XCOM: Enemy Unknown

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zorrobomber
lesz

Sziasztok.

Lesz multi vagy online része?

Vigasztalj csak vigasztalj..
Talán tényleg nem lesz ez olyan rossz.. No meg a DLC áradat, remélhetõleg köztük sok ingyenes 😊 LOL..
Patchekkel is lehet majd operálni..
Én nem tettem le róla a hangulat jó, a többi meg kiderül.

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Hát a kutatás az sokszor olyan, hogy keresünk valamit, és találunk valami...tök mást 😊

Molnibalage
Akkor nekem sem fog, mert én is ezt használom. Kár. 😞

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Csacsi
Valami olyasmi, de nekem nem indul (win7/64bit)

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Tono34
Nálam az UFO ET megy egy ideje.

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

Molnibalage
Ez csak grafikai ráncfelvarrás és újabb Win-hez kompatibilitás?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Csacsi
Ezt a változatot próbálta már valaki?

Nagyon ki vagyok éhezve már az UFO-ra, gondoltam ez talán jó lehet.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

TreDoR
Játszottál te az Afterlighttal, vagy azt se tudod mirol kommentelunk?

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Én is leginkább attól félek, hogy a képességek nem lesznek rendesen kiegyensúlyozva. Bár ezeken még egy patch segíthet majd. A másik problémám, hogy fullon nálam már kissé akadozik a játék :-)
Mellesleg honnan vettétek ezt a 6 faj dolgot? Én többrõl tudok: sectoid, floater, thin man, muton, berserker, cryssalid, cyberdisc, sectopod, drone, ethereal. Plusz vannak még ilyen variánsok: floater heavy, muton elite, sectoid commander. Ezeket a játék fájljaiból néztem ki, de nagy részével találkoztunk már a videókban is. Az régiben pedig összesen 11 féle faj-szerkezet volt. Ez se kevesebb.
Kutatás is csak azért ilyen általános, mert még az elején vagyunk a demóban. Logikus, hogy egy tök idegen technológiát nem tudunk ripsz-ropsz lemásolni, elõbb általánosságban kell többet megtudni róla. Pl. az egyik videóban már kikutattak valami nanopáncélt, ami az idegen anyagok jobb megismerése után vált csak lehetségessé (ugyan én mondtam, hogy ne példálózzunk, de hát a régiben is az idegen fémek kutatása után tudtunk páncélt gyártani).

TreDoR
Az ilyenek miatt meg az olyan elbaszott remakek mint az after széria, és a demó alapján ez is.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

tugyiti
Az ilyenek miatt készülnek a casual szarok (Y) grat...
TreDoR
A számuk igen, de hol kellett az elso UFO-ban skilleket osztogatni a mérnokoknek?

Sir Quno Jedi
Egen, de ha belegondolosz efféle HR menedzsment ma már nyûgös, lassító funkció csupán (pediglen én is szeretek vele pöcsölni, hogy hova mennyi kutató és mérnök kell éppen, rohammunka, aztán átcsoportosít ééés). Ilyeneket tennének bele, átlagvériván öngyi lenne elsõ órában.

Bár az tetszett, hogy mivel Európába tettem a bázisomat a demóban és máris olcsóbb lett a kutatókomplexumok fenntartása stb., plusz elsõ USA küldibõl kaptam még 4 tudóst. Lehet lesz ez még bonyolultabb késõbb.

Pl. rakhatnénak bele (fél)automata kutatást/fejlesztést/fejlõdést a dumpkopfoknak és mélyebb, részletes fákat a profiknak.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Botond
Van UFOs fps is, de ez nem az.
Ezek szerint az elsõ résszel se nagyon játszottál.... ugyanis nem az Altarosok találták ki hogy legyenek mérnökök és tudósok is... ez is eléggé szerves része volt a játéknak, hogy nem tudtál egyszerre pl mindent gyártani, zsonglõrködni kellett a mérnökökkel hogy ki min dolgozzon.

TreDoR
Hol érdekelnek engem a mérnokok? Az UFO nem roluk szólt, csak az Altarosok próbáltak minden fost beleeroltetni a bughalmaz, sarokcsiszolós, szamuráj kardos izéikbe.

TreDoR
De lehetne a bázis takarítóit is menedzselni, és ha szar munkát végeznek a tudósok nem lennének hajlandóak dolgozni, és lelassulna a kutatás.

tugyiti
Szerintem igen,de persze ez ízlések és rokonok dolga.
Sir Quno Jedi
Eeez lényeges, mert ha az alienek pl. dögös, hiányos öltözetû sztriptíztáncosnõnek, vagy ártatlan, copfos, kékmasnis kislánygyereknek álcázzák magukat (netán a perverzebbje apácának), a férfiakra az negatív pszichológiai hatást jelent és romlik a teljesítményük, de a nõi kommandó vigyorova puffangatja le õket különösebb szívfájdalom nélkül...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Demo Editor

Nehézséget, ellenségek fajtáját, bevethetõ egységek számát lehet vele állítgatni a demóban.

A.M.D. Athlon X4 760, Radeon HD7870 2GB, 8GB DDR3

Sir Quno Jedi
Az is elsõre fura, hogy rákényszerít minket erre a csapatra, hogy heavy, assault, sniper és medic, node ha belegondolunk a júeszéj hadseregében is szépen fel vannak építve ezek a kis osztagok hasonlóan elosztva a feladatokat és nem lehet mindegyik katonánál medkit, mesterlövész puska, rakétavetõ és géppuska stb. hanem igen erõsen specializáltak.

Kíváncsi vagyok, mikor már 6 tagunk lehet a droptímben, akkor milyen összeállításokat enged meg.

: D nalam Al Bundy es a No Ma am osztag fog dzsihadolni😄
Hmm... nem véletlen hogy pl Mass effectet is nõi karival toltam, és a küldetésekre is a csajokat (pl Miranda) mindíg vittem. Jó volt nézni ahogy riszáltak 😊

Sir Quno Jedi
A full kusztomizálhatóság meg igenis kell, mert nekem pl. NÕI osztagom lesz és punktum. Õk lesznek az alienbusters aka powerpuffgirls és elkenik a moccskos kis élienek mégmocccskosabb száját plazmával! 😄DDD

Igazad van, a végén az számít majd hogy milyen szájízzel nézzük a creditset.

ezt adom, igy van. na de na jo lesz ez sracok, erzem : )
amen. Ugyis jo lesz, engem mar a demo hangulata magaval ragadott..kicsit megpiszkalva a nehezsegi szintet mar jo kis moka volt a 2. map😊
Értettem én, csak trollkodtam egy kicsit 😊

Önmagában egyébként az hogy megpróbálnak változtatni az nem rossz dolog, franc akarná újból végigjátszani az Xcom 1-et. Az a baj inkább csak, hogy a változtatások a játék érdemi részében (tartalom) mindenhol csak és kizárólag egyszerûsítések és leépülés.

Egyedül a tálalás (graf/hang) ahol egyértelmû a fejlõdés.

"Manapság ezért is összetehetjük a kezünket."

én is ezt magyarázom 😛

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Sir Quno Jedi
Nálam a hangulat a lényeg. Ha olyan bonyira és tartalmasra csinálnák, mint az eredetieket anno, akkor ilyen durván jó minõségben belepakolni a kontentet (filmek, voide acting stb.) kicsit drága lenne. Ha egy jó tömör, hangulatos kivonatot kapunk, én már annak is örülök. Manapság ezért is összetehetjük a kezünket. Nagyon jók voltak azok régen, de ma már túl casual lenne abban a formában.

ugy ertettem hogy nem ugy az egybe a regit atultetve 2012es minosegi elvarasnak😊
"nyilvan nem egy 2012es xcom 1-et kapunk"

Dede.. pont az a baj hogy egy 2012-es XCom-ot kapunk. CSicsa-micsa-marketing, jó graf, jó zene 😊

De azért sztem mindenki ki fogja próbálni 😄

Sir Quno Jedi
Õõõõ, nade ez egy class specializációja és van négy külön class. Úgy már nem is olyan kevés az szvsz.

Jaja, az a legvége volt... az ufókl mindig a dimenzió kapukon jöttek a városba, és a végén lehetett lerohani az õ bázisukat.

Emlékszem, nekem rossz verzió volt belõle és ott mindíg kifagyott (hiányzottak a grafikai elemek az utolsó pályához).... net meg tán nem is nagyon volt elérhetõ még akkoriban a többség számára, így ennxiben maradt...

olvasgattam itt a pro-kontra dolgokat. Van igazsag is itt sokak altal elmondott dolgokba, nyilvan nem egy 2012es xcom 1-et kapunk. De azt mondom varjuk meg a teljeset, es meglatjuk mit kapunk. en nagyon bizakodom, hogy a teljesbol gyakorlatilag semmit sem lattunk meg😊 es lesznek ott szep jo okos dolgok.
Carmang
Óóóó... a harmadik rész a kedvencem az összes közül 😊 Télen volta akció Steam-en, meg is vettem valami 400Ft-ért 😊
Pedig az elsõ részt rongyosra játszottam, volt hogy befejeztem a teljes játékot, másnap pedig kezdtem újat. De a harmadik rész azonnal belopta magát a szívembe.

CSak a stratégiai rész volt a városban (tehát a föld térkép helyett a város szolgált világként).

ha jol emlekszem volt ott valami dimenzio kapu is amit miutan kifejlesztettel mar mehettel is irtani a dogoket otthon: )
Az Xcom apoc sztem frankó volt, nekem nagyon megdobta az hogy a stratégia térképként szolgáló városban kellett marháskodni, és még a légiharc is viszonylag részletesen volt megoldva.

Teljesen korrekt volt, tény hogy a stratégiai rész az xcom1-2höz képest teljesen megváltozott és volt akiknek nem tetszett. De a taktikai rész ugyanaz maradt.

én azt hittem ott csak egy városban kellett kolbászolni

Shep
Ú hát a 3 nekem nagyon nem jött be nem is nagyon erõltettem.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Sir Quno Jedi
eeez fincsi demó volt

tugyiti
Tehát azt mondod ,hogy egy mérnök képzése annyira irreális...értem
xcom apocalypse: ) vagy mi vot a cime, a 3. resz. En imadtam fura volt de jo volt!: ) kivalo 640*480as res...ejj azok a boldog szep idok😄
wtf this shit?

TreDoR
Vazze, már leesett, azért nem adta Sid Meier a nevét a gamehez, mert nem akarta, hogy asszociáljanak rá, bár a team kibaszott vele, és beletette az arcát XDDDDD

TreDoR
Ebbol amúgy trailert lehetne csinálni a gamenek:

Six Alien Races...

Six Different Weapons...

Six Fully Customizable Soldiers...

One Base...

XCOM: Enemy Unknown

Avenger
Én bízom benne, hogy valami komplexitást is pakolnak a bázisépítõs fejlesztõs részbe. Az alap cuccokon kívül nem sok mindent mutattak még belõle. Ha meg nagyon le lesz butítva akkor vissza a gyökerekhez:

Bár mikor megjelent a harmadik rész akkor is mekkora lázongás övezte, hogy sok mindenbe belenyúltak. Most meg mindenki összetenné a két kezét egy UE3-as verzióért szerintem. 😊

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu