4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• Noodlee
    Sziasztok!

Van annak jelentősége, hogy mit hova, illetve mi mellé teszek a bázison?
    Az olyan országokba, ahol nagy a pánik nem lehet elmenni, hogy rendet tegyen az ember, csak akkor, ha oda szol egy küldetés? Braziliában (szegény bikinis brazil lányok) már maximumon van a pánik.
    Nem tud valaki egy jó FAQ-t a játékhoz?
  • Gascan #1671
    sziasztok... meg tudná valaki mondani hogy kell használni a medkitet ha valaki elesett?
  • Tikal #1670
    Nem tudom, nekem olyan 70-80% a minimum mikor hátulról lövök, és két- három mozgás egységnyi távolságokra is ellő, ha van elől valaki, vagy pl a szenzor lát valakit. Szerintem a sniperek a legjobbak, kettő mindiig van velem :)
  • Molnibalage
    Hátul hagyva soha nem tudtak eddig lőni semmire...

Az első pár küldiben nem vesztettem egy deka embert sem. A thin man elleni felhúzás vicces annak fényében, hogy kettő kis nyápic 9 HP-s embert gyak le talpig páncélban meg egy másik 7 HP-sból lelő hatot. Erre a többi meg bepánikol...
  • Tikal #1668
    Nem értem hogy csinálod. NEkem mindig a sniper van leghátul, aztán van ez a képessége hogy lát mindent amit a többiek, szóval hátulrol szedem le velük az ellenséget :)
  • pluhi
    Úgy sejtem, hogy akik szenvednek, azok a legelejét csúnyán elszúrták és onnantól jön a snowball effektus, csak egyre rosszabb lesz. Mutonok ellen full rookie csapattal nyilván nem megy. Az első pár küldin NEM veszithetsz embert, magas rangút meg utána se, max a játék második felében, mikor már mindenki őrnagy. vagy ezredes. Sectoidok és thin manek ellen kell felhúzni a team magját, ők már elviszik a hátukon a harcokat végig.
  • Molnibalage
    Na, most kezd elegem lenni ebből a szarkupacból. A thin manak a világ legjobb sniperei. Fedezékben lehasalt embereket simán halomra mészárolják, csak úgy. Olyan távolságból, ahonnan nekem elméleti esélyem van max. kinyírni őket.
  • Molnibalage
    A változatosság kedvéért most a medicemet lőtték le elsőnek...
  • vaakuum
    Mondjuk én attól is az agyam dobálom el, hogy mindig megkavarja nekem a legénységet... ráadásul ha már megkavarja, legalább akkor a cuccot szedné el azoktól, akik nincsenek szolgálatban, és adná oda azoknak, akiket bekészít a küldetésre. De csak a sérültetktől veszi el a cuccot, úgyhogy ha újoncot akarok fejleszteni, előtte mindenkitől el kell szedni mindent, hogy lássam, mik a rendelkezésemre álló eszközök a bevetésre.
    Jó lenne, ha
    1) definiálni lehetne fegyvert/felszerelést konkrétan egy-egy katonához
    2) küldetésnél én rakhatnám össze nulláról, mert ez a random odarakott csapat engem nagyon zavar, úgyis végig kell nézni mindegyiket, mielőtt elkezdem a küldetést.
  • Molnibalage
    Kettőt lehet találni ki nyírtak ki megint. Igen, a snipert... :)
  • Tikal #1662
  • Fenrir
    Én nem tudom, hogy te hogyan csinálod, de nekem mindig elfogy a pénzem, pár gyártás és építés és elfogyott.
  • Molnibalage
    A bolyó fele már pánikol, pénz alig lesz. A bolygó forgatás meg bugos. Mikor elvesztettem a jenkiket, azóta új pozícióba van, de a játék legeleje óta szinte nem tudom forgatni...
  • Molnibalage
    3. szint. A sinperes kérdés visszanova, most először láttm, hogy mi történik a használat után...
  • gravicam
    Ja, a bázistámadás után én is azt hittem hogy kapok majd vagy 500 alloyt, de marhára nem.. Ne aggódj csináld csak tovább, jönnek majd az újabb ufok és lesz bőven.
  • vaakuum
    2015 július 9. Lézerem már van, meg egy kampólövő páncélom, de nincs alloy, ugyhogy egy csomó mindent nem tudok gyártani, sem pedig kutatni. Lézer mesterlövész puskám is van egy darab, könnyű plazmát eddig 2 darabot sikerült szereznem valahonnan, a monszterek, mikor meghalnak, midig eltörik azt, ami a kezükben volt.

Egyébként ez az alloy is egy unreal dolog...lelőtem 2 ufót, és megtámadtam egy bázist... és nincs annyi fém, hogy összerakjak belőle egy csomó fegyvert?
  • SaGa Jr
    Experimental warfare nevű dolgot kutasd ki és utána már építhető. Ez eléggé az elején elérhető kutatási anyag.
  • gravicam
    min mész te impossible ironman? :D
  • Molnibalage
    Ez mind szép és jó, de ha egy kibaszott bevetést sem élnek túl...?
  • Molnibalage
    A csata titka meg annyi, hogy a mindig felbukkanó csoportot küzdjed le és ne haladj előre. Ez tipikusan az a FPS + mozizós élmény. Á, kár volt ezért a játékért. Hogy miért is kell ez a játékelem? Jaaaaaaaaaaa, mert a 4-6 fős csapat limit van? Eh...
  • gravicam
    Figy, én néztem, hogy melyik emberemből lesz a legjobb sniper(aim érték), kifejlesztettem hozzá pöpec fegyvert, sokat lődöztem vele, felment az experience pontja, scope-ot neki..az elején persze az is gyenge, meg lődöz összevissza, de később extrém halálos.
  • Molnibalage
    Miért? Miben még? Soha egyetlen UFO játékban sem volt pénzhiányom. Itt sem volt még nagyon. Az viszont durva, hogy idegen fémet nem tudok szerezni, ezért eddig van egy szem lézerpuskám, egy lézer sinper és egy komoly armorom. UFO-ból eddig egyet tudtam lelőni úgy, hogy már 3-4 hónap eltelt. Kettő másik jött a levegőben. Egy medium és egy very large, ami letlőtte egy műholdamat. Semmi esélyem nem volt. Az megint mekkora állatság, hogy csak az adott régió vadászgépe szállhat fel elfogni az UFO-t? Félelmetes, hogy mit műveltek az alapkoncepcióval...
  • torma1
    Pontosan. Az elején nagyon gyenge. De magas szinten nagyon durva. Az hogy az ellenfél nem mozog azt én sem értem. Ha észrevesznek akkor jön a fejfelkapós animáció de sokszor már előtte mozogtak. Ez után újra mozognak. tehát egy körben 2-szer mozognak. :) :P Ekkora LOL-t.
  • Molnibalage
    Kisebb a hit chance sokszor, mint sima fegyerrel. Ezen miféle ügyes használat segít? Mivel messzire senki nem lát, ezért szinte lehetetlen használni, ha az ellenfél nem sétál be a tűzvonalba, mert mozgás után nem lőhet...
  • Molnibalage
    Az is érdekes, hogy a headshot képességet külön kell aktiválni, mikor semmiféle hátránya nincs. Mi a frászkarikáért nem permanens...?
  • vaakuum
    Mi kell ahhoz, hogy ilyet építhessek? Mit kell kifejleszteni/kutatni?
  • gravicam
    Nem tudom hol tartasz a játékban, de a lényeg, hogy minél előbb fejleszd ki a lasert, de a legjobb ha a plasma snipert. Kell a Snipernek egy bizonyos fejlettségi szint és akkor arra is tud lőni, amit ő közvetlenül nem lát, hanem az egyik katonád látja. Ha nincs a Sniper és a célpont között akadály, akkor a pálya egyik végéből is átlő a másikba. Kellhet hozzá Archangel armor és akkor fel tud emelkedni és gond nélkül lőhet. Mindig úgy kell helyezni a snipert, hogy ahova tartanak a többi katonák, oda mindig rálátása legyen. A legmagasabb sniper szintnél meg kétszer is tud lőni..és az plazmával és a magas célzási képességgel együtt...durva.
  • Fenrir
    Úgy látom, hogy ebben a játékban is a pénz a szűk keresztmetszet, a havi fizetés után pár nappal már nullán van az egyenlegem :)

Ha még a fejlesztések is pénzbe kerülnének akkor lenne wtf.
  • vaakuum
    Az a gond, hogy soha nem tudom, mikor érdemes snipert vinni.. eddig amikor vittem, szart sem ért, sokszor nincs is háztatő, ahová felmásszon, mert hídon, erdőben, széles utcán vagy metróban kell harcolni. Egyszer mászott tetőre, akkor lebontották előle a barikádként szolgáló tető peremét, és 1 élete maradt, mire megmentettem: a suportokkal berohantam a tömegbe, és közvetlen közelről lőttem a mutonokat meg a pókokat, és kivégeztem mindenkit. Ráadásul a sebzése is csak annyi, mint a sima katonáknak, fejlövést is csak minden harmadik körben tud használni... nálam nem is nagyon fejlődnek.

De ötletet adhatnál, te hogyan használtad őket...
  • lammaer
    Érdekes amit irsz, de mégsem így van: az after tetszett (mindet kitoltam, és pl a sztori marhajó lett, nem a szabvány xcom háttér), ez messze nem (mint ahogy írtam lejjebb). Különben a mai napig nem világos az afterrel mi a baja a játékosoknak - mert szokás nagyon lehúzni. Lehet bennem van a hiba :)

Ha nem az XCOM nevet viselné, sztem a PC játékosok többsége már rég félredobta volna "konzolos szar" felkiáltással, és ha nem azok csinálták volna akik, akkor a nagy review siteok mertek volna 70% vagy annál gyengébb értékelést adni.
  • gravicam
    Na az After az nekem nem jött be, de ha az bejött, akkor ez duplán tetszeni fog.
  • gravicam
    Az egyik legerősebb és legbrutkóbb a Sniper, csak ügyesen kell használni.
  • wedge31
    Rágógumi játék, és ezzel nekem nincs is semmi bajom csak a cime ne lenne ez és ne ugy harangozták volna be ahogy ezt megtették...
  • lammaer
    Neke az After* sorozat is bejött :)
  • gravicam
    Szerda este kezdtem és most fejeztem be 2 órája.
    20-22 óra között. Szerintem kellően hosszúra csinálták. És szerencsére ordít a folytatásért. :)
  • Molnibalage
    A Sniperek szarra sem jók...
  • SaGa Jr
    Nehéz is lenne, mert az eredeti egy teljesen új stílust hozott be. Annak nyomába csak a TFTD és az UFO: Extraterrestrials ért (ebben a sorrendben). Esetleg még az Apocalypse.

Ez a mostani reboot ez a közelébe sem ér az igazi X-Com érzésnek.
  • lammaer
    Mennyi időt vett igénybe?
  • gravicam
    Igen, végigtolom mégegyszer, megnézem azt az impossible fokozatot.:)
    De most kell egy szünet..szóval erre max karáncsonykor fog sor kerülni.
  • SaGa Jr
    Egy hely ahol fejleszthetsz olyan cuccokat amiket aztán legyárthatsz (például SHIV), illetve meglévő technológiák és eszközök továbbfejlesztését végezheted itt (például hatékonyabb medikit, hatékonyabb sokkoló, drone hekkelés, gyorsabb építkezés/javítás, pisztoly tuning minden pisztolyra hgoy pontosabbak legyenek, nagyobb legyen a kritikus találati esély és növeli az alap sebzést)