver
    youtubeon keress videót a te kártyáddal ingame videot szokott lenni ilyen hogy min hogy fut
  • Sordoran
    Köszi a válaszokat. Hát pudding próbája az evés, csak mivel se hivatalos, se kalóz kipróbálási lehetőség nincs, kicsit félve fogom megvenni, de bízom benne nem bánom meg. Mondjuk tervben van a gépfejlesztés, de azért nem mindegy, hogy már most ha megveszem majd boldogan építkezhetek, vagy majd csak fél év múlva, addig meg több bosszúságot okoz mint örömöt.
  • Dzsini
    Nem, a sima kiömlő szennyezi a talajt, a tisztítónak pont ez a lényege, hogy nem barmolja össze a földet, sőt.

Atesz: nem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán megjelent már a Mac-es változat... ígérik, de még nem láttam róla hírt.
  • Dzsini
    Akkor ideje nekiállni pl. a feldolgozóiparnak, ha tudod, hogy előbb-utóbb kimerül. Az érc 5000, a szén 3000, az ötvözetet 45 ezerért el tudod adni. Igaz, kell hozzá egy kb. félmilliós befektetés (ipari központ, kohómodul és maga a feldolgozó), de hamar visszahozza.

Sordoran: attól is függ, hogy milyen felbontásban futtatnád. Az biztos, hogy memóriaéhes a játék, nekem másfél gigát simán lefoglal normál futás közben.
  • Mnemomic
    Köszi. Hát ott jó drágán adják..
  • Lehner
    én hasonló konfiggal játszok és fut rendesen! Jó nem full graffon de élvezhető.