11758
  • Dzsini
    Milyen szomszéd városok vannak, hogy jól bírod a turizmust?
  • Zomil
    Ez jo is lenne, de attol még le lesz pusztitva a terület, nyersanyag nélkül meg nehéz, föleg viz.
  • zsolesz79
    Semmi gond nincs a gépemmel! Szervert nem lehet valahogy választani, hogy honnan frissítsen?
  • BYpsilon
    A turista város éjjel és nappal. Érdekes módon pár hónap alatt 34e-t csökkent a lakosság, viszont egyre gazdagabbak a lakók.
    A betervezett átszabás is jót tett.

• buttonp
    5 új frissítés van, lehet ezért tart sokáig... vagy a gépeddel van valami
  • zsolesz79
    Mennyi ideig tart a frissítés? kb 1.5 órája képtelen elindulni a játék. Először a frissítés keresése tartott vagy 45 percig, aztán kért egy újraindítást, most meg a frissítés letöltése megy ugyanannyi ideje, 2%-nál jár...
  • Dzsini
    Vagy kérsz a régiótársaktól egy kis pénzt, lebulldózerezed a várost, és újraépíted.
  • buttonp
    Hello simtársak! Ha valakinek lenne kedve Kelet2-n egy jó régióban nyomulni, az vegyen fel origonben! Origin: buttonp
  • Zomil
    Mindegyik Simcity ilyen volt, itt annyi a különbség, h hamarabb fogy el a hely. Ezért komolyabban kell tervezni és rá vagy utalva a szomszédokra.

Engem az jobban zavar, h nem lehet egy területet resetelni...mert oké elbaszom a várost, vagy megunom és uj dolgot akarok kiprobálni...de akkor csak annyit tehetek, h vagy rángatom magammal a többieket egy uj régioba vagy ha maradt még üres hely akkor oda megyek át. Ez szerintem igy nem a legjobb megoldás.
  • Aragorn831109
    Itt egy jó példa. Érdemes már a játék elején elkezdeni a kereskedelmet. Később az olajbiznisz fogja fedezni a kiadásaim nagy részét. Már fel is vettem mind a 3 kötvényt. Kellett az +150.000§-os alaptőke. :)

Mivel olajban bővelkedik a terület evidens volt a névválasztás. :)

Íme a kijelölés, hogy még véletlenül se építsek rá semmit. :)

És íme a fekete arany helye. Lesz mit kitermelnem az biztos. :D
  • BYpsilon
    Valaki nézte a Matrix-t. :) (felső szöveg)

• zsolesz79
    Szerintetek ezért nem tudom elindítani??
  • Armi555
    Szerintetek sincs sok "ott tartó erő" a játékban egy idő után?
    pár óra alatt felhúzol egy várost, gyártasz valami ---> pénz és kész is vagy kezdődhet elölről egy másik városban... közben megépül egy nagy mű és bum, kezdődik elölről..
  • Dzsini
    Ráállsz a letiltott épületekre, és kiírja, hogy mihez mire van szükség :)

Igen, van ilyen, hogy a lakók közé kell tenni az olajkutat - szennyezi a talajt, de túlélik. A profitért mindent :)
  • Tuvok #6236
    Igen, én is így fogom legközelebb, ez a mostani csupán az első értelmes szárnypróbálgatás, hogy kiismerjem a játékot .

Nagyon hiányolom az SC4 időgrafikonjait, rengeteg dolgot lehetett rajtuk követni :(
  • iliili
    na megint frissités kelet 4-en nem sikerült újra kapcsolodnom...chhh
  • Bazsa241
    Hát körberakhatod parkokkal az javit vmit a helyzeteden. de az a baj (én legalabbis ugy tudom), hogy az olajkút talajt szennyez.
  • Aragorn831109
    Eleve úgy érdemes a városépítésbe kezdeni, hogy felméred, hogy hol vanak a nyersanyagok. Én sima földúttal meg is szoktam jelölni a környékét, hogy tudjam hová nem szabad építkezni. :)
  • Tuvok #6232
    Köszi !

1-eshez: az a baj, hogy (még) dunsztom sincs melyik hivatal miket ad konkrétan :)

Még egy kérdés: sajnos az olajmezők a városom közepén vannak, egy olajkutat el tudtam helyezni kint szélen, de a másikat a lakóövezet közepére kéne tennem . Ez nagyon gáz ? Sajnos kéne még egy az olajipari központhoz .
  • Dzsini
    Játszottam már pár ilyen kört, ideig-óráig jó, utána megint megáll az egész. Ez nem rendeltetésszerű viselkedés :)
  • galovics
    Felreertettetek, ahhoz hogy ujra beinduljon az ujrahasznositas, ahhoz csak egy + ujrahasznositot kell epiteni, vagy ledozerolni egyet es ujraepiteni.

Miutan beindult minden, allits le ujrahasznosito kocsi garazsokat, hogy ne telitse meg az ujrahasznosito epulet raktarat. En megcsinaltam, es mukodik.
  • drmilo
    Nálam mind a 3 ujrahasznosító megy. Egyszer állt meg még amikor 1 volt, de az ujrararktam ,azóta semmi gond.
  • zsolesz79
    Már vagy 5x próbáltam újraindítani. Mindig ugyanaz: 0% -> 90% és utánna semmi...
  • Vándorr
    kb fél percen belül elindul. Néha csinálja, hogy beakad a töltő képernyő, és csak nyomja azokat az üzenetekt, indítd újra a játékot
  • Dzsini
    Nekem is pihen a 270 ezres városom - újrafelhasználás nélkül csődbe megy.
  • zsolesz79
    Sziasztok,

Első indítás meddig tart? kb 30 perce ott tartok hogy "kapcsolódás a frissítési szerverhez"... 0%-ról felugrott 90%-re, de azóta kb 5-10 percenként megy 1%-ot
  • Borg
    És akkor most mi? Dózeroljam le a 2 kurvadrága újrahasznosítót, és tegyek újat helyettük, hogy aztán pár nap múlva újra ugyanez legyen? Akkor inkább pihentetem a várost a következő patchig...
  • HyperMonkey
    Miért nem látom ingame az origin profilépemet? Az origin oldalon látszik. ingame csak a standard kék fej van.
  • Dzsini
    1: Látod magandál megnyitva - ha tudod a sávos adózást állítani, akkor van pénzügyi hivatal. Ha tudsz hajóállomást építeni, akkor van közlekedési, stb.

2: Lehet, kell hozzá fejlesztett lerakat (teherkikötő a hibásan fordított neve), az ugyanúgy működik, mint a normál lerakat, csak sokkal nagyobb, és ahogy az egyetemhez, ugyanúgy lehet hozzácsapni hajó- és vasútmodult (attól függően, hogy minek a közelébe teszed).

3: Dehogynem, hangosan kiabálj rájuk, hátha a monitoron át meghallják, és hazamennek :)

4: Az erdő talajszennyezést pucol el egy kicsit, és a fejlettebb gyárak kevésbé szennyeznek. Tökéletesen elégedett és tiszta várost szinte lehetetlen építeni, kell hozzá több hatékony segédváros.
  • Tuvok #6221
    Üdv, pár kérdés a profikhoz :)

Honnan tudhatom meg, hogy a régió más városaiban milyen hivatalok épültek már (azaz melyiket felesleges építenem) ?

Vasúton nem lehet teherszállítani ?!

Folyamatosan tüntetés van baktériumok miatt, és két db. gyáram valóban pirosban van (a 40-ből), de ha téglát köpök akkor se tudom csökkenteni, nem lehet őket hazaküldeni ?

Előbbiből adódik a kérdés, légszennyezést mivel lehet leghatékonyabban csökkenteni ? Ahogy tapasztalom az SC4-gyel ellentétben itt az erdőnek díszítési feladaton kívül nincs más hatása .

Akinek esetleg gondja van a kezdetekkel, ez a videó segíthet, többre mentem vele, mint az ingame oktatóval .
  • Aragorn831109
    Jelenleg minden szerver elérhető. Eddig tartott a nagy roham? :)
  • Mighty
    Ja, jó volna valamiféle undo, ami pár percig él csak :)
  • BYpsilon
    Isteni ez a játék. A legszebb ami tetszik benne, hogy valamit kitalál az ember. Tervezget, elmélkedik, próbálja kiszámolni mi lesz a hatása, megéri-e megcsinálni.
    Aztán neki fog és nincs vissza út, nem lehet már az eredeti állapotot visszahozni.
  • Vándorr
    csak buszokat indítottam be
  • iliili
    villamos/vonat vagy csak a busz,mert az utóbbi az relativ hamar van meg,az első 2-ő meg nem épp xdxd
  • Vándorr
    nálam is pont ez volt, boldogok voltak, nem írtak semmit, de az utolsó kis pluszt a tömegközlekedés bevezetése adta, és rögtön elkezdtek átépülni
  • iliili
    hány játék órába telik nektek egy 50 ezres város elérése( aminek ugye már sűrűsődnie kell) ?
  • Carlos
    Firty városom (első város simcity-ben):
  • Dzsini
    Türelem és boldog lakók kellenek a sűrűség növekedéséhez.
  • iliili
    az miért van ,hogy a lakosságom meg rekedt pár ezren a másik városomba meg 15 ezren,és akárhogy építek nem megy följebb= munkaerő hiány.....a űrűség meg egyszerűen sehogy se növekszik,miért ? mit lehetne csinálni ?