SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Armi555
Cél inkább mondjuk a Nagy Mûvek építése is lehet 😊

Sordoran
Nekem nincs meg a játék, de rengeteg gameplay-t néztem már, live stream, béta 1 órás és 4 órást is stb. Megpróbálok válaszolni neked.
1. Szerintem változatos, persze specifikus épületek lényegében egyformák, de a nem általad épített lakások, üzletek, gyárak elég változatosak, nem találsz könnyen egyformákat egymás mellett, elszórva max, nem rontja az összképet.
2. Ezt te tudod, téged lekötne-e, minden játék más. Valaki megunja jövõhétre talán, valaki évek múlva is nyomni fogja. Ha új és új várost építesz, mindegyikben másra specifikálódva akkor hosszú idõre leköthet.
3. Az alap cél, hogy minél magasabb szintre fejleszd a városod, és elkerüld az összeomlást, nyereséges maradj stb. Vannak különbözõ achievementek, ezeket kitûzheted magad elé célnak, hogy elérd.

Dell 7567 - i7 7700HQ, Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5, 8 GB DDR4, Samsung 850 EVO 250 GB M.2, 1 TB SSHD ; Xiaomi Mi9

Erdõsítés: ez itt is úgy megy, mint az SC4-ben, hogy fásítással csökkenthetõ a légszennyezés? Telepítettem erdõ-csokrokat a gyárak köré, de a statisztikán nem látom, hogy lejjebb ment volna a légszennyezés, ugyanakkora piros oszlopok vannak.

Létrehoztam egy új régiót. Aki gondolja keressen rám.
id: Bazsa241
regio: HUN-1

mrmilan
Materiálisan már a kezemben van a játék, nemrég vettem át a konzolok szervizénél. Holnap estefelé bele is tudok végre pillantani.

"Szükségem van a ruhádra, a csizmádra és a motorodra!" Live: ScorpioVM

oneal1
hogyhogy a rendõrség tûzoltóság kórház kombót ilyen olcsón megúszod?😊

!Forza Ferrari!

attiGT
Sziasztok!

Sosem játszottam még Simcity játékkal, sem hasonlóval. Gyerekkoromban nyilván játszottam tycoonokkal de az már régen volt. Szoktam twitch.tv-t nézegetni és ott elég nagy a nézettsége a mostani Simcitynek úgyhogy összességében már kb 1 órányi gameplayt láttam és nagyon tetszik. Gondolkozom a megvételén de kiváncsi vagyok néhány dologra:

1.) Mennyire változatos a játék? (Mennyi féle épületet lehet építeni? stb..)

2.) Szavatosságát illetõen.. perpill nagyon érdekel a játék gameplayekbõl kiindulva de nem tudom mennyi idõre kötne le. Ha egy hétig bírnám a változatosságot akkor inkább kihagyom.

3.) Van a játékban úgynevezett végsõ cél, amit el kéne érni? Gondolok itt adott fõs lakosságra, bevételre stb... Ezek gondolom amúgy nem érhetnek el bármekkora számot a terület megkötés miatt.

Egyelõre ennyi ha még eszembe jut valami kérdezek.

Carlos
No, akkor gyúrtam egy kicsit... Turizmus kuka... Átálltam csak procigyártásra, tévé még nincs:

Þór vígi þessi rúnar

Eleve úgy kezdtem a játékot, hogy hosszába leraktam a legkisebb sugárutat és utána nem sokkal késõbb keresztbe is. Mert ezekhez késõbb nem igen tudsz nyúlni (korábbi út bontása, helyette sugárút építése) csak nagy áldozatok árán...
Fenrir
A sugárutat villamossal mikor építetted? Már szándékosan úgy lett tervezve a város vagy menet közben alakítottad ki?

A halál csupán a kezdet...

Olyankor újratelepítem az erdõt. 😊
furcsa hiba 5p15mp körül.

Azért így kiadni egy játékot..., nem látszanak az utak rendesen zoomolásnál.
A talajszennyezettséget tényleg csökkenti az erdõ, de ki is pusztult cserébe.
nem azt akarom nézni, hogy játsszák, hanem érdekel hogy nektek mennyire jön be és mennyi köze van a régi Sim City-hez.
Armi555
Modellszerû város, még tilt shift is van benne, szándékosan ilyen modellszerû mint egy játékváros. 😊 ettõl függetlenül részletesek a házak meg ilyenek.
Szerintem pár bugfix és AI javítás elkélne neki

Joschka
Hááát, akkor elõbb bizony azokat kell teljesítened, hogy azt megépíthesd...tudom, nem éppen könnyû.😊))

Asrock G41C-GS, Intel Core2Duo E6300 2,8 GHz, 8GB DDR3 1333 MHz Corsair RAM, NVidia Geforce GT 610/ 1GB DDR3, Windows 8 Pro 64 bit

Armi555
Ha érdekel milyen, nézz Lets playeket vagy gameplayeket youtubeon! Az tükrözi milyen a játék

Joschka
Fákat én is rakok le szorgalmasan...<#wink>

Asrock G41C-GS, Intel Core2Duo E6300 2,8 GHz, 8GB DDR3 1333 MHz Corsair RAM, NVidia Geforce GT 610/ 1GB DDR3, Windows 8 Pro 64 bit

Ok, hogy szennyvíztisztítóval, csak annak még elég sok feltétele van, hogy megépíthetõ legyen.
Joschka
Attól még, hogy az épület már nincsen meg a talajszennyezettség nem biztos, hogy megszûnik...éppen úgy mint a valóságban.😊

Jaja, meg fákkal. Nekem a környezõ talajszennyezettség el is tûnt. 😄
Igen, én van sok féle térkép, de nem fogom egybõl megnehezíteni az életemet. 😄
Joschka
Szennyvíztisztítóval.<#sniffles>

Hi!
Megéri megvenni? Gondolkodom rajt, de félek, hogy nem hozza a Sim City 4 szintjét.
Mik a tapasztalatok? Ok már minden, mennyire nehéz bejutni a szerverekre?
Ja és valaki nem tud egy olcsó és megbízható serial-os oldalt ahol van Sim City is?
Köszi
Egyébként te választottad ezt a Flat térképet?
Nyilván magas hegyek közt nem célszerû városokat építeni de ez tényleg annyira lapos, hogy még egy hupli sincs rajta.
Ez választható amúgy mint a régi verziókban?
A talajszennyezettséget lehet csökkenteni? Már nincs meg az az épület ami addig szennyezett.
Hát elnézve a képeket picit sterilnek tûnik a játék kidolgozottsága.
Szép grafika tetszetõs városok de nem túl életszerûek.
Túl sarkos túl csicsás picit többre számított az ember 2013ban 5-7 év fejlesztés után és még elkérnek 13-15ezret s ráadásul kényszerítik az embert, hogy nyomi szervereken játszon.
Az az érzésem, nem ez lesz az év játéka 😄
Joschka
Valószínû, hogy nem.😊

Armi555
Szerintem aki az elmúlt napokban megjelenés óta aktiválta a játékot originen, az kap játékot. De ne ragadjanak el a szavak, valószínûleg valamelyik "régi" játék lesz, vagy "régiek" közül lehet válogatni...

Akinek jobb az angolja kérem segítsen. A következõben:
"On March 18, SimCity players who have activated their game will receive an email telling them how to redeem their free game."
a "have activated" a cikk megjelenési idejéhez képesti múlt, vagy a március 18-hoz képesti múltat jelenti, tehát, ha valaki cikk után regisztrál, de 18 elõtt, akkor az is kaphat ingyen játékot?
Fura. Azt írja, a cso1 szerverre, hogy elérhetõ és mégis várólistára tett...
Joschka
Az este le raktam a szenyvíztisztítót és a játék "szólt", hogy nem kell az a kaki kifolyó, vagy mi a neve...

Carlos
Nem kell a legszélesebb út a 3-as sûrûséghez. Az azért kellhet, mert van rajta villamossín férõhely.

Þór vígi þessi rúnar

Joschka
Szerintem a szenyvíztisztító lerakása segíthet ezen.

Carlos
talajszennyezés magas.
Énis ezzel szivok, mert azt hittem, hogy a Chipgyártás high tech és marhára nem. Ezért szétszennyezi a környéket. Arrébb vinni meg már macerás lenne.

Þór vígi þessi rúnar

mindig is a kisvárosok híve voltam, a sim city 4-ben általában a nagy térképeket belaktam, de maximum közepes nagyságú lakóházak voltak rajta. ebben a simcityben kicsit bántott, hogy a térképek kicsik és az utak növelésével nõ a sûrûség is. most viszont megtaláltam, ha az épületek alól eltünteted a zónákat, akkor nem fog növekedni a sûrûség, még ha nagyon széles utakat teszel le. hátha vagytok még páran, akik jobban szeretik a kisvárosokat, gondoltam megosztom. <#wave>
Ha a sok baktérium miatt tüntetnek mit lehet csinálni?
Joschka
Oh, végre valami jó ötlet az EA-tól, azok után, ami cirkusz volt miattuk!<#hehe>

Carlos
<#eljen>

Þór vígi þessi rúnar

Mielõtt aludni tértem azelõtt készültek ezek a képek. 😊

Jaaa, hogy ennyire részletesen és mélyen lehet specializálódni? Köszi szépen a választ, vmi ilyesmire voltam kíváncsi. Ha tudnál még erre példát/példákat mondani, azért nagyon hálás lennék.

Dzsini
Kell egy ötödik oda? Hátha sikerül nem csõdbe mennem lendületbõl...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Mindenki szeretne egy olyan szimulációt mint amilyenekkel pl a star trek voyagerben találkozhatott<#wink>. Tudjátok! Holo fedélzhet, replikátor soroljam? kb 500 év ha nem 1000 (?) ami elválaszt ettöl. De a kérdésedre konkrétan válaszolva van aki beletesz 10 órát és megunja van aki 100+ óra után se. Egyébként ha nem is a 4. rész egyeneságbeli folytatása, de annál szebb jobb és kisebb. És megmarad játéknak. Ahogyan írtam a tökéletes szimuláció majd a következõ évezredben jön el. Akkor nem lesz már se maxis se ea.
Carlos
Ha mûködne a régió chat. <#idiota>

Þór vígi þessi rúnar

Dzsini
Hosszútáv? Nagy projektek felépítése, maximalizálni bizonyos profilú városokat, maradéktalanul boldog városlakókkal betelepíteni a várost...

Ami az eddigi SimCity-kben, csak most a többjátékos lehetõségekkel kiegészítve.
Több játékosnál van kereskedelem, meg lehet beszélni, hogy X város építsen az egyeteméhez Y kart és fejlessze ki mondjuk a profi szélerõmûvet, mert akkor tudok annyi plusz áramot olcsón termelni, hogy neki ne kelljen az olajat fújnia a levegõbe - kooperáció, a feladatok megbeszélése, elosztása (egy profi tûzoltóság pl. nagyon drága, és egy kisebb régióba elég lehet belõle egy is, minek tartson fenn három darabot három város?)...
Komoly élmény lehet például kommunikálni a többi játékossal menet közben.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Carlos
Nekem a célom, hogy az 5-ös kis ismerkedõs régióba bejöjjön az a három emberke akit még meghivtam így már négyen leszünk.
Aztán majd csinálunk egy 16-ost a válgoatott csapatnak és ott is játszunk.
Addig pedig csinálok magamnak egy új kis régiót (vagy egy nagyot) ahol csak én garázdálkodom egyedül sok várossal.

Þór vígi þessi rúnar

Akkor pontosítom a kérdéseket, hogy ne megfoghatatlan közhelygyûjtemény legyen a válasz.
Mi a hosszútávú kihívás? Hogy reaktorolvadás, meteorcsapás után újraépítsd a várost, miután már egy több tíz városból álló önellátó hálózatot építettél?
A több-játékos élmény mit takar azon felül, mint ami olvasható mindenfelé, pl hogy lehet kereskedni egymással, rendõr-tûzoltó, stb. segítséget nyújtani egymásnak?

Dzsini
.... ja, és megjelentek a város DLC-k a sima storeban is - a 10 dollárból szokás szerint 10 euro lett. A Heroes and Villains még mindig nincs, valószínûleg leghamarabb 14-e után lesz, amikor lejár az LE árusítása.

Dzsini
Mi tartja meg az embert bármelyik játéknál hosszabb idõ után is?
Van, akit az achievementek (van belõlük itt is bõven).
Van, akit a több játékos élmény (van rá lehetõség).
Van, akit a különféle saját maga által kreált feladatok végrehajtása (szintén).
Van, akinek pedig egy kellemes idõtöltés, és nem áll neki filozófiát gyártani köré.

Válassz aszerint, hogy te milyen típusú játékos vagy.

Fpocok
Ezután 30-40 város kiépítése 😄

Parasite Eve 2, best game EVER!