4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• TreDoR
    Ezért kezdtem impossiblen, bár jelenleg a multi izgalmasabbnak tunik mint a a single.
  • Molnibalage
    Milyen nehézségi szinten...? Mert a 3. szinten engem halomra mészárolnak, pedig nem nyeretlen kétéves vagyok...
  • pluhi
    Hát ez a képlink szinte működik...
    Valami mod fixálná?
  • pluhi
    Szart vág a kerék

• Ry0K3N
    Kapj ki egy etherelat egy lépegetővel kombinálva egy muton elite szakasszal. Na az nem volt semmi mire lerendeztem :D
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    amúgy a gollop chamberes az utolsó küldi mikor betámadjuk azt a nagy hajót?

• ShaiHulud
    jatszd nehezebb fokon (classic,impossible) + ironman, ha mar igy tolod akkor nem szoltam:P
  • torma1
    Én most írtam át a játék ini-ét ahol megnöveltem az Xp szinteket. Most kb 2x olyan lassan lépek szinteket. Mindent meg lehet benne szinte változtatni. Pénz,fejlesztések,fegyverek stb.
  • KingPunisher
    Egy idő után az ember arra is rájön, hogy az ugynevezett döntések, valójában nem léteznek, oda mész ahol magasabb a pánik szint..
    De a fő gond a taktikai csata, az összes ugyan olyan, 20x-ra rakosgatni az embereket ugyan abba a taktikába, unalmas..
  • torma1
    Ez okés is. De nem elég hogy az országban növekedik a pánik hanem az egész kontinensen. Így ha te segítesz egy országnak akkor csak ott javul a morál nem a kontinensen. Így elég nehéz. :)
  • KingPunisher
    Hmm hát én is kezdek ráunni a játékra, pedig igen nagy bizodalmam volt bent de valami hiányzik..
    A küldetések már inkább "munka" mint szórakozás, semmi nemű taktikázást nem igényel ha lassan óvatosan mész, coverről coverre igazából nem nagyon kell trükközni.
    Az AI tragikus..
    Az is elég fájó pont, hogy az embereim pár óra után fullra ki vannak maxolva, nincs fejlődési lehetőség..
    Jó kis game ez de pár 10 óra van bent, addig érdekes aztán ennyi. :(
  • vaakuum
    Mikor lesz vége a tutorialnak? Vagy már lehet, hogy élesben játszok régóta?
    Most volt az első bombahatástalanításom.
  • wednes
    De, ha indítasz egy új játékot és az elején kiveszed a pipát a tutorial elől.(advanced options)
    Bár lehet így egy kis hátrányból kezdünk.
  • Skill
    ha dashelsz akkor elvileg a gyorsabb mozgás miatt nem találnak el olyan könnyen overwatchos enemyk
  • Molnibalage
    A tutorial részt nem lehet valahogy átugrani?
  • Molnibalage
    Kivéve ahol, 4 ponttal. Három ország vonta ki már magát a programból úgy, hogy az elején két küldetésem volt. Nem semmi...

Asszem újra kell kezdenem, mert zöldfülű embereimet csak lemészárolják. Mondjuk vicces, hogy nekem lehet 5 emberem, az ellen meg úgy jön, hogy 1 kör alatt hirtelen felbukkan 4 floater meg egy muton miután már 1 mutont legyaktam. Sok szerencsét ekkora túlerő ellen.

Egyszerűen röhejes ez az ember korlát. Az eredeti UFO-ban legalább a mennyiséget szembe tudtam állítani a minőséggel. Itt nem tudom. Egy very small UFO-ban volt 8 vagy 9 ellenfél, legalábbis ennyi láttam, mielútt meg nem halt mindenki. Akkor mennyi jön majd egy nagy UFO-ból vagy bázison...? Na nem már...
  • pluhi
    Ja, döntened kell, hogy kinek segitesz, célszerű a legmagasabb panic levelhez menni persze. A másik két helyen a pánik növekedni fog.

vaakuum: mivel nincs pontrendszer nincs értelme megállitani az embert, már elhasználtad a mozgásod. Annak lenne értelme, hogy dash-nél megállitani kék határon, (aki dashel az megérdemli mondjuk), ezt el tudnám képzelni skillként.
  • SaGa Jr
    Bizony. Neked kell döntened, hogy melyiket vállalod el.
    Mindegyik más jutalmat ad és amelyiket nem csinálod meg, az az adott országban (nehézségtől függően) 1 vagy 2 ponttal rontja a pánik helyzetet és az adott kontinensre is kihat. Míg ahol megcsinálod ott javul a pánik helyzet. Szóval ezzel is lehet és kell taktikázni és amíg nincs elég műholdad, addig ez marad járható út egyedül a pánik szabályozására.
  • Carmang
    Kérdés: volt 3 Abduction-om egyszerre, kimentem az egyikhez, lerendeztem. A másik 2 eltűnt. Ez _tényleg_ így van?
  • SaGa Jr
    Medikit-tel másokat is tudsz gyógyítani, plusz ez az egyetlen módja annak, hogy a poisoned állapotot megszüntesd ami szépen elemészti az embereidet (thin man tud ilyen gránátot dobn/lőni, plusz az utána maradó felhő is ezt okozza).

A katonák szintlépéséhez pont ugyanannyi kill kell, nehézségtől függetlenül. Tehát az Xp pont ugyanolyan gyorsan jön, mindegy hogy easy vagy éppen impossible (igazából ez a classic mód, nem az amit classic-nak feltüntet, mert az csak a hard, meg lehet nézni a XComGame/Config/DefaultGameCore.ini-ben, ahogy sok egyéb mást is, mint például ellenség és katona alap statokat, adott osztály adott rangjánál mi fejlődik, milyen fegyver/páncél milyen képességekkel bír, mennyi ideig tart egy adott fejlesztés és mibe kerül, adott nehézség milyen változtatásokat csinál és így tovább).

Amúgy milyen nehézségen nyomod, hogy ennyire szenvedsz a játékkal és folyamatosan hullanak az embereid (én ugyan csak classic-on nyomom, már a nehézségi választó szerinti classic-on, és egy kivételtől eltekintve, mikor egy küldetés során egész egyszerűen beragadt az ellenfél köre és nem akart véget érni, így emiat az egés zküldetést elölről kellett kezdenem, nem töltöttem vissza állást, ám embert összesen 6-ot veszítettem ezen a fokozaton az első végigjátszás alatt úgy, hogy ebből 3 a tutorial során halt meg)?

Amennyiben esetleg sikerül eljutnod addig, hogy SHIV-eket alkalmazz, onnantól könnyebb lesz a dolog. Szívós kis gépek ezek (már az alloy változat, a teljesen alap az határeset, tud nagyon hulladék és félelmetesen hasznos is lenni) amik felderítésre, lekötésre eszement jók és ha fejleszted a fegyverzetüket a Forge-ban, akkor több mint hasznosak tudnak lenni.
  • SaGa Jr
    A grey market-ben eladni csak idegenek testeit meg hajóik berendezéseit/elemeit lehet.
    Noha időnként jönnek olyan kérések, hogy passzolj le egyes nemzeteknek valamilyen cuccból x darabot és cserébe pénzt adnak. Ezek között elég sokszor csak általad gyártható eszközök is lenni szoktak.

Molnibalage:
    Vissza lehet vonulni majd minden csatából. Ehhez csak annyit kell tenned, hogy beviszed az embereidet a startzónádban lévő kék színű négyzetbe és körváltáskor rákérdez a program hogy akkor abbahagyod a feladatot és lelépsz? Egyedül az idegen bázis foglalásnál és az utolsó küldetésnél nincs ilyen lehetőséged.
  • TreDoR
    Itt lehet egyáltalán olyan cuccot gyártani amit el is adhatsz?
  • vaakuum
    mondjuk az is eléggé gáz, hogy az ősöreg eredetiben a figurák megálltak azon a ponton, ahol először megláttak egy ufót, hogy lehessen újragondolni a lépést.
    Ezek meg simán bemennek 3 pók közé.
  • torma1
    Bizony. :) :D
  • twi452
    a heavy-nek járó géppityu assaulton? :)
  • torma1

Na itt van nagyobban.
  • torma1
    Hogy lehet nagyobb képet beszúrni?
  • torma1

Remélem kitaláljátok mi a hiba. :) :D
  • TreDoR
    Nem rossz a multi, már amikor nem laggzik és fagy ki.
  • gravicam
    A lelőtt ufóm egy hangulatos kis szakadék szélére zuhant! :)
  • Ninju
    Alapból be van kapcsolva az autosave.
    Ez a bug gyakran előfordul sajna.
  • hNeo
    sziasztok.

nagy régi ufo fan voltam.

ez jó játék. de nagyon gyors, és árkádos.
    kevés tech, nincs loot, ha nem pontosan azt fejleszted és csinálod amit kell, akkor veszítesz, vagyis lineáris!

de jó játék ezért adtam neki esélyt. már a 3. hónapban tartottam, amikor lefagyott a játék. csata közben. nem tudtam mozogni az emberekkel. mentést nem nagyon csináltam. szóval kezdhetem előröl, de lehet hogy nem lesz kedvem hozzá.

lesz valami DLC vagy MOD ami kibővíti és szabadabbá teszi a játékot? remélem..
  • torma1
    Ott látod a kontinensek pánik helyzetét. Szinekkel.
  • vaakuum
    Nem fizetnek, rosszul fogalmaztam, dismisselni lehet... Lévén, hogy jelenleg korlátozott a vihető egység száma, itt a fölösleget nem lehet golyófogónak elvinni magaddal, a "hulljonafégese" hozzáállás jegyében. Inkább elzavarom taxisofőrnek, ne a csatatéren bénázzon.
  • vaakuum
    A mission Control Room esetén a bal alsó sarokban lévő "vissza" nyíl melletti földgömb gomb micsoda? Ha rányomok, a földgömb kékes színre vált, de van ennek valami jelentősége az optikai tuningon kívül?
  • pluhi
    Nekem sosem engedte használni a stunnert run&gun után.
  • BladeW
    Ebbe én is belefutottam, nem tudom, h bug vagy feauture, de így a bázisfoglaláshoz sztem nem éri meg snipert vinni.
  • BladeW
    Assaultal kell kábítani, run&gunnal odamész a közvetlen közelébe és mehet a tézer! :)
  • Molnibalage
    És hol van az a kör? Mert, hogy kijelezve nincs. Kedves...

Az is vicces, hogy egy very small ship landolásakor volt vagy 7-8 ellenség. Úgy legyakták a négy emberem, hogy ehaj. Eddig tök jól céloztak. Most 5 db 70% feletti lövésnél NULLA találator értek el.

Az az érzésem, hogy néha csal az MI...
  • tugyiti
    esc és ott a menübe ,hogy abort mission return to hq
  • Smokk
    Vissza lehet vonulni,oda kell menni a repcsi/indulo kor belseljebe es fel fogja ajanlani.