SimCity (2013)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1. Szerintem változatos, persze specifikus épületek lényegében egyformák, de a nem általad épített lakások, üzletek, gyárak elég változatosak, nem találsz könnyen egyformákat egymás mellett, elszórva max, nem rontja az összképet.
2. Ezt te tudod, téged lekötne-e, minden játék más. Valaki megunja jövõhétre talán, valaki évek múlva is nyomni fogja. Ha új és új várost építesz, mindegyikben másra specifikálódva akkor hosszú idõre leköthet.
3. Az alap cél, hogy minél magasabb szintre fejleszd a városod, és elkerüld az összeomlást, nyereséges maradj stb. Vannak különbözõ achievementek, ezeket kitûzheted magad elé célnak, hogy elérd.
Dell 7567 - i7 7700HQ, Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5, 8 GB DDR4, Samsung 850 EVO 250 GB M.2, 1 TB SSHD ; Xiaomi Mi9
id: Bazsa241
regio: HUN-1
"Szükségem van a ruhádra, a csizmádra és a motorodra!" Live: ScorpioVM
Sosem játszottam még Simcity játékkal, sem hasonlóval. Gyerekkoromban nyilván játszottam tycoonokkal de az már régen volt. Szoktam twitch.tv-t nézegetni és ott elég nagy a nézettsége a mostani Simcitynek úgyhogy összességében már kb 1 órányi gameplayt láttam és nagyon tetszik. Gondolkozom a megvételén de kiváncsi vagyok néhány dologra:
1.) Mennyire változatos a játék? (Mennyi féle épületet lehet építeni? stb..)
2.) Szavatosságát illetõen.. perpill nagyon érdekel a játék gameplayekbõl kiindulva de nem tudom mennyi idõre kötne le. Ha egy hétig bírnám a változatosságot akkor inkább kihagyom.
3.) Van a játékban úgynevezett végsõ cél, amit el kéne érni? Gondolok itt adott fõs lakosságra, bevételre stb... Ezek gondolom amúgy nem érhetnek el bármekkora számot a terület megkötés miatt.
Egyelõre ennyi ha még eszembe jut valami kérdezek.

Þór vígi þessi rúnar
A halál csupán a kezdet...
Azért így kiadni egy játékot..., nem látszanak az utak rendesen zoomolásnál.
Szerintem pár bugfix és AI javítás elkélne neki
Asrock G41C-GS, Intel Core2Duo E6300 2,8 GHz, 8GB DDR3 1333 MHz Corsair RAM, NVidia Geforce GT 610/ 1GB DDR3, Windows 8 Pro 64 bit
Asrock G41C-GS, Intel Core2Duo E6300 2,8 GHz, 8GB DDR3 1333 MHz Corsair RAM, NVidia Geforce GT 610/ 1GB DDR3, Windows 8 Pro 64 bit
Megéri megvenni? Gondolkodom rajt, de félek, hogy nem hozza a Sim City 4 szintjét.
Mik a tapasztalatok? Ok már minden, mennyire nehéz bejutni a szerverekre?
Ja és valaki nem tud egy olcsó és megbízható serial-os oldalt ahol van Sim City is?
Köszi
Nyilván magas hegyek közt nem célszerû városokat építeni de ez tényleg annyira lapos, hogy még egy hupli sincs rajta.
Ez választható amúgy mint a régi verziókban?
Szép grafika tetszetõs városok de nem túl életszerûek.
Túl sarkos túl csicsás picit többre számított az ember 2013ban 5-7 év fejlesztés után és még elkérnek 13-15ezret s ráadásul kényszerítik az embert, hogy nyomi szervereken játszon.
Az az érzésem, nem ez lesz az év játéka 😄
"On March 18, SimCity players who have activated their game will receive an email telling them how to redeem their free game."
a "have activated" a cikk megjelenési idejéhez képesti múlt, vagy a március 18-hoz képesti múltat jelenti, tehát, ha valaki cikk után regisztrál, de 18 elõtt, akkor az is kaphat ingyen játékot?
Þór vígi þessi rúnar
Énis ezzel szivok, mert azt hittem, hogy a Chipgyártás high tech és marhára nem. Ezért szétszennyezi a környéket. Arrébb vinni meg már macerás lenne.
Þór vígi þessi rúnar

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ami az eddigi SimCity-kben, csak most a többjátékos lehetõségekkel kiegészítve.
Több játékosnál van kereskedelem, meg lehet beszélni, hogy X város építsen az egyeteméhez Y kart és fejlessze ki mondjuk a profi szélerõmûvet, mert akkor tudok annyi plusz áramot olcsón termelni, hogy neki ne kelljen az olajat fújnia a levegõbe - kooperáció, a feladatok megbeszélése, elosztása (egy profi tûzoltóság pl. nagyon drága, és egy kisebb régióba elég lehet belõle egy is, minek tartson fenn három darabot három város?)...
Komoly élmény lehet például kommunikálni a többi játékossal menet közben.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Aztán majd csinálunk egy 16-ost a válgoatott csapatnak és ott is játszunk.
Addig pedig csinálok magamnak egy új kis régiót (vagy egy nagyot) ahol csak én garázdálkodom egyedül sok várossal.
Þór vígi þessi rúnar
Mi a hosszútávú kihívás? Hogy reaktorolvadás, meteorcsapás után újraépítsd a várost, miután már egy több tíz városból álló önellátó hálózatot építettél?
A több-játékos élmény mit takar azon felül, mint ami olvasható mindenfelé, pl hogy lehet kereskedni egymással, rendõr-tûzoltó, stb. segítséget nyújtani egymásnak?
Van, akit az achievementek (van belõlük itt is bõven).
Van, akit a több játékos élmény (van rá lehetõség).
Van, akit a különféle saját maga által kreált feladatok végrehajtása (szintén).
Van, akinek pedig egy kellemes idõtöltés, és nem áll neki filozófiát gyártani köré.
Válassz aszerint, hogy te milyen típusú játékos vagy.