11758
  • Dzsini
    Ennyire kihelyezted a városból (és a kereskedelmi zónákból) a turistalátványosságokat? Azokat tolja meg a legjobban a jelenlétük.

Barátságosan néz ki a -40 ezres óránkénti bevétel - mivel tartod kordában?
  • Joschka
    Ma sport esemény lesz nálam...

• Joschka
    A bacik ellen tegyél le a vízműnél szürős tartályokat, azok megszűrik a a vizet és nem lesz bacis a városod...nem fognak ellene tüntetni.
  • Omlás
    Te tudod ;]
  • Fenrir
    Tudom, próbáltam menteni addig amíg volt értelme, de mivel 3 recycling center építése sem oldotta meg a bugot ezért hagytam úgy ahogyan van. Ráadásul mint mondtam hatalmas a talajszennyezés a belváros alatt, ez sem jó így.

Mindenképpen jó lenne újra kezdeni.
  • Omlás
    Egy csomót meg tudsz spórolni ha ideiglenesen le állítasz minden feleslegest (rendőrség tűzoltóság kórház stb régión belül úgy is bérbe lehet venni dolgokat + áram víz ellátást is lehet venni ha gáz van sőt néha még gazdaságosabb mint egyből minden pénzt elkölteni a fejlesztésre.
  • Fenrir
    Már nincs kire adót kivetni :)

Tökmindegy, mert a recycling center így sem megy, anélkül meg nem érdemes továbbmenni mert sírnak a lakosok, hogy sok a szemét.
  • Omlás
    Vagy növeled az adókat, vagy adsz ki kötvényt. Én ilyen, esetben feltolom az adókat 20%-ra :D hogy rendeződjön az anyagi helyzet és közben igyekszek minél előbb optimalizálni kiadásokat. :]
  • Fenrir
    Nagyon megszívatott ez a recycling truck bug, 3 központot raktam le, egyikkel sem ment. Pedig nagyon kellett volna az a bevétel amit a kiválogatott cuccokból kaptam volna.

A nukleáris erőművet is elhamarkodottan tettem le, nem figyeltem, hogy annak nagyon nagy a vízigénye, mire sikerült megoldanom a problémát a fél városom kiürült. Előtte meg áramkimaradás miatt nagyon sokáig nem mentek a szennyvízszivattyúk és a belváros talajszennyezése emiatt maxra ment, innentől kezdve meg állandóan sírtak a lakosok a sok betegség miatt.
  • Fenrir
    Igen, kezdhetek újat, ugyanabban a régióban csak egy másik területen, nem? Vagy lehet ezt valahogyan törölni?
  • Omlás
    Én már vagy 4x az atomkatasztrófa óta de még mindig megvan a város :D
  • Dzsini
    Kiírta a lehetőségeidet a csődnél.
  • Fenrir
    Sajnos sikerült csődbe vinnem a városomat, arra van lehetőség, hogy újrakezdjem valahogyan?
  • Omlás
    Parkosításnál találod csak lapozz a sor végére.
  • Coolfire
    Hali!
    A bacik ellen mit lehet tenni?Mert húzzák el a belüket a városból.
    Más:a fákat hol találom?Mert kéne a légszennyezettség miatt egy kis erdőcske.:)
  • Omlás
    ..Az iskolabuszok falkában vadásznak a gyerekekre...

Ezt sem tudtad ?
  • Dzsini
    Elég zsúfolt ez a téma amúgy is, rengeteg a hozzászólás. Kérnék mindenkit, hogy olvassa el először a hozzászólásokat (legalább az előző néhány oldalt), hátha már felmerült és ki lett tárgyalva egy-egy téma mielőtt újra és újra lefutjuk ugyanazokat a köröket.

Sokan vagyunk itt, akik szívesen segítenek minden felmerülő kérdésben, amennyire tudunk, de ugyanazt leírni és kitárgyalni hatodszor nem túl épületes elfoglaltság.

Köszönöm.
  • Dzsini
    Úriember biztosra nem fogad - olvasd át a délelőtt-kora délután hozzászólásait, ott vannak a videók, a hivatalos blogbejegyzés.
  • Ironman2
    Fáznak biztos!
  • Kodlovag
    Ja, még egy kérdés, mielőtt aludni megyek:
    Olyat már láttatok, hogy a bűnözők összegyűlnek $$ lakóépületekben? Bemennek, és utána ott ragadnak. Ha nézem a bűnözési térképet, 9-15 bűnöző csücsül a házban (max 15, sosem több). Nem mennek sehova, éjszakára is ott maradnak, nem bűnöznek, csak vannak. A rendőrök nem törődnek velük. Vicces, mert a bűnözési térképen ott a 15 egység magas vörös csík, pont olyan, mint a rendőrörsön a börtön. Ha lerombolom a házat, mind átmennek a szemközti házba. Önkéntes börtön
    Egyébként ugyanazoknál a házaknál fordulhat elő, amelyek nem adnak diákokat. Lásd #6266
  • Kodlovag
    Le merem fogadni, hogy ebben a játékban nincs normális útkereső algoritmus. Az nem lehet, hogy nyolc rendőrautó ugyanahhoz az esethez ugyanazon a beragadt útvonalon akar/tud csak eljutni. A kukások falkában járnak, iskolabuszok dettó.
    Az üzlet sír, hogy nincs vásárló, miközben a közvetlen mellette lévő sarkon a lakóépület a közeli boltokat hiányolja. De ez legalább idővel részben megoldódik.
    Ugyanolyan feelingem van, mint anno az SC4 megjelenésekor. A Rush Hour megjelenéséig abban is el volt baxva az útkereső algoritmus. A RH már egy nagyságrenddel jobb volt, de a moddereknek kellett a NAMban optimalizálni.
    Én nem értem, ha ugyanezt már egyszer megcsinálták használhatóan, akkor most miért nem sikerült??? Értem én, hogy a Glassbox engine az új, de már 1 évvel ezelőtt is láttunk róla promó videót. Azóta igazán kitesztelhették volna.
    Le merem fogadni, hogy a Glassbox engine hiányosságai miatt ekkorák csak a városok. Ennél nagyobb méretben képtelen lenne működni. Az egész ügynökalapú leosztás egy mellélövés. Milyen dolog az, hogy a víz meg energiacsomagok véletlenszerűen fordulnak be a kereszteződésekben? És ha az erőmű az egyik sarokban van, a fogyasztó meg az átellenesben, a kettő között pedig nagyfogyasztók, akkor simán előfordulhat, hogy csak akkor jut a távoli fogyasztónak áram, ha masszív túltermelés van. Mert a nagyfogyasztók felszedik a csomagokat, a többi meg a pálya egyéb részein kóvályog, ahol senkinek nem kell. A nagyfogyasztók mögötti épületek meg olyan, mintha árnyékban lennének...
  • Ironman2
    van esély az egyjátékos sim cityre

"szóval esélyes, hogy meg lehetne oldani egy limitált funkciókkal rendelkező egyjátékos módot is a SimCity-nek, anélkül, hogy fel kellene csatlakoznunk az internetre, ráadásul ezzel kikerülnénk a másolásvédelmi rendszert is"
  • Kodlovag
    Azt már nem is mondom, hogy a tömegközlekedés milyen. Jönnek a szomszédból a buszok tucatjával, aztán beragadnak a megállóba. Megpróbálnak elindulni, araszolnak öt centit, aztán megint állnak, aztán megint próbálna indulni de nem megy. És ezt megcsinálja vagy hatszor mire 1 teljes perc után sikerül elindulnia. Aztán a mögötte lévő busz ugyanezt eljátsza. Akkora dugó keletkezik, semmi meg nem mozdul.
    És akkor kezdek el sírva röhögni, amikor látom, hogy ott áll sorba a beragadt busz mögött a nyolc rendőrautó, amelyiket mind ugyanahhoz a bűnesethez irányították ki.
    Katasztrófa!!! BUGHALMAZ
  • Aragorn831109
    Annak tűnik...
  • Kodlovag
    Én istenbizony nem értem ezt a játékot. Most éppen az oktatással van bajom. Mindenféle oktatási intézményem van, mindegyiknek van elég kapacitása és van teljes iskolabusz lefedettség. Ennek ellenére a beiratkozott diákok száma legfeljebb ha 60%-a az összesnek, és az oktatási szint se megy 55% fölé.
    Ha figyelem az iskolába menést az oktatási térképen, akkor azt látom, hogy bizonyos épületek, elsősorban $$ toronyházak jó sok lakóval egyáltalán nem adnak diákokat (nincs lila oszlop). Azt az üzenetet adják, hogy "Már nem jár iskolába", a műveltségi szintjük nulla, közben meg a boldogság térképen vörös az épület, mert mért nem járnak a gyerekeink iskolába??? Azonnal elköltözünk!!! Persze nem mennek sehova... Főleg nem iskolába. Ha lerombolom az épületet, akkor az újonnan épülő egy darabig ad diákokat, aztán megint jön ugyanez.
    Ezmiez??? BUG?
  • Aragorn831109
    és íme nappali fényben.
  • Aragorn831109
    Nicsak!
  • Aragorn831109
    Nem épp egy felhőkarcoló, de van olyan magas. :)
  • Aragorn831109
    LoL! :D
  • Aragorn831109
    Szerencsére én még ilyennel nem találkoztam...
  • Aragorn831109
    Asszem dolgozókat és vásárlókat a városodnak, de ott élnek ebben a baszott nagy komplexumban. :)
  • Aragorn831109
    Nekem ez nagyon tetszik! Klassz ez a sok körgyűrű! :)
  • csuszi
    és ez mit csinál?
  • Aragorn831109
    Így néz ki az Arkológia (ha jól írom egyáltalán... :D)

• botyika
    na, én is megmutatom mivel b.sztam el a ma estém :)

• Aragorn831109
    Valaki kreatív volt. :)

• Neoncsoves
    hosszúhétvégén végre lesz időm foglalkozni a városommal, ugyanis újjá fogom építeni nagy valószínűséggel, mivel nincs munkaerő...
  • Mayan
    Az indulás napján többeknek segített a SimCityRecovery.exe futtatása, de ezt csak saját felelősségre!
  • Aragorn831109
    Valószínűleg rám gondolsz. Sawyer city valóban iparváros jelenleg. Érc és szénbányászat által készítek fémet és ötvözetet. Abból jön a profit. :)
  • BYpsilon
    A Balaton nevű régióban van és ha jól emlékszem 3-4 város van még. Az egyik az iparvárosnak tűnt.