4353
-
#1552 Eladni? Lehet katonát eladni? Fizetnek is érte? -
#1551 Az meg szintén állatság, hogy nem lehet visszavonulni egy csatából. Én legalábbis nem találok ilyen lehetőséget.. -
vaakuum #1550 Ezzel a kábítósdival én is szenvedtem vagy 4 küldit, mert sehogy nem jött össze, mindig le kellett lőnöm őket...aztán egy leszállt ufónál odadobtam két füstgránátot, és elbújtam egy kőfal mögé a kábítós ürgével.
Egy thinman kitört, és pont ugyanannak a falnak a másik oldalán akart elrejtőzni a füstben, két lépésre az emberemtől :)
A másikat (a kristályt) benn az ufóban fogtam el, ajtóhoz odaálltam kábítós ürgével, és új körben bementem, amennyire lehetett, és mivel túlélte az első sorozatot az ufótól, el tudta kábítani.
Most azon gondolkodom, hogy kiket kell eladni a csapatból, hogy ne a hulladékot szintezzem, de nem tudom, hogy a fejlődésük egyedi, vagy kaszt-specifikus.
Ha egyedi, akkor lehet eladni-venni, amíg össze nem jön egy korrekt csoport, de ha a képzettségének a függvénye, akkor meg mind1, nem kell szelektálni őket.
Amit a snipernél én látok, az a squad-sight semmit nem ér, 3 küldetésben sem tudtam használni, nem látta azt, amit a 3 egységgel előtte álló másik katona látott. Ennél hasznosabb lett volna a mozog-lő kombinációt választani. -
#1549 Az tuti, hogy rookie-kal nem fog menni, valahogy ki kell hozni, hogy a pár megmaradt ember kb. ugyanaz legyen.
Akartam inditani egy Ironmant, de már a tutorialnál lerohadt, az első harc 3. sectoidja nem volt LOSban a flankelés után, a másik emberemet meg nem találta el a szerencsétlen(a script szerint annak meg kéne halnia). Ahogy olvasom a hivatalos forumon, tonna bug van, ha Ironmant kezdesz, jobb lesz várni vele patchig. Marad sima classic. -
vaakuum #1548 A will és aim képességek minden katonánál máshogy fejlődnek, vagy egy adott típusban (pl. heavy) mindegyikük egyformán fejlődik, ahogy szintet lépnek? -
#1547 Nembaj, mire egyszer sikerul megcsinálni a 2. pályát, már a kisujjamban lesz az osszes map -
#1546 Na, megint kezdhetem elolrol :( -
#1545 impossibleon a kemény 4 db embered kozul az esetek legnagyobb részében 1 embered sem éli túl. -
#1544 Nem a medikit lövi le. Semmi nem ér a medikit, ha a 4-5HP-s embert lelövik, mert a halott ember és embert nem gyógyítja semmi... Tehát semmi értelme a medikitnek, mert a +2 vagy +3 HP (nem emlékszem, hogy mennyi), az többet ér. -
#1543 Ez nagyon szép, de ha 0 support embered van, akkor a hajadra kenheted. Azon a szinten, ahol én tolom egy ember jutott túl a base promotion szinten és őt is most lőtték le.
Szóval könnyű szinten lehet, hogy sokat fejlődik a katona, de nincs rá szükség. Nehéz szinten meg lassan, és akkor sem éli túl. Ugye érzed, hogy a két fő változó nem külön külön, hanem egyszere változik, ezért lehet az, hogy normal túl könnyű, felette meg már eléggé vicces... -
#1542 A medikit lelövi 4-5 HP-ról az embert? Was?
Amúgy egy kigyúrt support 10HP-t gyógyit háromszor egy bevetés alatt (nem csak magára). -
#1541 Sikerult másodszor megcsinálnom az elso pályát -
#1540 Az is zavaró, hogy nem én választom meg, hogy mi lesz a katonából. (support, heavy, stb.)
Ha meg nincs elég misszió, akkor soha nem derül ki, hogy kiből ki lesz. Mindig nem lehet noob katonákkal járni. Azt sem vettem észre, hogy a képességeik fejlődének, csak skilleket kapnak.
WTF...? -
#1539 Az viszont kibaszottul röhejes, hogy csak a kézigránátot lehet cserélgetni. Mi értelme a medikitnel, ha a max. hp kisebb...? Szerintem semmi. Ugyanis 4-5 HP-ről lelövi az embert és meghal. (Én úgy látom, hogy csak saját magát lehe gyógyítani.)
Az első bénító fegyverhez közel kell menni, de arra az emberre meg nem adhatsz vértet...
Szóval azért vannak benne állatságok rendesen... -
#1538 A hangulat tényleg ott van. A majdnem legnehezebb szinten tolom. Az első terror végén viszont felbaszta az agyam...
A végén 4 emberem volt életben és jött négy repülő cucc. 3-at erőködés nélkül leszedtem, aztán az az egy maradék kifektette még két emberemet, mert a legtapasztalatabb a géppuskából összevissza 3-at sebezett bele egy lépésről a másik kettő meg 70%+ találat mellett elhibázta. Anyád. 1 szintre volt a capatintől, most kezdhetem újra a ternírozást. Igen, most sem töltök vissza. :) -
#1537 Szerintetek van értelme új katonákat fejlesztgetni küldetések alatt, vagy inkább ha összejön a szükséges 5 darab amit jónak látok, akkor csak azokkal menjek? -
gravicam #1536 NAGYON KIRÁLY A JÁTÉK!!! TUDOM AJÁNLANI!!!
Sziasztok! A régi UFO-val már a 90-es években a megjelenéskor játszottam, így UFO-veteránként a véleményem a játékról:
Az összes eddigi UFO próbálkozást kenterbe veri!
A legjobb! Ez 2012-re hangolt igazi UFO: Enemy Unknown! :) Minden új, a hangulat is új, itt-ott nyomokban kikacsint a régire.
Classicon kezdtem, ami igazán izgalmas szint: eléggé odab*sz helyenként, úgyhogy van sokszor miért izgulni! Mindig jön valami új és meglepő, végig fenntartja az érdeklődést. Most kerültem oda, hogy szembetalálkoztam egy olyan kétlábúval, hogy beszartam olyan erős. Nem, nem a muton katona. 4x nagyobb :D
Remekül ki van találva a bázis és a küldetéses rész is. Az irányítás fullra át van variálva, sokan írják h a konzol miatt...igen. Sokan írják, hogy le van butítva..de szerintem pont annyira amennyire kell. Nem érzem, hogy ezt még jobban kellett volna bonyolítani, szerintem sokat csiszolódott, mire elérték így ezt az irányítás-rendszert. Optimális.
Végre egy olyan új UFO, amivel eleget foglalkoztak és látszik, hogy rajongók csinálták.
Rengeteg értékelés 10/9-est ad. Én is ennyit adnék részemről.
A játék remek lett, de a hangulat amit a régi hozott az félelmetesebb. Az amikor este a kis sectoid szürke feje kilóg a búzamezőből..és szól alatta az a zene..az felülmúlhatatlan volt a régiben.
Van még benne pár bug, de idővel tuti javíták.
Én összességében eléggé elégedett vagyok! -
Smokk #1535 Udv!
Sztem nagyon jol sikerult a jatek.Tegnap egeszen durvan be is szippantott!Csupan keso este hagytam abba,mivel kifagyott a jatek.
Gondoltam majd ma folytatom,de amikor elinditanam ezt irja:
failed to find default engine .ini to retrieve My Documents subdirectory to use
Mit tudok tenni?Volt vkinek hasonlo,vmi 5let?
Es ha ujra kell raknom hova teszi a menteseket,mert elegge sajnalnam a sok remek emberem,meg kutatast?
Elore is koszi!
Yah nem az ereditivel tolom. :/ -
#1534 Valszeg nem vagy LOSban a sniperrel.
Kivégeztem a game-et, hát kár volt normalt kezdeni, az elején még volt kihivás, utána már semmi. Nagyon kevés elfogni való UFO jött, valszeg azért, mert az elején szar volt a SAT lefedettség. Miután kitakaritottam a bázist, sétagalopp. Na mindegy, a kövi már classic/iron man lesz, ott lesz szűkölés az biztos (egy patchet azért megvárok szerintem).
Jó kombók szvsz:
Support(felcser): Sprinter/Field Medic/Revive/tök8/Savior. Egy ilyen mindenképp legyen a csapatban, messzire elér, sokat gyógyit és feléleszt.
Support(őrszem):Covering Fire/Smoke and Mirrors/Rifle Suppression/Dense Smoke/Sentinel. Normalon ez nem igazán szükséges, nehezebb fokozaton aranyat ér valszeg. Overwatch-ban igazi gyilkológép, suppress is elengedhetetlen azokra a célpontokra, amiket adott körben nem tudsz knyirni és veszélyes helyen állnak. Covering helyett a Sprinter lehet, hogy jobb, mobilitás mindenek felett. (Bénitót is sprinternek adtam.)
Sniper: Squad Sight/Damn Good Ground/Disabling Shot/Opportunist/Double Tap. Ezzel felhúzod magad valami magaslatra és mehet az irtás. Double Tap-pel egy kör alatt kiszed egy etheralt (gyak. Sectopodon/Berserkeren kivül bármit). Pisztolyra nemigen gyúrtam, az executioner felesleges, ha scope-ot használsz. Jól hangzik még a Snap Shot/In the Zone kombó, mozgás után ingyen kilövöd a flankelt ufot (flush outtal kombinálható).
Heavy: sajna nem jutottam upgrade-elt rakétavetőhöz, nem jött elő a research opció, igy a vége felé már haszontalan volt a rakéta, ill. max fedezéket bontani volt jó. Bullet Swarm/Suppression/HEAT Ammo/Grenadier/Rocketeer. HEAT Ammo-t emelném ki, enélkül a Sectopodok nagyon sok gondot okoznak.
Assault: Aggression/Close & Personal/Rapid Fire/Bring 'Em On/Killer Instinct. Glasscannon build, rárohansz és széjjeltéped. Utána a többi téged, hehe. Eltakaritani az utsót király. Taktikai jelentősége a Flush-nak van még, beállitod a többieket overwatchba, flush és vigyor:). -
#1533 Na és persze vannak bugok ,nem is kicsik ...
-
#1532 + scater laser vagy light plasma az assaultnak és lerohanás két oldalról mindent visz :D -
Ry0K3N #1531 még egyetegyet -> *mégegyet -
Ry0K3N #1530 Nakker, megvan a lehetőségem hogy elfogjak egy etherealt van 10 élete ott vannak a katonáim körülötte meg egy a cuccal mondom akkor sebezzünk bele még egyetegyet. Erre úgy keresztülégeti egy 10-es criticallal hogy öröm volt nézni.... -.-" -
#1529 ha először mozogsz, akkor utána még tudsz tölteni, de ha először töltesz akkor elveszi mindkét mozgáspontod.. -
#1528 Néztem a steam -en, hogy állítólag simán fut a játék XP alatt is, csak valami dll buzera vagy mi kell hozzá? Erről tud valaki némi infót csurrantani, csepegtetni? -
supremechi #1527 Nagy fájó kimondani, de így a 20-25. küldetés után kezd unalmassá válni a játék!:SS de nagyon!:( Ilyet nem tapasztaltam még a pár évvel ezelőtt játszott UFO:ET-nél sem!:S 20 óra játék után unalmassá vált. Most már ki merem mondani, ez a játék fail, pedig nagyon bíztam benne az arcade mivolta miatt is, mikor elkezdtem játszani vele, de nekem a kevés taktikázási lehetőség zsákutca. -
hapi #1526 Én a medikitet, de úgy vettem észre hogy ha felfejlesztetted akkor már csak azt tudod gyártani, sőt amit addig legyártottál a rosszabbikból az is "felupgradelődik" magától. -
#1525 Én a foundryban kifejlesztettem a jobb scope-t, de gyártani nem tudom :( -
Renegade #1524 mint a lövésnél:
reload után nem mozoghatsz, lőhetsz
mozgás után még reloadolhatsz -
#1523 A csipa tud fejre lőni skillel, a foundryban meg van egy fejlesztés a scope-ra, hogy a kritikus sebezhető helyeket kijelezze az ellenfeleken, gondolom azzal lehet válogatni, vagy csak bónuszt kapsz kritikálra. -
#1522 -Miért nincs célzott lövés testrészre? Ha más nem is, de a sniper kaphatna. Vagy van ilyen, csak a megfelelő ability kell az embernek?
Mert ilyan a valóságban is igen ritka. A játék alapvető modellezése gátat szab ennek, mert nem valósak a távolságok...
-
#1521 Most a titán armorra gyúrok, kíváncsi vagyok azzal mit fognak bírni. (pl. csipámnak "csak" a grappling hook-os páncélt csináltam, mert így fel lehet küldeni mindenhova, de azzal is túlél, hiszen csipa) -
#1520 Jóók azok a páncélok azért. Legtöbb hp-s katonáim mindég feküdtek, mert az ellenség naná, hogy durva kritikálokat kúr be, így egy lövés egy halál, ámde carapace armor+chitin plating és nem kamu, a plazma fegyók ellen úgy véd, hogy 2-3HP-ket sebeznek vele rajtam plzmapisztollyal. Namost mire a 16-17hP-jét lebontják így a karakternek eltart egy darabig. Field medic odasunnyog ééés gyógyít. A support class nagyon baba tud lenni, ha alaposan felfejleszted (tud egy-két trükköt), míg a heavy a kedvencem mindig, de itt annyira nem bejövös, mer lassú és picirnyót béndzsa (nem lőnek pontosan nyilván). Azé két heavy-t, két assaultot viszek mindig, az uccsó csipa és medic. Néha több assaultot viszek.
Assaultoknak max. páncélzat, RUN&GUN + LIGHTNING REFLEXES lerohanják az ellenfelet, kapnak is, de adnak is. Full korrekt egység.
Furának tűnik elsőre, de egy eléggé vegyes csapat hatékonyabb tud lenni, mint egy homogénabb, én is nehezen álltam rá. Ha erősen képzettek és magas szintű skilljeik vannak, nagyon barón kiegészítik egymást. -
#1519 A reload meg mindkét pontot elveszi amivel mozoghatsz/lőhetsz, nem? -
Renegade #1518 overwatch: nem kell forogni, mozgó ellenre lő, ha csak lövöldöznek az ufok fedezék mögül, akkor nem lő, erre lesz majd egy skillje a supportnak (lövöldözőre is visszalő) illetve az assaultnak (kizavarja a fedezék mögül, ilyenkor lőhetnek a többiek)
lőszer nincs, viszont minnél dúrvább a fegyver, annál hamarabb ürül a tár és kell a reload -
#1517 Nekem is tetszik a játék, bár van 1-2 dolog amit hiányolok/bosszant:
-Miért nincs célzott lövés testrészre? Ha más nem is, de a sniper kaphatna. Vagy van ilyen, csak a megfelelő ability kell az embernek?
-Overwatch üzemmódban miért nem tudok az emberemmel helyben arra fordulni amerre figyelni szeretnék? Többször volt, hogy az emberem Overwatch-ban volt, egy autó mögött volt fedezékben, lép az ellenfél és nem csinál semmit, mintha nem látná. Egy olyan megoldást hiányolok mint amilyen a Commandos-ban volt, amikor egy kúpban láttam, hogy mit lát a katonám és ha ebbe belépett az ellenfél akkor automatikusan lőtt. Így nem tudom, hogy egy fedezék mögött kuporogva ki fog-e lőni fölötte vagy csak jobbra kiugrik és arra lő.
-Jópofa, hogy teljesen testre lehet szabni egy katonát, kivéve a nemzetiségét. Ezt nem tudom, hogy miért nem engedték. Legalább csinálhatnánk olyat katonát aki teljesen nulláról indul és mindent én állíthatok be neki.
-A fegyvereknek nincs muníciójuk? Mert nem láttam sehol tárat amit az embereknek lehetne adni. Legalábbis az alapfegyvereknek nem kell semmi. -
Renegade #1516 egy kis segítség classic fokozatra overseerig (építési sorrend, vásárlások, stb), hogy ne legyen már a második hónapban -1 ország :-)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!na, ugye minden fillér számít, tehát tutorialt hadjuk bepipálva, mentsünk kínaiakat, kell az a 200 credit. ha kis szerencsénk van van két gőz lelőhely a bázison, kezdjük el kiépíteni az utat hozzá azonnal amint lehet, kihallgató mehet a bal felső sarokba, de a sat mellé ne tegyük, oda majd a nexus megy. Mindíg olyan küldit válasszunk ahol magas a panic, tartsuk mindenhol lent, mert egy idő után már borzasztóan szivat a gép (ahova megyünk !csak terület! -2 panic, a másik két !kontinensen! +1/2). Amint megvan a gőz erőmű, már épülhet is a nexus sat, a kevés kis pénzünkből közben vegyünk mindíg elég satot (nexus+sima sat állomás:7 fellőhető satelit), de várjuk azért meg, hogy le menjen az ára 80 alá. kell még 2 kiegészítő páncél, 1 medkit, 1 scope, 1 Arc. Ha valami csoda folytán marad még pénzünk 5 főre fejlesszük fel a sqadot. Amint tudunk legyen két laboratorynk meg workshopunk, mert ha nem elégséges a felszerelés minősége az overseernél akkor csúnya szopás lesz. Ufo kütyüket addig ne fejlesszünk amíg ki nem kutattuk a computert,power sourcot meg minden élőt akivel összefutottunk, mert ezek komoly bufot jelentenek. Szvsz foundry marhára ráér, tankot fejleszteni kár, mert katona helyére kerül, nem pedig 6+1 lesz. 8 berserker hullát feltétlenül szedjünk össze, mert időnként (talán fél évente) van egy két nagyon komoly kérés az országoktól, pl 8 berserker hulla: 635 pénz + 4 scientis :-). Oversser ellen pedig kell a tracking computer is az új repülőn meg a plazmán kívül. Na most itt tartok, szívok az sectopddal, mert az elit csapat nagy része kórház + élve akarok egy elitet meg az Ethereált :-) , ja meg sniperhez: mint mindenkiből, belőlük is legyen legalább 2, városi pályákra a squad sight, terepre meg a snap shot való -
Renegade #1515 ja meg ha valaki eljut az overseer ufoig classic fokozatban az az elit csapatot vigye lehetőleg plazmákkal, medre gyúrt supporttal meg kábítóval mert:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a sectoid irtó kemény, ráadásul scoutol neki a többi egység, mert van rajta tüzérség és ha ürhajón kívül van akkor lövi a csapatot, ha a pálya legszélén van és még nem agroztuk be akkor is, ha meg összefutunk vele, akkor kétszer lő egy körben területre ható fegyverrel + van rajta egy pd lézer amit akkor használ, ha mozgunk. úgy mellékesen meg olyan kemény a páncélja, hogy -30%al lövünk rá. -
Renegade #1514 na, nem jártam erre egy hónapja, belépek, mit látok a wot topik (nem találom el, csal az rng, stb) átköltözött ide :-)
szvsz:
hihetetlenül jó játék, ha kijavítják a bugokat, akkor meg tökéletes lesz :-)
fura, hogy aki arra panaszkodik, hogy agro után kétszer is lép az ellen, az arra nem panaszkodik, hogy a muton brutál is bugos (nem próbál öklelni találatnál csak szaladgál értelmetlenül). Aki szerint könnyű a játék és nem kell taktikázni, az próbálja ki clasic fokozaton. :-)
savegame:
mint az összes ilyen játékban:
bázis nézetben letárolja az eventet a savebe, de az event tipusa random (pl: kell valami egy országnak az biztos, de hogy mi az már random)
csata: sorrendet tárol le, azt meg lehet törni, pl: A-val lösz egy sectoidot, talál, sebez, B-vel lösz egy mutotnt, talál, sebez, C-vel lösz egy floatert, miss), ha load game van, akkor ez mindig így fog történni, de ha más sorrendben lösz load után (C-vel kezdesz, lősz egy sectoidot, B-vel floatert, stb) akkor más eredmény fog kijönni, ez így volt a JA-ba, az eredeti UFO-ban meg sok más játékban is. -
torma1 #1513 A teljesben is szaggat. Gondolom bug.