XCOM: Enemy Unknown

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mindent kibeszéltünk a pudingról, mostmár meg kéne kóstolni 😄

Agamemnon
Így, hogy nyakunkon a megjelenés, alig van új post a fórumban...

Najó, nekem sincs már türelmem a hivatalos fórumot túrni újabb és újabb infók után. 😊

Molnibalage
Nem, arra amit linkelt valaki és panaszkodott, hogy nem ment neki.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

TreDoR
Hát majd nézd meg a 993-asat is, és utána mondd, hogy "a szerencsének szerepe van a játékban"

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

zorrobomber
A #986-os videót néztem meg még csak, arra gondolok. De végülis igen, a szerencsének szerepe van a játékban, ettõl viszont még nem feltétlenül élvezhetetlen.

TreDoR
Hol? Én 2 lovést számoltam utólag, az elso egy sniperes critical( 58%, 55% crit), a másik egy 86%-os 2 damaggel, ezen kivul volt még egy gránát, a tobbi mind missed.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

zorrobomber
Igen mert a snipert jó pozícióba tette. Na meg rémlik olyan is hogy "annak" sikerült egy 10%os lövése.

TreDoR
Bocs, egyszer asszem talált és 2 damaged sebzett.

TreDoR
Hát pedig...

Az egyik player 1 lovéssel szedi a másik embereit, annak meg az osszes lovése miss, csak a szerencsén múlik a multi.

es tenyeg ez tortent😄 azt hittem alapbol azt adja ami vagolapon van😄, na de sebaj nezd meg a videot 14:40tol besirtam a csavo hangjan dumajan😄
Elfelejtetted bekopizni a linket amikor megnyomtad a videó beszúrása gombot.

Default van ott egy link, mindenki megszívja egyszer 😄

uhh bocs, ez nem tudom mi a retek en nem ezt linkeltem:/ na megproba ujra
Sir Quno Jedi
Pediglen az összes ilyen rpg-ben is. Van 97.5%-od éééééés MISS...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

lehet volt mar😊 nekem uj. 14:45tol erdemes nezni az esemenyt, es ahogy a csavo bekommentalja😄DDDDDD besirtam..
Akár még jó is lehet, viszont nagyon tartok a szerencse faktortól.
Azon bukni el egy meccset vagy nyerni, hogy adott esetben pl egy 80%-os lövés nem talál..

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

tugyiti
Most az ufo collectors editionra hivatkozol remakeként?

Agamemnon
Tegnap este elviekben volt egy élõ multiplayer közvetítés, a honlapon is ott a link, de este még nem volt elérhetõ a videó. (Ha valakit nem korlátoz a céges net, és be tudja tölteni, akkor nyugodtan linkelje be a videót 😊 )

Molnibalage
Igen, de villódzik a taktikai képernyõ. Hosszútávon zavaró. Hard szinten baromira belassították fejlesztést. A játék mûködik, de egyes részeit nem dolgozták ki vagy nem fejezték be. Pl. egyszerre csak egy dolgot tudsz gyártani vagy fejleszteni. Az info képernyõk egy része az UFO 1 szintjét sem éri el, stb.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

tugyiti
XCOM XXX edition

fura remake?

Molnibalage
Abban a fura rememakben amiben most tolom iszonyatosan bedurvították a cyberdiscet. Az alap ufóban szart sem értek. Itt sima lézerrel gyakorlatilag kinyírhatatlan és annyi mozgáspontja van, hogy ihaj. Egy terror során 3 ilyen lemészárolta az összes emberem. Próbálkozhattam én bármivel...

TreDoR
Az nem, de a Sectopodok gond nélkul szétlovik ennyi ido alatt a fél mappot, legalábbis impossible fokozaton.

tugyiti
Ac-130 remélem lesz benne _😄DDDDDDDDDD szétkúrni 12sec alatt a mapot (vicc)
Shiwo
hát, szerepjátékban speciel minden, ami fedezéket ad (felfoghatja a lövést) az cover (részleges vagy teljes), ami csak azt befolyásolja, hogy mennyire látnak rád (köd, füst), az concealment, az csak megnehezíti, hogy eltaláljanak, de pl terület-támadás ellen semmit nem véd..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

lesz

Sir Quno Jedi
Amúgy lesznek benne automata tankok, vagy felderítõ/harci drónok/robotok, vagy ilyesmi a mi oldalunkon, szal. valami gépesített hadosztály jelleggel is tudjuk majd nyomni?! Mer az alapvetõ része volt a régieknek.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Na persze nem az UFOban, mert ott a bokor is cover.

Az tudom, hogy mit akart mondani, de nem azt mondta.

A takarás nem hogy sebezhetetlenség, hanem éppen nulla fedezék. Csak a felfedezhetõséget csökkenti, védelmet nem ad.

Tipikus cover a homokzsák, concealment a bokor.

Szerintem azt a mondatot te értelmezed félre. Ebben az esetben a Concealment mint takarás azt jelenti, hogy nem tudnak eltalálni.

Tehát a fedezék nem = sebezhetetlenséggel. Szerintem õ így értette.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Ez nekem is rémlett, de mikor legutóbb, múlt karácsonykor elõszedtem az UFO1-et, ha jól rémlik semmi eleriumot nem hoztak, pedig erõsen számítottam rá én is, emlékeztem rá, hogy az volt anno is a fõ eleriumforrásom.

Aztán enélkül meg elég szopás volt a dolog, alig volt eleriumom feltankolni a Firestormot meg az Avengert...

A kivastagított mondat mekkora baromság már? Addig, amit ír, az rendben, de a cover(fedezék) és a concealment(takarás) közt pont az a különbség, hogy mindkettõ mögött el lehet bújni, de csak a fedezék véd. Tehát a concealment éppen hogy gyengébb, mint a cover.

Inkább azt kéne mondani, hogy a full cover az csak 40%-nyira "full".

Na meg ha olyan, mint a többi UFO, hogy addig nem látszik az ellenség, amíg ténylegesen észre nem veszi valamelyik katona, akkor lehet még úgy érteni, hogy a fedezékben lévõ katona nem tûnik el az ellenség szemei elõl, tehát kijelölhetõ lövésre. De egész eddig nem errõl van szó az írásban, kétlem, hogy erre célzott azzal a mondattal a kedves szerzõ.

tényleg volt ilyen ^^

anti hero

Avenger
Amikor én játszottam még ufo 1-el akkor olyan bug volt benne, hogy ha kivédtem egy bázistámadást, akkor rendre több ezer eleriumot hagytak nálam az idegenek. Persze az is lehet, hogy az a verzió meg volt hack-elve valahogy. Mindenesetre az akkori gépen eladni 2-3ezer eleriumot úgy lehetett, hogy lesúlyoztam az egér gombját a + gombon és elmentem ebédelni. 😄

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

Nem töltöttél vissza eleget 😊
Nekem 2*12 emberbõl sikerült 18-at használhatatlanba átfordítani, amikor végül meguntam az ufókat, és a maradék 6-al elmentem a marsra, és elvertem õket.

Pntosítok: a jobb lövõk nyomultak lézerpuskával a jobb kézben, balban egy HE pack, és az övön egy másik.
A többiek rakétavetõvel és a balk kézben tartalék rakétával (kézbõl gyorsabban betöltötte, mint ha hátizsákból vette volna ki), a hátizsákban meg még kettõ ha nagy a gáz. Eleinte a kicsi rakétákkal, aztán amikor az elfogyott, már csak a legnagyobbat vettem belõle utánpótlásnak.

Molnibalage
Úgy tényleg elég nehéz... A játék nehézséi foka drámaian zuhan a lézerpuska + alap páncél után is.

A lent linkelt remakeszerûségben még az bug (?) is benne van, hogy nem kell kifejlesztened a fegyvert, hogy tudd használni. A gépre nem tudod feltenni, de harc közben már fel tudod venni. Mikor erre rájöttem, egybõl könnyebb lett. A '93-as UFO-ban nincs meg ez bug.

Na igen, de a gazdasági válság nyomása alatt én kihagytam az összes közbensõ páncél gyártását, csak a lebegõt csináltam. Addig az embereim lézerpuskával nyomultak pizsamában 😊

egy kis fantázia kell hozzá... ;-)
zorrobomber
nem látom sok értelmét...

Kár, hogy alapból ezt nem teszik bele :-(
Talán belekerül egy pacth-el v. valami mod-al!
Agamemnon
Nem beszéltek coop-os multiról, csak egymás ellenirõl.

Valami coop-os multiról semmi hír?
Molnibalage
Ezen mind lehet segíteni úgy, hogy a fegyvert sem tárazod be. Az MI asszem nincs annyira okos, hogy betöltse a fegyvert.

Egyébként a lézerpuska + alapszintû armor elég jó védelmet ad a saját fegyverek ellen, és a legtöb enemy ellen is bõven jó. Plasmafegyver csak a legdurvább ellefél ellen kell. Vagy akkor heavly laser. A personal armourhoz csak fém kell, pikk-pakk kifejleszthetõ és gyártható.

akkor meg lövöldöz, ha gránát nincs nála. Én jártam így rakétással is, meg lézerpuskással is, amikor még nem volt nehézpáncél sem.

A rakétás belelõtt az elõtte állóba, felborultak 6-an, egy meg kómába esett.
A lézeres meg lenyomott két sorozatot, 3 ember eldõlt, egy meg kómába esett.
Szóval ha puttyogtak, akkor puttyogtak. Egyébként semmi különbség nincs, legfeljebb nem az elsõ körben amortizáltatják le a saját legénységet, hanem a másodikban a gránáttal.

Arról tudni valamit, hogy a tudósok-mérnökök menedzselése hogy megy? Errõl eddig nem találtam szinte semmit.

Az Ufo 1-bõl meg érdemes nem a legfrissebb változatot választani a hangok miatt. A pontos okára már nem emlékszem (talán valami jogvita), de az 1.4-ben csak a rosszabb, gépiesebben szóló változat van már csak meg.

Molnibalage
Az élet sója. 😊

(Ezt úgy védheted ki, hogy senkinél nincs alapból gránát és akkor veszik fel, mikor elhagyják hajót.)

Csacsi
Azért van ami nem fog hiányozni. Hogy az elsõ körben átveszik az emberen irányítását, aki még a hajón maradt...és a többiek közé bevág egy alien gránátot, és a fele egységem oda 😞

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Molnibalage
N+1 változatot szedtem le és a steamest is megvettem. Talán, ha egy olyan volt, ahol rendesen mûködött. Az "õsváltozat" régen nincs meg, amit 1997-ben toltam. Na, azzal semmi baj nem volt. Ott szopatott ahol tudott. A játék elején egy small UFO ellen a 14-16 emberbõl 6-8 is néha ottmaradt lazán...